Zákaz priblíženia svokryúrad k neveste a vnúčatám

stella_8
16. máj 2019

Dobrý deň. Má niekto skúsenosti so zákazom styku resp. zákazom priblíženia svokry k neveste a vnúčatám. Ďakujem.

mogaa
16. máj 2019

@stella_8 pokiaľ na súde preukážeš že ide o obťažovanie tak zákaz môžu nariadiť aj svokre🙂 len pri vnúčencoch sa na to už prihliada ináč, lebo aj svokra ako babka má právo na styk s nimi🙂

27dianka
16. máj 2019

@stella_8 čo ti vyvádza preboha živého? Ak to dokážeš súdne vedia zakázať styk stebov a s deťmi sa už rieši horšie..

stella_8
autor
16. máj 2019

@mogaa Ďakujem za odpoveď. Ja právny postup a zákon o rodine ovládam. Skôr ma zaujímalo či má niekto s tým osobnú skúsenosť.

lea202
16. máj 2019

S tým ako to funguje na súde alebo s tým ako to vyzerá potom?

sisulia
16. máj 2019

Co ti preboha ta svokra urobila?

stella_8
autor
16. máj 2019

@lea202 aj aj

cacianka
16. máj 2019

Uz som tu na MK citala pripad zakazu.skus sa spytat v skupine Ach ta svokra

ludmilik13
17. máj 2019

@sisulia myslim, ze je to vazne, ked toto riesi a pochybujem, ze bude chciet o tom hovorit :/

chvostik1
17. máj 2019

Myslim, ze na SVK styk babky a vnucat nie je pravne osetreny tak ako v CR. Tam sa babka moze naozaj domahat kontaktu aj na zaklade prava. Tu som sa s tym este nestretla :| A myslim, ze ak ma padny dovod na zakaz priblizenia pre seba, tak to pravdepodobne obstoji aj pri detoch.

cacianka
17. máj 2019

@chvostik1 aj na Sk je to mozne.najme ak napr.zomrie 1 z manzelov a 2.brani v kontakte so svokrovcami.hlavne ak sud uzna za potrebne v zaujme deti kontakt so starymi rodičmi a nebrania tomu zavazne okolnosti.