Zachovala som sa zle?

7. jún 2023

Ide o to, že som aj s manželom bola na Slovensku na návšteve za rodičmi a pri tej príležitosti sme boli zagratulovať mojej krstnej k narodeninám. Mala oslavu, takže tam bola celá rodina, jej dcéra s manželom tiež. No a tu je ten problém..Ja žijem s manželom v Prahe, kúpili sme si tam byt. Pýtali sa nás ohľadom bytu a sesternica hneď začala s rečami, že ona je zvyknutá na vyšší štandard, že si nevie predstaviť bývať v byte ako nejaká socka. Tak ma to naštvalo, že som sa neudržala a povedala som jej toto: že za to, že má s mužom dom môže ďakovať len a len svojim rodičom, ktorí vlastným domom ručili za ten jej.
Jej manžel je vojak z povolania a ona pracovala len pol roka a potom išla na materskú, peniaze majú, ale toľko koľko potrebovali na ten dom nie..tak jej rodičia museli ručiť svojim domom.
Možno som mala byť ticho alebo neviem, lebo sa strhla hádka a ja s manželom sme v kľude potom odišli, ale teraz aj babka mi volá, že čo som to urobila a že som rozhádala rodinu. Pritom ona má právo na svoj názor, ale štýl akým to povedala a hlavne viem, že narážala na nás s manželom.

liljana
7. jún 2023

Jedna prostoreka, druha prostoreka = rozhadana rodina. Mala si ju radsej na zaciatku ignorovat a nevsimat si, jedine ze by pokracovala a nedala pokoj.

mary888999
7. jún 2023

V pohode, povedala si pravdu.A čo.Byt v Prahe je tri krat drahši ako niekde dom v zapadákove.

dadis
7. jún 2023

Sesternica tu asi aj pred casom diskusiu zakladala 😂😂 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/je-socka-ten-kto-nebyva-v-dome/

simona20201309
7. jún 2023

Obe ste sa zachovali primitívne. Áno, toto si naozaj nemusela vyťahovať. Je úplne normálne, že takmer 90% Slovákov žije tak, ze ručí nehnuteľnosťou. Mohla si zo seba vypustiť niečo inteligentnejsie. Už len život v Prahe je dosť drahy a každý považuje za nadštandard niečo iné. Poznám XY ľudí ktorý majú aj na kaštieľ, ale bývajú v byte. Maju iné priority v živote ako behať celý život s kosackou a motykou

melanta
7. jún 2023

Nech to povie tým, čo majú byty v Eurovea alebo na Slavíne za 1,5 milióna, že v byte bývajú len socky. 😂 Nuž dotyčná je trochu jednoduchšia. Ak si jej povedala iba to, čo píšeš, tak si jej slušne povedala pravdu. Ak sa kvôli tomu rodina rozhádala, tak asi celá rodina bude trochu jednoduchšia. Netrápila by som sa tým.

autor
7. jún 2023

@dadis Nemyslím si 😊

autor
7. jún 2023

@simona20201309 Ale ja som ju neurazila, ja som chcela nech si uvedomí, že to nedosiahla iba svojimi silami.

jj298
7. jún 2023

No asi si jej slapla na otlak. Nechala by som to vysumiet.

autor
7. jún 2023

@melanta Iba to som povedala, čo som napísala. Nijak som ju neurazila, len ma fakt nahnevalo, že sa takto vyjadruje a pritom by možno sama v tom byte žila, keby nebolo jej rodičov.

autor
7. jún 2023

@liljana Nie som prostoreka, iba som sa bránila. To je všetko.

solange7
7. jún 2023

Urazat niekoho kto byva v byte ze je socka je turbo trapne. Asi sa chcela vyzdvihnut ale nakoniec vyznela ako chudera. Ja sa necudujem, ze si vysumela. Tak nabuduce sa po takej reakcii pozri na manzela a povedz mu, ze ste teda socky a zasmejte sa.

wade
7. jún 2023

Dlab na to, aspon nabuduce nebude vyskakovat. Nie je to uplne spravna reakcia - ale niekedy clovek proste vybuchne. Nie sme stroje.

liljana
7. jún 2023

Nemusela to tak mysliet na teba a ty si hned vystartovala. Ale neboli sme pri tom, tak mozme iba hadat. Urcite sa to dalo uhrat diplomatickejsim stylom, nechcem sa dalej na tuto temu bavit, to je tvoj nazor, brat ti ho nebudem, moj nazor je iny a nie jej vykricat, ze sa dostala k domu kadejako ... Ale mozno ste mali nieco medzi sebou nieco starsie a teraz to v tebe buchlo.

simona20201309
7. jún 2023

A vy ste hádam kúpili v Prahe byt za hotové?

januska12323
7. jún 2023

Načo si vyryvala aj ty? Ešte aj na oslave, obe máte etiketu zvládnutú na úrovni škôlkara.

autor
7. jún 2023

Ja som kedysi taká bola, že som sklonila hlavu a bola ticho, veď múdrejší ustúpi. Ale prečo by som mala, veď nech si uvedomí čo hovorí.

moonlight1210
7. jún 2023

Nabuduce sa nauc vetu: "Ako povies." a prejdi na inu temu.
Sfucana bude tiez, lebo bude chapat, ze s jej nazorom nielen nesuhlasis, dokonca ti je ukradnuty a smiesny ale v podstate ti na to nema co povedat.

