nemyslim nieco take platonicke, ale normalne laska, proste do niekoho koho roky poznate, ale predtym ste boli priatelia-kolegovia a nejak to zacalo medzi vami iskrit. Ako z toho von, pokial este neprislo k nicomu vaznejsiemu. Nastastie on sa stavia k tomu tak, ze ma nelaka od rodiny prave naopak, hoci je slobodny. Nechce aby som urobila nejaku hlupost. Je to zvlastne, lebo vacsinou ked sa chlap zamiluje tlaci na zenu aby odisla a tak, on prave uplny opak. Len proste po mne hrozne tuzi a asi aj ja po nom.
Existuje taka jedna mudra teoria, ktoru som niekedy davno citala na nejakom blogu...
Na svete neexistuje clovek, ktory by niekomu vyhovoval na 100%. Najlepsie, co sa moze stat, je najst si niekoho, kto sedi na 80%. S tymto clovekom si velmi stastna. Az raz stretnes, uvedomis si, ze poznas niekoho, kto ma vsetkych tych 20%, co ti na tvojom partnerovi chybali. Zalubis sa a vymenis partnerov. Ked menis, tak si velmi spokojna, lebo presne tych 20% ti velmi chybalo a aj si po nich tuzila. Ale ked menis, neuvedomujem si, ze si prave vymenila 80 % za 20%! A po chvilke nadsenia ti garantujem, ze si uvedomis, ze 20% je pekelne malo... Sanca vratit sa k svojmu dokonalemu 80%-tnemu partnerovi je miziva.
Moja rada preto znie: ROZCHODIT TO!
Jedine, že sa stále zamilovávam do svojho manžela. Príde mi to nefér byť v manželstve a tiahnuť za niekým iným. mne by sa určite nepáčilo keby tak uvažoval moj muž, preto nerobim čo nechcem aby bolo mne robené.
@bobulka34 radšej od neho ruky preč, kým sa ešte nič nestalo!!! Je slobodný, ty máš svoju rodinu, sú ľudia, ktorí boli aj sú sympatickí, ale rodina má byť na 1. mieste... Tebe by sa páčilo,keby tvoj muž začal to isté robiť?? Nepáčilo, keď máš v poriadku rodinný život, pozor aby si to nepokašlala a potom to ľutovala celý svoj život 😉
@bobulka34 Ja prave poznam minimum vztahov kedy milenec (aj ked len potencionalny) tahal zenu od manzela. Skor naopak, jemu nejde o to, aby si sa k nemu nastahovala s kuframi a deckami (ak mas).
On si chce uzit a pekne sup sup, posle ta nazad k manzelovi 🙂 Uzijete si, akurat ze on je slobody a nema co stratit, kym ty mozes prist o rodinu, o vsetko.
Dobra rada - kasli na to. Mozno je to len skuska tvojho vztahu s manzelom 😉
keby ze mne povie ze po mne tuzi ,a vie ze som vydata neviem co by som si myslela.asi nic dobre
@bobulka34 moj otec bol clovek v ktorom by si malo zien nasla tych svojich mizernych 20% dokonalosti,ale laska meni cloveka na nepoznanie a ja dodnes nechapem preco moja matka tak strasne milovala mojho otca a to za kazdych okolnosti.Mohla mat lepsi zivot,ale ona si vybrala zivot s mojim otcom...mohla sa s nim rozviest,ked sme o to vsetci v rodine prosili.....ona ostala a milovala dalej.Trpela a nechala trpiet aj nas...z lasky k nemu. Tych zvysnych 80% si mohla najst hned 10-15 jedincov len z nasej ulice,kde sme byvali.Vsetci do jedneho boli lepsi ako moj otec.Moj otec zomrel pred 2 rokmi a na jeho hrobe je napis '' Ja som tvoja a ty moj naveky'' a vies preco? Lebo kazdy okrem nej videl v mojom otcovi len tych 20%...ale ona videla viac ako sme my vsetci ostatni boli schopni pochopit.
poznam ho uz 13 rokov a bola som donho zamilovana, boli sme velki kamarati. Potom sa ozenil ja vydala. Vzdy bolo medzi nami iskrenie, ale chcel kamaratstvo. Potom sa rozisiel so zenou (deti nema) a nejak znova zacal , ale povedal, ze teraz nic nemoze ze nikdy by mi neznicil vztah. Len proste dava mi tisic dovodov nato sa zamilovat.
poviem ti tak, laska je ROZHODNUTIE, nie pocit, nie vasen, nie tuzba, laska je rozhondutie, a ty sama sa musis rozhodnut milovat svojho manzela a prerusit toto v sebe ku kolegovi.
Takze ignorovat kolegu, ked vie o tom, rovno mu medzi 4 ocami povedat, ze mas s tym problem a UVEDOMUJES si, ze je to nespravne, ze si vydata a mas manzela a preto budse minimalizovat vsetko s nim (obedy, pokec, spolocny cas...).
