Ahojte nechcem sa tu rozpisovat, v minulosti aom mala zdrav. problemy a dost mi manzel pomohol. Naviazala som sa na neho, mam troska obavy, ze choro. Nerada som doma sama atd. narodil sa nam syn, ja, ze sa to zlepsi ale ked niekam ide som doma nervozna, bojim sa, ze mi o5 pride zle. Riesila som to aj so psychologixkou, ze je to klasicky postrauma syndrom a to odznie.
Ale akoze manzel nic take si nemysli ale ja to tak citim sama vo vnutri, ze pred tym som bola sama, silna, neprekonatelna q teraz ai neviem bez niekoho predstavit zivot, som nervozna a smutna ked som sama. A nie nie je to ziarlivost a podobne 🤦♀️ v tychto veciach mam jasno. Ide skor o moje vnutro.
Citim, ze by aom o5 chcela byt silna, samostatna a nie odkazana na niekoho, mat uzkosti byt sama a podobne.
Tak zacni byt samostatna, spoliehaj sa na seba.
Tabletky podla mna nie, skusila by som ked tak este inu psychologicku, ak sa tato uz nechce dalej o tom bavit. A mat pripraveny nejaky plan, co budes robit, ak by ti prislo zle. Normalne ako maju v budovach pokyny, co sa robi pri poziari a podobne. Proste skusit si to vymysliet tak, aby si v krizovej situacii mala moznost sama nieco urobit.
Najlepsie co mozes pre seba spravit teraz, je sportovat. Sportom znova vybudujes doveru v seba, vo svoje telo, to presvedcenie ze si silna a dokazes prekonat rozne prekazky. Toto si podla mna stratila pocas svojej choroby, a zatial spat v sebe nenasla.
Uplne najlepsie je bud beh, cyklistika, zdvihanie ciniek, taketo sporty - kde sa posuvas vopred cim dlhsie trenujes. A robi to divy na psychiku.
Ak sportovat nemoxes, tak mozes ist na to psychologicky, a kazdy den si dat za ciel vystupit zo svojej komfort zony. Je na tebe co si vyberies - ten efekt je rovnaky, musis prekonavat samu seba po malych krocikoch aby si sa presvedcila ze na to mas a dokazes to.
@domkakvet ako keby si uz nedoverujem
@marianarem dakujem to znie fajn
@veselo_neveselo si zlata, naozaj dakujem je pravda, ze sport je liek na vsetko a ciele 🙈
Kazdy den na sebe pracuj, nieco sprav co ti doda sebadoveru.
Smer psycho a tabletky na úzkosť