Zamilovaná do kolegu

16. máj 2023

ahojte ženy,
neviem ako začať, ale zamilovala som sa do kolegu. Začalo to cca pol roka dozadu, nevinné flirtovanie, teambuildingy, oslavy a spoločná cesta domov, keďže býva cca minútu odomňa. Musím uznať že ja som tá ktorá po ňom vyštartovala a bolo to veľmi očividné aj pred ostatnými kolegami. Potom sme spolu začali viac komunikovať, pravidelne ma volal na rôzne stretnutia, na výtlety a podobne. Ja ale mám partnera už 6 rokov, no mám pocit že už dávno ma nikto nepriťahoval tak ako kolega, dokonca ani môj súčasný partner v minulosti. Na kolegovi ma asi najviac priťahuje to, že túži po rodine, svadbe a spoločnom zázemí, kdežto náš vzťah s partnerom sa stále uberá rovnakým smerom. Okrem toho je to krásny chlap, vzdelaný a na úrovni. Neskôr som sa ale dozvedela že stále nevie zabudnúť na svoju ex aj keď motá hlavu mne a možno aj ďalším ženám. Stále mi opakoval že keby som ho chcela je môj ale stratila som už všetkú dôveru. Jedného dňa som toho už mala dosť a odstránila som si ho zo všetkých soc. sietí ale aj tak každý deň pracujeme na spoločnom projekte a stretávame sa.
Všetci kolegovia v práci vidia ako to medzi nami iskrí, res. niečo sa medzi nami deje, jedna kolegyňa (o ktorú nemá 100% záujem) je s ním v úzkom kontakte a keď som ňou odišla na pracovnú cestu začal jen písať ako o život, že čo robíme, kde sme, s kým sme atď. len aby vedel čo robím, lebo jej vraj nikdy nepíše mimo práce. Ďalšie kolegyne hovoria že ich názor ho absolútne nezaujíma ale keď niečo poviem ja kolega si to vezme k srdcu a spraví to tak ako si to predstavujem ja.
Ja už neviem ako naňho zabudnúť, myslím naňho nonstop aj keď to proste nemá budúcnosť. Neviem sa sústrediť ani na prácu a ku partnerovi sa proste správam zle, čo ma potom trápi ešte viac. V práci by som mala končiť v auguste ale dostala som možnosť pokračovat na inom projekte spoločne s kolegom alebo poto úplne zmeniť pozíciu a už sa s ním viac menej nikdy nestretnúť, takže neviem čo mám robiť.

radulienka95
16. máj 2023

Vyries si to čo máš doma až potom rozmýšľaj nad kolegom.

deti95060810
16. máj 2023

ak chceš zabudnúť tak jedine zmeniť prácu.
nič horšie ako zaľúbiť sa do kolegu sa nemohlo stať - zbytočné komplikácie

marianarem
16. máj 2023

@deti95060810 Co ja viem, u nas to skoncilo manzelstvom 🙂 A tiez som este bola s inym, ked sme sa spoznali. S takym, s ktorym to nikam nespelo.
Ale teda pre autorku: suhlasim s tym, ze najprv poriesit sucasny vztah, ci uz jednym alebo druhym smerom. Ja som sa od sucasneho manzela drzala daleko, kym som este bola s inym, vobec nic som s nim neriesila. Zblizili sme sa az po rozchode.

h2
16. máj 2023

Ukonči svoj terajší vzťah, svojho priateľa úplne zjavne vôbec nemiluješ, tak načo sa trápiť (a ešte aj jeho). Následne skús toho kolegu, veď má evidentne o teba záujem. A uvidíš, či vám to vyjde, alebo nie.

deti95060810
16. máj 2023

@marianarem to je fajn ak sa to skončí manž.
len veľakrát to tak nie je a potom to býva dosť nepríjemné pre oboch....

autor
16. máj 2023

@deti95060810 no mne je to v práci veľmi nepríjemné, niekedy neviem kde sa pozerať čo robiť len aby som sa vyhla jeho pohľadu či dotyku, keď sa mu vyhýbam tak sa cítim ako trápna pubertiačka čo nevie zvládať svoje emócie, keď sa snažím správať normálne a komunikovať s ním tak to asi berie ako flirt, okrem toho mi každý boží deň dáva komplimenty ako vyzerám, ako mi to ide v práci a podobne, či mám nové šaty, tričko, účes a neviem čo ešte aj keď veľmi dobre vie že nie