Zacni pracovat na svojom manzelstve, kup pre teba a manzela romanticky pobyt v Parizi 😉 hladkaj ho, mojkaj, uvar mu co velmi ma rad, vezmi ho na bike, natrhaj mu kyticku (pockaj si na tu jar 😀), prekvap ho kinom/divadlom,... pozvi ho na pivo... 😉
Nezabudni, ty sama sa mozes rozhodnut, ale musis ty chciet. Ak ti niekto povie ze "srdcu nerozkazes", to nie je laska, pretoze laska buduje, obohacuje a tesi, a netesi sa z nepravosti a bolesti druhych.... laska je pozehnanim
@bobulka34 pokazíš to čo už dávno máš 🙂 ........vieš keby tvoj muž pil,hral automaty,bil teba i deti.....nič nezarobil......no tak by som o tom troška pouvažovala inak nie je to zakázaná 13-sta komnata.......... a ešte otoč si to .........čo keby toto urobil tvoj muž........predstav si to.........ako,čo ??????......často si človek neváži čo má...........čo vybudoval.......normálny fugujúci vzťah muža a ženy to výhra v živote človeka a bonusom sú ich vlastné deti............... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ja som taku lasku mala aj pocas manzelstva..respektive s dotycnym sa pozname dlhsie ako s manzelom omnoho dlhsie..ale manzela milujem a nikdy medzi nami k nicomu nedoslo,teda pocas toho co som vydata..statocne som sa mu vyhybala dlhe roky,a fungovalo to..a som rada ze manzela mam,nikdy by som ho nepodviedla a nevymenila za ineho..pokial bude taky skvely manzel akym bol doteraz,sme spolu 10 rokov,nemam dovod to menit..Aj ked je pravda ze tym vnutornym pocitom clovek nerozkaze,,no treba sa v urcitych situaciach rozhodovat aj rozumom..nie len citmi..a pokial nemas dovod manzela opustit tak to nerob.. 😉
preco po nom tuzis?
ano ja som sa po 20 rokoch manzelstva zamilovala ale zase do svojho manzela a teraz cakame babo 😵
@bobulka34 ak máš rodinu, ako píšeš a nie je to zlé u vás, tak na to pokušenie rýchlo zabudni a rozchod to tak ako ti radí@digysa .
Zamilovanosť prejde aj tá normálne láska ako to nazývaš a zostane ti vzťah presne taký aký máš teraz, ktorý treba okresávať, modelovať a stále niekam posúvať.
A to čo chlap väčšinou urobí ked sa zamiluje, či tlačí na ženu alebo nie, ako píšeš, to ty vedieť nemôžeš, pretože nie si chlap. 🙂 🙂
ty musis vediet najlepsie co chces...a podla toho aj aky vztah mas s manzelom
zobuď sa a poobzeraj sa aký poklad máš doma.stojí za to prísť oň?viac ti vedieť netreba.
skoro samé svätice tu 😉 🙂 😎
@zuzanockamt to nie sú svätice, to sú skúsenosti. Sprostý človek sa učí na vlastných chybách a mudry na cudzích. 🙂
moja osobna skusenost: mala som priatela,kt.som velmi lubila,no on stale uvazoval,zvazoval,premyslal..raz ma lubil,potom ma chcel mat ako sestru rad,potom opat nieco ine...az som po roku a pol povedala dost,nebude ma trapit...jasne,ze ma rozchod bolel,ale vedela som,ze robim dobre.
Po case som sa zoznamila s manzelom,on sa ozenil skoro hned po nasom rozchode...ked som mala svadbu ja,par dni pred nou za mnou chodil a opat rozpraval ako ma nikdy neprestal lubit,ako mu chybam,ako on ku svojej zene nic neciti...ze nech mu dam sancu...nedala som,nemala som,co riesit...manzela lubim + vazim si ho ako cloveka...priatel stale najde nejaku prilezitost,aby mi vyznaval lasku...jasne,cloveku to mozno zalichoti...ale....viem,co mam a rozhodne to nebudem nicit kvoli niekomu,kto snad nikdy nedospeje a nevie co chce.......zene dobre padnu lichotky,najma ak je dlho na materskej 😀 ale odtial potial...dobre manzelstvo nie je samozrejmost a treba si ho vazit, strazit a pestovat ho....toto moj nazor
@mima4 pekne napisane....akurat,ze ak by som sa riadila tvojimi radami o dovolenke ,kvetinkach,vecera,kino.....tak prve co mojho manzela napadne,ze si nieco zehlim 😀 respektive si minimalne hladkam svoje svedomie 😅 a patral by po tom jak hladny vlk a som si ista,ze by prisiel na to odkial vietor fuka 😅 ,ale na druhej strane to nemusi byt na skodu,lebo aspon sa moze uvedomit,ze ak by on sam ''dvoril'' svojej zene,tak ziadny iny muz by nemal sancu jej takto pomiatnut hlavu.
@cmulinko díky.
vies, treba si uvedomit, ake to bolo ked sme chodili, ked sme si vzajomne dvorili 🙂
Ak dvaja ludia netravia spolu cas, nemaju aj spolocne zaujmy, neprejavuju si lasku, vztah prirodzene zanikne... a hlavne si to treba uvedomit v manzelstve, pretoze manzelstvo aspon pre mna je rozhodnutim na cely zivot 🙂
@bobulka34 jasné,len po tebe túži = chce si len užiť,ale žiadne záväzky 😉 bolo koze dobre,šla sa na ľad šmýkať 😉 a odpoveď na otázku- nie,nestalo sa mi to za 20 r. manželstva,ale stalo sa mi,že som sa opakovane zamilovala do vlastného manžela 😉