Zarábam viac ako manžel

liana111
13. feb 2014

Zienky chcela by som sa poradit, do novej prace mam nastupit 1.3. a vyplatu budem dostavat ovela vyssiu ako manzel. Mate skusenosti? Ako to beru vasi muzi? Ci to moc netrapi ich ego 😅 Dakovala za rady 🙂

sense
13. feb 2014

mam vyssiu mdzu ako manzel a to dokonca robim len 70% a chlap 100%....ako to berie ziadno,....je rad ze sa mi dari a ze mam pracu ako mam, aj ked to bolo vydrete....

ale zalezi od chlapa....ved v podstate ide o nase peniaze....

hennyinnsbruck
13. feb 2014

U nas to tiez bolo jeden cas tak ze ja som zarabala viac, vsetko bolo ok...ako pise sense, su to nase peniaze...a zavisi od chlapa,u nas to problem nebol 🙂

paskolinka
13. feb 2014

@liana111 my sme sa minule pobavili, ked za moju vianocnu odmenu sme si kupili vysavac a za manzelovu sacky do toho vysavaca 😀 ale inak on zaraba viac, takze toto nemusime riesit... a som rada, lebo myslim, ze by to zle niesol a ja tiez 😉

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
13. feb 2014

@liana111 neviem v akej brandzi robis ty a on...ale ak ste vo sviss tak tam sa da dost jobov najst na skrateny uvazok i ked neviem ci do 14.00 ale tak skolky mas aj do siestej ....

dobromila1111
13. feb 2014

My sme to nikdy neriesili.Ja som bola rada,ked sa nam pekne darilo odkladat.Navyse,muz odlozil takmer rovnako,kedze ja mam vyssie vydavky na sebe.Pokial sa nejako nenadvysujes,malo by to byt ok🙂

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majusqa77
13. feb 2014

@liana111 aj moj zarobi menej ako ja.. ..a vobec s tym nemame ani jeden ziadny problem. dokonca s mrnusom ostane po materskej doma on...

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
13. feb 2014

inak pokial obaja zarabate mozee si podla kantonu urcitu sumu z dani odratat na betreuungkosten aj ked platite quellensteuer

paskolinka
13. feb 2014

@liana111 no ja myslim, ze pre bezneho chlapa je to tak trochu problem. nevravim, ze sa s tym nemoze vyrovnat, ale asi mu to hlavne nepripominaj, nespominaj, tvar sa, ze si si to ani nevsimla 😉

mimake
13. feb 2014

Ja som 5 rokov zarabala viac ako manzel a nevidim v tom ziaden problem, raz taha jeden raz druhy a v konecnom dosledku u nas to funguje tak ze peniazky su nase takze je jedno kto kolko prinesie hlavne ze mame z coho zit 😉

liana111
autor
13. feb 2014

@majusqa77 jeej tak to je parada, vies ten moj sa citi a je ,,hlava rodiny,, do teraz bol on hlavny zivitel, a dnes rano mu hovorim ze terazsom ja sefka az mu kava chudakovi zabehla 😀

sense
13. feb 2014

@liana111 i ked uprimne gastronomia je vo sviss velmi zle platena moj chlap je kucharr....a dlho hladal pracu kym dostal aspon ako tak zaplatene....

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
13. feb 2014

@liana111 spytaj sa priamo na danovom urade...ti urcite povedia...lebo v kantone Fribourg je to 6000rocne....

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jahodka8
13. feb 2014

@liana111 No ved ešte nevieš ako to bude prebiehať v tej práci. To je pevná suma čo dostaneš alebo sú v tom aj prémie, ktoré možno budú a možno nebudú? Ved ho poteš tým, že ešte nevieš či to bude stabilné, ako to všetko bude, či dostaneš to čo sľubovali a či sa ti tam vôbec bude páčiť a ako dlho si ťa tam nechajú.

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
13. feb 2014

@liana111 tak potom v prislusnom danovom urade ti povedia....no ved mojmu do kuchyne ako kuchar ani nie ako pomocna sila ale kuchar ze 3200 v hrubom, tak jedneho sa spytal ci on z takeho platu uzivi rodinu....a v dalsej ze 19brutto na hodinu, tak sa zasmial a odisiel....takze obaja pracujete v service?....

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima4
13. feb 2014

@liana111
ja zarabam rovnako ako manzel a aj sme diskutovali o tom, ako by sa citil, keby som viac... 😉 a on by s tym nemal problem a ani nechape, prečo by mal mať s tým problém.

Pokial je medzi manzelmi vo vztahu ucta, laska, spoločne rozodovanie sa vo veciach, tak nie je problem 🙂
A dnes uz neplati ze muz je zivitel rodiny, uz su dvaja zivitelia... 🙂

sense
13. feb 2014

@liana111 no to mu vyslo v cistom nejako 2600....tomu sefovi povedal ze podporu z uradu prace ma 3200 a nemusi ani do prace chodit....

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mima4
13. feb 2014

@liana111
treba sa len o tom rozpravat 🙂

Dnes vela parov uz funguje tak, ze zarabaju priblizne rovnako, a v niektorych zeny podstatne viac...

maria1989
13. feb 2014

@sense to čo za sumy? to ja s mužom sme asi potom v dobrej ritnej diere 😀 😀 😀

liana111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz