Vzťah so švagrinou

eva_176
14. dec 2020

Ahojte,
potrebujem sa vykecat, doma nemozem 🙂
S manzelom sme spolu 16 rokov, svagrina je o 2 roky mladsia od neho. Nikdy som s nou nenaviazala nejaky dobry vztah, kedze sme uplne odlisne typy. Ani manzel s nou neudrziava nejaky hlbsi vztah, vidame sa len na rodinnych povinnych oslavach, obcas par zdvorilostnych hovorov a pisani. Mame dieta uz 7 rokov, stretava sa s nim len ked je krpec u svokrovcov, alebo na tych rodinnych oslavach. A teraz caka babo aj ona. Tak coraz castejsie vypisuje, posiela foto z ultrazvuku a pod., pyta vybavicku po nasom krpcovi atd. A ja neviem ako reagovat :(
Mam velmi rada deti, v bytovke mame asi 4-5 susedov tiez s malymi detmi, stretavame sa na ihrisku, obcas aj doma, im velmi rada aj davam a poziciavam veci po krpcovi. Ja nemam surodencov, takze v rodine najblizsie je ona, a nemat s nou takyto vztah, tak sa neviem dockat synovca. No neviem sa preniest cez to, ze sa doteraz moc nesnazila (ale teda ani ja) nadviazat vztah, ze sa zaujimala iba o seba, a zrazu ked bude potrebovat pomoc, tak sa to ocakava od nas. Ako by ste reagovali? Odlozili by ste bokom svoju hrdost, dokazali zabudnut na minulost, zacat s cistymi kartami a skusit nadviazat ten vztah, alebo to stopnut uz teraz, nech si nemysli, ze nas bude vyuzivat? vdaka za rady 🙂

janinah
14. dec 2020

Ak niečo máš a nepotrebuješ tak jej to daj s tým,že potom bude ona dávať tvojmu druhému,tak by som to zahovorila nejako.Celkom všetko by som nedala, napr. hračky a knihy by som nechala pre svoje dalšie dieťa.A to ešte nevieš asi,či vás nezavolajú za krstných.Snaž sa ju pochopiť,je to nová situácia pre ňu,teší sa,tak komu bude vypisovať ak nie rodine? Je to šanca na zblíženie,ja by som ju využila..do momentu,kedy by sa to obrátilo na využívanie z jej strany.

mondolina
14. dec 2020

Sú také typy žien čo im nič nehovorí iné dieťa, až keď čakajú vlastné.
Keď ste len rozdielne povahy a nie je v tom z jej strany zákernosť ( alebo aj z tvojej- neviem) dala by som tomu šancu. Veď ukáž, že si múdrejšia.

evkano1402
14. dec 2020

Skus sa zamysliet do buducnosti, ze mozno budete mat dalsie a ona ti potom da veci po jej krpcovi.

marca12
14. dec 2020

@eva_176 tvoj svet sa tocil okolo dietata,jej bol este bez deti. Ja si tiez nevien najst spolocnu rec s niektorymi,ktori maju deti,lebo vsetko sa u nich uz prirodzene toci okolo deti. Nezazlievala by som jej to. Mozno by si bola taka ista.

deti95060810
14. dec 2020

už by som nedokázala nadviazať vzťah. Nedokážem zabudnúť. prepáčiť áno, ale zabudnúť nie. zopár veci by som jej podhodila - nech sa nepovie, ale nič viac...

nnnuuunnn
14. dec 2020

Ja neviem, ale ty si myslis, ze tie nosene veci maju nejaku extra hodnotu este? Ked ich chces predat, musis dat velky balik najlepsie za par eur, alebo inak by to len otrocina.. Vsak jej daj len polku, alebo veci co si mala menej rada, ako nicit kvoli tomu vztahy. Ide aj o to, ze ak Ti daval na veci peniaze aj partner, tak preco by bratovi nepomohol. Predpokladam, ze pre svoje dalsie pripadné dieta, uz tie veci neodkladas.. tolko miesta asi doma nemas a je to aj vela rokov rozdiel.

komplikovana
14. dec 2020

Sla by som na to opatrne. Je predsa divne, ze az po takej dlhej dobe sa spamatala a teraz sa chce « hrat na rodinu ». Ak mas nejake veci po malom co ti nebudu chybat tak by som dala a potom sledovala co bude dalej.

