Som dospelá a bývam s mojím spolužiakom 🙂 chodíme spolu na strednú školu . Kedysi sme spolu chodili ale ukončili sme to v dobrom a momentálne sme spolubývajúci. Lenže moja matka je stále v tom že sme spolu. ..povedzme že s mamou nemám najlepší vzťah je strašný manipulátor a toxická osoba . Lenže prednedávnom som si našla nový vzťah. Ale hnevá ma že ho musím zatiaľ tak skrývať. Nebyvame v tom istom meste čiže môj priateľ buď chodi po mňa alebo ja chodím za ním . Ale tu v meste kde bývam ja sa zdržiavať nemôžme :( . Vždy keď ma uvidí niekto niekde či už samú alebo s niekým koho matka nepozná ona sa to dozvie lebo jej vždy každý povie že ma videl a už mám výsluch. Neviem vôbec čo robiť . Chcem si nahať toto pre seba lebo inak s mojou mamou sa vôbec o súkromí nebavím a čím menej toho vie tým lepšie . V podstate ju to ani nezaujíma. Ale toto je fakt také že neviem čo robiť .
Prispevok zacinas..."som dospela". Tak sa k tomu postav celom ako dospela a neskryvaj sa ako tinegerka.
Si dospela ale chodis na strednú a bývaš s tvojim spolužiakom, hmmmm...
Koľko rokov mas, 18 čerstvých a najom ti plati mama? Prepáč znie to zvláštne.
Ak si podstatne starsia a mama taka, ako ju opisujes, odstahuj sa časom veľmi ďaleko.
Ak máš ozaj tých 18 a mama ta financuje, tak ťažko potom.
ked si dospela, mas vlastne byvanie a peniaze, ze si samostatna, tak nemusis maz ziadne vysluchy...chodit k nej nemusis, telefon jej mozes zlozit. No ak si od nej stale financne zavisla, tak to len musis vydrzat a povedat jej zaklad.
Ak si dospela na SŠ, tak musis mat 18-19r a prijem aky, aby si uz mamu nepotrebovala?
A nie je lepšie mame povedať, že so spolužiakom ste sa rozišli, už ste len spolubývajúci a máš nového priateľa?
takto to ale nefunguje. dospela/na strednej/byvas s chlapcom... zarabas? alebo ta zivi mama? na tomto mi dospele nepride nic. ak beries peniaze od matky, ma plne pravo sa ,,starat'' a riesit. Obzvlast ked jej nic nepovies... ja tomuto nerozumiem. O kazdom mojom priatelovi mama vedela - tych troch najpodstatnejsich aj spoznala. Od 15tich som bola na Slovensku len s babkou cez vikendy, inak velke mesto a intrak/podnajmy. ale nikdy som nezradila jej doveru, a nemusel na mna nik donasat a zalovat 🤷♀️ Nauc sa hovorit pravdu a s maminou komunikovat...
Ja Keby som bola ten tvoj novy frajer a ty mi to takto vysvetlis ze sa “ musime “ tajne stretavat koli tvojej mame.. tak by som sa na teba hnet vykaslala . Nechapem s cim vsetkym su Chlapi ochotni suhlasit. A nakoniec to zaklincujes ze mamu to vlastne ani nezaujima . Zbytocne si komplokujes zivot. Ak si naozaj dospela tak sa normalne snou porozpravaj alebo snim normalne chod niekde vo vasom meste a ked sa to mama dozvie tak jej potvrdis ze mas noveho frajera . Robis si zbytocne stres.
No dospelá nie si, minimálne zmýšľaním. S Ferkom sme sa rozišli teraz chodím s Jožom aby si nebola prekvapená. Čo je na tom ťažké?
@leniel ak mas normalnu matku, tak je tvoj postoj jasny... s toxickou osobou nechces zdielat nic, aj ked ta zivi... toto pochopia len ludia, ktori to zazili.
neviem, do akej miery si od mamy ekonomicky zavisla. Ak sa vysluchom vyhnut nevies, tak proste odpovedaj jednoslovne a tak, aby sa nic nedozvedela... inak by som jej proste skladala telefon a ukoncila navstevu vzdy, ked zacne s vysluchom. Treba 2-3 povedat, ze si vysluch nezela a ked to nebude respektovat, pozdravit sa a odist / ukoncit diskusiu.
Drzim palce, nech sa ti podari vykorculovat z toho s co najmensou ujmou.... tiez som mala doma nieco podobne a bolo to narocne.
Nebude lepsie, ked jej to povies, detaily rozoberat nemusis.