Za čo sa hanbíte vo vašom živote?

11. mar 2021

Urobili ste niečo na čo nie ste pyšne? Ako to zahodiť za hlavu a nevraciat sa k tomu? Pre príklad prečo sa pýtam. S teraz už manželom sme spolu cez 10 rokov (nie v manželstve, aj s chodením. Som s ním od SŠ, on od VŠ). No v období chodenia, asi po 4 rokoch sme sa rozišli. Ja som chcela skúsiť zažiť aj niečo iné, on bol môj prvý. Taktiež som dostávala z každej strany aj také rady, že preboha musím aj s inými vyskúšať, lebo keď nie teraz, tak ma to chytí v 30-tke 🤦‍♀️( mala som 19-20). No, a v tomto období "voľnosti" som sa teda správala hrozne. Je mi zle keď si na to spomeniem. Každý víkend opitá, na diskotéke som sa s hocikým bozkávala, dostávala som sa do situácii, ktoré mali veľmi blízko k sexu ( k tomu nedošlo samozrejme, pretože som nechcela). To ozrate správanie katastrofa, strašne veľa trapasov som si narobila. Normálne sa hrozim toho, keď niekoho z tých ľudí stretnem, no hrozne sa hanbím za seba. Mala som jedného kamaráta s ktorým som aj spala. Tiež bol sám, bol to normálny človek, pekný, slušný, nebol sprostý, vyhovovali sme si, priťahovali sme sa, no ani jeden sme z toho nechceli vzťah. S mojím chlapom sme sa občas v Tom období stretli, nevedela som aj tak byť bez neho, keď som pochopila že toto je teda veľmi zlá cesta, a v skutočnosti to ani nechcem, tak sme sa k sebe vratili. Už je to cca 6 rokov odvtedy, no niekedy si na to spomeniem a je mi do revu zo seba. Ako na to nemyslieť? Už máme aj dieťa, vzali sme sa, žijeme si pekne, no ja by som rada toto vymazala, čosamozrejme nejde. Máte niekto niečo takéto podobne?

mima1
11. mar 2021

A co myslis ze kazda zena na svete mala len jedneho chlapa ze nikdy nebola na disce v bare atd a ze nikdy sa nebozkavala a neurobila hlupost? Treba ist dalej co bolo bolo nie. Pokial si nikoho nezabila tak vsetko ok

tenerifka
11. mar 2021

A on nemal v tom obdobi ine frajerky, nezabaval sa? Boli ste vtedy rozideni, ty si bola mlada a slobodna....proste nevidim na tom nic nenormalne. Ja som mala na Sk kamosku, ktora bola s chalanom najprv od 15 do 19 rokov, potom niekolko rokov pauza( medzitym podobny zivot ako ty, ale ona s nimi aj chrapala), a ked sa vyburila, vzali sa a ziju stastne, maju deti....ona je stale radodajka, lubi si vypit a provokovat, ale myslim, ze je mu verna

1aduliatko1
11. mar 2021

je to minulosť, načo sa k tomu vraciať...každý človek má isto niečo , čo vyparátil 😀

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
11. mar 2021

S minulostou uz nic nenarobis, je uplne zbytocne sa k tomu vracat a trapit sa tym. Zi teraz a mysli radsej na buducnost. Tes sa z toho, ze teraz zijes normalne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malinoismum
11. mar 2021

Pozri myslím že z minulosti si si vzala to najdôležitejšie - a to je ponaučenie. !!!;)
Niektorí niesu toho schopní a robia chyby ďalej!🙂
Vôbec si nič nevycitaj, si super mama a isto aj super manželka 👍🏼🍀😉

leskovael
11. mar 2021

absolútne nechápem tvoj stres z toho ked niekoho stretneš a pod.. Neboj sa po 6tich rokov sú ľuďom ukradnuté tvoje trapasy v opilosti a chalani si z tých "bozkavačiek" na diskotéke nič nerobí, možno si to väčšina z nich ani nepamätá... takže nie, nemám to tak.. Za životné obdobia sa nehanbím a to som mala tiež asi 2roky takéto "diskotékove" bola som mladá, blbá... zato v 18tke ma to už nebavilo a schovala by som väčšinu rovesníkov do vačku tým aká som bola, myslim škola, popri tej práca, riešenie si bývania, proste priority... 😉 Všetko zlé je na niečo dobré. Lepšie akoby ma taká mánia chytila teraz v 28 kedy by to už fakt bolo zúfalé.. Nebudem sa celý život hanbiť zato ako som sa chovala v 16tke aj keď jasne, niesom nato 2x hrdá a ako matka, by som si aj dala jednu výchovnu zato 😅.. Ale patri to k životu preboha. Neviem si prestaviť takto bojovať s minulosťou..