eva_176
autor
14. dec 2020

dakujem baby, tu sa nejedna len o tu vybavicku - kopec veci sme uz porozdavali 🙂 A u nas dalsie uz nebude. A keby aj bolo, skor by som nakupovala tu, ako pytat od nej 🙂
Ale ide mi celkovo o ten vztah,...
@marca12 moj svet sa toci okolo krpca len 7 rokov, a s jej bratom sme spolu 16 rokov, tj uz 9 rokov pred deckom sme nenasli spolocnu rec

marca12
14. dec 2020

@eva_176 aha fakt,to som prehliadla. Tak mozno dieta vas spoji.

marseillefan
14. dec 2020

@eva_176 Ber to ako príležitosť na to, aby ste si konečne vybudovali vzťah... doteraz vás nič nespájalo a akýkoľvek vzťah by bol zrejme aj tak len umelý.. ale spoločné záujmy spájajú ľudí, tak možno spoja aj vás. Aj vzťah mojej manželky s jej sestrou sa podľa mňa zlepšil, keď sa jej sestre narodilo bábätko. Obidve žili v iných svetoch, no zrazu sa konečne mali o čom rozprávať...

eva_176
autor
14. dec 2020

@marca12 tiez dufam, ze sa cez tu hrdost prenesiem, a ze si nas "nevztah" s nou nezlizne synovec 🙂

tatianockamala
14. dec 2020

Podľa mňa tá má na háku a chce len využiť situáciu aby si niečo kúpila bábätku...Ja mám dve švagrinej s jednou mám uzastny vzťah a s druhou nie máme deti v spoločnom veku s oboma a tá druhá je HAD čisté zlo 😂to sa nenapravi

queen_mary
14. dec 2020

Ja mam podobnu vztah so svragrinou. Ked cakala dieta, dala som jej veci (oblecenie nie ale vybavu) asi za 200€. Muz to dal svagrovi, lebo ja som bola mimo. Ked sme o par dni boli spolu, ani to nespomenula, ani nepodakovala. Podala som ruku, a po tomto som ju hned stiahla. Mozno vas toto cele zblizi, ale tiez by som na to isla opatrne.

roja01
14. dec 2020

Neboj, začni s čistým srdcom a s čistými myšlienkami a neočakávaj. Vyhneš sa eventuálnemu sklamaniu, ale aj tak sa ti ta čistota a láska v živote vráti, trebárs v inom.

mejzik
14. dec 2020

ja si myslim ze ona sa nezmeni presne taku svagrinu mam uz 28r. ked nieco potrebovala tak bola ako sladka babka a inak sa ani neozvala ,ja ked som sla s detmi k nim tak normalne som pocula ako otvara skrine a hracky schovavala do skrine aby moje 2deti ich nahodou nezlomili naposkodili,vysypala im tam iba z nejakej krabice doslova srot ,ale ked ona prisla k nam tak jej deti za kazdymrazom niejaku hracku si brali domov lebo inak plac na celu ulicu verte tomu ze tie deti uz maju 27a 29r.ale tie hracky dodnes nevratla a este toho vela vela ,isla k lekarovi samozrejme deti do nas stahovali sa deti do nas a este aj chcela aby som jej prisla pomoct zo stahovanim aj so 4detmi len bohuzial ze som bola taka blba a dala som si tak ponizovat moje deti to jedine ma mrzi samozrejme so svagrinou ked sa stretnem raz za rok pozdravim a dovi dopo podla mna sa taki blbi ludia nikdy nezmenia

brita7777
14. dec 2020

Svagrina, myslis sestra tvojho muza ? Skor by ma zaujimalo, preco sa oni nemusia ? Ak su dobre vztahy v rodine, nevidim dôvod sa tym dako zaoberat, co bolo predtym a co teraz. Ak by to skripalo v manželstve, asi by som prirodzene nemusela manzelovu rodinu a tym padom, by som sa ani nesnazila nejako udrziavat vztahy s ostatnou jeho rodinou. Neni to tvoja povinnost, reaguj ako citis, nie ako by sa malo !!! 🙂

lija22
14. dec 2020

mozno ze ju materstvo zmeni. poradila by som ti skusit to resp dat jej sancu ale skor zlahka, nepusti si ju k telu moc rychlo, Ale uprimne ja by asi srala na nu. ozaj budete krstni? to este len bude sranda sa pretvarovat. hned sito s muzom vyjasnite ze ee

