Ahojte nerada zakladam takuto temu ale rozmyslam nad tym uz dva dni ci je to vobec normalne no ide o to zarazila ma reakciu mojho brata. Mali sme nejake problemy teraz aj zdravotne doma. Na Vianocnu veceru sme vzdy varili vsetko mozne od reznov cez rybu so salatom kapustnice atd..proste mali sme taku klasiku ale tento rok kvoli tym problemom sme si s mamou povedali ze kasleme na to a spravime len jednoduche jedno jedlo. Nemali sme na to popravde ani chut ani cas. No a moj brat ked to zistil ze nebudu rezne ani nic take tak nam pri veceri potom povedal ze ako on pojde k frajerke ked jej nema co zobrat a ona donesie od mamy. Ja som ostala aj s mamou ako zatata ze co to povedal. Nemaju uz najmenej rokov obaja mali by byt uz samostatni a sme sa ho pytali preco mu nenavari frajerka tak sa vyhovaral ze ma nieco s kuchynou. A ze mu je trapne tam ist naprazdno. Ako podla mna to ok nie je ked si zavolam frajera k sebe domov aby mi on este nosil z domu rezne
no veď chleba bol určite dostatok....mohli ste mu povedať že Vianoce varíte len pre vás, ak chce niečo zabaliť nech prinesie údené a chleba máte😉ale vážne....norálne by som mu onúkla zabaliť trochu toho jednoduchšieho jedla, to že chcú ušetriť je fajn, ale ak žijú sami, nech si na sviatky navaria a nečakajú že ich vždy nabalíte...ak na to majú rodičia frajerky, vy nie....ono ide o princíp, iné je ak niekto príde na sviatky domov a iné ak vyžaduje aj nabaliť domov....
Bože, však tie rezne sú otázka 20 minut, mal si ich spravit sám. Keby pomahal s večerou, tak by vedel, že sa rezne nekonajú a nie sa potom durdit.
to co je za diskusia? Brat cely den je zatvoreny v izbe ked nevie co sa vari? Vy sa doma nerozpravate? Ani on sa nespyta ani vy mu nepoviete co sa vari? Ja toto nechapem cele...
Tak mu treba, kolko ma rokov?
@lula313 no on vari tak raz za rok ked ma na to chut inak nie 😁
@0silvia0 on nebol doma prisiel az na veceru..
no chyba vychovy a komunikacie. Vitaj brasko vo svete dospelych, vidis ze sa veci nerobia same od seba. Ako si urobis, tak aj mas.
@maminkasisa 32 😂
@viestta no to je pravda ja som to mame neraz povedala ze oj furt len na hotove pride ze to je chyba vychovy. A ta jeho frajerka to nejdem radsej ani pisat ako je naucena. Ale to ma nezaujima len ma zarazilo ze pri stedrej veceri ho nezaujimalo ze my mame nejake problemy ale co on jej zoberie. Trapne a detinske..
@dskjhfdlkdjhl neviem no ja ked som si zavolala niekoho domov pripravila som pohostenie ja. Ci u vas sa to ako robi. Ze pride navsteva a donesie vsetko? 😁
No pekného sebca mate doma.
@sidicek ja to viem velmi dobre. Nasiel si rovnaku..ale toto nespravil este a rovno pri stedrej veceri chapes. Som mu povedala ze my nevarime kvoli jeho drahej a ze si mohol sam pre nu navarit ked tak chcel
@viestta nebyvaju spolu ona byva zatial sama a sla na vianoce k rodine aj on..ved to ze on ide k nej a chcem jej nosit. Keby pomohol alebo spravil on nepoviem ale my nakupit pripravit on sadne k veceri a vybavene. Ja nechapem niekedy
noooo...ako ste si ho naučili
Mal sa najest doma a frajerke zobrat kolace. Ale ved nevadi, kvoli staremu capovi si nerob starosti, buduci rok bude vediet, aspon sa poucil. A ked sa nepoucil, jeho chyba a bude snad viac komunikovat
Podla mna autorka nechce poradit, ale skor sa tu postazovala a ponadavala si, akeho ma brata hnupa. Prispevok splnil ucel. A ano, pridam sa, je to od neho sproste. Mozu ist do McDonaldu.
