Manželka je závislá na hrách na telefóne. Ráno vstane a hneď to zapne. Je to jej priorita a vôbec sa nevenuje rodine. Je nezamestnaná. Ak treba tak niečo uvarí a operie a tým to končí. Povysávať , umyt podlahu alebo kúpeľňu nehrozí a ak sa snažím o tom rozprávať tak je podráždená a agresívna. Pravdu povediac už nemám chuť aby naše dieťa počúvalo len nezmyselné hádky tak už mám chuť to s ňou preberať. Ak niekam ideme , von alebo na prechádzku tak len ja s malou. Ona ju nikdy nezoberie ani von. A stále pozerá len do hry. Máte niekto podobnú skúsenosť a radu na nejaké efektívne riešenie? Pripadá mi že už potrebuje odbornú pomoc,ale ako to docieliť? Neviem ako dlho to ešte vydržím.
@majo_majo neporadím, ale muž mi vcera spomínal, že kamarátova žena bola na liečení presne kvoli neustálemu hraniu hier.Neviem, či sa jednalo o hry na mobile alebo na PS. Mna to len prekvapilo, lebo mám zakotvené, že len muži hrajú ..a ona je taka tichšia, mila a zdala sa veľmi starostlivá mama. Inak ja som si stiahla tik tok a tiež mam nutkanie to stale sledovať , tak radšej odložím mobil a venujem sa iným činnostiam ..lebo ten mobil je niekedy cista závislosť.
Ináč, teraz som sa normálne zahanbila, lebo už snáď 3 hodiny v kuse som na mobile. Tak sa lúčim a idem spať.
@laurikagab keby to boli dve, tri hodiny denne tak by to bolo ešte vpohode, šak zahraj sa, odreaguj... Ale keď sa nad tým zamyslím tak je to aj 12 hodín denne.
nasurovo povedat, ze ked neprestane je koniec, zena sa musi sama zamysliet nad sebou ci jej strata uplnej rodiny za to stoji.
Ak nevie prestat a je si toho vedoma, nech suhlasi s odbornou pomocou ak si chce tu rodinu udrzat pokope... drzim palce
@majo_majo tak sa skúste dohodnúť medzi sebou, že hry môže hrat ‘ v tom a tom čase’ .ono to je ako s teenegerom, aj ten dokáže presediet pred Playstation celé hodiny. Na začiatku môže byt ešte viac nervózna, ale možno časom sama odloží mobil.
@laurikagab ja už som podobne veci skúšal ale nieje s ňou reč čo sa týka tohto. Už to skúšam dlho.
@majo_majo je nezamestnaná, takže nový telefon si môže akurát tak objednať, ale ak ho nebude mať kto zaplatiť, tak sa k nemu nedostane… účty za telefón, elektrinu a internet platíš tiež ty - nebude “šťava” nebudú online hry…
Nažeň ju nemilosrdne do práce, to že porodila jej nedáva žiadne právo hniť doma s telefónom v ruke a nechať sa živiť.
@majo_majo treba k tomu pristúpiť ako k bežnej závislosti, vieš sa aj poradiť s odborníkmi ako presne s nou odkomunikovat, že proste ak sa nezačne liečiť tak sa s ňou rozvedies. Ideálne je keď sa za teba postavia aj blízki, ona potrebuje cítiť, že je to vážne a uvedomiť si že to ovplyvňuje rôzne sféry jej života ( sociálnu, zdravotnú, rodinnú...)
Je mi to luto, toto je velmi tazka situacia a zivot s takym clovekom uplne k nicomu. A dietatko ma kolko?
Skús sa s ňou porozprávať dcéra je o to všetko ukrátena že tá mama sa nemá.Určite by som pohrozila rozvodom...a navrhla kompromis pozri sa máš problém rodina trpí na úkor tvojho hobby... buď sa pôjdeš dať liečiť alebo rozvod..
Nezaplatit ucet za internet, vypnut wifi
Nechapem jak toto clovek moze. Ze proste len telefon, hry, pripadne len socialne siete a koniec. To akoze je uplne dovidenia tato doba :O
@petranelkova hmmm ako nepoviem, je fajn si obcas posediet a nieco si pozriet precitat proste sa inspirovat, no travit tam enormne vela casu, ktory by sa dal vyuzit na nieco lepsie v ramci rodiny tak to nie. mala by tam existovat taka zdrava miera casu a vediet si to spravne podelit
@liljana to nebude zo dňa na deň, a ver mi, takáto tam nepobeží, lebo čo povie? Muž mi nezaplatil internet a ja sa nemôžem hrať? A ešte náhodou sa jej súd spýta, prečo nepracuje (a že sa teda spýta) a čo povie? Nemám čas chodiť do práce, lebo sa musím hrať? Manželstvo neznamená, že jeden môže hniť a druhý musí makať.
@majo_majo to je hrozne. Nehnevaj sa, ale ľutujem ta. Koľko ma rokov ?
