Zastane sa vás partner pred okolím?

tilda
12. okt 2013

tolko diskusii citam, ale zacat vlastnu je trochu osemetne... tak idem rovno na vec.

mam priatela, sme spolu cez dva roky. mam aj dcerku zo vztahu predtym. vsetko je take normalne, vseobecne je u nas pohodicka. ale stvu ma niektori jeho kamarati a teda aj on v jednej veci. neviem ci prehanam alebo nie, preto potrebujem poradit. v jeho partii su ludia, ktori si ku ne neskutocne dovoluju. nemyslim, ze som nejaka citlivka, ale ked mi jeho kamos povie ze ich nemam otravovat, tak sa ma to dotkne o to viac, ze sa ma moj frajer vobec nezastane. vcera sme to rozoberali a ked som sa spytala na pricinu, tak som sa dozvedela, ze vraj preto sa tak ku mne spravaju, ze som slobodna matka. no viete si predstavit, do mna voslo sto certov. toto povazujem za moje najslabsie a najzranitelnejsie miesto. ostala som s malou sama ked mala len tri tyzdne a zazila som si s exom vazne krusne chvile. doposial ma naplnal pocit hrdosti, ako som to vyborne sama s malou zvladla, ale zaroven je to - a to zijem vo vlekom meste, dost velka stigma byt slobdnou mamou. je vela chciet od partnera, aby sa ma zastal pred svojimi priatelmi? som si to obratila, ze ak by nanho utocil niekto z mojich blizkych, tak by som to urcite nenechala len tak...aj som mu to takto vysvetlila, on povedal ze ho to mrzi a ze nas lubi a chce byt s nami - ja to aj citim, ze to je pravda, sprava sa tak, ale toto ma nesmierne zranuje. isto to ma docnenia s tym, ze som bola na vsetko sama a od partnera jednoducho ocakavam, ze nas bude tak trochu aj chranit, ale neviem sa z toho vysomarit. nechcem to nafukovat, ale neviem sa tvarit ze sa nic nestalo. asi som trochu prehnala, ale v hadke som mu povedala, ze tak to si musi vybrat, ci chce ostat s nami alebo sa stretavat s ludmi, co ma maju za stetku lebo som sama vychovala decko :(... co si myslite, prosim, vy? dakujem

h0sher
12. okt 2013

z mojej muzskej stranky,ked to mam zvazit,tak podla mna nechcel ostat zahanbeny pred chlapcami,kebyze ich ma zdrbat za to a preto ostal radsej ticho,chrapun sa proste nezaprie ked si ta nezastal :D

mamavera
12. okt 2013

@tilda aj ja si myslím, že nechcel byť zahanbený pred kamarátmi, ale toto je chovanie nezrelého pubertiaka. Mne keby toto jeden z jeho kamošov povedal, tak by som mu dala najavo, že o zotrvanie v prítomnosti muža, ktorý sa nespráva ako muž, ale ako sopľavé decko nestojím a odišla by som. Viac by som do spoločnosti tých ľudí nešla a priateľovi by som povedala, že ma mrzí, že si ma pred nimi nezastal a keď si myslí, že je to preto, lebo som slobodná matka, tak mal naopak vyzdvihnúť to, že to sama zvládam a pripomenúť, že slobodou matkou som sa stala aj preto, lebo sa tiež jeden muž nezachoval ako muž. Určite by som sa ale na tvojom mieste mala na pozore, pretože by sa mi nepáčilo ani to, že si ma priateľ ničím nezastal a ani to, že sa s partiou takýchto hulvátov vôbec stýka 😖 😖 😖 Láska sa totiž nevyjadruje slovami, že vás ľúbi, ale činmi, ktoré to dokazujú.

mirat
12. okt 2013

@mamavera ale on bol zahanbený pred kamarátmi 😀 (preto nič nepovedal) vieš ak kolektív ľudí sa často stretáva tak si vždy podvedome vyberú vodcu a každý jeden člen v tejto skupine dostane svoje miesto.(úplne ako v smečke vlkov 😀
takže ak jej priateľ sa jej nezastal znamená to že je niekde na konci hierarchie.(no inteligentní,rozumný a vyspelý ľudia dokážu odolávať takémuto správaniu 😉 )

