Závidím bratovi jeho život

18. apr 2022

Ahojte potrebujem zo seba dostať svoj výlev... Závidím bratovi jeho život, manželstvo prosté tieto nematerialne vecí... Zatiaľ čo on začal postupné chodením užívaním,vyletovatním, manželstvom, deťmi atď..Tak ja som začala vždy len s konca..V 17 stke som ostala tehotná od alkoholika s ktorým mám 14 ročného syna , po ukončení vzťahu som bola pre chlapov (rozvedených)bankomat, Boxovacie vrece, náplasť na bývalú atď.. Terajší priateľ je tiež rozvedeny ,bol v vo vzťahu 22 r.(iniciátor bola jeho ex s ktorou má 3deti) Tu mi prekáža to že nie som v ničom prvá,tak sa beriem samozrejme ako druhá kategória s tým že s ním mám dieťa.. Neznášam sa kvôli tomu že všade kam spravím nejakú krok v živote,tak všetko spravím zle a potom mám výčitky a banujem že aj žijem..Keď tu vlastne ani neviem žiť tak aby som bola Happy..Zatiaľ čo môj brat má 21 ročne manželstvo z prvou láskou kde je prvá rodina, manželstvo atď.. Má priateľov s ktorými chodí po dovolenkách, zatiaľ čo ja nemám žiadnych kamarátov iba takých ktorý sa ozývajú len keď niečo potrebujú... Prosté nie som dobrý strojca svojho šťastia..A doteraz sa ešte nestalo že by ma chcel alebo mal záujem o mňa nejaký rovesník vždy boli muži starší o 10-15 r... Nehnevajte sa na mňa ale nemám sa komu zdôveriť s takýmto niečím a zp všeličím, nemám žiadnych kamarátov..

bagre
18. apr 2022

no a teraz otázka - uľavilo sa ti? Vidíš rozdiel medzi vašimi životmi, tak hľadaj aj príčinu. Brat tá príčina nie je... A keď ju nájdeš tak s tým urob niečo zmysluplné.

lady911
18. apr 2022

Este si mlada. Ver tomu
Že sa vsetko zmeni k lepšiemu
👼
Pozitivne myslenie. A nejaky reštart k tomu a uvidíš. Že vsetko bude dobre

saraxyz
18. apr 2022

Autorka vymenovala si vsetko, co si urobila z Tvojho pohľadu "zle". Mas dve moznosti. Bud budes pokracovat v tom a utapat sa v ziali, alebo na zaklade preziteho zmenis vsetko od zakladov a budes žiť iny život

nataly_bencova
18. apr 2022

Svoju energiu davas zlym smerom.... sustred sa na seba ! Najdi vlastnosti ci zrucnosti pre ktore budes na seba hrda a budu ta naplnat stastim ak ich najdes zlepsuj ich bo nic z tohoto ta neurobi stastnou ani zavist ani partner ani deti

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
18. apr 2022

Neporovnavaj sa s bratom. Každý človek má iný život, potrebuje sa niečo tu naučiť. Ty sa potrebuješ naučiť dať sama seba na prvé miesto. Potom nájdeš aj vhodného partnera, ktorý si ťa bude vážiť. Nie je to jednoduché a chce to nejaký čas. Aj ty môžeš mať všetko, čo potrebuješ. Možno skús nejaký kurz sebarozvoja a uvidíš, že všetko ide. Držím palce.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
18. apr 2022

Nuž každý nesie dôsledok za svoje rozhodnutia. Ty za svoje, on za svoje. Z chýb sa treba poučiť a podľa možnosti ich neopakovať. Držím palce.

brankova
18. apr 2022

Možno skús novy koníček/ hobby, kde môžeš stretnúť priateľov alebo iný typ chlapov( lezenie, plávanie...). Šport ti dodá hormóny šťastia, budeš mať iný pohľad na život. Hlavné bratovi dopraj a tes sa s ním. Buď synovi vzorom.

