Ahojte 🙂
Chcela by som poznať názory viacerých mám, možno skúsenejších.Je podľa vás normálne ak mama číta svojmu 21 ročnému synovi správy od frajerky z gmailu a preberá ich s ním? Ale ak si pozerá na jeho gmaili ich diskrétne fotografie a nepekne sa k nim vyjadruje? Na fb hodnotí každý jeho príspevok slovami - ľúbim ťa, lásočka?
Všetko za svojho dospelého syna rieši, má nad ním kontrolu, riadi jeho kroky, o všetkom musí vedieť a jeho frajerku považuje za nepriateľa č.1 a prekáža jej, že napr. bozkávajú?
Kde je hranica a dá sa "z toho" vôbec dostať?
Nie je to normalne. Taky chlap je tazky mamickar a to je obrazne povedane neliecitelne. On aj matka su na seba sialene naviazani a co horsie povazuju to za normalne. Ruky prec od takeho chlapa. Opakujem "neliecitelne", jedine ze by chlap vyhladal psychologa a odstrihol matku zo svojho zivota. A to neurobi.
Fuha. Cele zle :( Ak si jeho frajerka,utekaj kade lahsie,ak jeho mama ,tak sup k psychiatrovi aj so synom! Ak si jeho kamoska, zober ho do partie a tam poloz tuto otazku,aby sa mu otvorili oci. A pozor,ak si on toto necha a suhlasi s tym je rovnako sibnuty ako jeho mama. Slaboch ktory sa nikdy nepostavi na vlastne nohy a vlastne mu takyto stav vyhovuje.
Brat nohy na plecia a utekaaaaaat co najdalej a co najrychlejsie......Toto je vsetko na svete len nie normalne, pride mi to zvratene a uchylne
@jarus1 a je normalne, ze ty sa staras do vztahov dvoch ludi (matky a syna), do ktorych ta absolutne nic nie je? Ak si to on necha, tak teba do toho nic. Vziat za muza a robit si deti si s nim predsa nemusis.
lubim ta lasocka 🙂 chore a on sa nehambi to mat verejne pred ludmi na fb ???uz 6rocnemu by to bolo trapne 🙂 toto nie je opicia laska toto je uz daka materinska uchylka.Ona je zalubena do svojho syna a tak bude nenavidiet kazdu jeho priatelku a ked to jemu nevadi...tak je ako Bates z Psycho alebo najnovsie Dandy z american horror story..raz ho mamka od lasky zje alebo ju on zabije 🙂
kazdopadne co najdalej od tejto dvojice 🙂 oni uz su par nepotrebuju tretieho
Súhlasím je to skoro ako choroba, a toto ako je tu popísané je extrém..este ma len 21r ale co ked bude mat 30-35r ? Ľutujem všetky jeho buduce partnerky, manželky, lebo tieto vztahy, manželstvá su dopredu odsúdené na zánik...:( mamičkári malokedy povedia mamičke čo si myslí manželka alebo svoj názor pre nich je mamička svätá osoba 🙂
Kahlil Gibran: Prorok (Pezolt 1996)
,, Vaše deti nie sú vašimi deťmi. Sú synmi a dcérami túžby života po sebe samom. Prichádzajú z vás, ale nie sú od vás, a hoci sú s vami, nepatria vám. Môžete im dať svoju lásku, ale nie myšlienky, lebo ony majú svoje myšlienky. Môžete dať príbytok ich telám, ale nie ich dušiam, lebo ich duše prebývajú v príbytku zajtrajška, ktorý nemôžete navštíviť ani len vo sne."
Muž opustí svojho otca a svoju matku a pridrží sa svojej manželky a stanú sa jedným telom (1.Mojžišova 2:24) Byť jedným telom znamená viac, než len žiť spoločne. Znamená to, že muž a žena tvoria novú rodinu, ktorá sa stáva dôležitejšou, než rodina, v ktorej vyrastali (1.Korinťanom 11:3)
Myslím, že to hovorí za všetko. Rodič je rodič a navždy rodičom ostane, ale raz príde čas, kedy je potrebné osamostatniť sa a začať žiť "budúcnosť" s partnerom... Rodič môže poradiť, pomôcť, ale nie žiť život svojho dieťaťa... V tomto prípade 21-ročný chlap asi ešte nedospel...
