Záujem o vnúča zo strany bývalého manžela

mamina123321
2. sep 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, máte skúsenosť s tým že sa rodičia zo strany bývalého manžela nezaujímali o vnúča a po niekoľkých rokoch začali prejavovať záujem? Ako ste reagovali? Dovolili ste im aby sa s vnucatom stretli?

ina2405
2. sep 2024

@mamina123321 áno dovolila, ide predsa o deti. Ak sa nebudú cítiť dobre, chodiť tam nebudú. Ale ak je tam prostredie v rámci normy - žiadny alkohol, krik, toxické vzťahy, tak by som im dovolila nadviazať vzťah. Ľudia robia chyby, netreba to ale živiť donekonečna.

biba_18
2. sep 2024

ja by som hádam dovolila, presne ako píše @ina2405 ale dávala by som pozor na ten vzťah a úmysly. nie je normálne nemať záujem o vnúča, tak celkom ok nebudú. je pravda že ľudia robia chyby, ale ja by som asi chcela byť prítomná na tých ich stretkách, aspoň zo začiatku ...

veronikaszabova
2. sep 2024

@mamina123321 ja ti poviem z mojej strany - svokrovci nejavia zaujem ani o jedno vnuca (3 deti). Maju 15, 10 a 1 rok. Ak by sa chceli teraz kontaktovat s nimi - nechala by som to na deckach. Ci chcu, ci nie. Vztah s nimi nemaju ziadny. Cize pochybujem, zeby mali zaujem. Pre nich su to uplne cudzi ludia. Dcera je mala, tu by som bezo mna s nimi nikam nepustila. Presne viem, ako sa citis a co mas na mysli. Ono tie roky "nezaujmu" sa nedaju len tak vymazat.

animus
2. sep 2024

@veronikaszabova to nie je úplne pravda, ja som mala 16 rokov keď som spoznala môjho dedka. Jedného dňa sa len u nás zjavil akoby nič. Stretávali sme sa pravidelne štyri roky a potom zomrel. Až po smrti sme sa dozvedeli, že bol chorý a odmietol operáciu srdca, zrejme preto nás vyhľadal. Asi sa v ňom pohlo svedomie. Doplním len, že to bol otec mojej mamy s ktorou sa tiež dlhé roky nevidel. Spomínam naňho rada a je mi ľúto, že som ho nespoznala skôr ale som vďačná aj za tie štyri roky.

veronikaszabova
2. sep 2024

@animus stretavala si ho snad skoro kazdy den na ulici? Moje decka ich stretavaju a ani sa nepozdravia.Takze je to uplne ine, ako tvoj pripad. nemyslis?

animus
2. sep 2024

@veronikaszabova nie nestretavala, autorka nikde nepíše že sa stretávajú a ty si to tiež nikde neuviedla. Reagujem nato čo si napísala a to, že roky nezáujmu sa nedajú vymazať. Každá situácia je iná. Tvoja bola iná, moja bola iná ale to neznamená, že ten nezáujem sa nedá "vymazať". Mňa nikdy nezaujímal dôvod prečo sa o nás starý rodičia nezaujímali, bola som rada keď som mohla aspoň dedka spoznať. Je to len iný pohľad na vec pre autorku aby vedela, že môže svojím deťom len obohatiť život tým, že doňho dovolí vstúpiť starým rodičom