Zachránila Vám partnerská/manželská poradňa vzťah/manželstvo?

leskovael
17. júl 2021

Ahojte, dnes po prečítaní diskusie, kde písal anonym ako sa tu hneď radí pri problémoch iba rozchod, ma napadlo, či pár (ktorý mal naozaj problémy vo vzťahu, kde sa už schyľovalo k rozchodu/rozvodu) vďaka manželskej poradni zachránil vzťah.

Ja som v poradni nikdy nebola, nepoznám, alebo teda aspoň neviem o tom, že niekto z môjho okolia bol, tak som po zamyslení zostala zvedavá

panelacikova
17. júl 2021

@leskovael ja osobne som teda nikdy nebola, ale zastávam názor, že ak jeden z dvojice už ani za svet s tým druhým nechce byť, tak žiadne poradňa tam už nepomôže..

zuzka_99
17. júl 2021

Tam musia byť ochotní pracovať obaja, aby poradňa vôbec na niečo bola užitočná.
Poznám ale pár, ktorí navštevoval sexuologičku a vo vzťahu sa im to rapídne zmenilo k lepšiemu.

kubkovamama
17. júl 2021

@leskovael asi nedam celkom 100% odpoved-do poradne,resp.psychologicke odporucenej socialkou pred rozvodom som isla parkrat iba ja.Ex odmietol,samozrejme lebo on problem nevidel.Pre mna to bolo skor iba take ospravedlnenie sama pred sebou,ze som urobila skutočne všetko pred definitivnym rozchodom.Lenze ak druha strana si ide svoje a su veci pre teba neodpustitelne-tak nepomôže ziadna poradna,ziadna terapia.Pomoze ti to mozno v uvedomeni si niecoho,upokoji to,vyrozpravas sa.Co byva pre zeny dolezite a ovela viac ako pre chlapov si myslim.Pretrasies tam emocie a k chlapovi resp.vztahu uz pristupujes racionálne a nenechas sa az tak stresovat,vytocit,manipulovat sebou-zalezi ake az mate problemy

rebekamarcusko
17. júl 2021

Ano zachranilo nas to a pomohlo nam to velmi... ale chceli sme ist obaja. 😊

elizita
17. júl 2021

@leskovael poznam par, ktory riesil poradnu.. uz su nejaky cas rozvedeni... byvala manzelka zhodnotila, ze im to manzelstvo len zbytocne natiahlo a mohli byt uz davno od seba

leuchtturm
17. júl 2021

u nas ten, co robi manzelsku poradnu prisiel k záveru, ze u nas sa nic zachranit neda a rozvod je jedine riesenie.

terezia_vansova
18. júl 2021

Ahojte aj my máme s manželom vážne problémy ktoré nedokážeme spolu vyriešiť. Dohodli sme sa spoločne že navštívime poradňu len si nevieme vybrať psychológa. Viete nám poradiť niekoho v okresoch BB,BR,RA,RV,RS,LC,PT.
DAKUJEM

janka_23
19. júl 2021

@leskovael poznám z blízkeho okolia ludi, ktorým manželská poradňa manželstvo zachránila. Ale museli sa obidvaja dosť snažiť a pracovať na tom. Nie je to iba o tom, že niekde chodíš a kecas. Museli plniť rôzne úlohy ktoré im psychologička dávala a naozaj tomu vzťahu venovať čas. A co je najhlavnejšie chceli ten vzťah zachrániť obidvaja.

janka_23
19. júl 2021

@terezia_vansova Dr. Valova vo vojenskej nemocnici Sliač je skvelá v týchto veciach. Skúste jej zavolať

petadenis
24. jan 2023

@janka_23 dobrý den. Prosím Vas neviete koľko sa platí u pani Dr. Valovej? Nikde na nete som to nenasla. Ďakujem

janka_23
24. jan 2023

@petadenis to bohuzial netuším 🤷🏼‍♀️