54tinka54
18. apr 2022

Vieš čo je podľa mňa najväčšia chyba v tomto celom? Že závidíš.. Je to tvoj brat (ale aj keby nebol), dopraj mu to…
Je aj taká pekná vetička k tomu. Dopraj a bude ti dopriate.
Začni sa tým riadiť a veci sa pohnú tým správnym smerom.

liljana
18. apr 2022

Hovori sa, ze jablko v cudzom kosiku sa zda byt vzdy cervensie. Si vo vsetkom negativne nastavena. Skus sa svojim bratom inspirovat, nie iba zavidiet. Zavist ta neposunie dopredu. Urcite maju aj oni svoje problemy, len ti o tom nehovoria.

lucik90
18. apr 2022

Ja zas vidím v tomto prípade závisť ako dôsledok nízkeho sebavedomia a sebaúcty. Musíš si vážiť samu seba! Nenechaj chlapov aby ťa využívali, takých naozaj nepotrebuješ a nezaslúžia si ťa!

lienka.7
18. apr 2022

Je potrebne komplrtne zmeniť myslenie a nastaviť sa pozitvnym smerom. Frustrácia a zavist ti nijako nepomôžu k tvojmu šťastiu. Treba sa poučiť zo svojich chyb a neopakovat ich? Vies, ked si sa sklamala, načo vyhladavas rozvedených s deťmi, hm? Stanov si svoje priority jasne a neupusti z nich jednoducho.
Preco napr.nejdes s bratom na dovolenku? Aký mate vztah?

pallacinka29
18. apr 2022

snáď neobviňuješ brata za to, že si v 17 otehotnela? mne sa asi sniva...

loginexistuje
18. apr 2022

Moze sa stat ze clovek si zle vyberie prtnera z neplnovane otehotnie ale u teba je to skor chyba v systeme lebo to robis pravidelne
A zmenit to mozes jedine ty sama a to najma tvrdou pracou na sebe a nie vrhanim sa do nevhodnych vztahov

maris5
18. apr 2022

Podla vsetkeho si este nezila sama so sebou. Stale hladas muza snov, ale najprv musis byt spokojna sama so sebou. Byt sama, bez vztahu, dat sa dokopy, myslit na seba, starat sa o seba. Lebo troska pritahuje len trosky.

lenja123
19. apr 2022

Závidím sestre. Má už veľkého syna, ktorý je samostatný, ja mám dve malé deti, z ktorých padám na hubu. Zobral som si svoju prvú lásku, s ktorou som už vyše 20 rokov a ľutujem, že som si v mladosti viac neužil, nespoznal viac partneriek, ale som hneď s prvou, ktorú som stretol. Sestra si užíva život, neviaže sa, každú chvíľu má iného chlapa. Ja žijem ako dôchodca, na dovolenky vždy s tými istými ľuďmi, rovnaké tváre, ktoré poznám už 100 rokov, mám z nich ponorku. Sestra spoznáva vždy nových zaujímavých ľudí, nenudí sa....a tak by som mohol pokračovať. BRAT

acrobaleno
19. apr 2022

Tak prestaň závidieť a pouč sa z vlastných chýb. Ale ani to si asi nevedela spraviť.

lucky_k
19. apr 2022

V prvom rade sa prestaň brať ako " druhú kategóriu" a nepohybuj sa v okoli takýchto individui, za ďalšie mám pocit, že nevieš byť sama .....radšej si s hocikým kto ťa aj bije či využíva, len nie sama - to zmeň.....zameraj sa sama na seba a svoje dieťa...

svetlonos
19. apr 2022

Ahoj autorka, v tomto by ti mozno vedel pomoct psycholog, nasmerovat ta. Prajem vela stadtia

nikyball
19. apr 2022

Nechápem prečo závidíš bratovi. Každý si to spraví také aké má. Namiesto zavidenia si bez z neho príklad a nechaj si poradiť.
Sú typy ľudí podobne ako ty. Vyhľadávajú najjednochsie možnosti, nedajú si poradiť, nepoucia sa zo svojich chýb a len sa ľutujú. Závisť je najjednoduchšia vec čo môže byť, namiesto toho sa vzchop a pracuj na sebe

sashabb
19. apr 2022

@pallacinka29 prosím ťa, to si kde vyčítala? 🙄

sashabb
19. apr 2022

@zoro9836 nemá náhodou deti dve? veď prvé mala v 17-tich a píše, že má dieťa s terajším partnerom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz