Zacinam mať strach ze ostanem sama, mám 34 , všetci okolo mňa uz majú alebo si zakladajú prave rodinu, mala som niekoľko ročný vztah, mlada hlupa...pred nedávnom som ukončila druhý vzťah...v práci zažívam v poslednej dobe "tlak," ako musím mať deti, ze už je čas a neviem čo...nechapem takých ľudí..to prečo sa starajú? Ja nemam chut sa im spovedať.. My slobodne bezdetne sme akože vyčlenené zo spoločnosti? Aktualne ani nemam chut mať vztah ,mám pocit ze všetci muži sú zlý, je to také vyrozpravanie sa , je tu niekto na tom podobne? Alebo bol?
Radšej sama a šťastná, ako vo vzťahu a nešťastná 🤷🏽♀️ Nájdeš si niekoho ok, nenájdeš tiež ok…🙂 Netreba sa opúšťať. Hlavne sa neporovnávaj! A reči budú mať ľudia bohužiaľ stále… skús brnknuť na strunu ty im a opýtaj sa na niečo nepríjemné. Možno sa potom uvedomia 😂
Mne sa zdá, že zotrvávaš príliš dlho v neperspektívnych vzťahoch a to ťa dostalo tam kde dnes si - sama 34 ročná bezdetná (hoci to vyzerá, že by si bola rada opaku). Neber to ako rýpanie, skôr dobrú radu do budúceho vzťahu. Ak máš 34 rokov, v tých 2 zlých vzťahoch si musela byť zbytočne dlho. Začni si viac uvedomovať vlastnú hodnotu a keď to nie je dobré, hľadaj iného.
@lily246 áno to si uvedomujem hlavne ten 1 vztah trval niekoľko rokov, tam sme spolu bývali, ale bola som veľmi mlada a nemala žiadne skúsenosti, prislo to vekom,ked som si uvedomila že tak zit nechcem. Ten druhy vztah trval skoro dva roky, to bol taký neprakticky chlap zo začiatku sa javil aj ze by v ňom mohol byt aj nejaký potencial, ale tak daako to neprišlo....ale aj zacal byt strašne žiarlivý bezdôvodne a zlakla som sa, lebo aj ex bol. Tak som to ukončila.
😞 mrzí ma čo zažívaš. Jednoducho niekomu nezapadáte do jeho škatuľky "takto to má byť"a má potrebu vám to objasniť, čo by si ty mala podľa neho robiť so svojím životom. Žiaľ, takíto ľudia si neuvedomujú, že nežiješ ich život, ale ten svoj... Prajem ti hlavne pevné nervy a nadhľad. Za staraním sa do iných sú väčšinou ich vlastné problémy, ktoré nechcú riešiť. Tak radšej nájdu "problém" svojmu okoliu a "riešia" ten.
@dzt ked ja taká neviem byt, niekedy aj mam nutkanie ale skôr sa vzdy zamyslím ako môžu byt taký neslušny, ved nemôžu vedieť či som náhodou 3x nepotratila, či náhodou tie deti mať nemôžem atd. Co ja viem ja sa nikoho nepytam že a to nechceš deti? A musíš mať už! Tak nato mam uz vyslovene alergiu
@mikadooo dakujem za takých pohľad, asi sa tym budem ukludnovat
Ludia co maju deti urobili obrovske rozhodnutie ktore sa neda vratit. Ludsky mozog ma evolucnu vlastnost chranit sameho seba a to tak ze sa sam seba presvedci ze taketo rozhodnutie je jedine spravne, inak by sa zblaznil premyslanim non stop coby keby a dieta by taketo premyslanie rodicov mohlo vo vela pripadoch stat zivot. Evolucia to vymyslela, nerozmysla sa o tom lebo ie to super volba a hotovo.
Teraz ale ti bude skakat pred nosom 8 hodin denne kolegyna co toto rozhodnutie urobila inak ako ty a jej svet sa nezrutil- o co horsie- jej zivot vyzera celkom chutne. Vela casu, cestuje, kamarati.....A mozog je zrazu 8 hodin denne v absolutne nevhodnom prosterdi ked musi predsa len pripustat stav kedy rozhodnutie jeho maitela musi byt predsa len preskumane znova......a tak sa mily mozog prepne do stavu paniky a snazi sa dostat z tejto situacie von - bud teba bude donekonecna presviedcat ze musis mat decko alebo bude silou mocou hladat a zvelicivat kazdy jeden naznak ze to tvoje rozhodnutie decko nemat je zle zle zle.....
Proti tomuto bojujes....kazdy tvoj kolega/ina co ma deti je z teba 8 hodin denne v internom peklicku a bude na tvojom stave hladat chyby cely den
Je jedno prečo sú zvedaví, ich správanie nezmeníš, zmeň svoje. Reči nemajú žiadnu váhu, nikto ťa nenúti spovedať, to len ty prikladáš význam niečomu čo fakticky žiadny význam nemá. Keď si ich nebudeš všímať resp. reagovať žartom alebo jasnou odpoveďou do toho vám nič nie je, prestanú.
Tiež občas počúvam také reči a to som muž . Moja odpoveď je , keď príde tá pravá a budeme to tak cítiť obidvaja tak dieťa príde .
Uplne ta chapem. Ja som cerstvo po rozchode a po 3 potratoch s dlhorocnym partnerom/snubencom. Akosi mi vyplo mozog, som zla, neprijemna, hadava. Z usmievavej zeny som ako troska, co cely vztah som riesila kazdy mesiac ako sa nedari a ked sa podarilo, tak potrat. Uz to nedavam, viem, ze mi to udrelo na hlavu, zatial nemam noty, co dalej. Ale to pride. Teraz sme to museli vyriesit rozchodom, musim sa dat dokopy v prvom rade ja. On uz 1 dieta ma...
Takze nezufaj, stretnes dalsieho a mozno aj na prvy sup ostanes tehotna a budete mat krasnu rodinku. Uzivaj si cas, ked si slobodna, rozjimaj 🙂 skus neprikladat prilisnu pozornost tomu tlaku a narazkam na rodinu, hoc viem, ze doma to na nas vzdy dolahne. Vela stastia. Bude to dobre 😊
@olivia_s to mi je luto ( dakujem za podporu
To su len take reci aby rec nestala Keby si mala muza tak sa pytaju kedy budes mat deti Keby si mala aj dieta tak sa pytaju kedy budes mat druhe ., a potom sa pytaju ci kojis ( Ja zijem na inom kontinente a mojej mami sa pytali ludia ktorych som v zivote nestretla ci kojim 😂) a ked kojis tak sa pytaju kedy uz konecne prestanes ? ? Ale ono to v podstate nikoho naozaj nezaujima . To len ty riesis lebo by si to aj chcela vsetko zazit no momentalne je to v nedohladne. Ale este vzdy mas sancu najst lasku manzela aj deti zeny rodia aj po 40. Ak to naozaj chces tak to mat mozes a budes. Ak nie Mozno chces byt sama a nemat deti. Je to tvoj zivot tvoja volba Hlavne Bud stastna tak ci tak a reci jednym uchom dnu druhym von.
Ja som bola dlho sama, az po 35 som sa dala dokopy s terajsim manzelom a rodila som az v 41.
Ono je pravda, ze clovek vzdy dostava otazky tohto typu, ci ma partnera alebo nie, ci ma deti alebo nie. Vzdy sa niekto bude do niecoo starat. No mozno si tieto.otazky viac pripustas, lebo si prave na tuto temu citliva a samu ta to trapi. V takom pripade mozes kludne normalne povedat, ze ti je dana otazka neprijemna. Ja som sa takto parkrat ohradila v tehotenstve. Mala som za sebou jeden potrat, chcela som to cele prezivat tak sukromnejsie, a najblizsimi a ked sa niekto moc staral, tak som mu jednoducho slusne povedala, ze ma to mrzi, ale nechce sa mi o tom velmi rozpravat, nie je mi prijemne, ked ma chcu chytat za brucho atd. To je najlepsia zbran, byt uprimny.
Ahoj ja mám 33 a som na Tom presne takisto. Navyše muži v podobnom veku ako tak schopní su už rozobrati alebo majú deti. Je to hrozne keď sa človek vracia roky do prázdneho bytu, držím ti palce nech ho skoro nájdeš lebo samota je najhoršia, presne viem.
Táto spoločnosť je veľmi zle nastavená na nejaký vzorec čo sa má a ostatné je proste zvláštne ...ty sa vykašli na ostatných ktorí možno majú deti ale doma je slovo rozvod vo vzduchu atď ..proste ži si pre seba a všetko raz príde
ty sa neriad tlakom okolia,rob ako to cítiš. Je to tvoj život,ty ho žiješ a ty riešiš svoje problémi,nie tvoje okolie. Ked sa na vztah necítiš,tak ho nerieš.
Ja mám teda ešte o 2 r. viac než ty, a jediným rozdielom, že mám deti. A teda toto trápenie ma obchádza, aj keď by som teda rada niekoho stretla. Ak nie - aj tak mi je dobre. Takže možno sa oplatí mať tie deti aj sama, ak sa niekto schopný neobjaví. O rok staršia bezdetná (pekná a múdra) kamoška bola pár rokov na všetkých zoznamkach a randila každý týždeň... Mňa unavilo už len počúvať o toľkých cudakoch čo stretla. Teraz však niekoho našla, tak možno sa jej to oplatilo a rozhodne si to po tom úsilí zaslúžila 😁 preto si myslím, že nájsť niekoho na rovnocenný vzťah je pre modernú ženu dosť ťažké, ale tebe a každej to želám
Ja toto velmi neriesim, uzivam si zivot taky aky je. Je zbytocne trapit sa nad niecim nad cim nemas plnu kontrolu ( na vztah vzdy treba dvoch ).
