Začínam sa zosypávať

lussy211
8. feb 2012

Ahojte babule,
píšem tu lebo potrebujem s niekým o tom pokecať.V podstate to nadväzuje na tému Šťastie v nešťastí..ktorú som tu už dávala. Ide o to, že žijem v manželstve ktoré je skôr z rozumu ako z lásky, mám muža ktorý ma miluje a dá mi všetko čo mi na očiach vidí. Ale ja nie som šťastná, pretože necítim lásku, skôr mám pocit že žijem akoby len s kamarátom. ešte zo začiatku sa to ako tak dalo ale už je to čoraz horšie so mnou, čakala som že sa to časom zlepší a na človeka ktorého som skutočne milovala ale rozišla som sa s ním(spomenuté prečo v tej téme Šťastie v nešťastí) zabudnem, aj keď som si uvedomila jeho chyby a smažila som sa všemožne si vsugerovať že by mi s ním nebolo dobre a že som urobila dobre že som sa ho vzdala. Ale nedá sa to. Snažila som sa aj k mužovi správať tak ako sa patrí na milujúcu ženu, prejaviť mu občas nehu a lásku ale je to pre mňa čoraz ťažšie. O chvílu sa nám narodí syn, snáď ešte on mi pomôže zabudnúť ale moc v to nedúfam(milujem ho už teraz). Ale neviem ako to bude ďalej.Stále plačem keď to muž nevidí.

sisaha
8. feb 2012

@lussy211 hlavu hore, podla mna hlavne teraz na tebe "pracuju" tehotenske hormony..Vsetko vidis cierne, nic nie je dobre. Ked sa ti narodi dietatko, tak nebudes mat cas premyslat nad tymto. A potom, ked sa situacia ukludni uvidis ci je to stale rovnake, alebo sa to zmenilo. Zas nie som zastanca drzat nejaky vztah nasilu pokope, ale neviem ci by si neublizila tvojim dvom chlapom a neskor vlastne aj sebe..

lussy211
autor
8. feb 2012

@sisaha Ja už neviem čo je správne, ale viem že takto to dlho nevydržím:(

sisaha
8. feb 2012

@lussy211 urcite sa sustred teraz na babatko a aby si v pohode porodila. Potom uvidis.

halienka
8. feb 2012

@lussy211 a neskúsila by si navštíviť nejakého psychológa? Skutočne sa už akosi dlho nevieš vyrovnať s tým rozchodom z tvojim bývalým...To nie je dobre. Možno preto nedokážeš ísť akosi ďalej, lebo v tebe stále je niečo akoby nedoriešené, nevysporiadané...

lussy211
autor
8. feb 2012

@halienka Máš pravdu, určite za psychológom zájdem pretože vidím že sama ot nezvládnem a ani nemám s kým by som sa porozprávala, mám pocit že by ma nikto nepochopil:(Bojím sa kam až by to mohlo zájsť 😕

alexada
10. feb 2012

@lussy211 baby ti predsa uz dali dobre rady v teme Nešťastie v šťastí. Ja si myslim, ze si svoju davnu lasku idealizujes. Aj ked ste sa kedysi mali velmi radi, neznamena to, keby ste sa znova dali dokopy, ze je ta laska taka silna ako kedysi a uz vobec to neznamena, ze by si bola s nim v zivote stastna. Clovek sa meni, aj casy sa menia. To, co ty teraz prezivas, su tvoje spomienky na tie pekne chvile, co ste spolu prezili.
Tak nechaj spomienky spomienkami a snaz sa, dat si tvoj realny zivot dokopy. Mozno uz taku lasku nikdy nezazijes a ani s tvojim mm, ale snaz sa ho si vzdy vazit a uputaj sa viac na babo. Uvidis, ze ked bude maly na svete, nebudes mat lasky na rozdavanie 🙂
Baby mali pravdu, ze clovek je taky, ze sniva po tom, co nema.
A inac, v ziadnom pripade by som nerobila nejake razantne rozhodnutia typu rozvod, koli davnej laske. Vacsinou to konci tak, ze ked clovek dosiahne, co chcel, straca to svoje caro.....

bibianka
15. mar 2013

Nepoznám predchádzajúcu tému, takže nerozumiem, prečo si sa vlastne vydávala ???

petra8786
15. mar 2013

@lussy211 JAJ BUD RADA...ZE MAS MUZA KTORY TA MILUJE ..BUDES RADSEJ KED SI NAJDES FRAJERA,KORY SI TA NBEUDE CHCIET VZIAT ANI KED MATE SPOLU DIETA,NEBUDETE DAVAT CITY NAJAVO A ESTE TA BUDE AJ PODVADZAT NEVER NA NEKONECNE STASTIE..MOZNO POJDES Z BLATA DO KALUZE AKURAT.....SORRY ALE TAK TO BYVA SKOR 🙂

maruska24
16. mar 2013

@lussy211 neviem o čom bola tvoja predchádzajúca téma, ale čo vlastne chceš? tá tvoja bývalá veľká láska už asi zjavne svoju novú rodinu má a o teba ani nezakopne. či ano? čo od života chceš? máš muža čo ťa miluje, dieťa, nežiješ z úst do úst a stále veríš v niečo čo je len pekná spomienka? keď ťa táto situácia tak obťažuje, tak sa rozveď tak rýchlo ako vieš, zahoď všetko čo máš, zaklop bývalému na dvere a obnov vzťah. a potom uvidíš, keď ti zaťuká na hlavu že čo ťa to vlastne trápilo a čo si zahodila.