@tilda odporúčam ti tam nechodiť a nájsť si niekoho na úrovni 😎

mamavera
12. okt 2013

@mirat súhlasím, ale zrelý inteligentný muž nepotrebuje na zvyšovanie svojho ega partiu primitívov, ktorí si nevážia jeho partnerku

mirat
12. okt 2013

@mamavera no veď som písal že aby ho vymenila za lepší model 😀 evidentne chalan nefunguje tak ako má 😀

janinah
12. okt 2013

@tilda načo sa vyskytuješ v blízkosti jeho partie? zrejme sa stala situácia,že si ozaj zavadzala a otravovla,tak ti to jeden z nich priamo povedal.....to nič nemení na tom,že partner sa ťa mal zastať,ale ak vám to funguje po iných dôležitejších stránkach,tak sa nad to povznes a vyhýbaj sa partii

tilda
autor
12. okt 2013

@janinah bolo to na svadbe mojej najlepsej kamaratky - len som k nim podisla ked sa rozpravali, inak sa s jeho partiou stretavam len obcas

tilda
autor
12. okt 2013

@h0sher nuz, nie dobre sa to cita, lebo ja ho okrem tejto situacie poznam ako dobreho chlapa :( ale co si napisal je svata pravda... proste som chcela vediet, ci nezvelicujem, ale tak teda reagujem spravne asi, ked si myslim, ze toto sa diat nema

tilda
autor
12. okt 2013

@mamavera vsak som aj v momente odisla. najhorsie, ze este ja som bola pomaly za hysterku, co sa urazila. teda pred jeho partiou. ale teda co pises, to su moje slova. dakujem 🙂

tilda
autor
12. okt 2013

@mirat to s tou psychologiou skupiny moze mat cosi do seba, ale aj tak mi to nestaci na to, aby ma to nestvalo... a svoj okruh znamych ja mam. niekedy ideme medzi znamych spolu, niekedy zvlast. na mojej strane nikdy nebol najmensi problem. ale ako som pisala, v mojej pritomnosti by som nedovolila, aby sa niekto tak hlupo spraval k nemu, preto to iste ocakavam od neho...

saxxxana
12. okt 2013

Je to otazka ako to povedali, lebo nemusel to nemyslel zle. Ja by som sa na neho ohradila a spytala sa ho co mu prekaza, ak by som citila neprijemny ton hlasu, bolo by to jasne. Hysterka urcite nie si, ale po jednom raze by som asi este nesudila a dala by som im este jednu sancu. Ak by sa to zopakovalo potom by som robila sceny.
Mozem sa spytat kolko ma tvoj partner rokov?

jatamido
12. okt 2013

@tilda ahoj,pri prečítaní tvojho príspevku sa mi zdvihol tlak na 300!!!...ako si môže nejaký posratý chrapúň dovoliť ti povedať,že neotravuj,lebo si slobodná mamička???????????to,čo je za ľudí?to akých má priateľ kamošov?...v tom momente by som mu rozbila papulu a až potom odišla,preboha,veď nie si nijaká handra,aby si toto niekto ku tebe dovoľoval!!!každému jednému z nich by som priala,aby si vyskúšali,aké to je zostať sama s dieťaťom,čo všetko to obnáša!!!...skôr by sa mali ku tebe chovať ako k hrdinke,že si to sama zvládla!!....a priateľ by si mal uvedomiť,či sú to naozaj kamoši a to,že si ťa nezastane je naozaj za uváženie,či mu na tebe a malej záleží....

tykat
12. okt 2013

@tilda mozno mali chlapi vypite tak boli drsnejsi... Asi by som to sledovala ako sa bude spravat dalej... Kolko mate rokov? Ono ked ma chlap "partiu" a je na nu pravidelne naviazany tak tam vladne urcita hierarchia a mozno tvoj priatel je nizsie a neodvazi sa odporovat niekomu kto je vyssie, ale to len uvazujem, moj chlap mal poslednu partiu tak pred 20timi rokmi.