sissy27
11. mar 2021

A ja zas rada spomínam na party obdobie, bez starostí, bez zodpovednosti 😃 porobili sme kopec hlúpostí, ale všetko dobre dopadlo, nikto neumrel. Trapasy? No a čo, radšej sa budem smiať na trapasoch spred 20 rokov ako si obzerať krížikové výšivky z rovnakého obdobia. A obzvlášť v dnešnej dobe, keď sme obmedzovaní vo všetkom a nevieme dokedy to potrvá, tak som fakt vďačná za všetko, čo som zažila. Nehanbím sa za nič (hoci ty by si na mojom mieste možno chodila kanálmi 😂) a ani nič neľutujem. Vo finále mám všetko čo aj ty - rodinu, prácu, vlastnú strechu nad hlavou, som spokojná so svojim životom 🙏 a ako bonus mám aj kopu zážitkov a spomienok 😝

angela85
11. mar 2021

Ach bože,toto som mala aj ja,síce nie v nejakej prestávke v chodení ešte s mojím mužom,ale pred tým. Bola som na výške,čo víkend to chlastacka s kamošmi či kamoškami,narobila kopec veci ako ty, skôr sa z toho smejem ako som sa niekedy strápnila,či rukám si na čelo že čo som bola niekedy schopná porobiť. Ale raz sa ma proste dotklo,že kamoš mi núkal nápoj s takým spôsobom že neverim že si nedám a vtedy vo mne svitla kontrolka,že nechcem aby ma takto ľudia brali, skoro úplne som prestala piť a chvíľu na to som spoznala môjho drahého a už iný život som nechcela. A už spolu ťaháme 13. Rok 😄

alby2014
11. mar 2021

nechapem, preco ta depta nieco, co podla mna zazila vacsina ludi...take burlive obdobie a este by som povedala, ze aj hlbsie ako ty... Nikto neumrel, riskuje sa len zlomene srdce, nikoho si nepodvadzala, nejake bozkavacky si po 6 rokoch nikto nepamata... Ci si myslis, ze vsetky zeny dnes sa vydavaju ako panny a cely zivot nemali asponraz party ala ruka hore????????? Odpust si, podla mna ani nemas co... fakt klud. Ja, ked si spomeniem na svoju vysoku a par rokov po nej...krasne obdobie, kopu chyb som narobila, ale kedy ma clovek chybovat...ked mas muza, dve deti a vtedy ti dojde, ze nieco ti chyba, ci kedy..

taga
11. mar 2021

Myslim, ze si zas nic take hrozne neporobila, aby si si to musela vycitat este po 6 rokoch a s revom.

diewcatqoo
11. mar 2021

Jasne, su veci z puberty a z raneho mladi, za ktore sa hanbim, resp. mat terajsi rozum, tak by som v danej situacii konala inak. Ale nezozieram sa kvoli tomu a, naopak, na obdobie mladosti spominam rada.
Obcas by som chcela vratit cas aspon na jeden vikend a ist na nejaky festak alebo chatu, spravat sa tam tak ako kedysi a nemysliet na tu zodpovednost, ktoru mam teraz.
Inak, parkrat som stretla po xy rokoch niektore z mojich diskotekovych znamosti alebo chalanov z partie, ktoru sme mali kedysi a vsetci sme uz zodpovedni rodicia so vsetkou vaznostou, dokonca jeden je knaz.. 🙂

radkaradix
11. mar 2021

joooj uplne rozumiem, tiez mam chvile, kedy spominam na mladost-pochabost a citim sa trapne.. nejdem to tu rozpisovat, ale vzdy to ukoncim tym, ze som snad nikomu neublizila, akurat svojej cesti, ale to je moj problem :D moj muz ma pribliznu predstavu, vie, ze som nebola svata, ale ked sme sa spoznali, boli to uz roky od mojho vycinania :D skratka som sa vyblaznila a ako cas plynie, spomienky blednu a ostavaju uz len tie pekne a zabavne 🙂 a tych je teda ovela viac!

domak2
11. mar 2021

My sme väčšinu sprostosti spravili s kamoškou tak sa teraz akurát rehoceme ake sme boli sproste spolu, máme občas také spomienkové seansy 😂 a potom aj na tom čo sme postvarali osobitne. Myslím že to ti chýba, rozobrat to s dakou kamaratkou a brať to s humorom a nie si sypať popol na hlavu za nič. Veď si nikoho nezbila a neokradla (dufam😅)

petamich
11. mar 2021

nemam problem vyrobim si? 🙂 na co to vobec riesis, co bolo bolo, zmenit to nezmenis, zbytocne sa k tomu vracat

moonlight1210
11. mar 2021

Bud hlavne rada, ze si to zazila mlada, ked sa to da pochopit a je to bezne.
maju pravdu ti, co ti povedali, ze ked toto obdobie prepasnes, tak v tridsiatke-styridsiatke sa ti zapalia lytka a porobis tie sprostosti vtedy.
ibaze vtedy uz budes pri nich vyzerat hlupo a uboho. ako "chcela stara mladou byt".

takze to mas z krku, prestan sa hanbit a zasmej sa. stalo sa. z nikoho neubudlo a ty mas neocenitelne skusenosti na to, co uz robit nechces a ako sa chovat nechces, v kapse. a to je super. nie?

