Dobrý večer,
asi potrebujem počuť iný pohľad na vec lebo sa asi zbláznim.
Ide o to, že... Mám priateľa, s kt. bývam, som s nim spokojná, nechcela by som byť s nikým iným, aj keď sme už zažili všeličo medzi nami, ale nemenila by som ho. Avšak... Nie som šťastná na Slovensku, neviem, ale ani nechcem sa tu zaradiť, skrátka chcem žiť v zahraničí, kde som predtým aj bola a bola som tam oveľa šťastnejšia ako tu, úplne iná, tu sa trápim mimo vzťahu či už čo sa týka práce alebo vôbec, všeobecne, drží ma tu skrátka len vzťah lenže... Uz aj zle spávam lebo vždy som túžila žiť inde ako na SVK a keďže priateľ chce žiť len tu, znamená to, že musím zostať tu, ak chcem byť s ním ... Len tá túžba žiť preč je tak silná, že neviem či sa dokážem v tomto 100% prispôsobiť :( fakt ma to dosť trápi... Neviem čo robiť, možno je tu niekto kto ma podobnú skúsenosť alebo si to prežil a s odstupom času to vie zhodnotiť poprípade čo by ste spravili vy? :/
Obávam sa, že keby tu zostanes, časom by si to aj tak priateľovi vyčítala, že kvôli nemu si sa obetovala
@karolinakr nuž, ono to medzi nami bolo ako v telenovele, potom sa cesty rozišli a teraz sme spolu s tým, že sme dospeli predsa len časom vekom a skúsenosťami a snažíme sa vždy nájsť riešenie, keď sa aj hneď nezhodneme, ale toto je jedna vec, pri kt. akoby nebolo možné spraviť kompromis, jednoducho je nekompromisný čo ma teda mrzí lebo sám pracuje v zahraničí a býva na svk, že ešte sám nevie aké to bude, keď sa vráti pracovať sem, je to už dlhšia doba čo pracuje za hranicami....
Chlapa ešte nájdeš, choď von! Keby to bol naozaj ten pravý, neťahalo by ťa to preč, mala by si ten pocit domova a spokojnosti pri ňom. Nevravím tým, že žene treba k spokojnosti v živote len chlapa, ale z toho čo si napísala mám pocit, že v tvojom prípade viac túžiš po inom živote ako máš teraz než po zvyšku života s priateľom.
Ja som tak odišla zo Slovenska, čo som si nikdy nevedela predstaviť a neplánovala som to, a na rozdiel od mnohých vôbec som nemala nejaké záchvaty smútku za rodinou alebo kadecim ,,doma,, pretože som šla za priateľom, a pri ňom som cítila, že som doma, že som tam kde mám byť. Čiže si myslím, že keby ten vzťah bol naozaj perfektny, preč by ťa to neťahalo.
@unicornlady hm, už teraz pri správach sa nervujem, že nebyť jeho, nie som tu... Aj ma to mrzí, ale tiež to nedokážem v sebe stále dusiť :(
@nerya no keď sme spolu alebo doma, cítim sa dobre, ale meni sa to, ked je akurat prec alebo ked som v praci a rozmyslam nad tym co ponuknem aj detom dobuducna, nie len sebe... Keby mi s nim nebolo dobre, bolo by to jednoznacne... Je to taka dilema doslova, ze bud budem spokojna so vztahom, ale s nicim ostatnym alebo s ostatatnym resp ja sama ako jedinec, ale mi bude chybat...
Toto je ťažka dilema tiež som sa vratila zvonku a strašne mi tu všetko vadi takže chapem ťa.A keby som mala super frajera a držal by ma tu do dôchodku - rozišla by som sa s nim.Si si vedoma, že žena čo odrobila 45r dostala dóchodok 270€ a vo veku 67 rokov musi chodit brigadovat do obchodu? Tiež ma dceru v Anglicku.Škoda, že si ju nevzala k sebe
@karolinakr ano, som si tohto vsetkeho vedoma velmi dobre, moja mama mala 3 roboty istu dobu, takze toto vsetko vnimam a aj pre toto ma skrie tu zostat, ked by bola moznost mat iny zivot ako pre seba aj pre neho lebo tak ci tak sa vidi na SVK aj pracovne, ale nuz ako si zvykne, to netusim.... Je to tu smutne, len mne teda ide celkovo o pocit aky mam, od mala som snivala, ze byvam v zahranici a aj som sa vyhybala vztahom prave pre toto a nakoniec aha...
ja som tak odisla do zahranicia a mala som vztah ktory sa tym rozpadol, nelutujem. Moj uz manzel mal tiez frajerku, ktora s nim do zahranicia odisla a o 3 dni utekala domov s tym ze ona tam zit nemoze. Tak sa rozisli, ze sa ani neporozpravali. Teraz hovori, ze to je to najlepsie co sa mu mohlo stat, aj ked vtedy to bolo sakra tazke pre neho. Na tvojom mieste idem. Tiez som nechcela zostat na SVK.
ked tak nad tym rozmyslam, moje 3 vztahy pred manzelstvom sa vsetky rozpadli kvoli inym zivotnym prioritam a boli to vsetko dobre rozhodnutia. Nebola by som stastna ani s jednym. Lubit sa nestaci, ak sa nezhodujete v takychto dolezitych otazkach.
chlapov je ako maku, nebude jeden, bude dalsi...nasleduj svoje srdce a chod von...