karamel
16. mar 2013

Tak tento vztah veru dlho nevydrzi akokolvek sa budes premahat. Cim dlhsie zostanes s manzelom, tym to bude horsie. Ale tiez sa my naskytla otazka, naco si sa vydavala? Ono samotna laska pominie v manzelstve tak po dvoch rokoch a potom je to uz len o spoluziti. Necakaj, ze svojho muza budes milovat do konca tvojho zivota. To je hovadina.

monyccka
16. mar 2013

@karamel Je rozdiel milovat a byt zamilovany. To co pominie do dvoch rokov je zamilovanost. Laska by tam mala zostat. Samozrejme, ze je to ine ako na zaciatku ale povedat, ze je to potom uz len spoluzitie je podla mna prilis silna kava..
@lussy211 opytala by som sa sama seba, naco a preco v manzelstve zotrvavam. Ak je to pohodlnost (nemam kam inam ist, manzel plati ucty, sama by som si nemomhla dovolit to, co teraz), tak je fer voci chlapovi, ktory ta miluje, odist. Je sebecke uzivat si vyhody a hovorit o negativach. To ze sa necitis stastna je tvoj problem, nie jeho, tak ak s nim byt nechces, odid cim skor a neblokuj mu ruky. Bude mat sancu sa s tym vysporiadat a nie zit v iluzii, ze ma spokojnu manzelku a pohodove manzelstvo. Klames mu. A podla toho, co pises, si to ani nahodou nezasluzi. Zvaz, ci takto vies zit do konca zivota. A ak nie, tak odid. A ked sa rozhodnes zostat, tak na sebe makaj, lebo toto je uplne destruktivne pre vsetkych zucastnenych. Nevies to sama? Tak je tu psycholog, psychiater, ti su na to doslova a dopismena urceni. Zmen situaciu, inak ublizujes sebe, manzelovi a v neposlednom rade chrustikovi, co mas v bruchu.

Mimochodom, taketo temy mi pripadaju, akoby ich pisali v zasade ludia, ktori nepoznaju, co je to naozajstny problem (zdravotny, financny, rodinny atd..). Znie to ako placuce dieta - a ja chcem inu hracku a nie ako dospela zena, ktora sa ROZHODLA zit s muzom a teraz vyplakava, lebo to nie je take ako pisu v knizke. Z celeho prispevku srsi jedno velke JAAAA. Manzelstvo nie je o JA, je o MY. A nie JA necitim lasku (ked pises, ze ta miluje, tak je to blbost, lebo ta miluje a vies to, tak si to nejako musela zistit a teda to citit) ale JEMU nedavam lasku, pretoze sa motam v hovadinach (ako by bolo, keby som bola s niekym, s kym niesom niekde kde nie som atd..).

juliana77
16. mar 2013

@lussy211chceš byť šťastná lebo nie si? žena čo má muža, ktorý ju neprehliada je šťastná. žena, ktorá roky nemohla mať deti a po dvanástom umelom oplodnení otehotnie je šťastná. žena ktorá má strechu nad hlavou, zdravé ruky a nohy je šťastná. Ty chceš všetko? To žiaľ nemá nik.

A mimochodom si tehotná a ver že hormony sú pekná varecha, že ti tak premiešajú myšlienky a emocie, že nestíhaš ustrážiť samú seba. Počkaj kým sa bábo narodí, a možno to budeš všetko vidieť inak. Totiž trochu presmeruješ svoju pozornosť.

kikaba44
18. mar 2013

@lussy211 zväčša túžime po tom, čo nemáme. Obávam sa preto, že ten kto ťa miluje si ta nezaslúži preto lebo ty miluješ toho, ktorý nemiluje teba a manželovi to nepovieš lebo keby bolo keby, boli by sme v nebi. No hotová tragédia, ktorej riešením je naozaj jedine už odporúčaná návšteva psychiatra

victory1
19. mar 2013

@monyccka lepsie by som to nenapisala....manzelstvo nie je o "motyloch v bruchu", ale o vzajomnej sudrznosti, chapani, pomoci, obetavosti, spolahlivosti, radosti z obycajneho streotypneho dna, ked sa nemusi riesit ziadny problem, o ludskom teple a obycajnej laske a naklonnosti... 😵

nazorotca
9. máj 2013

a je tu ešte jeden fenomén: byť zamilovaný do zamilovanosti

zakladateľka témy sa vydala, lebo v tom čase ju nič lepšie nenapadlo....

pre strom nevidí les
len tak ďalej lussy, ak budeš naďalej takto " pracovať" dospeješ k parádnej blamáži, je tu toho na stohy na tému: jak si zadělat na problémy 🙂

trish31
9. máj 2013

@lussy211 naco si sa vydavala z rozumu?Nechapem

lussy211
autor
9. máj 2013

@kikaba44 Vďaka ale táto téme je už rok stará a teda neaktuálna.A mimochodom stačil by psychológ nakoľko psychiater je pre patologické prípady.Ja som si veci doriešila preto prosím aby sa na danú tému už nediskutovalo.