nistika
11. mar 2021

zakaz si na to mysliet...najprv to pojde tazsie, vzdy samu seba vyhres a nasilu daj do hlavy inu myslienku, trebars co budes varit....casom to pojde same, tieto myslienky zmiznu. a casom mozno o pet rokov to uz bude tak daleko, ze ti to bude totalne jedno.

janulka1802
11. mar 2021

Hm, tak ja sa hanbím za to, ako som raz na Silvestra u kamoša ovracala balkón jeho susedom a chudák kamoš to musel na druhý deň umyť. 😁To je moj najtrápnejší moment resp skor puberty. Čo sa týka nejakých techtle-mechtle s chalanmi, tak tam som vobec nevyčíňala. Nebola som nikdy ten typ.

matkahelka
11. mar 2021

strasne to prezivas. ved to k rannej mladosti predsa patri. ja som pocas vysokej skoly byvala na intraku, stale, ked na to s byvalymi spoluziakmi spominame, hovorime si, ze to bola jedna skvela 5 rocna zurka s prestavkami na zapocty a skusky. skvely zivot to bol- zodpovednost akurat za studium, inak svet gombicka. neskakala som sice z postele do postele, ale teda bozkavacky a obchytkavacky boli s mnohymi. a co? no nic. nic z toho nelutujem. keby sa dal vratit cas spat, uzivala by som si rovnako. mam kolegyne, co sa vydali za prveho v 20-tich, hned deti, ziadna zabava, ziadne diskoteky, ziadne chaty a teraz su v depkach, ako im mladost utiekla medzi prstami a aky nudny zivot zili. a neraz im vyklzne, ze ani ten sex nemaju s cim porovnat, kedze spali len s jednym, ani sa s inym okrem svojho muza nikdy nebozkavali. ja som v 12 rocnom krasnom a stastnom manzelstve a s istotou viem, ze po kazdej stranke som si vybrala toho naj chlapa, akeho som mat mohla. ale nic, co sa udialo pred manzelstvom nelutujem, pretoze mam s cim porovnavat 😁

halabolka
11. mar 2021

Ak ta to potesi, ja som take “burlive obdobie” mala niekolko rokov a v ovela neskorsom veku ako ty. A nehanbim sa za to, aspon mam na co spominat 🤷🏻‍♀️
Spoluziacky/kamosky, co si nasli frajera v 17-18 maju po 10 rokoch krizu vo vztahu (manzelstve), maju 2-3 deti a kopec starosti. A mozno su tak stastne a inak by to nechceli, no ja som nebola ten pripad. Mam tesne pred 30, len prednedavnom som stretla chlapa, ktory mozno o par rokov bude otcom mojich deti. A vobec nemam pocit, ze sa mam za nieco hanbit, alebo ze som nieco zameskala.

alchemilkazltozelena
11. mar 2021

Bud rada ze si niedo zazila a mas na co spominat.. niekto nezazil nic. Ja som teda pozazivala dost a rada spominam a som rada ze mam na co 🤣 mladost je na to aby sme si uzili.. mame zit ako mnisky? A na co budem spominat v starobe? Ja som porobila kadeco, aj obrovske trapasy, aj nebezpecne veci a teraz vediem normalny zivot.. a poviem ti ze sakedy by som sa este vratila tych 12-13r na vysku ked bol zivot gombicka a najviac ma trapilo ake tricko si dam na disku 🤣

lesana25
11. mar 2021

V časoch mojej mladosti v detských knihách bývala často veta "čo sa stalo, už sa neodstane" . Musíš sa s tým vnútorne vyrovnať, minulosť aj tak nezmeníš.
Ja som teda také veci zrovna nerobila, ale zabila som 2 roky života s jedným úplným debilom, čo ma nie mrzí ale se*e, ale čo už narobím 🤷‍♀️

sari24
11. mar 2021

4 roky dozadu som mala porozchodove obdobie po 3,5 roku a to obdobie bola jedna veľká párty. Doteraz neviem ako som dokázala fungovať a nie nehanbim sa za to :D možno preto lebo som stále bola v nejakom vzťahu a toto bola krátka doba kedy som si užívala slobodu. Teraz viem že mi to stacilo a viac by ma nebavilo byť každý piatok na inej party. Ale žeby som sa mala hanbit? Neviem čo by som musela spraviť aby som mala taký pocit. Podľa mňa to zažil každý z nás 🙂

snowflake07
11. mar 2021

Radsej budem v starobe spominat na to ako som ( pretiahla najvetsieho svalovca v posilke,zhulila sa a vyfajcial vtedajsieho poslanca,3 x sa zasnubila,zlakla a drhla zo vztahu...)ako spominat na terajsie pracovne uspechy.Rodina ktoru mam mi dava pokojnu oazu,ale keby som v zivote neprezila aj vela hlupich veci,nebola by som tym cim som teraz.

andreatytler
11. mar 2021

Ak by si mohla vratit cas, ako by si chcela zit pocas toho obdobia co ste mali prestavku vo vztahu?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz