Pikoska ku kavicke:😀Prerabame s manzelom byt, svokra nam neprispela ani eurom,ani to po nej nechcem!cez vikend som bola vyberat kuchynu v ikei a teraz pikoska tyzdna ci mesiaca.Manzel sa vcera vratil z cvicenia s rlrym,ze jeho mama,kt.ma 69 chce tiez novu kuchynu.Ale akym sposobom.Na stare umakartove jadro daju dole dvierka a len nove namontuju.Co vy na to zienky mile?
Zavistliva svokra donedavna sme jej dlhodobo platili telku a internet,keby nemala z coho,ale ma...
a prečo by mala byť závistlivá? ste ju proste inšpirovali...
myslím, že ju súdiš úplne iným metrom ako by si súdila mamu alebo dobrú kamošku... ale neviem aké máte vzťahy... ale prišlo mi to divné...
@kapurka270 asi nechápem..čo je na tom závistlivé? rodičia si väčšinou na staré kolená chcú zveľadiť,ked sa konečne zbavia detí..
Mama bude vzdy len mama a svokra je iba cudzia zena,kt.je mama mojho manzela
@kapurka270 no tak ste jej platili, a co drzal vam niekto noz pod krkom? vsak ked nieco das, tak potom to nelutuj, ma pocit ze ty zavidis svokre...
inak ja budem mat novu kuchynu aj vdaka svokre, mali sme nejaku dlzobu a pomaly ju splacali, ale svokra trvala na tom, ze nam to cele naraz vyplati... aj vyplatila. a my teraz tie peniaze co sme splacali, odkladame na novu kuchynu.
@kapurka270 fína, no neviem ako dlho si vydatá, ale u nás čo našim- to svokrovcom
či už dať, pomocť alebo pomoc pýtať
máš divný postoj k manželovej matke, ale nesúdim, možno si to zaslúžila...
@kapurka270 To ze ti nic nedala je v podstate jej vec, nie je to jej povinnosť. A výmena dverí je asi najlacnejšia alternatíva na vynovenie kuchyne.
Každý chce bývať v peknom.
To že ste jej platili internet a telku je vec druhá.
@negymama no tak ty mas opacnu svokru ako ja
A preco ju naopak nepodporis? Budete mat pekne kuchyne obidve😉 A dovolim si povedat...nazvat svokru cudzou zenou, ktora je IBA matkou muza? No tvoj manzel bol tiez predtym LEN cudzi muz a stal sa stredom tvojho vesmiru.... 🙂 Daj jej sancu.
@kapurka270 nevesta deluxe 🙄🙄🙄 čo teba zuby bolia z toho, že svokra si chce trošku zveľadiť bývanie? a cudzia žena? no dievča zlaté, hlavne, že si si zobrala chlapa, čo táto cudzia žena porodila... nie je ti to divné? len tak od cudzích brať niečo, čo im je najcennejšie?
vraj závistlivá svokra... no názov diskusie mal byť "závistlivá a neprajná nevesta"...
Dakujem za komentare...mala by som napisat viac ale to by boli na roman
@kapurka270 vieš ako sa hovorí ,,jeden za desat a druhý bez dvoch za dvadsať,,
Sak ked si nebola stotožnená s tým platit jej telku a net tak ste si to mali s muzom normalne vykomunikovat a povedat aj jej.
Nech si kuchynu postavi aj ku plesnivej stene, jej vec nie? Ak ju ,,nemusíš,, tak ju nerieš, neplat jej nič ak to nerobís dobrovolne (ale asi to chcel skor manzel ze? ) a vypusti ju z hlavy...
@kapurka270 vies co... aj ja som si pri svokrovcoch vela odhnevala, odplakala, oni maju prakticky nulovy zaujem o nase deti, a to by som z radostou vymenila za ich financnu podporu.
Posledne roky som to ale zacala brat s kludom a pragmaticky, akykolvek hnev ci kydanie na nich ..ich nezmeni, ani o macny macik, proste ostanu taki isti a hotovo. akurat to prispievalo k hadkam a zlej atmosfere v rodine,
teraz sa uz nehnevam, da sa najst aspon maly kusok z nich co je pozitivne, priklad mas od nich dobreho muza. alebo maju radi vnucaú/ vnucata...proste cen si od nich malickosti a zvysok co ty ocakavas a oni nedavaju, jednoducho nechaj tak. nema to zmysel riesit.
treba sa sustredit na svoju vlastnu rodinu, mat sa radi, zveladovat si vztahy, a od nich to co daju materialne ci vztahove, prijat a podakovat, a to co nedaju, nechat tak, nevyzadovat.
@kapurka270 a este jedno ti poviem.. roky prejdu, deti ti vyrastu a raz aj ty budes svokra...
tak porozmyslaj, aka budes ty, aky budes mat vztah k zatovi, neveste.
Ja po takýchto témach začínam mať normálne strach čo si vezme môj syn za ženu a čo si budem môcť urobiť vo svojom byte bez toho aby to moja vďačná nevesta vešala ako posmešok na MK alebo inú stránku.
