Tak a je to tu,potrebujem Vasu radu (a aj napriek teme od inbloom,xem aby ste tuto brali vazne). Mam sestru 22r.,kt.chodi 3.rok s chalanom,ktory je sama milota. Vsetci okolo ho „zeru“,lebo je ochotny,napomocny a segra ho vzdy ospevovala... So sestrou sa vsak neustale hadaju a casto krat je to na nich vidiet,i ked sa snazia spravat sa v pohode. Vsimli si to aj rodicia,ze medzi nimi nie je laska (ako by medzi mladymi mala byt) a nevedia ako sa maju zachovat,ci sa starat do ich vtahu a ci nie.Ale trapi ich to a zdoverili sa mi s tym. Ja som sa asi pred mesiacom dozvedela od segrinho naj kamosa,ze sestrin priatel ju facka,vulgarne jej nadava, je chorobne zavisli na nej (to som si vsimla davno), pred nami sa iba pretvaruje aky je super a ona to trpi. Vykrikuje jej,co jej kupil,hoci aj ona jemu kupuje. Len podotknem,ze na peniaze odkazana nie je. Toho zleho je v ich vztahu ovela viac (je zistny,manipuluje ju,obvinuje ju,on nema vycitky svedomia...). Na sestre mi zalezi a nechcem,aby bola cely zivot nestastna,tak som s nou mala dlhy pohovor. Uznala,ze mam pravdu,no neurobila nic. On sa s nou nerozide,lebo nema na lepsiu (nie je fesak,ani mily k zenam,ani gentleman, ani vzdelany,ani inteligentny,ani solventny) a ona je pre neho dobra partia. A sestra sa s nim vraj nedokaze rozist. Ja nerozumiem,ze preco je taka hlupa,naivna. On sa vyjadril,ze by jej nikdy nedal pokoj ak by sa s nim rozisla. No a ja mam z toho celeho stresy a nervy,lebo je to segra,rodina a zalezi mi na nej. Neviem ako by som ju obranila. Jedine mi napada povedat to nasim,aby som im otvorila oci pred dementom a oni by jej dohovorili. Na tatina dost da,je pre nu vzorom. Tak by si mozno dala dohovorit. Alebo by som aspon mala kludne svedomie,ze som aspon cosi urobila pre to. Inak v juni idu na dovolenku do usa a mna napadaju scenare,aby nedopadla ako Kramna v Egypte on je fakt psychopat... Co mam robit? Povedat to nasim a zaroven asi stratit jej doveru?
presne ako povedala sisaha, jej to neprekaza? ostane s nim, nebodaj budu mat deti a bude to ovela tazsie ukoncit...skus sa urcite porozpravat s rodicmi ale zase, je to jej zivot, chapem ze jej chces pomoct lebo ti na nej zalezi, ale nutit ju do nicoho nemozes...musi na to prist sama
nie,kazdy si plati svoju cast.on chodi normalne do prace a dokaze si odlozit.To ze ju bije nam nepovedala ona,viem to od jej kamarata,lebo sa to stalo 2x na verejnosti a on bol svedok.Takze toto je tabu medzi nami (verejne tajomstvo) a ona si mysli,ze to nevieme. Ale chcem tuto temu uz nacat a otvorit oci jej a rodicom,lebo vsetci sestriny kamosi ho uz prekukli (on kamosov nema). Ona je pekna,inteligentna,sikovna baba,ale vo vztahu fakt naivna krava,pokazi si s nim zivot a to ma trapi ☹ Nechapeme nikto,ze taketo spravanie trpi,ako jej to nemoze vadit? Nerozumieme tomu @sisaha
určite urob všetko pre to, aby sa rozišli. Povedz to vašim, sama časom pochopí, že si jej chcela len dobre. Ja by som to urobila, aj keby sa so mnou nemala rozprávať do konca života. Však je to magor. Len nech jej dovtedy neurobí dieťa, lebo potom ..... ach! každopádne, netuším prečo sa tvoja segra neodhodlala, či ju nejak vydiera alebo čo, no treba to čím skôr ukončiť, lebo to určite nedopadne dobre.
