Chcem sa opytat ako by ste reagovali a co by ste urobili ak by vam tesne pred porodom otec vasho nenarodeneho dietata len tak v pohode povedal ze on dieta nechcel ????
To je ale zvlastnost... Doteraz ti tvrdil ze dieta chce? Alebo ste spolu tak kratko ze ste sa k tejto teme este nedostali? Ked si zistila ze cakas baby nepovedal ti nic? Mne je to troska nejasne ze sa k tomu vyjadril az tesne pred porodom... Ak sa doted tvaril ze super a zrazu si to rozmyslel tak si musi uvedomit ze za svoje ciny treba niest zodpovednost. Ale mozno len zacal zmatkovat a boji sa, neboj ked malicke uvidi uvedomi si ze je otecko a ze to chce. Neviem ale fakt z akeho dovodu dosiel az ted s tou myslienkou a co ti hovoril predtym... Ty ho musis poznat.
@domin85
@selisel
@lentilka29 6 rokov spolocneho zivota 2 potraty za sebou a povie ze on nechcel ako neviem ale mam chut ho tak akurat kopnut do riti a este sa tvari ze ja sa urazam ako pardon ale toto ze povie zo srandy ? trosku sorovo cierny humor na tak vaznu vec
podla mna mu az teraz doslo ze uz nebudete dvaja ale traja a zlakol sa...ja si nemyslim ze by ho vyslovne nechcel,ale ako pise
@domin85 ked malinkeho uvidi tak zmeni hned nazor...neber to az tak vazne a zaoberaj sa len sebou a malinkym...chlapi su uz raz takí...prajem vela stastia.... 🙂
@wadja Fuha, silne kafe... Tak to netusim co mu mohlo preletiet hlavou, ja by som asi plakala kricala vsetko mozne.. Fakt si neviem predstavit taku situaciu nakolko toto mame s priatelom prebrane zhora zdola z kazdej strany nakolko sa v nazoroch prudko lisime... V kazdom pripade teraz sa venuj sebe a babatku, vela zdravicka zelam a chlap snad len panikari a nevie ako to dat najavo..
počkaj čo bude po pôrode a potom rob závery ... mnohí chlapi vnímajú tehotenstvo ako "scifi" obdobie - žena prechádza rôznymi zmenami a to nielen zmenami nálady, je plačlivá, na všetko reaguje podráždene, než sú zvyknutí, priberá, už nie je partner prvoradý, ale všetku energiu a pozornosť venujeme rastúcemu brušku, výrazne sa nám mení biorytmus, sme unavenejšie atd atd 🙂 no a chlapi sú v tomto velké deti 🙂
velký zvrat nastane vtedy, ked to malé stvorenie, ktoré mu po dobu 9 mesiacov výrazne zmenilo jeho stereotyp uvidí naživo a bude ho reálne držať v rukách 🙂 my sa stávame matkami momentom keď otehotnieme, no muži otcami až vtedy, ked sa dieťa narodí 🙂 takže ak to s ním pozitívne nezatrasie po narodení drobca, potom by som začala byť nervozna a začala by som riešiť, čo dalej 🙂 zatiaľ sa neznervoznuj a všetku energiu investuj do drobca, v prvom rade musíš byť pokojná hlavne kvôli nemu 🙂
@alenka600 klape ako klape , komplet vsetko pre dieta som zabepecovala a zabezpecujem ja , kupil mu jedny nohavice lebo som stepovala ze su v tescu v akcii , kocik kupil ajeho sestra bude krstna mama, jeho nic nezaujima , on ked som sla k dokymu on sa vobec nezaujimal ako sme na tom , ked som potrebovala na lieky lebo na druhy den mi mala nabehnut marodka povedal ze nema a chce si kupit cigy ja som si musela pozicat od mami , vo vsekom sa spolieha na rodicov , lebo byvame s nimi , oni mu kupia to oni to oni to ja kupim to a to a on hotovy vajcing , hlavne ze ma nakupene nastrahy na ryby pride domov zbali sa a ide na ryby .Ja cele tehotenstvo som na rizikovom na injekciach po nociach ked sme vikendy boli sami aj pocas dovolenky ma nechaval samu a vedel ze su problemi hlavne ze bol s kamaratmi chlastali a chytali ryby lebo to je jeho konicek ! Mne povie ze dieta nechcel ale zoznam a plan napisany s kym a ako sa pojde schlastat ako porodim
@moon1979 oride mi to ako ospravedlnovanie chlapov , dieta tak isto urobili oni ako aj my , boli sme pri tom obaja v okoli mam kopec tehotnych a spravanie ich muzov bolo uplne nieco ine ci boli nalady ci neboli , do teraz nevosiel ani do obchodu nic nekupil ,vsetko celu vybavu od piky som kupila ja xa on ese pyta peniaze na najom odomna
@wadja Ked som zacala citat Tvoju odpoved, hovorila som si, ze ved to je v pohode, to je normalne. Moj manzel dcere tiez nic pred porodom nekupil, detsky equipment ho vobec nezaujimal, uprimne povedane, mna tiez tie male detske veci nezaujimali, brala som ich ako nakup beznych spotrebnych predmetov do domacnosti.
Ano, vela chlapov nevie ako sa k tomu ma postavit a "nieco" sa v nich prejavi az po porode, alebo v mnohych az ked je uz dieta vacsie a da sa s nim aj tak chlapsky pohrat, tiez sa netreba spoliehat na zazrak.
Ale ked citam dalej.....no to uz nie je normalne, ze si na rizikovom a on na Teba dlabe, ze su cigarety dolezitejsie ako lieky, a ze v podstate zije iba zivot s kamosmi a Ty a dieta ste na 23tej kolaji.
