Baby prosím Vas ake vztahy maju vase deti s bratrancami resp.sesternicami moje deti zialbohu zle mrzí ma to lebo bratrancov amju len 3 a sesterku 1 s tou sice nieje problem ale chlapciska strach a hroza v jednom kuse sa biju najzakernejsí je svagrinin syn pomaly 8rocny ten je zakerak od kosti mojmu malemu robí vzdy zle este ku nim ani nevojdeme do domu a uz pyskuje na mojich ze nech im neberu hracku lebo to su ich uz fakt neviem co s tym robit ako TO RIESIT?
@katecameron ja by som pred jeho rodicmi sa spytala toho maleho ci by sa mu pacilo, ked on pride k vam, ze mu nepozicias ziadnu hracku a ze taketo spravanie nie je vobec pekne a nebude mat ani kamaratov, ked sa bude takto spravat. A ked ani vtedy jeho rodicia nezasiahnu, tak by som tam prestala chodit.
@katecameron -no ked ho rodicia neusmernuju v tom co je dobre a co zle,tak to je ako keby mu to dovolili..takze uplne suhlasim s tym co pisala @sisaha
@sisaha ked ono to je trochu komplikovanejsie byvaju totoiz u svokrovcov a my ani nechodíme ku nim ale ku svokre a bratranci si myslia ze im to tam vsetko patrí uz sa stalo ze povedali vy chodte domov toto je nas dom pocula to svokra a nepovedala nic mne to pripada ze podla nich je to v poriadku take spravanie 😒 my tam nejako casto nechodíme par krat do roka aj to na 2-3hodinky
@katecameron no ak sa vidite len par krat do roka na tak malo, tak to ani podla mna nema moc vyznam riesit. neviem kolkorocne mas deti, takze sa aj tazsie radi.
nas drobec ma zatial len dvoch bratrancov. jedneho o 11 rokov starsieho, takze ten ho skor berie ako takeho drobceka. a druhy je o rok starsi. tiez sa pred rokom natahovali o hracky tento rok, ked obaja podrastli tak sa spolu pekne hraju.
v kazdom pripade ak ta to fakt stve, tak by som sa porozpravala so svagrinou a aj so svokrou. niekedy rodicia pred druhymi nenapominaju deti, lebo sa jednoducho hanbia za to, ze su zle. tak sa radsej tvaria, ze nic nevidia.
@katecameron no tak na taku poznamku ze toto je ich dom, by som povedala, ze si to nemyslim. A porozpravala by som sa aj so svokrovcami...A ako som povedala, prestala by som tam uplne chodit.A keby sa svokra pytala preco tam nechodite, tak vybalit karty na stol: necitite sa tam dobre, lebo vam vyhadzuju toto a toto na oci, bratranec je rozmaznany, ublizuje a podobne... Ono vzdy ked jeden z deti ostava byvat s rodicmi, tak aj napriek tomu, ze vlastnicky vztah k nehnutelnosti je v danom momente nulovy, tak ma pocit, ze im to tam patri...Svokra spravila chybu, ked pocula toho chlapca hlasit sa k domu a nenapomenula ho...Aj ked teda myslim si, ze ten maly tomu este nerozumie. Horsie je to, ze sa nechce podelit o hracky a ze ublizuje mladsiemu a slabsiemu
@cestovatelkaandrea no najvacsí problem je medzi 7,5rocnym a mojim 4 rocnym ten starsí hucka aj svojho 4rocneho brata na mojho maleho skaredo ho oslovuju stale ho chcu bit a neraz ho aj zbili teda ten starsí
@sisaha ked s tťymi hrackami oni su tak naucení myslím bratranci ked boli male deti moj a bratranec mali 1rok obaja tak moj si vzzal lopatku ktora patrila M.bratranec M zacal plakat ze moj si zobral jeho lopatku a vies co urobila stara mama? vytrhla mojemu lopatku z ruky a povedala NECHAJ TO TO JE Miskove cize vlastne tomuto lakomstvu ich ucia prave stary rodicia podporuju ich v tom a tvoria nenavist medzi detmi
@katecameron no to je smutne..a s tym asi nic neurobis. Ty mozes nastavit tomu chlapcovi zrkadlo. Chodte k nim na navstevu s niecim cim by sa chcel urcite hrat. A ked si to vezme, tiez mu to vytrhni z ruky s tym, ze to nie je jeho a on takisto nic nepozicia. Ak sa do toho zapoja starí rodicia a rodicia chlapca, tak im to pekne vysvetlis preco si to spravila a ze sa ti nepaci,ze ho v tomto lakomstve podporuju.. Ak to vtedy ten chlapec nepochopi (vek na to ma, cize by mal), tak by som sa zdvihla a odisla.. A tu hracku by som mu nepozicala. Musi si uvedomit co robi..