Ved si mu dobre povedala a viac by som sa tým nezaoberala. A nabudúce ho pekne zapojte aj do príprav, alebo môže ísť večerať k frajerke
No cele divne...u nas sa vsetci podielaju na priprave stedrovecernej vecere, aj ti, co prichadzaju "iba na navstevu" (moj otec ci svokrovci). Nejako zvlastne ste si ho vychovali.
🤦🤦🤦 32 ročného by som vyhodila z mama hotela a nech sa stará sám o bývanie aj o svoje jedlo. A ta frajerka, ze tiež prinesie od svojej mamy 😂😂 to bude pre nich taky šok keď spolu začnú bývať a zistia, ake domáce práce existujú.
Nič si z toho nerobte, dobre ste spravili
Preboha, 32 rocny stary cap. Vymenit zamky a urobit mu sluzbu. Najvyssi cas sa osamostatnit.
Taky stary cap uz davno nemal byvat s maminkou, ale sam, alebo s frajerkou. Ak chceli s frajerkou jest, mali sa o to postarat a takto ste mu to mali doma povedat, nie, ze frajerka sa mala postarat. Mate to cele divne v rodine, takze je zbytocne sem vypisovat, mate si doma urobit poriadok.
A načo akože jej ma on nosiť večeru? Veď ak ona býva u rodičov a normálne už mali sviatočnu večeru, tak hádam nebude zase s frajerom sa napchavat 🙉. Zopár koláčikov zobrať, aby nešiel s prázdnymi rukami a čau...
Divne moresy ma, aby brat celý deň sa flakal kdesi, dosiel na hotové a ešte chcel nabaliť pre frajerku komplet večeru..kaslala by som na to.
No ja neviem. Mam 31, priatel 36 a tiez si nosime jedlo od rodicov, ale rodicia s tym pocitaju a nabalia nam :D ale my chodime k rodicom kvoli dialke tak raz za mesiac/dva/tri, takze o domacich pracach a vareni vieme obaja. Aj teraz na Vianoce, kazdy ma ine zvyky, mozno to povedal preto, ze jej slubil, ze ochutna tradicne jedla z jeho rodiny, ktore ma najradsej. U nas sa napr vari hubova macanka a tu by som chcela dat ochutnat priatelovi, ale kedze za nim pojdem az ked uz macanka bude zjedena, tak ju zas neochutna (alebo ju uvarim cez rok). Mne pride normalne, ze si z jedla od rodiny vezmem domov a aspon prvy den, ked cestujem, nevarim nic a mam co jest. A priatelova mama nam nabali tiez tak, aby sme mali aspon na den/dva...
U Vas skor zlyhala komunikacia. To, ze nebudete varit tradicne jedla, ste mu mali oznamit vo chvili, ked ste sa tak rozhodli, kedze ste vedeli, ze tu veceru stravite spolu. A on by sa uz zariadil. Minimalne by pripravil priatelku, ze od Vas bude len nieco jednoduchsie a ze s reznami nema pocitat. Alebo by urobil rezne sam. Alebo objednal nieco (netusim vsak, ci funguju na vianoce donasky), alebo spravil nakup k nej, aby najblizsie dni mali co jest (kedze su obchody zavrete). Lebo jeho reakcia mi pride uplne ako reakcia prekvapenia, ze o nicom nevedel a nevie, ako sa (aj pri zavretych obchodoch) ma na najblizsie dni zariadit. A ak ma taku povahu a reakcie na neprijemne prekvapenia cely zivot, tak to, co povedal a ton, akym to povedal, mohlo byt pre neho normalne.
Ja viem ze to je divne ale ja som ho nevychovavala casto som sa s nim rozpravala vyustilo to len do hadky lebo on ma pravdu a pre neho je to bezne asi. Pre mna nie ja som takto nikdy nefungovala vyuzivat niekoho a este nieco cakat ked viem ze na to nie je cas ani chut. No znechutilo ma to a ta jeho tiez sama by mu mala ppvedat nic nenos ale ona je tak zvyknuta sama to povedala ze sa rada nechava obskakovat. Nuz..
No, rovnako trapne je, ze by sa o jedlo mala starat len frajerka. Ak su dospeli, mali si nakupit a spolu navarit.