tyssa
12. okt 2013

to ze sa ta nezastal je jedno, ale dovod preco si k tebe dovoluju sa tak spravat je nieco ine, ak niekto z mojich znamych neakceptuje mojho partnera a nesprava sa k nemu slusne, mam ho v pazi, nie si handra, mas svoj vek a nieco odzite, som zvedava, ze ktori drzan v tej partii by bol slobodny otec,..ja som po urcitych skusenostiach dost asertivna, takze ja by som odpovedala naspat a asi by sa to nepacilo, nikto mi nekupuje chleba a ani za mna neplati ucty, takze sa ku mne nikto ani nebude spravat ako k handre,..ani k mojej rodine,..

adri266
12. okt 2013

@tilda ja by som patrala, preco to povedali...nemyslia si nahodou, ze si *zlatokopka*, ze si *ulovila* ich kamarata uz s dietatom a ze sa ho snazis *prinutit* k sobasu??? Vies, ludia su rozni a narokom pisem ludia a nie chlapi...ktovie, ako Ta vlastne beru a ako sa Tvoj priatel sprava pred nimi, ako o Tebe rozprava...nechcem Ti vkladat chrobaka do hlavy, ale urcite by ma to velmi trapilo a poriadne by som to s nim rozobrala...drzim prsty. A bud aj nadalej hrda, kazda slobodna matka si zasluzi nielen moj obdiv

lulu_lu
12. okt 2013

Aj ja si myslim, ze sa iba hanbil, alebo si to ani neuvedomil, niektori chlapi su trkvasi 🙂
Samozrejme, mal nieco povedat, k tebe si nema kto co dovolovat. Ale osobne si nemyslim, ze to je dovod na rozchod, ako ja pri mojej povahe by som s nim taky bordel potom urobila, ze sa ma nezastal,a le urcite by som ho iba za to nenechavala. To sa druhym lahko radi a pritom mozno aj horsie zazili a neurobili to.
A ty by si si mala trosku viac verit a nabuduce ked ta nejaky kreten urazi pekne mu to vratit. Ja by som mu povedala, ze co sa sa staras, prisla som za svojim priatelom a mna tvoja zbytocna existencia nezaujima. 🙂
Ale samozrejme priatelovi, vysvetli, ze si to nezelas a ak by sa nieco opakovala, tak si ma otvorit usta, pretoze aj ty by si to urobila a takto si predstavujes harmonicky vztah. A pokial je normalny , urobi to.
Drzim palce 🙂

fuska
12. okt 2013

@tilda Mozno nie je chrapun, ale zbabelec. Asi je nekonfliktny typ a aj ked Ta urazili, radsej ostal pohodlny a neriesil to. Chapem, ze Ta to mrzi, mna by to velmi stvalo. Neocakavaj od priatela, ze nabuduce bude uz reagovat, skor mu to povedz tak, ze Ta zranilo, ze mu nic nepovedal. Ved sa nemusel pobit, stacilo by kamaratovi spomenut, aby spomalil a krotil sa.
Co sa tyka toho drzeho kamarata, nabuduce by som necakala, kym sa ma priatel zastane, rovno by som sa opytala, s cim ma problem a ze ci takto bezne komunikuje s ludmi. Proste dotycneho konfrontovat s jeho sprostym spravanim hned na mieste pred ostatnymi. Aj ked si to mozno neprizna, bude sa hanbit ako pes. A Ty budes mat dobry pocit, ako si to zvladla.

mamavera
12. okt 2013

@tilda za čo ma považujú muži s takýmto správaním a s IQ vypnutej práčky by mi bolo srdečne jedno...horšie je, že tvoj priateľ na to nepovedal vôbec nič. Išiel aspoň za tebou? Alebo tam ostal so svojími "kamarátmi" a vytešoval sa, aký je káder, keď ťa nepodržal?