@sisaha no toto som si povedala aj ja ze to urobím ked ku nbam prídu lebo ony ked ku nam prídu zoberu si vsetko co chcu a nikto im v tom nebrani moj syn je praveze taky ze on da vsetko dokonca aj im oni si vezmui nase hracky bez problemov a uz som si povedala ze koniec ze ked prídu kuz nam na vsetko budem hovorit NECHAJ to to je Vikiho ale ked oni ku nam vlastne ani nechodia max2krat do roka viac nie ale uz sa to blízi v novembri sa furt dotrepu
@katecameron tak to presne tak urob a nielen to, ale mu tu hracku aj zober z ruky. Zaroven je dolezite, aby si mu vysvetlila preco si mu to zobrala.. 😉 , na to nesmies zabudnut, inak sa to bude minat ucinku. Ak ti slubi, ze ked vy pridete a bude sa tvoj maly hrat s jeho hrackami, tak mu tu hracku daj. No a dalsiu navstevu odsleduj ci svoje slovo dodrzal. Ak nie, tak mu to pekne povedz, ze nieco slubil a zatiahni do toho rozhovoru aj jeho rodicov. Myslim ze by mali zaujat postoj...
@katecameron len sa priprav, ze ked budes robit to co ti pisala @sisaha, tak moze prist aj nemila reakcia od rodicov. Ja som nieco podobne zazila a doteraz jednoducho nechapem rodicov daneho dietata, ako ho podporuju v agresivite a sebeckosti.
@cestovatelkaandrea no ta nemila reakcia od rodicov mozno pride, ale tym padom je tam priestor na otvorenu komunikaciu a tym padom budu vsetky karty na stole.. A nikto sa nebude moct tvarit ze nieco nepocul, nevidel... 😒
@sisaha no v mojom pripade to bolo tak, ze tam ten priestor nebol. jednoducho rodicia si nezelali aby som ich dieta napominala, ze oni chcu aby si robilo co chce. a deti si vraj maju spor riesit medzi sebou same. len asi nechapali rozdiel v tom, ze ked jedno dieta je o tri roky starsie tak to druhe jednoducho nema sancu sa branit . takze asi tak. v takom pripade nemas chut s niekym nieco riesti, lebo to jednoducho nema zmysel. odvtedy som tych ludi nevidela a ani by som uz nikdy nechcela.
lepsie je ak sa da, ako pises, s rodicmi komunikovat. treba byt vsak pripraveny na vsetky mozne reakcie.
@katecameron Ja by som urcite tomu dietatu nebrala hracku z ruky, ked budu u vas, ale snazila sa mu ukazat to, ze ked su oni u vas, tak sa tvoj maly s nimi podeli a dufas ze to spravi nabuduce aj on. Je dost stary na to aby to pochopil. Keby si mu ju vythla, tak robis prsene to co sa ti nepaci u jeho rodicov. Zobrala by som mu ju iba vtedy, keby ju vytrhol tvojmu malemu ked sa hra s vysvetlenim ze toto sa nerobi a nech sa hra s niecim inym. A pekne pred rodicmi, nech sa mozno uvedomia. Ked tam pojdete nabuduce a on sa zase nebude chciet delit, tak mu to pripomen a keby ho nahodou isiel zbit, tak by som na neho zakricala, musis si predsa chranit to svoje.