medeaa
14. dec 2020

neviem, ci som celkom pochopila, v com bol predtym problem... Ak len v tom, ze ste nenasli spolocnu rec a teraz vas akosi spojilo to, ze ty si matka a ona nou coskoro bude, tak nechapem to "zabudanie na minulost", ked ste spolu ziadnu ani nemali... Vopred to posudzovat ako vyuzivanie, ze sa pyta na veci po malom, mi pride unahlene, ale jasne, ze mozni ju vies odhadnut, aj ked sa malicko poznate v najakej osobnejsej rovine. Ja by som ju ale na tvojom mieste nevyclenovala... Nejake vecicky by som jej odlozila, ak s nimi nemas dolezitejsie plany. Nikdy nevies, ci ta nemoze este prekvapit a mozno tu spolocnu rec napokon aj najdete.

martina1201
14. dec 2020

@eva_176 ahoj, nečítala som čo písali žienky predo mnou, tak možno sa budeme opakovať..... Daj šancu zlepšeniu vzťahov. To, že sa predtým nebavila a nemala záujem je minulosť. Urobila prvý krok, že komunikuje, nech je akykolvek jej zámer. Či už aby ste jej dali výbavičku, alebo aby nabrala múdrosti. Občas sa rodiny zomknu práve pri takýchto udalostiach viac a zrazu sa chápu lepšie ako predtým. Ak by si časom videla, že chce len brat a nič nedávať a že kontaktuje len keď niečo od vás chce a potrebuje, vždy je možnosť jej to slovne vysvetliť. Ale musíš mať aj ty otvorenú myseľ a neskatulkovat ju a nemyslieť si to horšie o nej.... Začnite od začiatku, ako keby ste sa len teraz zoznámili. Držím palce aby sa vzťahy zlepšili a vy si našli cestu k sebe cez deti 😉

marci77
15. dec 2020

a ako daleko byvate od seba?
no ja mam tiez taky podobny vztah so svagrinou, vidime sa iba raz, dvakrat za rok u svokrovcov ....pod stromcek nejake darceky pre ich dieta kupime, my mame 2deti, tak aj oni nam nieco nechaju, ale inak nic, na ziadnu oslavu nevolaju ani oni nas, ani my ich...ani telefonne cislo dokonca na nu nemam ...nebol dako zaujem ....ale tak u nas to bolo cele take divne, ked som ja prisla do rodiny, tak svagor bol zenaty s inou a potom sa rozviedol a zobral si tuto ...a to ani na svadbu nas nevolali ....no tak vtedy som si pomyslela svoje ...a odvtedy uz iba zdvorilostne sa vidime, ked treba
aj ked mame teraz druhe dievcatko, a oni maju o 3roky starsie, nic som od nej nedostala, ale som ani nic nepytala
ale oni zase byvaju daleko od nas
Je to na vas, ak myslite, ze by tam nejaky pekny vztah mohol vyrast, tak smelo do toho ...ja mam tiez skusenost, ze napriklad kolegovia, co nemali deti, nevedeli pochopit napriklad mna, co som deti mala ....

ewell13
15. dec 2020

My sme tiež nemali so sestrou dobrý vzťah, až teraz keď máme obe deti sa stretávame takmer denne. Chodíme s deťmi na ihriska na výlety alebo sa len tak navštevujeme.
Možno sa predtým nemala o com s tebou bavit🤷‍♀️.
Ja tiež som mala svagrinou ktorá mala prvá dieťa a stále o ňom hovorila a tiež ma to nebavilo počúvať a okrem toho sme si nemali moc co povedat🤷‍♀️
Teraz keď mám aj ja deti tak je to už o inom

jana_eyre_2
15. dec 2020

No neviem, ak by sa jednalo o mňa nevyčítala by som jej že sa nejako extrémne nezaujímala o moje dieťa.. veľa žien nerieši deti, kým nemajú vlastné.. ja som sa o synovcov a netere vždy rada zaujímala ale ja som proste taký typ človeka, nie každý ním byť musí..

Ja by som kaslala na minulosť, nič strašné sa nedialo aspoň z môjho pohľadu a každý vzťah sa môže zlepšiť.. možno.prave teraz je ten správny čas si so švagrinou nejaký vzťah vybudovať, keď už budete mať obe deti.. to že niekomu dám nejaké veci po deťoch vôbec neberiem ako využívanie, ja sa ich rada zbavím..