Podľa toho čo pises, si myslim že to bude nejaká mladá baba, čo ma malo v hlave (sorry). Treba stym niečo urobit a riešiť to určite, už aj kvôli tomu aby viac času venovala dietatu.
Ja by som si snou sadol a na rovinu vydiskutoval problémy, čo tebe sa nepáči, stanoviť nejaké pravidla v domácnosti a vo výchove, aby do réžimu zaviedla prechádzky s dieťaťom a hry s dieťaťom.
Treba jej poriadne vyčistiť žalúdok, či vôbec vie čo od života chce. Že čo jej tie hry dávajú do života. Poriadne jej vyčistí žalúdok nech sa mladá prebere a nech nie je lenivá a nech sa snaží.
Ja by som dala možno aj ultimátum.
To je čo za život? Vo virtuálnom svete? To ako chceš s ňou ďalej fungovať? Pri tomto by som asi len dala ultimátum a buď sa to zmení alebo adiós.
Ďakujem vám všetkým za rady. Nechcel som to hneď hnať do extrému tak som sa s ňou porozprával a vysvetlil že to nieje normálne a chcem to vyriešiť po dobrom a nie po zlom. Tak potom si dala asi 2 hodiny pauzu a upratovala, takže dnes "len" 9 hodin. Na začiatok beriem, ale keď sa to nezlepší tak zmením heslo na wifi a zrušíme dáta v mobile 🤷 a skúsim sa poradiť aj s nejakým odborníkom. Ale keby ste sa dozvedeli nejaký užitočný tip, tak kľudne píšte. 😊
@majo_majo priamo v TT mas zdruzenie otvorene srdce, tam sa porad. Venuju sa aj nelatkovym zavislostiam
http://www.otvorene-srdce.sk/kontakt.htm
@majo_majo dobre si začal, hlavne si musí ona sama uvedomiť, že je závislá a má veľký problém. Ak nič nepomôže, tak jedine liečenie. Len to sa myslím vybavuje cez psychiatra. Čiže najprv bude musieť ísť k psychiatrovi (len si najprv zistite, ktorý psychiater je aký, napr. v Trnave MUDr. Seč je úplne hrozný čo sa týka prístupu).
@majo_majo ja mám takého manžela doma, mám dva a pol ročného malého s ním, tri roky to hrá, som mu hovorila, nech prestane...navyše som chorá pred operáciou čo kvoli kovidu posúvajú. Vela som musela po doktoroch.....on ma nemusi, ani jeho sestra, bol to stary mladenec, co ich podporoval aj financne, ale stale gamblil a bohvieco co neviem o nom....rada by som sa s nim rozviedla, ale sama chora s dvomi detmi bez prace bez nicoho to nedam.....
Ja som zničená z neho úplne...ktovie možno aj podvádzal....sú tam znaky jeho správaní.
Takže hore hlavu a spravte potrebné veci ......rýchlo! Ja nemòžem som bezmocná
Hrá Silkroad fantasy, samé bájne bytosti, mapa, kuzla, obchod atd....hra si to je otoceny od malého....lebo má event..a já buď spím lebo som vyčerpaná od všetkého alebo som u lekára....toto je sila. Keď tu je niekto kto hrá tú hru a toto robí s rodinou, tak je úbohý a aj tá hra je nebezpečná!
Na začiatku roky už viac rokov funguje vždy pod iným serverom. Teraz cez facebook sa to hrá neviem presne nemám chuť pozrieť do toho. Už som aj počitač chcela rozbiť chápete? Mna zas nechal pracovat na kuchynskej stoli, ked som mala nieco na doma...cez facebook Electus game alebo také podobné......že môžem byť rada, že nepije, nebije ma, a negambluje za peniaze
Radim ti pozri sa jej do tej hry či si tam s niekým nedopisuje🙂lebo vo veľa hrách sa dá písať s kadekym..môže tam mať nejakého virtuálneho "kamaráta" keď je to tak pre ňu dôležité.
Ja mam foma 2 mesacneho a 14 mesacnu. Tiez sa zahram hru na mobile ked to dovoli cas, a muz zas ide do zahrady. Jednoducho robime veci, pri ktorych sa kazdy trochu odreaguje. Ale vzdy najskor deti a domacnost. Neexistuje u nas nieco spinave, pradlo neoprate, riad v drese... Teda ked to zhrniem tak ja si zahram na telefone poobede kedy obe deti spia, a vecer, ked tiez spia. Co sa tyka maleho, ano je malinky musim sa mu vela venovat ale napriklad dcerk 14 mesacna je so mnou napriklad ked pustam pracky, susicky a pomaha mi 😀 pomaha mi tak ako dieta ze sa prehrabava vo veciach, ale zabavi sa a popri tom sa rozpravame. Tak isto ked umyvam riad sleduje ma a vysavac zboznuje 🙂 v tedy si ju dam do klokanky a behame s vysavacom 2x ryzdenne 2 hodky. Drzim palce
Fuha.. co hra?