Ale asi celkovo by som tam prestala chodit a radsej povedala svokrovcom, nech oni (bez deciek) pridu k vam, lebo sa ti nepaci ako malemu ublizuju, mozno to pochopia. Drzim palce je to tazke. A koniec koncov, aj ked je to rodina, nikde nie je napisane ze s niekym inym nemoze mat ovele blizsi vztah... 🙂
@mihouk no svokrovci by to nepochopili oni totiz chybu v bratrancovom spravaní nechcu vidiet on je podla nich najlepsí na svete niuk sa mu nevyrovna zialbohu ten vnuk je im najmilsí 😠 radsej hodia vinu na mojho maleho
@katecameron aj u nas je to tak...bohuzial, pritom moji chlapci sa nedaju porovnat s bratrancom...na to si asi nikdy nezvyknem a nezmierim sa s tym...to je to najhorsie....:-/
@dadak obavam sa ze nas takymch bude viac najhorsie na tom je ta zakernost akou mu ublizuje vola ho podstol ze sa s ním ide hrat maly tam vojde a ten zakerak mu pichne do ocí prstami pritom ja stojím meter od neho ale kedze podstol nevidím tak mu ublízi
@katecameron Tak za to pichnutie do oci by som mu uz dala po zadku, alebo ho odviedla za jeho mamou a razne trvala aby to vyriesila, lebo toto nie je normalne, on je vyslovene zakerny. S tymi navstevami svokrovcov, im povedz bud pridu oni, alebo maleho neuvidia. Vztah nevztah so starymi rodicmi, ked preferuju druheho, tak tvoj maly casom pochopy ze onho nie je zujem a nebude tam chciet chodit, tak naco ho nechavat zbytocne tyranizovat.
@mihouk ano presne tak som vtedy reagovala suchla som mu za ucho ale len takuz slabu lebo som mala blby pocit ze bijem cudzie decko no neskor nato sa zas on malemu pomstil ze ho skaredo postípal len zato ze moj maly chcel vziat z hlavy prilbu jeho bratovi ktory je mimochodom rovnako stary ako moj syn cize 4roky aj kus jeho mama tam nebola a vtedy som mu pritla poriadnu
@mihouk inak keby som isla za jeho mamou ona by to neriesila lebo raz hodil po mojej dcere zelezny mlyncek na maso chvala panu bohu netrafil ju a trafil sa do sklenenych dverí ktore sa rozbili jeho MATER NA TO NEPOVEDALA UPLNE NIC keby trafil moju dceru trebars do hlavy je dost mozne ze by bola uz po smrti
hm len aby nas ten z pod toho stola ras setkych nevystrielal, no nezavidim .... fakt
@katecameron Tak tam by som uz nevkrocila!!!! Tie deti su casovane bomby a ty sa mozes snazit so svojimi ako chces, ale ked vidia toto, tak z toho musia mat poriadny zmatok. Uvidis, za par rokov ked im kompletne prerastu cez hlavu aj rodicom aj babke, tak si budu sklbat vlasy. Tipujem ze vtedy stary rodicia si oblubia tvoje deticky, lebo budu vychovane, ale obavam sa ze uz bude neskoro. Urcite to aj tvoj manzel pochopi ze tam nechces chodit, ved si nenechac vlastne dieta dokalicit. Ked tak nad tym rozmyslas, tak chuda deti pre nezaujem rodicov, budu mat v zivote este vela problemov... smutne. Ty ochran svoje deti, to je priorita! Vela stastia 🙂
@baby2 tak to mi nenapadlo ale ty byvas mozno daleko odneho no ked ma povahu po oteckovi a starom tak asi by som sa mala bat ako prva alebo aj o syna
@katecameron no ak to mas taketo, ze chlapec robi az taketo zakernosti, razne by som odmietala chodit na navstevy. Urcite by som si nenechala svoje dieta mlatit. A ako pisu ine baby, radsej nech pridu svokrovci len bez deti ku vam na navstevu. Jednoducho im vysvetli, ze na tom trvas a hotovo.
