Potrebujem radu. Mám 6 ročný vzťah a myslím že nám to celkom klape. Priateľ je teraz u rodičov už 5 dní pretože bol s bratom na nejakých závodoch. Za tých 5 dní sa mi skoro ani neozval. Netrápilo ho čo robím. Dnes sme sa dohodli že príde naspať a keďže ide autom a cesta trvá 2,5 hodiny tak že pojde skôr okolo 17- 18:00 a že mi prezvoní. Bolo už asi 19:05 a stále nič. Začala som sa o neho báť že čo je s ním, nespomínal že sa niekde zdrží. Skúsila som mu zavolať, že či už teda ide, alebo čo s ním je. Nedvíhal mi. O pár minút mi napísal že bol ešte na motokárach s bratom a trochu sa zdržal. To mi nemohol aspoň napísať že sa zdrží? Teraz je 21:00 a on stále nič. Či vôbec ide či nejde, či sa urazil. Čo mám podľa vás robiť? Priateľ má 26.
nič nerob.chlapi toto berú inak,nerieš....on nevolá,že je ok,on zavolá,ak by horelo....6 rokov? to si si už mohla zvyknúť😉 jasné,sú muži,ktorí hlásia každý krok,mne by taký liezol na nervy
@slniecko_12 Proste sa zabava s bratom a tebe dal vediet ze sa zdrzi a tym to pre neho hasne, on nevidi, ziadny problem. Chapem ta, ale ty pozeras kazdu minutu na mobil a nechapes co to ma znamenat, on na mobil prave nepozera. Pokial inak je spolahlivy a nie je klamar, tak sa nestresuj, nerob scenu, povedz mu potom, ze ci cakala, ze to bola neprijemna situacia, aby vedel na buduce. On si to neuvedomuje, nemyslim, ze zamysla nieco zle alebo ta schvalne ignoruje..
@natalkanasta On mi práve nepovedal že sa zdrží..v tom je ten problém
Myslela som, ze napisal O pár minút mi napísal že bol ešte na motokárach s bratom a trochu sa zdržal.
Uplne ta chapem, ja som kedysi bola podobna, uvedom si, ze on to nerobi schvalne, je na motorke ci kde. Teraz to nezmenis, povedz mu potom o tom, ako si sa citila, do akej neprijemnej situacie ta dostal, aby sa to neopakovalo, ale nehulakaj na neho, on nevie, ze prave salies.
Teš sa z toho źe mu bolo s bratom až tak dobre, že zabudol na reálny čas a nečumel stále do mobilu. V dnešnej realite je to hrozné, keď sa ľudia stretnú a každý hľadí do mobu. Tak sa zdržal a čo je na tom. Netreba ho hneď naháňať, veď keď pride domov, tak ti to vysvetlí.
Jak vidím, všude je to stejné. V sobotu manžel odjel s kamarádem na akci, že max za 2 hodiny je zpět. Ty jeho 2 hodiny byly ve skutečnosti 4, neozval se, pak se hrozně divil, že to bylo tak dlouho..stejné je to při podnikových oslavách, jeho "do půlnoci jsem doma" už neberu vážně, je to ráno.... ale vědět by měl, že Tě to trápí a máš strach.
Kým som ja toho môjho naučila, aby mi dal vedieť, keď bude meškať, trvalo to veru aj nejaký ten rok. Nechápal, že nepotrebujem vedieť kde je a čo robí, len ak sa dohodneme na nejaký čas a ten sa zmení, stačí dať vedieť, že príde neskôr. Vysvetlenie môže byť kľudne aj neskôr. Len nech viem, že je v ok. Toľko som mu to vtĺkala do hlavy, až mu došlo, že fakt to nie je o "stíhačke", ale o tom, že "mám strach". pochopil a teraz je skôr výnimkou, keď sa neozve. Vysvetli mu to v kľude, bez obviňovania, kriku a normálne. A hlavne sa upokoj. Nič vážne sa nestalo. To sú chlapi.
a on je Tvoj majetok, že sa musí hlásiť? nič v zlom, len niektoré ženy nechápem..
to je zaujimave, mozno myslim ako muz alebo co. tiez som proste rada, ked mozem byt aj s niekym inym alebo sama. a dokonca aj bez mobilu. nie je to ani prijemne, ked na vas niekto visi a kontroluje kazdu vasu chvilu zitia. ...ale samozrejme, moze to znamenat aj nieco ine, to vies najlepsie sama.