Určite to nie je normálne, poznám osobne jedného takého mamičkára, unho to napr. vzniklo tak, že jeho otec bol tyran a alkoholik a oni sa s mamou zomkli proti nemu, zamykali sa spolu v izbe, utekali pred ním, atd. takže unho to má hlboké korene v detstve a podla mna sa toho len tak nezbaví, už mu skrachoval vztah so ženou, ktorú miloval, lebo jeho matka mu stále trepala do hlavy, že ona nie je dost dobrá prenho, no smutné....može sa z toho dostat, ale musel by vyhladat odbornú pomoc podla mna
nie, neda sa z toho dostat ☹
toto prekročilo všetky hranice, psychickú poruchu u každého z nich nevyriešiš, ak ide o tvojho priateľa tak zdrhaj
Ja si myslím, že sa z toho dá dostať, ale museli by chcieť oni dvaja a sami by to zrejme nezvládli, jedine s niečou pomocou. Ale ak im takýto život vyhovuje, potom s tým nikto nič nezmôže. Ale pre nich to zrejme normálne je, pokiaľ to tomu chalanovi nevadí. Kto vie, kde to má korene, z niečoho to musí byť, tak ako píše @janickacrazy
A vieš čo je na tomto celom najnenormálnejšie? Že sa ti v takej rodine donekonečna pokúšajú nahovoriť, že je to vlastne normálne, v tom zaujímavejšom prípade to všetko rešpektujú aj rodinní priatelia aj susedia, lebo veď (čo sa s histerkou budeme hádať) a "veď ona chce synovi len dobre"a tak pod.
Ale čo by sa z toho nedalo dostať! TO je ďalšia spoločenská lož, možno jedna zo slovenských špecialít, akási zakódovaná predstava, že "rodina má právo na všetko a je hlboká nevďačnosť prelomiť dávno nastavené modely". Lenže? To by syn musel chcieť a veľmi by musel chcieť. Taká opičia láska, resp. napríklad aj výchova postihnutých detí, zomknutá rodina proti tyranom a iné, so sebou prináša rôzne psychologické mechanizmy (Nie, sám to nedokážeš. "Nie, bezo mňa to nedáš. Hlboko ma sklameš! ), ale deti naučené podriadiť sa spravidla potrebujú oveľa menej, stačia dva dni nekomunikácie alebo trojminútový histerický záchvat. A kto vie, nikdy som nestála v centre až tak hlbokej patologickej situácie, vždy som sa radšej zdekovala, kto vie, čo mi ešte ušlo.
No skrátka a dobre, ak by sa nenašla žena, ktorá by mu stála za to, aby dokázal z tejto situácie výjsť a od matky sa odstrihnúť, tak potom on nie je niekto, kto by mal žene stáť za to, aby sa dobrovoľne nechala presvedčiť, že je to v poriadku a myslím, že s týmto sa jednoducho bojovať nedá.
No tak toto je sila. Aj ja mám 21 ročného syna, nemám ani tucha, čo si píše s kým na fb, je to jeho súkromie. Veľkú prvú lásku už má za sebou, aj dosť ťažký rozchod, snažila som sa mu pomôcť, keď som videla, že sa trápi, ale nezasahujem - je to jeho život, ja mu môžem iba poradiť, ak bude stáť o moju radu, je už dospelý. Ak to u nich naozaj takto funguje, tak budúca partnerka to bude mať veľmi ťažké, matka sa jednoznačne stotožnila s tým, že syn patrí jej. Keď sa k nemu stále takto chová, tak sa to podľa mňa už nezmení. Chudáci - všetci, lebo každý bude trpieť - matka, že jej nejaká "ukradla" syna, - syn, lebo bude medzi mlynskými kolami a o neveste ani nehovoriac - des...
ale v garde dcéra - matka by bolo všetko v poriadku, nie?
nie neni to normalne, matka nema dcere ani synovi ani nikomu nepovolanemu citam emaily, facebook messages atd. Boze moj,ved tie deti potom nemaju zivot. Matky sa maju v istom veku odpratat na svoje miestecko,kde mozu situaciu sledovat,ale nezasahovat pokial to nie je naozaj nutne,aby deti nemali zo zivota peklo. Kto takeho niekoho bude chciet? a vobec kto je taky aby si nechal takto po hlave skakat od rodicov? Niektore exemplare by mali ist na pokec k psychousovi, aby sa aj dockali vnucat. Lebo toto uz by nebola ani svokra na zabitie, to uz je horsie nez triedny nepriatel...
nech ta dotycna utece a to co najrychlejsie
Tak toto je riadne choré iné vystiznejsie slovo k tomu nemám!!!
😎 Takáto bola aj matka môjho ex a teraz som jej veľmi vďačná, že mi rozbila vzťah s jej miláááčikom. Toto sú chlapi ktorí sa nikdy neosamostatnia lebo ich maminka má vždy len najlepšie úmysly a hlavne má vždy pravdu.
Bojovať o svojho syna vedia neskutočne, ak by som popísala čo mi povystrájala mali by ste dosť.