My, slobodni muzi po 30-tke, sme povacsine hadzani do jedneho vreca. Boli to pekne casy ked som bol horuca komodita na trhu v 29-tke 😄.....30tka to vsetko zmenila.
Uzivaj si zivot kym mozes 🙂
chápem ťa a ked chceš kľudne mi napíš správu...ja mám 32 ...sama...bez detí...naokolo všetci rodia ešte aj baby ktoré som doteraz mala v hlave, že šak to sú ešte "deti"...rodina do mňa hustí....slobodných chalanov k svetu v mojom okolí, že 0...bud sú ženatí alebo minimálne zadaní...miestami si poviem kašlem na to a užívam si život (hlavne v lete) ale toto obdobie prináša zo sebou depku...dušičky, skoro tma , sychravo, potom vianoce a nový rok...neznášam...koncom apríla začína byť vždy o niečo lepšie...
Ďakujem za pochopenie aj podporu, aj sa mi kúsok uľavilo, že niesom v takej situácii jediná. Asi sa pokúsim myslieť ináč, možno je to pre mňa citlivá téma, preto ma tie reči a otázky mrzia. Nikdy predtým mi to nepríjemné nebolo
Tak to ver,že nie si jediná🙂. Kedysi bolo akýmsi pravidlom alebo povinnostou ženit sa,vydávat sa. Dnes to už prestáva platit. A na reči okolia na tuto tému nereaguj,ignoruj to. Ich to po čase možno prestane bavit. Ja na takéto podpichovanie vobec nereagujem a je mi maximálne ukradnuté,aký má názor na to osoba,ktorá to potrebuje komentovat. Maximálne reaguj jednoslovne áno,nie a hotovo. Ludia čo to komentuju skrátka nepochopia,prečo si sama,i ked im do bodky vysvetlíš že prečo.
Ja som bola dva roky sama a celý čas počúvala dristy že ako je to možné a kedy si niekoho nájdem… potom keď som si našla tak zase kedy bude svadba atd… Skratka treba ľudom rázne povedať že je to tvoj život a ich zbytočná starosť. Ono je to v tejto krajine nastavené tak, že ľudia ktorí nemajú deti sú akoby menejcenní. A je im to zdôrazňované že už by mali a kedy by mali. Faktom zostava že deti nie sú jediným zmyslom života ale iba jedným zo zmyslov. No a toto sa ťažko predýchava tým ktorí deti maju. Pre väčšinu z nich sú deti stredobodom ich existencie. Potom keď vyletia z hniezda akoby ich život stratil zmysel. Pri niektorých mám pocit že nevedia čo so životom tak si urobia deti. A možno aj závidia tu slobodu a voľnosť bezdetným. A potom aj vyryvaju. Mne osobne bolo super keď som bola sama. Robila som si čo som chcela, mala kopu času na šport, záľuby, cestovanie. A spoko som aj teraz keď mám partnera. Hlavne robte podľa seba ako je vám dobre a nie čo okolie tliacha že by ste mali.
@morgane1975 no ono aj na SR veru tí bezdetní sú menejcenní...sorry ale aj v tejto dobe...každý jeden príspevok na niečo začína vetou : "pre rodiny s deťmi...." lebo mi ostatní síce 15 rokov pracujúci a odvádzajúci pre tento štát celkom slušné peniaze sme bez detí ho..o s makom a nás sa asi zvyšovanie cien netýka...viem, že sa to tejto témy netýka ale musela som ked som si v tvojom príspevku prečítala to o menejcennosti...tak mi to nedalo..
@domca1408 presne tak, veľmi chyba tolerancia medzi ľuďmi. Ako by len jeden spôsob života bol správny-ten s deťmi. Ak by to tak bolo, tak by domovy pre seniorov neboli preplnené rodičmi žijúcich deti, ktoré ich prídu pozrieť raz za rok.
Ahoj, ja mam sice o 6 rokov menej ako ty, ale tiez som mala dva vztahy, jeden 4 rocny, aktualne som cerstvo slobodna po vyse dvojrocnom vztahu, a tiez mam hlavu v smutku ze uz urcite ostanem navzdy sama a nemam ani chut ziadneho noveho chlapa spoznavat. Hlavne ked vsetky kamaratky maju roky partnerov, su povydavane, maju deticky, takze ta uplne chapem a myslim ze v tom nie si sama🙂