Ja mám tri švagrine a dve sestry, mám v rodine veľa detí.. všetko posúvam, aj rodine aj kamarátkam, posúvajú aj mne a nemyslím si že to je využívanie.. ale tak to som ja, každý na to pozerá inými očami..

eva_176
autor
15. dec 2020

@marci77 s priatelom byvaju cca 10 km on nas, ale dlho byvali na striedacku u svokrovcou a u chlapcovej rodiny, a svokrovci byvaju v nasom meste. Ja nevinim len ju za nas chybajuci hlbsi vztah, chyba bola/je urcite aj na mojej strane... Sme velmi odlisne - ona sa vzdy velmi malovala a dbala na zovnajsok, viac ju zaujimali materialne a povrchne veci, kym ja som skor za vnutornu krasu, najstastie aj moj muz 🙂 Svokrovci nemaju vela penazi, a prave pre jej tu "povrchnost" dostala vzdy viac ako manzel/my, ale nastastie nie sme typ, kt. pyta od nich, snazime sa vsetko riesit sami. A ona zasa pyta a ocakava od kazdeho, ze dostane nieco. Na moj vkus je strasne rozmaznana ( a to ja som jedinacik :D ), a preto sa s nou ani nerada bavim, lebo mam ine nazory na svet a na zivot ako ona. A aj manzel asi preto ... lebo inak nie su pohadani, len proste maju taky neutralny vztah

mila23
15. dec 2020

necitala som vsetko,ale myslim,ze chapem autorku. Nejde ani o vybavicku,ale doteraz ona autorkine dieta neriesila, nevenovala sa mu a teraz caka ze okolo jej dietata budu vsetci skakat a vsetci budu namako....to by mna zabolelo uz kvoli mojmu dietatu na ktore doteraz kaslala.

eva_176
autor
15. dec 2020

@mila23 hej, toto je v tom ... ale potrebujem sa cez ten pocit preniest, aby som mohla milovat dostatocne synovca a aby som ho "netrestela" kvoli matke (alebo mne)

1katus1
15. dec 2020

Niečo málo jej daj ostatné povedz že si posunula ďalej. Čo ju do toho. Ty nie si povinná niekomu niečo dávať a ešte keď sa hentak správa

ndrag
15. dec 2020

K veciam by som napisala, ze uz nemam a hotovo, neriesim dalej. Myslim, ze obe by ste mali pochopit, ze vase deti niesu stredom vesmiru + prestan jej zavidiet (sorry, ale tak na mna posobia vsetky prispevky, aj ked si to priamo nenapisala a mozno sa mylim), ked ako sama pises ste odlisne... a potom mozno aj najdete spolocnu rec, ked nebudes riesit hluposti.

komplikovana
15. dec 2020

Ved casom uvidis, ci jej slo iba o pozornost, alebo naozaj chce vztahy zlepsit. Inac k babatku si vztah vytvorit mozes aj bez toho aby ste boli s jeho mamou kamosky. Vsetko zalezi o povahe. Ja napriklad deti nemam, ale vzdy sa zaujimam o deti kamosiek alebo v rodine. A tesim sa s nimi a z ich uspechov a bavia ma aj « babtkovske » keci. 😁

nini1010
15. dec 2020

Pre mna je ked nieco taketo riesim dolezity najprv moj vnutorny pocit,a az potom co sa patri a ocakava.Ak mas z toho taketo pocity tak by skm jej slusne narovinu povedala aby sa nehnevala,ze si vybavicku uz slubila dobrej kamaratke.Hotovo.

jarnajar
15. dec 2020

Veď nemusíte byť kamošky, stačí slušne spolu vychádzať, nehľadať na druhom chyby. Švagrinú posudzuješ, vidíš ju ako plytkú,atď., pritom by úplne stačilo ju neriešiť a občas pohovoriť o deťoch a o počasí. Ani synovca nemusíš milovať, stačí sa pekne správať, pozerať na neho milou optikou, veď je to dieťa... Ale milovať? Možno to bude také ľady roztápajúce chlapča, že ťa totálne chytí za srdce a možno nie. Potom stačí to vyššie zmienené milé, rešpektujúce správanie. Zdá sa mi, že to príliš prežívaš. Daj jej nejaké veci a na rodinnej oslave prehoď pár slov, viac netreba.