@sasa1983 Myslím, že nejde o to sa hlásiť, skôr len o to, že ak sa dohodneme, že prídem o šiestej a je sedem preč a jeho nikde a žiadne správy, tak sa človek predsa len trochu obáva, stačí len napísať, prídem neskôr, neviem kedy a je to vyriešené, aspoň u mňa.
ale 1hodina????to riešiš 1hodinu? akože keby si ho čakala (alebo hicikoho iného) a stála si niekde v daždi na ulici..ale takto normálne sa Ti má hlásiť? veď si urob program a nerieš ho. chlapa si najlepšie udržíš tým, že ho nebudeš potrebovať.
ano,zalezi mu na tebe.
ale mal pansku jazdu,tak necakaj,ze ti bude non-stop vsetko hlasit.potrebuje skratka vypnut.to je cele a je to v norme. kluuuud 🙂
Vztah nieje vezenie, aby sa ti niekto hlasil. My zeny sme v tomto vzdy zodpovednejsie ze premyslame dopredu ze sa partner moze o nas bat a ozveme sa. Chlapi toto vobec neriesia,ked sa bavia, tak cas je uplne mimo.
baby, ale on tam bol 5 dni, to neni, ze vybehnem si dnes na pivko s kamosom, o sorry, trochu som sa omeskal... pise, ze ani pocas tych 5 dni sa vela neozval.
To ze stratil pojem o case chapem, ale on sa na nu netesi? Ved ked uz sedi v tom aute, neni problem poslat este jednu sms, ze uz sedim v aute, tesim sa, o xx zhruba som doma a kludne keby napisal, ze je doma o 23,00 a pride o polhodku skor, tak sa este baba potesi...
@slniecko_12 nič to neznamená. Chlapi to vidia všetko inak ako my ženy. Oni tak neriešia, nerozpitvávajú...jemu ani nedošlo, že Ti má čosi oznamovať, bavil sa a Ty sa trápiš. Kašli na to, tak to proste je. Nerieš každé jeho slovo, každý telefonát, každú správu, lebo ho to časom veľmi otrávi. Chovaj sa podobne a venuj sa sebe, svojim záujmom a koníčkom.
Chlapi taketo veci neriesia. Podla mna sa s nim poriadne porozpravaj a k niecomu sa snad len dopracuje. Podla mojho nazoru mu na tebe zalezi len chlapi to nevedia tak dat na javo
Mne tam nieco smrdi...
Radim sa medzi tie zeny ktore nepotrebuju non stop kontrolovat co robi manzel.Mam kolegyne ktore dojdu do prace a prve co uz pisu,ze prisli do prace,cez prestavku,ze jedia a pardon za vyraz dobre,ze nepisu aj kedy idu s...ako je ine ked manzel niekde ide na dlhsie tak mi napise ked dorazil a ze vsetko je ok. Potom mi uz zvycajne nepise takze dopredu nikdy neviem kedy sa vrati a po pravde aspon sa nebojim a nelamem si hlavu kde sa zdrzal. Podla mna ta len zbytocne naplasil s tym casom sustredila si sa nato,ze vtedy pride a uz to bolo ohen na streche. Kedysi ludia nemali telefony a bol svaty pokoj pary sa navzajom tolko nekotrolovali a museli len cakat nato kedy sa partner vrati. Myslim si,ze to chce sa len partnera opytat preco sa neozval alebo nedal vediet. Ale podla mna to velmi prezivas. Urcite sa neurazil ved si nic nepsravila. Neboli ste spolu 5 dni. Drzim palce aby ozaj neslo o nic nekale a partner len fakt neriesil to ci sa ma ozvat alebo nie
môj manžel keď niekde ide mám na neho len dve veci - zavolať dorazil som v poriadku, keď odchádza prezvoniť vyrážame. Inak nič, bol na týždeň na liečebnom a nemala som potrebu vedieť čo kde s kým ako robí, potom som bola asi jedna z mála NEstíhačiek
Neriešila by som to. Prílišná kontrola nerobí dobre ba páve naopak, môže vzťah aj pochovať a to si mysslim, že by si isto nechavela. aby sa vám niečo také stalo, že?