U nas v rodine vidim podobne vztahy, sestry maju deti,ale problem je v tom, ze nie aby si kazda drzala na uzde svoje decko a napominala svoje , ale navzajom si napominaju decka tej druhej...a je to fakt trapne 😝 asi tam nase dieta asi ani nebude chodit ,este ze byvaju na vychode 😀
moje deti maju 5 bratrancov a 5 sesternic...vidia sa len max 2 krat do roka..teraz sa uz nevideli 10 mesiacov a kym sme doma je to ten najlepsi vztah aky moze byt....teda okrem tych pubertackych bratrancov a sesternic....oni maju problem ostat aj doma,ked mame ist na navstevu k nim skoro po roku,takze to nekomentujem.. jedna z nich uz 18 rocna este nevidela ani mojho druheho syna a to uz ma 2 roky,takze pochybujem,ze bude mat zaujem pozriet si moju dceru.Ale mensi sa velmi lubia navzajom.
katecameron : cudzie deti neporiesis, aj ked su to bratranci, no taky problem som mala ked som prisla do syrie, vela nevychovanych deti, matky ktore su slepe... to poznam, riesenie,,nauc svoje deti ze ked idete k babke tak sa tam nebudu hrat budu sediet pri tebe,,,to je prve, tiez ked oni pridu k vam jednoducho zavri detsku izbu, alebo odloz vsetky hracky do skrine a nedovol pocas navstevy vybrat ani tvojim detom, ak sa ta deti y rodiny spytaju ze kde su hracky alebo preco nedovolis tvojim detom odist od teba jednoducho povedz pred vsetkymi ze pokial sa nebudu pekne hrat, a budu sa spravat k tvojim detom ako doteraz tak sa hrat s tvojimi detmi nemozu,,,,u nas to velmi pomohlo,,,si decka uvedomili ze pokial sa chcu hrat tak musia slusne,,,pokial si to neuvedomia tak nema vyznam to riesit,,,doteraz ked deti maju niejaku slovnu vymenu nazorov ktora sa mi nepozdava tak jednoducho svoje deti stiahnem k sebe,,jednoducho pocas celej navstevy musia sediet pri mne,,,samozrejme svojim detom to vysvetli este pokial ste doma,,,vysvetli im to tak ako to je,,,povedz im ze ich bratranci su zly a ty nechces aby sa s nimi hrali, a ze sa bojis aby im neublizili,,deti su chapave....
@hameeda znie to celkom dobre len obavam sa ze moje deti to nezvladnu sediet pri mne nehroz oni maju v zadku vrtuluuz nieco podobne som aj skusala ze som dcere zakazala sa s nimi hrat lebo ublizuju jej bracekovi a ona pocase sa nechala opatnat a zlakat bratrancom ktorý ju vyvolaval sa hrat no mozno budem musiet pritvrdit na tie svoje aby ostali pri mne
katecameron : moje tiez maju v zadku vrtulu a chlavne chlapci ale doma som im to viecej pripominala, rozpravali sme o tom, ze proste musia sediet pri mne, stale som im slubila ze ked budu pekne sediet pri mne budeme potom robit nieco zaujimave,,,tak bili zvedave na to zaujimave,,,tak som stale potom nieco vymyslala,,,,raz som dokonca vstala uprostred navstevy a zobrala svoje deti domov, vtedy to uz pohlo aj s rodicmi, lebo sa pred manzelom hanbili ze som musela odist koli ich detom,,,ale u nas to bolo asi horsia situacia ako u vas 7 sesternic, 6 bratrancov, a mamicky a oteckovia ktore sa vobec nestraju ci ich deti su ciste, co robia,,atd.
a este jedna vec rodicia bbratrancov napriek tomu ze vidia ze ich dieta ublizuje druhemu nikdy nezasiahnu nic nepovedia ako keby to bolo normalne ze ten ich zbije mojho maleho alebo mu vytrhne kazdu hracku z ruky