Ak je to tvoj frajer tak utekaj.
myslím, že v tomto prípade je vcelku jedno, či má ten chlapík 21 alebo 45 😀 ... v ranej mladosti som mala inak úžasného priateľa s maminkou podobných "kvalít" (vačšinou sa to myslím deje vtedy, ak je syn jedináčik a nemá otca ktorý by žil s nimi), zničila mu tým niekoľko nádejných vzťahov, nakoniec keď mal skoro 40 si to konečne poriadne uvedomil a vzoprel sa jej a celkom sa od nej odstrihol na čo sa ona samozrejme strááášne urazila, ale on jej reči už teraz berie jednym uchom dnu a druhym von ... vysledok toho všetkeho je ten, že zakiaľ jeho rovesníci chodia na stužkové svojim deťom, on chodí s kočíkmi a drobčekmi, ale hlavné je, že sa nakoniec spamätal, je to inak super chalan ... ale 20 rokov čakať kým mu to konečne dopne by sa mi veru nechcelo 😀
Juuuuuuj utekaaaaaj 🙂 ja mam doma nieco take podobne a poviem ti je to tazke.sice sa mi podarilo trocha ho odputat mame spolu dieta a byvame sami ale poviem ti kazde rano jej vola na tajnaca ale da sa to zniest.ja mam drzku takze 3 krat som jej povedala svoje aj pred nim a jej muzom takze som si dala trocha veci sama do poriadku a ona sa stiahla trocha.len moj slovnik nepatri medzi tie slusne a ako som citila som povedala a mojmu dom trocha aj oci otvprila.ale zakial mas moznost UTEKAAAAAAAAJ a RYCHLO 😉
chlapec ešte evidentne nedospel, ked si nechá od matky zasahovať do svojho života...je dospelý 21-ročný muž....matka musí poznať hranice od-do...a ak to ona nevie - čo je smutné, tak chlapec ešte nie je chlap, lebo poriadny chlap by toto nedovolil...aby mu mamička kontrolovala všetko....je to choré...je to tzv. opičia láska...ty utekaj od neho okamžite, inak ti bude "svokra" zasahovať do všetkého, ešte aj do toho ako si sa obliekla a ako vyzeráš...
ak je to Tvoj prípad, tak neváhaj a hned to s ním ukonči. ak by ste mali deti, tak koniec. privlastnila by si aj tie a to by si zúrila, šalela, ... a ešte by sa chlap tváril, že je to normálne, že patria aj jej tak isto ako vám. no koniec, viem o čom hovorím, tak to ozaj neber na lahkú váhu. bola by to katastrofa. a to pritom moja svokra mu nehovorí lasočka, ani nečíta správy, ale aj tak je to choré. utekaj prosím ta. ja som si povedala, že budem varovať všetky ženy, čo by mohli dopadnúť podobne, lebo je to strašné, tak ozaj ver týmto slovám, aj tým, čo ti ostatné napísali. už to ako sa teraz správajú je choré, a čo potom.
ja nie som az tak nabozensky zalozena ale dakujem ti @katimka, to co si napisala si idem asi niekde prepisat a nalepit aby som sa mohla na to cely den pozerat 🙂 riesim podobny problem aj ked to nie je az take kriticke. ak poznas este nejaku myslienku k tomu ako moze zena pomoct svojmu muzovi dospiet tak mi napis.. 🙂
nie je to v poriadku :( mame nieco podobne v rodine- ale v zenskom vydani, matka takto znicila zivot svojej dcere, znicila jej prehnanou kontrolou kazdy jeden vztah, stale jej vtlkala do hlavy ze pre nu ten chlap nie je dobry. Vysledok? Matka (80r). minuly rok zomrela, dcera (50r.) zostala sama, bez muza, bez priatelov, bez deti...
priklanam sa k nazoru, že ak si ty jeho frajerka, ber nohy na plecia, poznam pripady, kde takato "láska" medzi mamou a synom viedla k rozvodu..a to už su nasledky vačšie najma ak su tam aj detičky..ona sa nikdy nezmeni a on je evidentne roky taky zmagoreny, že jemu to samemu nikdy nedojde, že to nie je normalny vzťah medzi synom a matkou...predpokladam že v tejto rodine chyba otec... 😖
Si mama, frajerka alebo ten syn? 😀
Je to uplne nomalne. Syn sa ma zaucat na mame. Mam dvoch. A pekne v 14ti a 16ti doma bušily ako to slo. A ten 16ti rocny uz mal frajerok. Milovat ich a oni mna. A su vykonny. Kazda to chceme robit nebo robíme. Len sa to nehovori.
Ahojte potrebujem poradit lebo fakt som uz na nervy ....mam dvojrocny vztah s priatelom mame dceru no je tu problem byvame u jeho mami a moj drahy sa nechce od nej pohnut proste sa odstahovat nechce, v kuse je len s matkou, paneboze mna ide s toho porazit vsetko len snou prebera a na mna uz ani cas nema doteraz som si nic nevsimala ale teraz si to vsetko uvedomujem ze moj priatel je vlastne mamickyn cecok, stale len mami,mami,mami,och uz fakt neviem co mam robit, a aj ked mu poviem ze sa mi to nepaci ze vsetok svoj cas travi s matku tak sa este urazi lebo na mamicku neda ani dopustit ...
Nie, nevidi sa mi to normalne. A mlady muz by mal dospiet a urcit si s mamou hranice.