Zahraničie, kamarátka a rodina

3. okt 2020

Ahojte,
sme rodina žijúca v zahraničí. Spoznali sme tu jednu rodinu. V lete sme chodili spolu na výlety, grilovali sme spolu. Raz u nás, raz u nich. Proste ako kamarátstva medzi rodinami.
Kamarátka ma poprosila, kým si nenájdem prácu, či by som jej nepostrážila jej 2 ročnú dcéru. Že zaplatí. Sùhlasila som.
A čo je divné? Prišla v piatok. Dala mi zoznam na celý október, že kedy pracuje. V nedeľu sme sa stretli na ihrisku. Videla som, že sa rozpráva s jednou ženou. Keď som sa blížila k nim , odišla. Išla za malou akože. Lenže ja tú ženu poznám s ktorou sa rozprávala. Tak som sa s ňou pustila do dialógu. Ona sedela ďalej na pieskovisku, pri malej. Môj muž sa rozprával s jej mužom. Potom sa pozdravili, že oni idú domov. A kričala za nimi táto žena, či má kamoška zo sebou ten papier. A vtedy som sa priamo opýtala od tejto, ženy, že či ich pozná. Ona, že áno. Boli tu včera na ihrisku. Včera, t.j. v sobotu.

lauriema
3. okt 2020

Ahoj, neviem ci mi len niečo nedochádza alebo co ale nechápem veľmi vlastne že čo sa stalo? Ze dala rozpis aj tebe aj tej druhej z toho ihriska? Dobre to chápem?

autor
3. okt 2020

Vraj kvôli dieťaťu, či by neposzrážila jej malú ... Táto žena stráži deti. Tým sa živí. Ja ju poznám už dlho. Len asi táto kamoška o tom nevedela, že ju poznám.
Cítim neúprimnosť zo strany kamošky. Nechápem, že na čo mi dáva v piatok zoznam a v nedeľu už vybavuje stráženie inde. Musela vedieť, že si niekoho hľadá. To je taký problém povedať? V stredu by mala priniesť malú. Manžel, že nech jej napíšem, či prinesie malú. Pravda, že jej písať nechcem. Na čo? ! Veď je všetko zrejmé. Vy by ste napísali? Akoby ste reagovali k nej?

lauriema
3. okt 2020

Podľa mňa má manžel pravdu, normálne by som jej napísala ze ahoj, počuj malú mi prinesieš alebo co že viem aj ja ako sa mam zariadiť, no a uvidíš ak prinesie, tak prinesie a ak nie tak ôk ale viac ma nič nepýtaj, keď na 4 strany sa otacas

sense
3. okt 2020

Napisala by som jej a soytaka sa ci ten rozpis dni pkati nech sa vies zariadit....nic viac nic menej a podla toho sa aj v buducnosti zariadit

kika831
3. okt 2020

Je zbytocne polemizovat tu nad tym. Zdvihni telefon, vsetko si vydiskutujte a je po probleme. Drzim palce.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maciatkolulu
3. okt 2020

To, že píšeš upl e ako na prvom stupni dieťa sloh, to nevadí, ale k veci, to prečo si sa jej nepýtala priamo? Inak rozmýšľala si aj nad TM, že čo bude s jej dieťaťom, keď tvoje ochorie? Takže nie je od veci mat poistku a ci si ňou ty, ci ta druha, to sa tu nedozvies. To sa musíš opytat priamo jej.

amelie2017
3. okt 2020

Ak si najde na strazenie niekoho ineho, bud len rada. Lebo pri strazeni deti kamaratkam sa priatelstvo konci (nie obcasne strazenie, ze ma zubara a nema kde nechat dieta, ale pri dlhodobom za peniaze je koniec). Nikdy nebudu obe strany spokojne.

jaskolka
3. okt 2020

Neviem celkom, v čom je problém. Možno len si hľadala zadné dvierka, keby náhodou že ty nebudeš môcť v nejaké dní, tak aby neostala visieť. Normálne jej napíš sms, alebo zavolaj, je možné, že ešte sama sa ozve že teda si nasla dakoho iného na stráženie. Nebrala by som to dáko tragicky

mogaa
3. okt 2020

Buď si hladá niekoho iného alebo potrebuje aj niekoho do rezervy ak by si ty nemohla...možno na danú pani dostala kontakt až dodatočne a si myslí že je lepšie ak juj dieťa bude strážiť nikto kto sa bude venovať len jej dieťaťu ako niekto kto dáva pozor na svoje dieťa a aj na jej....alebo teda naozaj sa jej pýtala aby mala rezervu - kontakt na niekoho ak by si ty nemohla(napr.mala choré dieťa)....ale normálne sa jej spýtaj že si ju videla ako sa rozpráva v tou pani čo stráži deti, aby si vedela ako sa zariadiť .....ani v jednom prípade by som sa na ňu ale nehnevala, lebo je iné ak jej dieťa stráži iná mamička a iné ak niekto kto má na starosť len jej dieťa.......ak by som niekoho platila tak uprednostním niekoho kto bude mať na starosť len moje dieťa(keďže to má platené)a nie že ho budem platiť a bude sa venovať aj svojmu dieťaťu aj môjmu - je to logické....

autor
3. okt 2020

@mogaa Nie, naopak. Tá pani stráži viac detí a moje dieťa je v škole, kým stražim ja jej malú.
@maciatkolulu aj by som sa urazila, kebyže ťa nepoznám z MK 😂
Čo bude s jej dieťaťom, keď moje ochorie? To som sa jej hneď na začiatku spýtala. Vieš aj ty sama, že život v zahraničí človeka "vycvičí" (pýtať sa). Chcela to riešiť tak, že keď bude moje dieťa choré, ona by aj tak priniesla svoju malú ku mne. Keby mala malú chorú, tak by vraj zostala doma.

autor
3. okt 2020

@amelie2017 Čistá pravda, čo píšeš.

autor
3. okt 2020

@nikolka1986 Problém? Keď kamarátka nedokáže povedať, čo chce. V piatok je jedna verzia a v nedeľu už je iná a nepovie nič. Ale ako dievčence radia, napíšem jej.

maciatkolulu
3. okt 2020

Tak sa jej spýtaj a bude to jasne, na rovinu a jasne. Tiež si neviem predstaviť kebyže mam choré dieťa, ktoré v noci zle spi, žeby mi niekto doniesol zdravé vitálne dvojročné na stráženie... A rovnako si neviem predstaviť, žeby niekto vystavil zdravé dvojročné k chorému dieťaťu. Akoby si sa starala o choré vlastne a o zdravé? To je dosť od veci podľa mna

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
3. okt 2020

My zeny sme take nemozne stvorenia len tapame,domyslame si,hadame a vsetko komplikujeme. Preco mas potrebu vytahovat zbrane. To je taky problem sa jej opytat?

petulda333
3. okt 2020

Ani nevies co riesila a preco, ale uz si urazena a vymyslas si scenare. Napis jej a uvidis

jany149
4. okt 2020

@marca12 tiež si niekedy myslim, že my ženy "vyrobíme" problém aj tam, kde nie je😉