Ja som bola v takom vztahu a som rada že som sa takého dementa zbavila!!! ...To v tebe aj po rozchode veľa zanechá...Bolesti zo spomienok..Takých čo on do teba nahučal....Raz som bola už teraz s mojim mužom v obchode a sa mi páčili topánky no boli drahé rak som si ich nekúpila,a na druhy deň mi ich môj muž doniesol a ja som neverila...A mi povedal:Láska čo si si ich nekúpila?Také su na tebe pekné! A vtedy som pochopila že ako som ja len mohla chodiť s takým sviniarom čo ma takto deptal!!! Môjmu mužovi nesiaha ani po členky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nech ho sestra čím skôr do riti pošle!!!!!!!!!!!!!!
no ved presne toto si aj ja hovorim,vezmu sa,budu deti,hadky na dennom poriadku,bitky... je mi z toho zle.takto sme vychovane neboli.mali sme pekny zivot,preco by ho ona mala mat zly?lebo teraz v mladosti je truba a neda si povedat?a mozno by si aj dala,ale dohovaram jej iba ja a uz ma pocit,ze sa moc staram.a vraj on je dobry chalan,lebo ju odveze ked potrebuje (pritom ona ma auto),kupi jej obcas darcek (a potom jej to 3 mes vykrikuje) a ona na darcek odkazana nie je... Najradsej by som to vypustila cele z hlavy,lebo neni jej rady a ani pomoci asi.Ale neda mi to,som nepokojna cele dni az ma z toho zaludok boli @lenka1208
@monkalm dakujem za tvoju priamu radu,dodala si mi odvahu.Chcem to velmi riesit,len sa bojim toho, ze sa sklame vo mne a aj v kamaratovi,ze nam nemoze verit... I ked jej kamos si tiez zela,aby som to oznamila nasim,lebo je mu to luto,ze trpi. A este je tu problem,ze ma v juni statnice a bojim sa,ze ked sa to bude riesit vo velkom,tak ich nespravi,nepripravi sa. A to s dietatom nas veru tiez napadlo.
@v_alika12 ak je to ozaj vazne, tak by som urobila rodinnu intervenciu. Vsetko by som povedala rodicom, pripravili by sme plan zavolali obidvoch k vasim a tam mu predostreli vsetky informacie, co ste sa o nom dozvedeli. Sestre by som nedovolila hovorit, iba by pocuvala. Jemu by som na rozlucku povedala aby si zbalil svoje caky-paky a v zivote sa k tvojej sestre nepriblizil, lebo na neho zavolate policajtov (postrasit s rozbitim drzky, a pod. ) Na konci by sa asi sestra mohla vyjadrit, ci suhlasi ze uz bolo dost. Ak sa rozhodne pre neho, tak jej niet pomoci, vy jej este nakonci mozete pohrozit, ze s nou prerusite kontakt, lebo takyto clovek vo vadej rodine nema co hladat. No a potom je uz len na sestre, ci sa chyti slamky, alebo sa necha utopit.
Zelam vela sil a pevne nervy.
@v_alika12 tak štátnice sú dôležité, ale myslím si, že to, aby sa zbavila debila je priorita č. 1. Ak by ich nespravila na 1. krát, svet sa nezrúti, ale čo z toho, že bude mať červený diplom, ak si ju ten magor načisto k sebe pripúta alebo jej skazí zvyšok života. Takže myslím si, že priorita č. 1 je jasná, či? ... Viem, že je to ťažké, ale sestra sa vám raz určite poďakuje.
@v_alika12 nemáš čo viac urobiť ako si spravila... tu nepomôže žiadne dohováranie, to musí pochopiť sama... nedá sa vysvetliť, čo ženu drží pri násilníkovi, kým to nezažiješ 😖 bohužiaľ, v tomto sú fakt skvelí, aby žene natlačili do hlavy, že si tá facka bola v jej prospech a zaslúžená a on za to nemôže...
priprav sa na to, že ak to povieš rodičom a on to zistí (čo určite zistí), tak sa ju bude snažiť izolovať od rodiny... tým ťa nechcem odhovárať, mali by vedieť, čo sa ich dcére deje, aby jej vedeli pomôcť keď to bude treba aj bez toho, aby ona o to priamo požiadala... držím palce...