@h2 s terajším priateľom to nie je také jednoduché, máme spoločné bývanie, zatiaľ podnájom ale v poslednom čase rieši už aj vlasnté bývanie a ja neviem ako mu zlomiť srdce a opustiť ho, keďže on ma naozaj miluje, správa sa ku mne s láskou, celá moja rodina ho zbožňuje a len ja som tá zlá čo myslí na iného

autor
16. máj 2023

@radulienka95 s partnerom sme to mali doteraz vyriešené, svadba mala ešte čas a deti sme zatiaľ tiež ešte neplánovali, až o pár rokov v budúcnosti keď budeme mať spoločné bývanie, mám 27 partner 29, ale keď som stretla kolegu proste by som si s ním vedela predstaviť všetky tieto veci aj hneď a priťahovalo ma na ňom to že je to zrelý chlap ktorý vie čo chce a vie sa o partnerku postarať aj keď má len 30

radulienka95
16. máj 2023

V decembri som sa s takým rozišla akurát že môj súčasný mi prišiel do života až neskôr. Mám len o rok viac ako ty. S odstupom času vidím že som sa mala rozísť dávno. Ak tvoj aktuálny partner nejde rovnakým smerom ako ty, ukončí to bez ohľadu na kolegu a potom môžeš zvažovať kolegu alebo hocikoho iného. A popri všetkom nezabúdaj že teraz vidíš na kolegovi len to dobré a to čo ťa na tom priťahuje.

h2
16. máj 2023

Nie je to také jednoduché, lebo spolu bývate v podnájme a ty mu nechceš ublížiť?! Čo už môže byť jednoduchšie, než rozísť sa vo vašej situácii? Nemáte deti, ani spoločný majetok. Teraz mu nelámeš srdce, keď miluješ iného?!

ankare
16. máj 2023

No ja byť Tebou, ukončím terajší vztah a dám kolegovi šancu. Držím palce!

vanilkovazmrzka
16. máj 2023

A preco mas pocit, ze to s kolegom nema buducnost, ak mate o buducnosti rovnake predstavy, ktore ale podla toho, co pises, ocividne nezdielas s partnerom?

Po prve, s partnerom by si sa mala porozpravat o tych ocakvaniach do buducnosta, ci chce tu rodinu, po ktorej tuzis. A potom by si sa aj kolegu mala opytat, ako na tom je so zenami a so vztahom ku svojej ex. Kazdy ma minulost, aj nejakych expartnerov, ale neznamena to, ze na nich budy navzdy fixovani…

aurinia
17. máj 2023

Nepozeraj na to či ťa miluje. Láska musí byť obojstranná aby to fungovalo. Určite neísť zo zvyku do spoločného byvania, svadby, deti..... Keď sa zas takto zamilujes a uz budes mať deti, hypotéku, spolocne záväzky....vtedy to len bude tazke .... Pozbierať odvahu, byť úprimná. Iná cesta nie je.

u2jana
17. máj 2023

Ved ked s tym terajsim to nefunguje, tak sa rozid a uvidis, co sa stane…

marcellka32
17. máj 2023

Svojho partnera nemiluješ, takže nie je o čom...a čo sa týka kolegu, vidíš len tie svetle stránky, komplimenty,...často sa kolegovia zadivaju, ale ako píšeš štartovala si ty po ňom (on sa len zviezol), stiahla by som sa na chvíľu a pozorovala, či kolega má skutočný záujem o teba alebo je to len tvoj pocit

moonlight1210
17. máj 2023

Chlapov vie casto namotavat aj nedosiahnutelnost. Tak isto ho moze povzbudzovat to, ze nevies, co so sebou v jeho pritomnosti. Ze vidi, ze v podstate ho chces, ale vnutorne sa branis.
Plus, ze je pekny (a zrejme si je toho dobre vedomy) a najskor zvyknuty, ze vela zien sa skor, ci neskor dobrovolne a radi na neho namotaju. A ty si nadhodila udicku, dala najavo zaujem (teda sa zachovala ako mnohe ine pred tebou), a potom sa stiahla. Co byva tiez dobra taktika, ako uputat zaujem, aj ked ty si ju urobila skor nevedome.