cerez
12. okt 2013

Bolo tu spomenuté, že nechcel byť zahanbený. To je blbosť. To je zbabelosť! Ak ťa má rád a znamenáš pre neho veľa aj so svojim dieťatkom, zachová sa ako chlap. Môj by nedopustil, aby jeho "kamarát" takto reagoval na mňa. Priateľka, manželka je predsa viac ako nejaký x-tý kamarát. V podstate si zastal svojim postojom kamaráta než teba. Príde mi, že je tvoj priateľ - chlapec nezrelý a nevie aké miesto má on vo vašom vzťahu a aké miesto zastávaš ty samotná. Kde sú kamaráti a kde si ty? Tým nechcem povedať, že nemá mať svojich kamarátov a zrieknuť sa ich. Nech si má kamarátov, ale hlavne im ukázať kde sú hranice, za ktoré nesmú zájsť v správaní voči tebe.

aristka
12. okt 2013

prosím ťa to koľko majú dotyčný ľudia rokov a to odvôvodnenie ,že sa tak správajú lebo si slobodná matka ..to je čo ...a na svadbe ,kde sa všetci majú baviť si bola odkopnutá ako handra ,ako reagovať ,po prvé ak niekto s tebou takto jedná a si dospelá osoba ,ktorá nepotrebuje niekoho za sebou ,treba si takéto správanie vyprosiť a žiadať slušné správanie a úctu k tebe ..ak nepomôže poslať dotyčného neslušne do pi....a to som slušne napísala ..prečo tvoj partner sa ťa nezastal to musí vedieť on ,ale odvôvodnie ,že si slobodná matka neobstojí a ak má s tým problém ,prečo si stále slobodná matka ,prečo sa nezoberiete a potom možno budeš mať inštitút úctyhodnej osoby ...mne to pripadá ako keby to boli puberťáci a postoj tvojho partnera je tiež ako keby hovorilo decko ...takže buď jeho partiu nebudeš vyhľadávať a ak áno a ak sa to zopakuje pekne slušne sprav preslov a daj hranice odkiaľ potiaľ....

bbarboraa
12. okt 2013

takto mu to povedz... ako si to napisala ci si aj o tebe mysli ze si stetka 😎 omg prepac 😎 za vyraz s dietatom... alebo vas miluje.. nech to laskovo vysvetli alebo sa s tymi dementmi uz nestretavajte,...
@tilda

jabadaba
12. okt 2013

@tilda mas moju plnu podporu co sa tyka tvojho vnimania vzniknutej situacie. Uprimne, dorazilo ma vysvetlenie tvojho partnera na nevhodne spravanie jeho partie. Jednak uz len fakt, ze ma nejaku partiu - otrasne to znie a ako z cias zastydlej puberty, nie je bohvieco. Kolko ma rokov, ze potrebuje nejake partie? Podla popisu to budu kamarati z mokrej stvrte ako sa hovori. Ich spravanie o tom svedci! Dalsim faktom v neprospech tvojho priatela je spravanie sa prislusnikov tejto podarenej partie voci tebe. To si moze ako niekto dovolit? Obycajne si priatelia nekomentuju a neposudzuju partnerky ci partnerov. Respektuju sa navzajom.

Vyjadrenie, ze nemas otravovat, ci co Ti to povedal ten lumen z partie, je hodne vyjadrenia pubertalneho idiotka, bez urazky a uprimne, zvazila by som kontakty s takymito primitivmi. Na rovinu - su to primitivi! Tvoj priatel by mohol byt na ludi, ktori ho obklopuju trosku narocnejsi. Byt sucastou takejto particky, ktora sa nevie spravat ho znacne deklasuje a zrejme je na ich urovni. Ak nie je, potom nech prehodnoti stykanie sa s nimi. Ty si sa nahnevala uplne opravnene a ak pan nevedia kam patria tak holt smola. No proste ziram co za kuncaftov maju podaktori priatelia...fakt ziram. To je uroven! 😝