Nemyslím, že jsme "stihačky" , jen si myslím, že je prachsprostá slušnost dát vědět, kdy dojdu domů a v případě zdržení se ozvat, že jsem v pořádku. Myslím, že o nic jiného v této diskuzi nejde. Je to o komunikaci v soužití lidí.🙂
Ja to nenávidím,keď som s kamarátkami a pipa mi vkuse mobil,kde ste?ešte sa bavíte?ako dôjdeš?kedy dôjdeš?len raz som mala po príchode domov asi hodinový monológ odvtedy u nás funguje čo nerobím ja tebe nerob ty mne...ako chápem 5 dní je 5 dní ale vyvolávať to uz by som neurobila...potom vyzeráš že nemáš čo robiť len riešiť jeho čo robí...správ si program...a máš pokoj...on sa ozve a ešte si aj budete chýbať...
Este dodam, ze musi byt uplne fantasticke, ked sa po tych 5 dnoch (plnych abstinencie), tesite, vyvarate chutne jedlo, zapalujete sviecky a potom sedite doma sama a cakate...a cakate... ako to dopadlo?
@slniecko_12
@lilitela veď ale po 5tich dňoch ešte sa netreba kvôli chlapovi roztopiť. Neboli fixné dohodnuti na spoločnej večeri a napr.na timingu kina/divadla. Väčšia hviezda by bola, keby prišiel chalan domov a ona bola dakde vonku s partiou, na kozmetike, vo fitku, na návšteve. .než takto doma vysedavat a pozerať na hodiny..
🙂) toto mi trocha pripomina mojho manzela 🙂 nerobila by som z toho dramu. A to ozyvanie sa nie je o stihani. Skor o tom ako je kto aj nauceny z domu. U nas doma s rodicmi sme si vzdy davali vediet kto je co je kde je, aj nasi , aj v ere pred mobilmi🙂 u muza fungovali a funguju trosicka inak. Co to sa snazim uz 8 rokov ho naucit, najist nejaky kompromis. Moj manzel sa vypari kolkokrat alebo zabudne niekde a nema potrebu mi dat vediet, zabudne si mobil v Aute a niekolko hodin o nom niet stopy - v situaciach ked oovie ze o hodku sa vestim a jeho pol dna nikde🙂 a ja sa tu po nociach vela krat strachujem a on sa tvari nechapavo. Pamatam este na zaciatku vztahu isiel na tyzden do nemecka a mu vravim daj o sebe vediet ze si ok a on sa ozval - ked sa vratil domov ze je ok😂😂😂 treba asi pokecat o tom ako to vnimas , preco chces vediet ked sa zdrzi ze sa potom bojis ale aj tak sa stava dodnes ze sa muz zabudne i ked sa snazi 🙂
Zaujimave ale je ze ked sa toto zabudnutie stane mne hoci len 10 minit a nebyva to casto tak mi hned oplasene vola a zhana ma ci som ok 😲😜😂 A potom mi vynada ze sa o mna boji a ze toto sa nerobi ☺️☺️
Moze to nieco znamenat aj nie..radsej zanechaj kludnu hlavu a spytaj sa ho preco meskal a nedal ti vediet,ze sa zdrzi.. ak by ti to nepasovalo ,tak sa skus popytat jeho brata..😒