Tiez nie som zastancom toho "zbal sa a chod od neho prec" to sa tak lahko povie v kazdej teme na MK, kde ma baba problem, ale tazko sa to urobi, ze? Ty musis vediet, ci Ti bez neho bude lepsie ako s nim (aj ked bez lasky). A mas kam ist? Mas z coho zit? (inac pytat od teba prachy po 6 rokoch zivota to je ake chrapunstvo...spolocna kasa je jedna vec, normalka, ale drankat prachy od partnerky co je na rizikovom doma....Ale zase takto sa asi nezacal spravat zo dna na den, hm?Kedy nastala zmena?
@wadja podla toho co pises, ste sa o babatko velmi snazili, a prekonali si aj vela bolesti. Nechcem velmi zabrdat do tvojho sukromia, uvedomujem si, ze je to velmi citlive, ale tuzil po babatku aj tvoj priatel? rozpravali ste sa o tom? Ci len si si ty "vydedukovala" z toho, ze ked sa vopred neozyva, tak jasne ze aj on chce babo?
@wadja nie, vobec ich neospravedlnujem len som mala snahu trošku ťa ukludniť 🙂 vieš, mám skúsenosti z okolia, že navonok klapajúce ideálne vzťahy sú naozaj len navonok ... ja byť na tvojom mieste teraz sa s tým neznervozňujem, nemáš to za potreby ... čaká ťa pomaly finish tehotenstva a pôrod, sústred sa na to 🙂
Podľa mňa je tvoj priateľ ešte sám také jedno veľké dieťa-nieje pripravený na spôsob žitia pre rodinu,nevie sa vzdať svojej voľnosti.Neviem síce aké si mala tie 2 potraty čo píšeš či spontánne alebo si šla dobrovoľne,ale ked ste to robili,vtedy sa cítil dospelý a ked treba niesť následky je sám dieťa! A to chlastanie? Stojí ti vlastne v dnešnej dobe zato taký chlap,budeš mať popri materskej nato aby si ho dotovala na jeho chlast a cigarety? Podľa môjho názoru je ešte dieťa,ktoré je nevybúrené-chce si užívať slobodu.Nič v zlom,ale ked ti nemá byť na radosť,oporu a nebude ti pomáhať,tak to môžeš byť s dieťatkom aj sama-ty budeš mať prekoho žiť,vlastne sama by si nebola.Nevysvetluj si moje riadky nejako zle,ja ti chcem iba povedať že dnes je doba veľmi ťažká,netreba si život sťažovať s tym čím nemusíme.
@wadja mudro pises teraz, odid a nevesaj si na krk vola, ktory si nevazi co ma. Ziadna svadba, ziadna spolocna buducnost. S dietatom si vystacite plne sami, lepsie ako sa trapit s partnerom, ktory nie je oporou. Zivot je prilis kratky, aby sme mali oci pre plac a to pre niekoho kto za to vobec nestoji. Hlavu hore, zariad sa bez dotycneho pana "otecka". Byt v rovnakej situacii ako Ty tak jednam solo.
@martinkacasarova tak hadam po dvoch nezdarenych tehotenstvach svojej partnerky aj dozrel ci? Bolo by to uplne namieste. Tu by som nehladala ospravedlnenia typu on je este dieta. Prasi? Prasi. Zaraba deti? Zaraba! Tak ak nedozrel k dosledkom svojho "snazenia" potom jedine nakopat do prislusnych partii, aby ich nepouzival, ked sa este na to vekovo neciti.
A mozem sa opytat kolko ma on rokov? Ved to nedava zmysel, ze by normalny muz sa takto spraval ku svojej tehotnej priatelke.
Podla mna ak neodides teraz, tak budes zit nestastna.. Lebo ked ho nechce teraz, tak co bude robit, ked bude dieta na svete a bude po nociach plakat a budit ho?
Kazdy ma krizu, ci uz v manzelstve, alebo v partnertstve. My sme si tiez jednu prekonali, ale ani raz do toho nebola zapletena dcera..
V kazdom pripade ti zelam vela sil. Ak sa mozes obratit na svoju rodinu, tak by som na tvojom mieste nevahala a prijala ich oporu a pomoc.
@wadja šesť rokov s ním žiješ,poznáš ho,tak prečo s ním vlastne čakáš mimi????? prosím ťa,nehnevaj sa,veľmi ttebe aj mimi držím palce,nech je všetko v poriadku,ale jednoducho nechápem tú logiku,že dobrovoľne a túžobne otehotniem s mužom,s ktorým vlastne ani nechcem žiť... či to budú len tehu hormóny,že ti leze všetko na nervy? 😉
nehnevajte sa,kočky,ale podľa mňa je hrozné voči tomu dieťatku,že si ho urobíte s chlapom,od ktorého ešte pred narodením odídete..... určite si zaslúži,aby sa váš vzťah riešil inak,nie odchádzaním....
@rolak
ahoj, myslim si, ze velmi vela zien si najivne mysli, ze narodenim dietatka sa priatel/manzel zmeni na nepoznanie. Podla mna pred tym, ako sa dvaja ludia iduu brat a mat dietatko (teda ho pocat), mali by absolvovat specialny kurz...nejaky sebaspoznavaci, ci nieco take 😉 aby naozaj si utriasli veci medzi sebou, do buducnosti...
nie je dolezite ci ho chcel,alebo nie..ale ci sa s tou myslienkou zmieril a prijal ju a zacal sa tesit.my sme dietatko neplanovali,ale ked sme sa to dozvedeli,zacali sme sa tesit....