Takze este toto zvaz, nakolko tieto veci hraju v jeho vztahu k tebe rolu.
Lebo sa moze stat, ze sa rozides, das dokopy s kolegom a velmi rychlo sa jeho vztah k tebe zmeni, kedze vsetko to "pritazlive", co na tebe videl, sa tym definitivne strati (kedze uz budes jeho oficialna partnerka).

Jednoducho by to chcelo preskumat, na com je zalozena kolegova pritazlivost k tebe, nez das zbohom chlapovi, o ktorom pre zmenu pises "on ma naozaj miluje, správa sa ku mne s láskou, celá moja rodina ho zbožňuje".

cubo2
17. máj 2023

"s terajším priateľom to nie je také jednoduché, máme spoločné bývanie, zatiaľ podnájom"

Ty si neuvedomujes, ze toto su idealne podmienky na rozchod? Proste sa odstahuj a je to hotovo. Teraz si skus predstavit, ako by si sa rozisla, ked budete po svadbe, budete mat spolocny majetok (byt, dom), hypoteku a deti. Nie tak lahko, ze? A na rodinu sa vykasli, im je to realne jedno s kym ty budes.

Ak ti sucasny partner nevyhovuje, chemia medzi vami nie je a s kolegom si sedis a iskri to medzi vami, tak chod do toho, rozid sa a zacni si s novym kolegom.

dilino
17. máj 2023

Aj ten kolega neskôr zovšednie teraz je to lákave super iskrenie.A však keby ste spolu začali vzťah a neskôr spolu bývali už by to bolo obyčajné časom by iskrenie prestalo.Ako píšu ostatne najprv vzťahu ukonči zatvor jedný dvere a otvor dalšie.Ale nevyštartoval ON po tebe ale TY po ňom.Môj názor ak by ťa chcel tak vyštartuje ON po tebe ako píše marcellka32 TY si mu dala najavo ON to opätoval ale ver mi ak by ste išli spolu žiť do jednej domácnosti ukazal by svoju pravu tvár.Viac krát som písala ak sú iba take že rande ,kino, divadlo výlet a potom ON domov aj TY je iné.Bývať a žiť v jednej domácnosti je tiež úplne niečo iné.Tam sa už riešia účty, bývanie, hypotéka, kto čo kúpi
účty, výplaty,upratovanie, stravovanie neskôr deti , a rôzne iné situácie.Teraz je všetko pekné ale časom by to bolo obyčajné to mi ver.Možno ked sa rozideš s terajšim partnerom možno ani ťa nebude kolega chcieť.Niektorý chlapi sú taký že si potrebujú dokazať ego.Pišeš že nevie zabudnuť na svoju ex to je že nemá ten rozchod dobre spracovaný. Predstav si začali by ste spolu a jemu by sa ozvala bývala tak čo odišiel by zo vzťahu a išiel by mať vzťah s ňou. Prišla si mu do rany ako sa povie priležitosť a to že TI povedal že chce deti, rodinu to môže byť pravda a nemusí niektorý chlapi sú taký že povedia čo chce žena počuť a dokažu namazať med okolo úst a farbisto a kvetnato opisať niečo čo nemusi byť pravda.Podľa mňa prava tvár sa ukaže v spoločnom bývani.Pišeš poriešila by som si situáciu že by som odišla inde pracovať no neporiešila pretože ked pišeš že býva asi minútu od teba takže vedel by o tebe všetko každý deň na 99,9 percent takže zmena práce nepomôže.Toto za čas bude take iste ako teraz s tvojím terajšim partnerom.Ked si myslíš že toto s tým kolegom by TI vyšlo najpr ukonči tento sučastný vzťah a potom rieš nového kolegu.Mňe sa zda čo TI rozprava ten kolega až take neuveriteľne take ako keby si to chcela počuť.Nie vždy čo sa zdá dobré je aj dobré.Veľa krát prvý moment môže byť klamstvo.Otázka ked nevie zabudnuť na svoj ex myslíš si že zabudne pri tebe podľa mňa nie.ON sa len chytil priležitosti TY si prvá nahodila na údicu ako sa povie a ON sa chytil.Podľa mňa len rad flirtuje tak preto ťa chváli aka si pekná, máš pekné oblečenie vlasy postavu to chlapi ktorý flirtuju robia.TY ako vieš že nemá o nu o tu kolegynu 100 percenty záujem čo ked má.Tvoje správanie je aj trošku čudne že vyštartovala si po ňom a potom asi ked si sa dozvedela ťaľafatky tak si si ho odvšade zablokovala SS. To toto robí žena TY nevieš čo chceš podľa mňa.Jedno si neukončila už chceš začať druhé a spravanie je prinajmenšom čudné.To čo popisuješ podľa mňa nie je žiadna láska a že TI povedal že keby si chcela je tvoj no to podľa mňa hovori skoro každej takýto chlapi vedia ako na ženy.Nemyslím si že by vzniklo s toho niečo hlbšie je to skrátka taký flirt.Rozideš sa s tým tvojím terajšim a ten kolega TI povie že ON sa viazať nechce.Neverím ani faktu že ako ho opisuješ pekný, múdry vzdelaní a žije bez sexu zdraví chlap snád tomu sama neveriš.Ked je pekný ako ho opisuješ môže mať žien a báb plno a striedať ich toto TI snád nepovie.Možno chce len sex a nechce byť priamy a povedať TI to až taký dokonalý nebude ked máš podozrenie že je aký je.Pišeš neverím mu moja základ vo vzťahu v partnerskom je veriť jeden druhému.Bez dôvery nie je láska nikdy by som nedokazala žiť s človekom ktorému by som neverila.Toto nie je žiadna láska ale obyčajné poblaznenie motýle v bruchu an chviľu určite to bolo super aj s tým tvojím terajšim priateľom ked ste spolu začinali.Toto je podľa mňa iba take ošalenie mysle.Prepáč toto je môj názor.Nemaľuj si to na ružovo.ON ťa bude podľa mňa provokovať ked píšeš býva vedľa mňa pár minút.Bude ťa zamerne vyhľadavť sledovať informovať s a o tebe a ked ťa dostane tam kde chce ON tak skonči to s tebou.ONO to zákazane najviac chuti ale potom by TI neostali oči pre plač.

