Zavolali by ste svokrovcom?

15. jún 2024

Baby ,moja dcéra má zajtra 8rokov, robíme malu oslavu pre rodinu, tentoraz sme vynechali ,jej bratrancov s rodičmi, pretože naše deti ich tu nechcú, naposledy ponicili hračky, dotrhali knihy..ide o to že to sú miláčikovia svokrovcov , a bojíme sa že aj tak ich prinesú ..pretože deti u nich trávia víkendy..
Deti povedali svokrovcom,že ich nechcú u nás na oslave už pred pár mesiacmi, ja som povedala tiež , avšak oni veľmi nerešpektujú..
Pozvanie som napísala, vyslovene tak že pozývame dedka a babku, ale aj tak mi je zle z toho že proste ich donesú ..
Čo by ste spravili ?
Toto je posledná oslava, veľmi sme sa s mužom pohádali kvôli tomu aby rodičom zavolal že nech ich nedonesu pre istotu..on je proste inak výchovany ale aj jemu veľmi vadia...
Už som z toho na prášky ..
Viem že keď im budeme kvôli tomu volať ,veľmi sa urazia, oni sú ťažká povaha..ja vôbec neviem čo robiť , mňa j.bne keď ich uvidím pred bránou s nimi ,že schválne ich prinesú ..
Deti majú 9 rokov ,ale výchovu ako opice bohužiaľ..svokre rozbili okno, televízor proste nezvládnuta výchova..

doriiis
15. jún 2024

Nechápem,čo riešite.Ja by som nepozvala ani svokrovcov a hotovo.

autor
15. jún 2024

@doriiis už sme pozvali svokrovcov

autor
15. jún 2024

@doriiis ale vyslovene len svokrovcov,len babku a dedka..

doriiis
15. jún 2024

Ja by som ich nepozvala.Ak nedokázali rešpektovať už pred tým,že nemajú so sebou nosiť tých malých harantov,tak by som ich jednoducho vynechala.
A teraz čo? Už len čakať a tŕpnuť,že? A keď prídu aj s nimi? Tak máte po oslave

klementinka58
15. jún 2024

ja len mimo temu, to ozaj pise niekto v dnesnej dobe pozvanky na oslavu narodenin ? 🙂

autor
15. jún 2024

@klementinka58 sms 😅

fido69
15. jún 2024

Babky a dedkovia bývajú tvrdohlaví, pretože sú to starí rodičia a my sme ich deti. A vždy budeme. Oni si myslia, že pre nás robia len to najlepšie a náš pohľad veľmi neakceptujú.
Preto im treba zavolať a overiť si, že ste sa spravne pochopili, že pozvaní sú len oni a nikto iný. 😉

mirro
15. jún 2024

@doriiis isto ich dovlečú so sebou...

autor
15. jún 2024

@fido69 mali tam napísané že pozývame iba vás a babku..to keď dovlecu deti nám spravia vedome napriek

autor
15. jún 2024

@fido69 a vedia že deti ich nechcú u nás a ani my nie..povedali sme im to

klementinka58
15. jún 2024

a rodicov deti preco nepozyvate? tiez nechapem preco to bude posledna oslava ...😒

mirkam3
15. jún 2024

Tak ak u nich 9rocne deti trávia aj tento víkend, tak asi ich starki doma nenechajú bez dozoru ak je oslava už zajtra (viem, že vedeli o tej prosbe skôr, ale ak ich napriek tomu plánovali brat, tak čo už si dnes s nimi počnú). Ale predpokladam, ze deti chodia v nedelu domov, tak možno odídu zajtra od dedka skor a zbytočne stresujes… Do budúcna by som zvážila robit malú oslavu pre mužovu stranu u svokrovcov, tam nech príbuzenstvo ničí čo chce, ty len zabezpečíš občerstvenie.. teraz môžeš pre istotu zavolať, ale nenapadne to asi nebude. Volala by som možno s tým, ze napr potvrdzuješ, či nezabudli a prídu a či napr u vás (dvaja) nechcú po oslave prespať, aby sa nepresúvali, a podľa odpovede uvidis, no potom aj ty musíš byt priama …

autor
15. jún 2024

@klementinka58 sme sa dohodli, toto nám netreba, moja mama platí každú oslavu veľkú tortu a všetko (všetkým vnúčatám ,nie len mojim deťom)..s mužom sme sa dohodli, že organizovaná oslava nebude už , deťom zablahoželaju..moja mama mi povedala včera tiež že to je posledná takáto oslava , že oni prídu detom zablahoželať ,aj tortu im zaplatí a všetko ale užijeme si to len spolu ..takže asi tiež nechce,len to nepovedala priamo ..a svokrovci nech zablahoželaju kedy chcú deťom...

autor
15. jún 2024

@mirkam3 veď nenápadne to nebude, môj muž povedal že určite sa urazia .svokrovci od tých vnúčat bývajú 200 metrov, oni bývajú pri sebe , môžu ich poslať domov

liliana363
15. jún 2024

Keď ich majú u seba na víkend, tak ich určite zoberú so sebou. Nenechajú ich predsa osamote v dome.

nikpa
15. jún 2024

Ale ved treba im to na rovinu povedať. Muž nech im zavolá alebo ide k nim a normálne im to povie.

autor
15. jún 2024

@liliana363 bývajú od seba 200 metrov, môžu zavolať švagrovi ideme na oslavu ,deti si príď zobrať

autor
15. jún 2024

@nikpa muž tak nie je vychovaný , zato povedal že je to posledná oslava ,že toto riešiť nebudeme, lebo vie že sa urazia..naozaj sa urazia, sme manželia 13 rokov za ten čas som ich spoznala dosť...

autor
15. jún 2024

A u nich trávia deti čas lebo , ich rodičia nezvládajú ..si narobili deti ,a najšťastnejši sú keď sú bez nich...svokor ich už tiež vyhodil pár krát z ich domu , museli pre nich prísť,lebo mu schválne zlomili ovládač, schválne dolamali krík..atď..všetci vedia ,aj to že našim donicili veci ,

nikpa
15. jún 2024

Tak potom naozaj keď prídu aj s nimi tak nech je to teda posledná oslava...
Ale zase by som ani nerobila vedu z toho, že sa urazia. Ved sa aj odrazia 🤷 Moja svokra sa na nás urazí tak 10x za rok. A nech, je mi to jedno.

mogaa
15. jún 2024

nech im zavolá muž a povie im aby prišli oni bez detí a ak im to nevyhovuje aby prišli inokedy ked budú bez nich....že je to oslava vašich detí a oni ich na nej nechcú

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klip0
15. jún 2024

Buď sa teraz postavis za svoje dieťa ktoré má narodeniny a zaslúži si aby mu nebolo v ten deň ublizovane. Alebo budeš tíško a naučis svoje dieťa že má trpieť keď sa k nemu správajú zle a ozvať sa nemá. Ty za rozhodni. Zober to ako príležitosť naozaj stat za svojím dieťaťom a naučiť ho, že sa nemusí báť brániť sa ked je v práve
A teda chap celé toto v množnom čísle a tak by som to podala aj mužovi. Ak by ale nechcem, zavolala by som ja.
Nikdy nedovol druhým deťom a už vôbec nie u vás doma kde tvoje deti majú bezpečie, aby im robili zle

1ryba
15. jún 2024

Nech sa urazia. Keby mi svokor povedal, že som p... viac by som sa s ním nestretla. Otrasná rodina. Nemáš za čím banovať.

1ryba
15. jún 2024

Ak takéto jednanie svokra vidia tvoje deti, dávate im pekný vzor. Hnus a ty sa ešte trápiš kvôli tomu. Tvoja mama tam má jediná rozum.

mamina7070
15. jún 2024

ja by som si to vychutnala a ak zacnu robit tie deti zle (co myslim ze ich isto zoberu) tak by som ich vyhodila aj so svokrovcami ak sa neviete spravat na navsteve tak oddite
a nech sa svokor aj urazi na desat rokov a ak ti zacne vulgarne nadavat otoc sa na svojho muza ci mu nevadi ze tak niekto nazyva jeho manzelku
a ze ci mu mamtvoja mama zacat hovorit ze je zbabelec a slaboch

cherrystone
15. jún 2024

tazka situacia, ale keby mne nejake deti, ktore som nechcela doma prisli a zacali umyselne znicit veci, tak to by bol taky hukot, ze este aj varecha by isla z kredenca von. a stala by som nad nimi az do odchodu. vasa hlupost pozyvat vobec svokrovcov, ked viete ako to je. mas moznost bud im zavriet dvere pri prichode, co chapem, ze kvoli manzelovi neurobite alebo vsetko zavriet zamknut a sediet v obyvacke a mat ich pod dohladom. kazdopadne znicene narodeniny to budu tak, ci tak. ja by som este zvazila svokrovcim na poslednu chvilu zavolat, opytat sa, ci pridu deti a ak by sa vymackli, ze ano, tak preplanovat termin, vymysliet si, ze tvoj je tazko chory (teploty, grcacky, nieco fakt na odradenie) a odlozis to na inokedy (nikdy).

syslik81
15. jún 2024

normalne posli sms s tym ci by mohli potvrdit ucast ale bez deti,kedze je to prianie tvojich deti a uz su dost velke na to,aby si urcili kto tam bude a ty respektujes ich rozhodnutie

lavender94
15. jún 2024

Pozri. Buď budete mať pokazenú oslavu alebo urazených svokrovcov. Tvoj muž keď je vychovaný tak, že si radšej nechá zdemolovať dom tak preber iniciatívu a proste im to povedz. Ak sa urazia, tak sa aj odrazia. Idú tam snáď kvôli vašej dcére. Ta tam bratrancov nechce, takže? Keby sa s nimi dotrepú, normalne ich otočit medzi dverami. Keď vás nerešpektujú, inak to nejde. Po par takych incidentoch začnu. Len si netreba nechať skákať po hlave

vevesh
15. jún 2024

No moment, tvoj dom, tvoje pravidla. Deti by som si vzala na bok a vysvetlila, ako sa maju u nas spravat a ked to nedodrzia, budu mat trest (ziadne chipsy, torta, cola, sediet na zadku atd.) A ak by vyvadzali nadalej a nicili veci, kludne by mi vyletela ruka na zadok- nezaujem, ze to nie je moje dieta, ale v mojom dome nicit veci nebudu. A zavolala by som bratovi, nech si okamzite svoje deti vyzdvihne aj s peniazmi za znicene veci. Toto treba riesit tvrdo, ked klasicka diplomacia zlyhala a rodicia deti klapky na ociach....