A keby predsa chcela do toho rypat dalej, tak len odpovedaj: "Ved som povedala ako povies. O peniazoch sa v rodine nema nikdy bavit, z toho su len svary. Takze sa o tom nebudem s tebou rozpravat."

U nas by sme s mm zasmiali, ze "Pocujes? Nemame standard. Nic sa neda robit, budeme musiet prikupit este susedov."

autor
7. jún 2023

@simona20201309 Za hotové? Samozrejme, že sme si brali hypo.

unicornlady
7. jún 2023

Ale ty si v podstate urobila to isté, čo ona. Vrátila si útok. Tým si ale nedosiahla nič.
Stačilo to utlmiť štýlom "nám sa náš byt páči, .. nám sa v Prahe žije dobre...", proste mohla si odignorovať útok (sú ľudia, ktorí útočia vždy, to by som nič iné nerobila, len sa hádala a bola unavená z toho) a otočiť to na niečo, čo vyzdvihneš.

moonlight1210
7. jún 2023

@simona20201309 uplne staci, ak maju hypo, ktoru si ale platia sami. Bez pomoci rodiny rucenim.

divokykonik
7. jún 2023

My keď sme si kúpili byt, tak sme si vypočuli od mužovho kamoša poznámku: no a teraz nemáte ani euro na účte, hahaha. My sme sa len na seba pozreli a usmiali, lebo to nebola pravda. Nereagovali sme na to. Rovnako by som sa pousmiala aj nad poznámkou o sockách, tiež to nie je pravda. 🙂

mircalla
7. jún 2023

Nech mi dakto vysvetli v com je lepsi dom v nejakom zapadakove ako byt v solidnom meste?
nejako sa tym netrap, ona zacala. Nabuduce ignoruj. Toto su reci malomestiackych sliepok

liljana
7. jún 2023

Tato doba je taka, ze si ludia ventiluju vlastne frustracie, osobne neuspechy a problemy doma utokmi na a ponizovanim druhych. Idealne je sa takym trapkom vyhnut a nestracat s natahovanim s nimi zbytocne svoj cas. Niekedy to nejde a su "vytrvali". Minimalne si dosiahla aspon to, ze tvoja svagrina uz vie, ze nie si lahky terc posmechu a na buduce si na posmech radsej najde niekoho submisivnejsieho.

simona20201309
7. jún 2023

@moonlight1210 prosím??? A aký je v tom rozdiel? Ani jedna si nenasetrili na kúpu nehnutelnosti. Obe splacaju hypoteku len s tým rozdielom, že jednej z nich pomohli rodicia - ručiť domom. No a? Určite to bolo jednoduchšie riesenie. Vykrikovať niekomu, že mu pomohli rodicia??? Rovnako trápne ako niekomu povedať, že je socka.
- rodicia pomohli len ručiť, nesplacaju im hypoteku ani im ten dom nefinancovali

h2
7. jún 2023

Takto presne ti to povedala? Že by nebývala v byte, ako nejaká socka?! Pri debate, že vy bývate v byte? V tom prípade si jej ešte mierne povedala, ja by som jej naložila horšie. Veď ťa úplne úmyselne a do očí urazila!

liljana
7. jún 2023

oprava, sesternica. To sa utrasie, takych zabomysich hadok v rodine este bude. Nejaky cas sa budete navzajom vyhybat. So sesternicami sa nemusis vidat, horsie je, ak sa takto posekas so surodencami ci svagrinami.

darina14m
7. jún 2023

Ked sme zacali stavat, tiez nam moji rodicia pomohli, ze sme zalozili ich chatu..akonahle sme dostavali, tarchu sme si previedli na nas dom. Nikdy mi to nikto nevyhodil na oci, kazdy dokonca "chvalil" ze ake super riesenie pre rychle vybavenie hypo... normalne sme o tom v celej rodine diskutovali..ano je to obrovska pomoc od rodicov, ale nemyslum ze taka,ze by som to niekomu vyhadzovala na oci...tí rodicia im nedarovali ten dom, ani im nedali financie..pomohli im, ale "inak"... takze podla mna nevhodna rekacia

autor
7. jún 2023

@simona20201309 Ale ja sa nevysmievam nikomu narozdiel od nej. A chváliť sa tým, že mám dom, ktorý by som bez pomoci rodičov nemala je dosť odvážne.

autor
7. jún 2023

Lenže ja sa jej nesmejem, že rodičia jej pomohli. Veď to je úplne v poriadku. Ale nech si uvedomí, než začne urážať ľudí v byte, že nebyť jej rodičov, nemala by ho. Takže trošku hrebienok dole.

simona20201309
7. jún 2023

Prečo by ho nemala? Hypotéka sa dá získať aj iným spôsobom. Nie každý kto sa vybudoval ručiť rodicovskym domom.
Ako pozri.... každé divadlo trvá tri dni,... ci ako sa hovorí.... kašli na to. V rodine sa na to zabudne (alebo aspoň to prestanú rozoberat)... vaše vzťahy asi ani pred tým neboli ideálne.
Len do budúcna sa radšej nauč inak reagovať. Radšej sa nad tým povzniesť, porozmýšľať a naučiť sa ľudí schladiť inym spôsobom, ako použiť protiútok. Ja viem, že je niekedy ťažké vedieť správne reagovať. Hlavne ak nás ten druhy šokuje a nečakame to.