Ahojte, ako by ste sa postavili k situácii, ak partner zabudol na vaše meniny napriek tomu, že ste v ten deň mali spoločný program naplánovaný práve kvôli vašim meninám. Na program nezabudol, ale na meniny áno. Ako keby išiel na oslavu a nezabudne na oslavu, ale zabudne, že ma niekto narodeniny. Týždeň predtým úplne zabudol, že sa máme stretnúť, keď som ho čakala v dohodnutom čase. Behom týždňa sa to zopakovalo niekoľkokrát, že úplne zabudol na moju existenciu a meniny boli zlatý klinec. Vyšla som z toho ako harpia, keď som mu vyčistila žalúdok a rozišiel sa so mnou. Preháňam alebo fakt to je neprijateľné správanie z jeho strany? Ďakujem za vaše názory.
@dzulli1980 je pravda, že ma slabšiu pamäť ale to som nečakala, že až takto. Ideme oslavovať moje meniny, ale on zabudne, že ich mám a ešte je urazený keď na neho vybehnem. Inak je zlatý človek nie je nejaky toxický alebo čo. Ale toto ma už dostalo že je až také dilino.
A prečo si na neho vybuchla? Mohla si mu pripomenúť, že "teda, keď mám dnes tie meniny"... Pozývam alebo niečo na ten štýl...
Alebo ti išlo o darček?
Vies no… ak robis sceny za zabudnute meniny, tak co to s tebou bude za zivot ked sa v nom objavia ozajstne problemy…ja sa tomu tvojmu ex ani necudujem…
To nejde len o meniny a nebola to scéna ako z filmu. Normálne som mu povedala ako je možné, že zabudne keď vyslovene kvôli meninám sme išli do mesta. Navyše pointa je, že sa to zopakovalo už asi tretíkrát za týždeň, ze zabudol. Týždeň predtým ma nechal pol hodinu čakať a potom som odišla lebo zabudol, že sa máme stretnúť. O darček mi samozrejme nešlo, ale deň sme plánovali v štýle, že to bude "môj deň" mali sme pekný program..a nakoniec úplne zabudne. A nevybehla som hneď. Až na ďalší deň keď ma znova niečim vytočil a povedal mi, že mu niečím kazim náladu. Pritom on ju deň predtým pokazil mne a tvárila som sa normálne celý deň aj keď som vedela že zabudol. Ja jemu nevravím, že mi kazí náladu a on mne áno. Pritom reálne pokazil meniny on mne.
Nemá proste len ťažšie obdobie v práci? Ja keď cítim,že to má v práci ťažké, nezaťažujem ho zbytočnosťami, vecami,ktoré viem prežiť a vyriešiť, v domácnosti atď, všetko sa snažím vyriešiť ako viem a už vôbec by som sa neurazila,ani nevyčítala,že zabudne na moje meniny,niekedy nevie,kde si napríklad taký mobil, kľúče položí. Ak sa k tebe po ostatné dni správa ako milujúci partner, nenadáva ti,nesprava sa k tebe ako k handre a váži si aj drobnosti, ktoré pre neho robíš,vie poďakovať, poprosiť,odpustila by som...niekedy zabúdame,sme ľudia.
Ok chapem to s tym ze ste sa mali stretnut a on zabudol viackrat po sebe. To je uplne relevantny dovod na tvoj hnev a frustraciu o tom ziadna diskusia. Mas pravdu. Ale tie meniny... Co to my slovaci mame za nesvar?! 🙈😃🤯
@zuzanita1609 ale ja som mu to odpustila. Dokonca som sa snažila nepokazit ten deň a nevycitat to. Gól bol keď mi on na ďalší deň povie pre nejakú somarinu že mu kazim náladu a on mi deň predtým pokazil meniny a nepovedala som pol slova. Navyše zabudnúť na mňa niekoľkokrát za týždeň je extrém. A on sa so mnou rozišiel lebo on nemá chuť toto počúvať a že on sa nezmení a bude stále zabudlivy, tak je lepšie odísť od seba. Nemá ani snahu niečo s tým spraviť. Uzavrel to tak, že on je taký a nechodíme sa k sebe keď mi to vadi. Myslim si, že toto by vadilo kazdemu že zabúda na existenciu svojho partnera.
Tak mne to zvlastne sice pripada, ale na druhej strane viem, ze niektori (alebo aj mnohi) ludia povazuju meniny za uplne nepodstatne a pravidelne zabudnu aj na svoje. Kolegyna sa napriklad raz sekla a zorganizovala muzovi oslavu menin sice v spravny den, ale o mesiac skor. Ani muz, ani ich uz dospele deti si to nevsimli a normalne spolu oslavili, prisla na to az neskor sama :D
Cize toto by ma zase az tak netrapilo, ale ak na teba zabuda pravidelne, tak to je uz na zvazenie. Bud ma nejaky problem, alebo ta ma na haku.
