Zienky chcela by som sa poradit, do novej prace mam nastupit 1.3. a vyplatu budem dostavat ovela vyssiu ako manzel. Mate skusenosti? Ako to beru vasi muzi? Ci to moc netrapi ich ego 😅 Dakovala za rady 🙂
U nas to tiez bolo jeden cas tak ze ja som zarabala viac, vsetko bolo ok...ako pise sense, su to nase peniaze...a zavisi od chlapa,u nas to problem nebol 🙂
@liana111 my sme sa minule pobavili, ked za moju vianocnu odmenu sme si kupili vysavac a za manzelovu sacky do toho vysavaca 😀 ale inak on zaraba viac, takze toto nemusime riesit... a som rada, lebo myslim, ze by to zle niesol a ja tiez 😉
My sme to nikdy neriesili.Ja som bola rada,ked sa nam pekne darilo odkladat.Navyse,muz odlozil takmer rovnako,kedze ja mam vyssie vydavky na sebe.Pokial sa nejako nenadvysujes,malo by to byt ok🙂
inak pokial obaja zarabate mozee si podla kantonu urcitu sumu z dani odratat na betreuungkosten aj ked platite quellensteuer
@liana111 no ja myslim, ze pre bezneho chlapa je to tak trochu problem. nevravim, ze sa s tym nemoze vyrovnat, ale asi mu to hlavne nepripominaj, nespominaj, tvar sa, ze si si to ani nevsimla 😉
Ja som 5 rokov zarabala viac ako manzel a nevidim v tom ziaden problem, raz taha jeden raz druhy a v konecnom dosledku u nas to funguje tak ze peniazky su nase takze je jedno kto kolko prinesie hlavne ze mame z coho zit 😉
@liana111 No ved ešte nevieš ako to bude prebiehať v tej práci. To je pevná suma čo dostaneš alebo sú v tom aj prémie, ktoré možno budú a možno nebudú? Ved ho poteš tým, že ešte nevieš či to bude stabilné, ako to všetko bude, či dostaneš to čo sľubovali a či sa ti tam vôbec bude páčiť a ako dlho si ťa tam nechajú.
@liana111 tak potom v prislusnom danovom urade ti povedia....no ved mojmu do kuchyne ako kuchar ani nie ako pomocna sila ale kuchar ze 3200 v hrubom, tak jedneho sa spytal ci on z takeho platu uzivi rodinu....a v dalsej ze 19brutto na hodinu, tak sa zasmial a odisiel....takze obaja pracujete v service?....
@liana111
ja zarabam rovnako ako manzel a aj sme diskutovali o tom, ako by sa citil, keby som viac... 😉 a on by s tym nemal problem a ani nechape, prečo by mal mať s tým problém.
Pokial je medzi manzelmi vo vztahu ucta, laska, spoločne rozodovanie sa vo veciach, tak nie je problem 🙂
A dnes uz neplati ze muz je zivitel rodiny, uz su dvaja zivitelia... 🙂
mam vyssiu mdzu ako manzel a to dokonca robim len 70% a chlap 100%....ako to berie ziadno,....je rad ze sa mi dari a ze mam pracu ako mam, aj ked to bolo vydrete....
ale zalezi od chlapa....ved v podstate ide o nase peniaze....