Vztah si mozes najst aj iny, ale takuto prilezitost uz nemusis dostat, ak sa ti da tak chod von, ak si tam bola stastnejsia, tak nevahaj.
A keby ste sa dohodli na kompromise ?? Navrhni mu odísť na rok do zahraničia a keď sa mu nebude páčiť pôjdete naspäť na Sk...a čo vies možno sa mu zapáči ten život a možnosti tam a aj tam ostanete
Nie ste manzelia tak nemusis sa prisposobit. Takych priatelov este mozes mat . Chod si hladat miesto pod slnkom. Asi to tak mà byt. Ty potrebujes k zivotu nieco ine a on zenu ktora bude stastna na svk snim. Zivot je priliz kratky aby so obetovala svoj sen koli chlapovi. On svoj koli tebe obetovat neplanuje.
Môžeš ho mať rada akokoľvek veľmi, ale ak nemáte rovnaké predstavy o svojej budúcnosti, je to problém. Už nejeden vzťah takto skončil. Lúčenie je ťažké a smutné. Súčasne sa ti však otvoria zažiť niečo nové, čo si teraz ani predstaviť nedokážeš. Ak sa nedokážete dohodnúť, tak choď. Určitý čas na usporiadanie si priorít, tam ešte budete mať obaja.
@michkat
A co nejdes za nim...ked pracuje mimo svk?
Akosi mi to nedava zmysel....ze nie je teda domased...sam ma pracu mimo.....ved sa zariadte mimo svk
@michkat A v ktorom konkrétne zahraničí je tak úžasne? A čo si robila tam (resp. plánuješ robiť tam) a čo robíš tu na Slovensku?
Teba si pamatam. Nezalozila si uz predtym temu, ze chces zit pri mori?
@marseillefan bola som vo FR, kde som sa ucila jazyk postupne od 0, takze aj pracu som mala na sezonu v jednom centre, kde sme upratovali a na obed a vecer obsluha v jedalni, este sa musim ucit, ale da sa tam postupne dovzdelavat aj co sa prace tyka, na sezonu by som sla uz len na zaciatok lebo spolu s tym ponukaju ubytovanie zvacsa, plus hovorim plynule anglicky (bilingvalny gympel, lektorka som tu isty cas bola) cize skombinovane s niecim vedela by som si najst aj cosi ine ako praca na baleni vo vyrobe na SVK ako teraz, tu som mala ambicie, podla toho vyber strednej, potom studium tlmocnictva, ale prisli rodinne problemy a musela som ist full time robit jedno kde a neviem sa odvtedy dopracovat k niecomu tu u nas aj do firmy, kde som brigadovala u riaditela v kancli to nevydalo, ostatni mi drzali palce, ze vedia, ze som pracovita a pod. a manazer oddelenia sa ma opytal jedinu otazku:ako knihu ste naposledy citali? Takze bolo jasne, ze nie je o com...a uz nechcem, skratka nechcem ist na VS na SVK.
V kazdom pripade, nejedna sa mi ani o tu robotu az tak, clovek by sa prisposobil okolnostiam, ale vytaca ma jak tu veci funguju, vsetko na mna posobi deprimujuco a to aj keby som mala neviem aku pracu sa nezmeni a v neposlednom rade, od malicka je ten pocit vo mne, ist prec... Nehodnotim to na zaklade roboty, ano, nie som spokojna, ale keby chcem tak si dorobim nejake studium tu, hoci aj to je diskutabilne, ale budis, netvrdim, ze nemozne, len NECHCEM TU... To je to noo 😕
@pieksamaki on je pendler, takze nebolo by ani kam😁
@miadi dost hrozna predstava, ze je s niekym inym ale, ach jaj... A ano, ved toto, ze on akoby nechcel aby sa mu zivot nejak menil, som to ja co sa musi prisposobit aj v tom, ze nemysli to vzlom, viem, ze nie, ale predstavu ma taku, ze ak sa vrati na SVK tak chce robit sam na seba a ze mna by zamestnal na nejaku administrativnu pracu.... Akurat, ze.. Mi tam chyba take nieco, ze chcela by si? Je to plan o mojom zivote za mna a to mna privadza do sialenstva... Inak a ty nezijes nahodou v USA ci sa mylim?
@ledgerka ak mozem, budem tykat, asi to tu nevadi 🙂
Odchadzala si s tym, ze na nejaky cas von a potom sa vratis alebo ako ste sa dohodli?
Ja som inak v obdobi, ked som bola prec, bola s niekym inym a to sa nakoniec rozpadlo, jednak som este nevytiahla paty zo Svk a uu mal niekoho ineho a jednak mi robil sceny na dialku, ze dovi, hoci plan bol, ze pojdem prva a casom aj on lebo som ho upozornila na zaciatku hned, ze chcem ist do zahranicia.... A ten rozchod teda nelutujem, ale to bolo aj tu ovela horsie, ked to porovnam s tymto vztahom
@michkat a môžem sa ešte opýtať na tú knihu? nepochopil som to "nebolo o čom"... ako si to myslela?
Máš stomilion chlapov, ktorych stretneš vonku
Ako može byť tento dobry, ale pokial to neni osudova laska z Rosamundy Pilcherovej
Zatial všetci lutovali, kto obetoval kvôli partnerovi svoje sny, viď princ Harry..nehovorim, že to zle dopadne, ale keď je domased, čo už...