A status slobodnej matky neber ako svoju stigmu - si teraz vo vztahu, je alebo bude to skor stigma tvojho pana priatelia ak Ta aj nadalej necha v pozicii slobodnej matky, hoci sa bude tvarit aky ste vy parik! Tam nech si Ta radsej vezme ak to s tebou mysli vazne. pokial o to ovsem Ty stojis. Ak sa do teba totiz naviezli jeho kumpani lebo Ty si slobodna matka, je to vizitka predovsetkym ich podareneho kamaradicka, cize tvojho priatela. Ze ho to neuraza sa cudujem. 🙄

jabadaba
12. okt 2013

@tykat pre jezisa krista to o akej hierarchii v partii hovoris??? 😲 Niekto je nizsie, niekto vyssie....no do rici. Ved to je ako poulicny gang! A uprimne, mam o ludoch co sa grupuju v partiach svoju mienku a nie velmi lichotivu. Je to vizitka urciteho socialneho statusu...ehm...no mam dost. 😝

jabadaba
12. okt 2013

@janinah ziram opat. Niecia priatelka moze nejakym sposobom zavadzat? 😲 To sa kde Ty vyskytujes, ze to je realne a teda reakcia tu spominana by bola v pohode? Tvoj prispevok fakt stoji za to! Kriste to s akymi primitivmi sa stykate? 😨

tykat
12. okt 2013

@jabadaba ak je to partia so vsetkym ako ma byt tak ver tomu ze to tak funguje, vela chlapov sa od partie nevie odtrhnut aj ked uz maju stabilny vztah a potom tu zeny pisu "kamarati su prednejsi ako ja s deckom" "muz chodi kazdy vecer do krcmy" a pod. Niektori sa proste vcas neodstrihnu, nedospeju, potom im je nazor partie prednejsi ako nazor zeny lebo nechcu stratit "kamaratov" a kludne nechaju na zenu kydat aj ked najradsej by si ju obhajili. Totiz asi predpokladaju ze lahsie odpusti zena (je slabsia, navyse slobodna mamicka) ako partia.

jabadaba
12. okt 2013

@tykat no to je des ak to takto funguje. Mam za to, ze povacsine partie vyhladavaju a potrebu v nich existovat maju slabe jedince, ktore ked niekam nepatria tak nevedia co so sebou. Sebavedomy clovek nepotrebuje k zivotu patrit do ziadnej grupy a ak mam byt uprimna, nikdy by som po takomto partnerovi nesiahla. Ostatne, ani som sa nepohybovala medzi takymi ludmi, ktori nejake partie niekedy mali.Nepoznam takych. Preto tak ziram...a to si vystihla s tym postojom, ze od zeny sa caka, ze skor prepaci. No o to viac by som od takeho partnera migala co najdalej. 🙄

tykat
12. okt 2013

@jabadaba vies ked to je mlady chalan tak je to ine, deti v urcitom veku prave ze potrebuju spolocnost seberovnych, potrebuju aby ich ta spolocnost uznala a prijala, su tak silnejsi, odolnejsi napr. voci sikane, ale v urcitom veku uz by clovek mal mat vlastny rozum a ist svojou cestou. Mat kamaratov ale nie skupinu ludi ktora bude ovplyvnovat a hodnotit jeho zivot. Ja ked tu citam ze pise zena "sedim doma s miminom a chlap kazdy vikend na diskoteke s partiou" tak nechapem.

jabadaba
12. okt 2013

@tykat ano, mat kamaratov, to je dolezite. Ale uz partia co ovplyvnuje tak to ee...

kveta
12. okt 2013

@tilda Toto neber vociTebe v zlom. Sama som zvolila slobodne materstvo..

Niektori muzi beru slobodne matky ako lahku korist. Ako nieco na sex ale nie na zivot. V jeho partii Ta zjavne tiez vnimaju ako cosi menejcenne. Byt Tebou, tak pri tejto konstelacii po dvoch rokoch vztahu zatlacim na svadbu, aby som si overila ci ma berieako druzku na sex alebo zivotnu partnerku. Nech nestracas cas v pozicii pridtahovanej milenky.

stanislavao
12. okt 2013

@tilda ked si vas partner nezastane, tak to neni dobry vztah. nebola by som v takom vztahu,. vobec by som nechodila do tej jeho partie, kde si zo mna utahuju. su to obycajny chudaci, primitivny a sa vam divim, ze tam chodite a ze s nim ste. neponizujte samu seba takymto vztahom.