@kapurka270 ja som svojej svokre kúpila drahú mikrovlnku , tlačiareň , prispela na práčku , každý rok jej dávam zaváraniny... prečo ? Lebo chcem a vidím že nie je na tom moc dobre. Je to mama môjho manžela , má svoje muchy ale ja nemienim mrhať energiou na nejaké zbytočné šarvátky v rodine. K čomu ti je takýto posmech, nazývaš to pikoškou mesiaca, tak keď nemá na novú kuchyňu tak jej daj ty s mužom a keď nechceš / nemáš tak jednoducho mlč a nechaj ju to urobiť si po svojom .
@maminuska ja som na rodicovskej dovolenke a ona sama ma vyssi prijem ako my s manzelom
@kapurka270 tak ma vacsi prijem... no a? tak bud ma dobry dochodok na ktory predtym robila alebo este stale pracuje, predpokladam ze jej peniaze nepadaju z neba.
ako pisem...zavidis.
vsak sa snazte aj vy a budete mat tiez vacsi prijem. Ty zrejme ocakavas, ze z toho vacsieho prijmu by vam mala povinnost dotovat a zit v chudobe suchat nohami ako spravna dobra svokricka.
no hlavne ale ze je to cudzia zena , Iba matka tvojho muza, tak potom sa do cudzich ludi nestaraj, ake maju prijmy a ci vam prispievaju alebo neprispievaju, nemas ju za rodinu pritom ju riesis, co si kupi ci ma ci nema.
ked ste jej nieco prispievali, nemuseli ste, proste dajte co chcete a ona tiez da co ona chce...
Tiez si myslim, ze zavistliva si tu jedine ty 😂 ukludni sa a nech si robi co chce, teba to trapit nemusi. Tiez nerozumiem tomu, ze je to akoze pikoska.. Skor je to cele trapne co pises. A ze cudzia zena. Tak ako co teba trapi preboha ze to tu musis vycapit ze nejaka cudzia zena si ide prerabat kuchynu a akym sposobom. 😀
@kapurka270 čo my na to? No, vôbec nič. Je mi srdečne jedno, čo si dá tvoja svokra do kuchyne. Jej vec. Ak je toto pre teba pikoška týždňa či dokonca mesiaca, tak tvoj život musí byť celkom úbohý.
@kapurka270 no tak keď má vyšší príjem tak o to lepšie nie ? Veď do tých nových dvierok nevrážaš svoje peniaze , tak ti to môže byť úplne jedno , či si aj na staré dvierka nalepí fóliu.
Nech si urobí ako chce , jej byt, jej peniaze .. .
A ak ti svokra niečo neodpustiteľné urobila , tak sa netreba s tým zožierať celý život , lebo jedine komu ho otravuješ je sama sebe.
Dakujem za prispevky
@kapurka270 jeziskove huslicky....ty si dalsia "expertka na teplu vodu"........ no uz ta vidim, ako vyskakujes, keby nahodou tvoj manzel nazval tvoju mamu "cudzia zena"......
prestan jej zavidiet, ved to je ubohe, len si sa tu zhodila svojim prispevkom..... a ze pikoska tyzdna...ci pardon, mesiaca...... 😨
chod si radsej precitat knizku
Neviete vsetko dopodrobna...tak si odpustite svoje niektore trapne komenty...a admina prosim o uzamknutie temy,idem robit duchaplnejsiu cinnost
@kapurka270 napriklad citat tu knizku.....dobre robis....
a jasne ze nevieme vsetko....vieme to, co si napisala. Tak sa nesarpi. Precitaj si svoj uvodny prispevok este raz akoby si ani ty "nevedela vsetko"..... a zaplac.
@kapurka270 čokoľvek by bolo dopodrobna , nič ťa neoprávňuje k takejto téme a k takýmto posmeškom . Jednoducho s takýmto niečím u žien ktoré si zbytočne nechcú komplikovať život a smerujú svoju energiu na veci ktoré dávajú zmysel, pochopenie nenájdeš.
@kapurka270 ako ani moja svokra nie je ta najidealnejšia a najlepšia tiež mám s nou vlastné skúsenosti ale stále je to matka mojho muža a bez nej by som nemala jeho a teda ani deti ktoré nadovšetko milujem a hlavne preto nerozoberám už radšej jej povahu vieme o nej každý svoje a som rada že moj muž je na mojej strane vždy a viem ako je zle ked sa aj moj oduje na moju mamu že je taká alebo onaká takže tak ono mama je len jedna tiež by som svoju svokru nikdy mamou nenazvala proste je to ale mama mojho muža a patrí jej určité miesto v živote myslieť si možeš o nej čo chceš ako si aj ja o svojej ale proste nerieš to takto s druhými ako chápem ako si to myslela lebo mám doma to isté ale proste je to stále mama tvojho muža a bez nej by nebolo nič čo máš teraz
jej vec nie??? ty jej tiez na jej kuchynu neprispejes. a ze chce mat tiez nove???... ludia su taki...mali, velki, stari... ma Janko, chce aj Marienka