@basulaak tak ale zase si predstav, že organizujes oslavu a ľudia prídu ale nevedia že máš sviatok..také odveci mi to príde. Keby sme nič v ten deň nerobili, tak nepoviem pol slova. Ale my sme išli oslavovať a on vedel že moje meniny..este pár dní predtým sme to rozoberali, sestry mu to pripomínalo nech nezabudne.. vedeli všetci že v ten deň máme sami dvaja "rande" a že nebudeme ani k dispozicii.. a nakoniec on zabudne 😀 ja nechápem to že on to mal pripomínané stále z každej strany..to neboli meniny o ktorých nepadlo pol slova
@zuzanita1609, to sa kladies na rovnakú úroveň ako mobil či kľúče? Výborne. Ja teda rozdiel medzi sebou a mobilom vidim. A teda keby som už tie meniny oslavovala a on zabudne, tak ma vytočí. Nie preto, že nutne potrebujem oslavovať meniny, ale preto, lebo kľudne zaignoruje moje potreby a ešte je on urazený.
Mne to zas príde že má niekoho iného v hlave a preto zabúda na teba
@marianarem ja tiež meniny neriešim a nikdy som ich neoslavovala. A preto ma to aj trochu sklamalo lebo prvýkrát sme mali program na môj sviatok a zhodou okolností v ten deň bolo v divadle predstavenie na ktoré sme sa tešili. Mal to byť pekný deň. Pominulé roky aj sama na seba zabudnem naozaj nie som typ čo to prežíva. Pokiaľ ide o bežný deň. Ale toto nemal byť bežný deň. On nezabudol na divadlo, nezabudol na večeru v reštaurácii.. ale zabudol na mna. Že to kvôli mne tam sme.
No tak to vyriešil tak,ako to cítil. Možno ani nezabudnú,ale má asi iné priority ako teba. Ale to si musela cítiť už na začiatku,že nie si pre neho na prvom mieste. Mrzí ma to,ale tak,môžeš ísť ďalej a ponaučená si budeš takéto veci do budúcnosti všímať.
Počuj, jemu vadí, že robíš scény za to, že zabudne na pre teba relevantné veci. Pred neho sú to asi taľafatky. A ty sa teraz trápiš, že sa s tebou kvôli tomu rozišiel? Ja ti poviem takto. Áno, asi sa k sebe nehodíte, lebo to, čo ti robil, nie je úplne že ok a on nemá ani štipku sebareflexie a namiesto toho sa radšej s tebou rozíde, akoby si priznal, že to nie je ok, zabudnúť 3x za týždeň, že sa mal dostaviť na nejakú schôdzku, alebo že vlastne ide osláviť sviatok svojej priateľky. Mrzí ma to, že sa kvôli tomu trápiš. Dúfam, že si nájdeš nejakého normálnejšieho, ktorý ťa bude aspoň trochu vnímať. A on si nájde nejakú podobnú "jedným uchom dnu, druhým von" a "možno prídem, možno neprídem" 🤷. Drž sa...
@vroni nie,ale niekedy fakt rieši človek zbytočnosti. Keď sa dvaja nerozprávajú, nemá zmysel niečo vyčítať...
3x zabudol, lebo myslí na inú a keď si urobila scénu, tak aspoň zamaskuje pravý dôvod rozchodu.
Ja len aby bolo jasné tak meniny nie sú pre mňa priorita ani ich v iné roky neoslavujem. Len nechápem ako sa pri toľkých indiciach a celodennom programe da zabudnúť. Keď celé naše okolie vedelo, že v ten deň nebudeme k dispozícii lebo máme svoj program a neriešime prácu, povinnosti atď..všetci to vedeli len on nie. Nebol to bežný pracovný deň, že ani náznak sviatku. Práve naopak celý deň bol "sviatočný". Od rána do večera sme ho mali pekne spolu stráviť. A navyše opakujem zabudol na mňa asi 3x za týždeň a meniny boli už posledna kvapka. On sa ospravedlnil ale takým štýlom, že ho to mrzí ale iný nebude a musíme sa rozísť. Vlastne dal mi za pravdu, ze spravil viac chýb, ale zároveň skončil nas vzťah. Tesne pred vianocami.
@mikadooo mrzí ma to lebo naozaj hrýzla som si do jazyka stále som sa snažila pochopiť, že zabuda, že stáva sa. Ale tie meniny ma dorazili a už som mu musela niečo na to zabúdanie povedať, tak vysla som z toho tak že ho kritizujem a neprijimam takého aký je. Ze on si je toho vedomý, ale nechce počuť výčitky. A to som ho mala za to pochváliť? Alebo sa tváriť dokedy že žiadne meniny neboli a nič sa nestalo? Asi som to nemala vôbec spomínať že znova na mňa zabudol a mala som to uhrať do stratena.