@sisy27 ano,mas presne pravdu v tom,ze vzdy ked sa pohadaju,tak ona vinu berie iba na seba.On nikdy. Manipuluje ju riadne 😠
@monkalm ano,to vravi aj mm,ze nic nie je dolezitejsie ani skola,ani peniaze za letenku... ach jaj,tym,ze som najstarsia,strasne na seba vzdy preberam zodpovednost za problemy a nici ma to doslova,som nejaka cudna povaha
@v_alika12 Myslim si, ze taka vazna vec ako je fackanie a fyzicke nasilie by sa nemala za ziadnych okolnosti pred rodicmi tajit, lebo to iba nahrava nasilnikovi, ma pocit, ze je vsetko vporiadku, ked to okolie akceptuje, hoci ako si pisala, bol nasilnicky aj pred svedkami na verejnosti. Aj so sestrou by som sa porozpravala, ze o tom viem a opytala sa jej, preco jej to nevadi, bolest, ponizenie ... Ak na otca da, moze to byt riesenie a posluchne ho, nech z vztahu vycuva, bolo by dobre, keby otec spravil bububu aj na toho debila, aby vedel, ze si dceru a sestru budete chranit
@v_alika12 možno by bolo dobré pozvať ich oboch k vašim a po pol hodinke by prišiel aj ten kamarát, ktorý bol tých násilností svedkom a rozbalili by ste to. Poznám tvoje pocity, už som tu niekde na MK písala o žene z mojej rodiny, krásnej, inteligentnej, šikovnej, ktorá si nedala od nás povedať, aby opustila toho magora, ktorý bol síce krásny muž, ale lenivec a primitív prvej triedy, ktorý chlastal a otĺkal ju...taký človek dokáže ženu zmanipulovať takým spôsobom, že už vôbec nemá vlastný názor. Pokús sa o to za každú cenu, aj keby ste sa mali pohnevať, alebo by neurobila štátnice, naozaj je to neporovnateľné so spackaným životom. Držím palce.
@elina25 s tymi zasluhami si mi pripomenula jednu vec. Boli na kave oni dvaja a sestrin kamos, sestra nemala penazenku pri sebe a kavu jej zaplatil kamarat,nie frajer. Ona sa pyta frajera,ci mu nie je blbe,nezaplatit jej kavu,ked vidi,ze nema prachy pri sebe a on na to "musis sa viac snazit a zasluzit si tu kavu". Tak to by normalneho chlapa asi nenapadlo
@v_alika12 s rodicmi sa skus dohodnut a systematicky pracujte na tom aby sa snim akoze z vlastnej iniciativy rozisla. Nebude to lahke ani po rozchode, bude ju prenasledovat a robit problemy. chudak dievca este nevie co si vytrpi kym sa ho zbavi. Skus jej robit program tak aby on nebol zainteresovany. Chodte spolu na koncert, do mesta, na vylet a potom sa jej otvoria mozno oci, ked uvidi ze ju nechce spustit s dohladu. Pokial si on nenajde druhu obet dovtedy bude obtazovat tvoju sestru. A kludne ked neprestane , je tu policia, tej sa mozno on zlakne, lebo oni su vacsinou na seba velmi citlivi, o seba sa strasne boja.
Podla mňa, ona sa možno bojí čo bude potom keď sa s ním rozíde. Už bolo vela prípadov, že takýto psychopat ju prenasledoval a vyhrážal sa jej aj najbližšej rodine. Ťažko je radiť keď je niekto zalúbený až po uši, alebo sa bojí. Povec jej že či chce takto trpieť aj počas manželstva. On nebude chcieť ani deti, aby nebola viac s nimi ako s ním a potom to asi pochopí, ale potom bude trpieť viac a ešte aj dieťa-deti
keby mala moja dcera 22 rokov a mala taku sestru ako si ty, velmi by som si priala, aby mi povedala, ze dcera ma problemy v nerovnom vztahu. Ona bohuzial este nedokaze spravne vyhodnotit to riziko, ktore jej hrozi, ked s nim ostane.. Mne by iba raz povedal partner, ze si nieco musim zasluzit.. 😠 . V tej chvili by som sa zdvihla a povedala mu, ze on si nezasluzil mna a koniec. Skus jej ukazat tuto diskusiu. Mozno jej to pomoze otvorit oci. @v_alika12
@v_alika12 a tu cestu do usa mu plati ona? Jej nevadi, ze ju bije? Kedy sa jej otvoria oci? ked pride o jeden zub, dva, oko, alebo zlomena sanka ju presvedci? Alebo ked s nim bude mat deti a bude ju biť aj pred nimi?