majka4555
17. máj 2023

No uprimne ak stale myslis na kolegu a rozumiete si ako to tu popisujes, tak ti nieco v sucastnom vztahu chyba a nasla si to u druheho...co je oukej, len to prosim netahaj na dve strany a vyries si aktualne vztah zo sucastnym partnerom...s nim si uz len z lutosti a to nie je dobre...a aj keby v aktual.vztahu zotrvas bude ta to uzierat alebo proste to co ti v nom chyba budes hladat dalej...
Takze moj nazor je vyries si terajsi vztah a ten druhy nech sa vyvinie ako sa vyvinie, aj keby mas dospiet k zaveru, ze to bol len osial...a nech...keby to s niekym myslis vazne ver mi, neuvazujes nad inym

majka4555
17. máj 2023

@dilino eej no paradne si jej to tu rozpisala...suhlasim..ale zas uz je namotana, ma ho v hlave a keby toho svojho sucasneho naozaj miluje, tak sa nenecha zviest nejakym suknickarom 🤷 ano na zaciatku je vsetko krasne a opadnu ruzove okuliare a pride bum realita...zas nevyskusa, nezisti...mozno aj autorke este treba dozriet a mozno aj takymto stylom

silvike
17. máj 2023

Ja len, ze, mala som to podobne. 6rocny vztah...nikam sa neposuval... a zrazu...kolega...pritazlivost jak svina. Kedze som mala casto hlavu pri nom, s priatelom to bolo nemastnd neslane rozisla som sa s nim. Kolega vsak o vztah so mnou nestal. Tak som si uzivalz single zivot a stretla svojho manzela ;) Takze mne kolega pomohol vlastne rozist sa a tym padom najst si manzela. Asi to tak malo byt 🙂

jana005
22. júl 2023

Ahoj, ako to dopadlo?
Si s priateľom či s kolegom?

elenita
24. nov 2023

@jana005 tiez by ma to zaujimalo 🙈😁

xnatalkax
4. dec 2023

Aj mna by to zaujimalo ako to dopadlo

krasolienka1
9. jún 2024

Dáš sa dokopy s kolegom a čo ak sa ti pocasie začne niekto ďalší páčiť?