On bol zrejme už dlhšie hlavou inde, váš vzťah a teba už nebral vážne a ako prioritu, len sa nevedel dokopať k rozchodu a táto situácia mu padla vhod, ale nemyslím, že to bol primárny dôvod, iba zámienka, on to už v sebe uzatvorené mal a myslím, že to plánoval spraviť tak či tak... a s tým už moc nespravíš ani si nemala šancu spraviť, keby si "nevybuchla", len by sa to možno o pár týždňov posunulo... bola som na jeho mieste, zhodou náhod to tiež vyvrcholilo, keď som zabudla na sviatok 😅
@lindous úprimne si to aj ja myslím, že bol hlavou inde a teraz sa to už len zomlelo, že v jeho živote už nemám také miesto aké som si myslela, že mám a možno aj ten pekne strávený deň bral len ako ďalšiu povinnosť so mnou. Aj keď mi vravel, že sa fakt tešil na ten deň atď..ale to sa vylučuje s tým, že zabudne
Do divadla a na večeru ta pozval on?tak nezabudol či tebe išlo vyslovene o gratuláciu?
Takto sa správal môj bývalý tesne pred našim rozchodom, všetko ironizoval, bol nepríjemný, všetko zabudol, radšej zaspal akoby sa so mnou mal rozprávať. Bola v tom iná, dlho mi nevedel povedať, že sa chce rozísť ale potom mi povedal, že to mal v hlave dlhšie, vytiahla som to z neho ja, že poďme od seba ak to pôjde takto ďalej... A tu vidím ten istý scenár, proste asi je tam niekto iny, inak by aspoň zo slušnosti oslávil meniny. Z druhej strany. Chcela by si aby oslávil meniny a tváril sa, že nič a potom zrazu bum, rozchod?
@luccija nie on ma nepozval. Spolu sme to tak vybrali, že pôjdeme v ten deň že to spojíme s meninami lebo chystali sme sa dlhšie do divadla a zhodou okolností boli voľné miesta práve na moje meniny tak sme to tak vymysleli, že si spravíme pekný deň a takto "oslávime" meniny.
@mimka1402 presne taký istý scenár je aj u nás. Posledné 2 týždne neskutočne správanie z jeho strany..ale ani nie ze vyslovene zle, ale ignorantske. On mi neublizoval priamo, ale skôr nepriamo svojim nezáujmom. Keď som mu písala, neodpisoval, keď sme mali program či už bežný alebo na tie spomínané meniny, tak jednoducho zabudol. A ešte to otočil proti mne a rozišiel sa so mnou. Pre mňa to je šok a myslela som si, že konal impulzívne, ale v tejto diskusii si uvedomujem, že to asi plánoval dlhšie a odosobnil sa už skôr.
Ano, bolo to pre neho ľahšie a ako mi ex povedal - mali sme dosť intenzivnu debatu so smiechom a plačom počas rozchodu.😀 A bol úprimný až príliš, proste dúfal, že ma donúti sa rozísť, proste sa mu nechcelo urobiť prvý krok.😀
Proste to je bežná technika chlapov, veľa z nich proste idú do letargie aby žena spravila prvý krok. Tiež som bola v šoku, aj keď intuícia mi vravela opak. Ale vieš čo? Tesne po ňom som sa stretla so starým kamošom a už nejaký ten rok sme spolu šťastní. 😊 Takže som rada, že to tak dopadlo, lebo by som ostala vo vzťahu kde by som nemala nikdy to, čo mám dnes. 😇
@mimka1402 tak to ti blahoželám malo to nakoniec šťastný koniec😊 ja mám akurát tak pokazene Vianoce 😅 veľmi pochybujem, že si niekoho nájdem v blízkej dobe a asi ani nechcem..stále čakám, že sa ozve že ho to mrzí atď ale neozýva sa a ja už ani neviem čo si mysliet o tom celom. Stále analyzujem dookola tu situáciu s meninami a zabudanim, ale to asi nebude mať s tým nič spoločné ako si tak uvedomujem. Dôvod rozchodu bude niečo úplne iné a možno sa to už ani nedozviem..
Ale to isté som tvrdila aj ja, "kamošovi" som sa vyplakavala z rozchodu, že aki sú chlapi...😉 Pozri raz je lepšie raz horšie, mrzí ma, že si vybral takýto čas, ale poznám to, prejde to... Nedúfaj, naozaj chceš niekoho kto ani nemá snahu aspoň na normálny rozchod? Neanalyzuj, žiaľ asi v tom bol niekto iný..
Pre mna su meniny uplne bezvyznamny -sviatok- a obvykle zabudnem aj na svoje.
@mimka1402 áno viem, že to prebolí a príde niekto iný, lepší..len teraz je to čerstvé a prirodzene to mám za potrebu analyzovať aj keď mi to ubližuje ešte viac 😅
Kus divné, či? ... nemá nejaký zdravotný problém? ... alebo sa chcel s Tebou rozísť a takýto detinský postup (ignorovanie a "akože zabudol") zvolil.