Vzťah s workoholikom na úkor rodiny

19. júl 2021

Ahojte .. myslite si že dá sa nejakým spôsobom zachrániť vzťah kde muž je workoholik pracuje od rana do večera , nemôže poľaviť lebo ma vlastný biznis pre ktorý sa naháňa … a žena ktorá je pomaly už frustrovaná lebo je celé dni zavretá doma s dieťaťom a nemá ani s kým ísť von . Mám pocit že som slobodná mamička a nemám muža . Jedine kde spolu niečo podnikneme je nedeľa. Iné dni celé neni doma. Oháňa sa tým že mi nič nechýba .. áno to je fajn že z materiálneho hľadiska sa mame dobre ale pre mna to nie je to , čo ma ma urobiť šťastnou . Mám pocit že som nechcená , nepotrebná .. nevnimaná.. muž len pride domov a čo je navarené . Nevenuje sa mi ako manželke . Nepovie mi pekne slovo . Proste ako spolubyvajuci . Rada by som tento vzťah zachránila .. ale neviem ako .. neviem kde začať .. prosím poraďte

janka_23
19. júl 2021

Presne ako keby som čítala príbeh mojej kamarátky. Oni nakoniec skončili v partnerskej poradni, vzťah zachránili ale v podstate sa u nich veľa nezmenilo. Ona im na celú situáciu dala taky iný pohľad takže kamoška začala akceptovať ze muž to robí pre nich aby sa mali dobre a mohli si dopriať, ona si robí program s deťmi a majú dohodu kedy on trávi čas s rodinou.
Vieš, ona vedela koho si berie. Takže tiež vyzriezvela z toho omylu ze po svadbe, po deťoch sa zo zmení. Muž, workoholic sa zmení iba malokedy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
19. júl 2021

citit sa ako slobodna matka sa nemusis, lebo to nie si ani zdaleka a zjevne nemas ani potuchy, ake to je. Vedela si koho si si brala a do coho si dobrovolne isla.

lula3108
19. júl 2021

Tiez mam doma workoholika a podla mna je dolezite sa s nim naucit zit a robit vsetko pre to aby mal naozaj pocit ze si domov chodi oddychnut a tym padom tam bude chciet travit viac casu. Lebo to ze pride vecer a ty ho hned medzi dverami zdrbes ze ide neskoro a tu mas dieta a zacnes sa stazovat ako si cely den sama - no to by som ani ja neprisla domov skorej keby ma toto cakalo. Ja tiez niekedy padam na hubu ale viem ze aj on to ma v praci tazke, takze mu to jedlo aj naberiem a nachystam a vidim ze on si to vazi a hned sa zacneme rozpravat a sme v klude. Ked je v pohode tak nadhodim vikend - kam by som chcela ist alebo co by sme mohli robit a v 99% suhlasi. Myslim ze ty sa musis na to nastavit a neocakavat ze on sa zmeni-ved to naozaj robi kvoli vam. Ci si myslis ze jeho to bavi byt od rana do vecera v strese? Bud rada ze nemate problem s peniazmi a mozes ist s dietatom kam kolvek a zaplatit mu aj plavanie aj cvicenie aj konicky a mozete ist do detskeho kutika. Musela si vediet do coho ides a to, ze sa budes opustat doma nic neznamena s hlavne nic s tym nedosiahnes.

ikissedagirl
19. júl 2021

skusila by som manzelovi vopred predostriet "poziadavky" alebo moznosti. napriklad mu v pondelok navrhnes, ze vo stvrtok by mohol prist domov skor (daj deadline) a naplanujes spolocny program, ktory odsuhlasi. ked bude mat moznost sa dopredu pripravit na taku situaciu, bude aj vo stvrtok mentalne nastaveny na nepracovanie a mohlo by to klapnut.
asi nikdy nebude z neho tatko, ktory sam od seba pride, zoberie dieta alebo rodinu a vymysli program. tak mozno mu treba vyjst v ustrety tym, ze to nebudes ocakavat a tym ze to vymyslis, naplanujes a on sa bude moct vklude venovat rodine.

autor
19. júl 2021

@lula3108 no presne presne si to trafila. To je nás problem . Priznám za je pride domov a ja som ofucana. Namiesto toho aby som sa spýtala miláčik nie si hladný? Nie si unavený ? Tak ja ho hneď zdrbem že čo zas robil cely den že aspoň jediný den nemôže prísť skôr . Takze aj chapem ak sa vyhýba tomu aby bol doma . Malej sa venuje nadštandardne bez toho aby som ho prosila ako otec je veľmi dobrý , nemôžem povedať naňho krivé slovo ako partner to je horsie

karolinakr
19. júl 2021

Vela x tu zaznela kniha 5 jazykov lasky a tam mi vystrelil jeden pribeh, že muž si myslel, že prinesenim penazi si splnil povinnost a žena bola neprijemna, lebo chcela byt v jeho pritomnosti a mali nenaplnene potreby obaja až hrozil rozchod a v tej poradni zaznelo že muž si musi okrem nosenia penazi najsť čas na manzelku dat ju do diara normalne par x v tyždni, i ked na chviu a ona potom prestala vyšilovať, bola pokojnejšia a nachylnejšia jeho napadom, Myslim, že tam je presne tento pripad, vola sa to 5 jazykov lasky

https://www.martinus.sk/?uItem=138524

lula3108
19. júl 2021

Vies ale mozno keby sa na to pozries z jeho strany tak aj on si povie ze ako matka si super ale ako partnerka noc moc. Lebo on sa aj stara o dieta aj o teba tym ze sa snazi nieco vybudovat a aby ste sa nemuseli trapit kvoli peniazom a ty si vzdy ofucana a nestastna a nestaci ti nic co ti dava. Ja som byvala taka ista, potom sme mali par fakt dlhych a uprimnych rozhovor a naozaj mi to otvorilo oci. Ako som sa ja zacala snazit tak on sa prirodzene zacal snazit tiez a teraz hocikedy pride aj skorej domov. Je sice pravda ze je na notebooku alebo mu zvoni telefon, ale sme spolu, tulime sa na gauci, ja masirujem jeho a on mna a ideme si spolu lahnut. Treba mu ukazat ze sa tesis ze prisiel domov, pekne ho privitat a s usmevom sa opytat co a ako a uvidis ze on sa rozrozprava alebo ti mozno povie ze je mrtvy a chce si chvilku oddychnut a porozpravate sa potom. Ja sa snazim aby mal doma pohodu a tym padom sem rad chodi a ma to ako taky utek pred realitou a nie dalsiu povinnost ktoru si musi splnit inak bude zena pindat

marca12
19. júl 2021

Zacni zmenou svojho zmyslania. Mate nedelu pre seba,mozte ju vyuzit. Musis zmenit seba. Kedy chodi domov v tyzdni? Nemate cas ani na par peknyvh viet,kedy ho milo privitas,opytas sa,aky mal den. Porozpravas mu o svojom dni,ake pokroky robi dieta. Viem,ze je to tazke,ked mas neevy vybicovane,lebo ho cakas skor a om zase pride neskoro a vsetko zmeska. Ked budes ty milsia,bude sa aj on rad vracat domov.

janka_23
19. júl 2021

Vidíš, a keď náhodou pôjdete do poradne tak toto ti psychoska ako prvé povie ze máš zmeniť. Nie byť ofucana ale byť na neho milá. Presne toto robila aj kamoška ale zmenila to a na chlapovi vidieť ze aj on reaguje inak

danieli
19. júl 2021

Tak uprimne, ludom byva tak dobre az zacnu vymyslat, z vlastnej skusenosti, bolo mi velmi dobre, len akosi som to ja sama nevidela, potom mi zivot ukazal ake by to bolo keby som vsetko toto stratila a vo mne sa nieco zlomilo, dovtedy som somrala, preco chodi neskoro, preco je unaveny...teraz som vdacna, ze ho mam, ze cas, ktory ma venuje nam, mne, ze sme zdravi, mame co jest, kde byvat, ale to chce hlboke uvedomenie alebo poriadnu facku od zivota, lietala som a dodnes lietam v oblakoch a mala som a mam rozpravkovy zivot, ale dnes to konecnce uz aj ja vnimam

78787878
19. júl 2021

Keby si bola slobodna mamicka a nemala muza, nemas ani tu jeho platobnu kartu k dispozicii... takze by si sa musela financne postarat o seba a dieta uplne sama... zase neprehanaj. Nesed doma. Vyber sa s dietatom von, na vylet, s kamaratkami, s rodicmi.

simca06022011
19. júl 2021

Len problém nie je práca tvojho muža, ale to ze ty nemáš čo robiť. To si musíš vyriešiť. Ako som teraz čítala na svadbe: manželstvo je vtedy strašne ak muž je zdravý a žena má čo robiť 😁
Skúste urobit kompromis, nech je v niektoré dni v presný čas doma atď (môj chodil väčšinou keď som malú kupala napr, vyťahoval ju z vane) . Môj chlap ma tiež biznis a nemalý, tiež v robote aj nocoval a môžem povedať, že to prejde. Neviem v akej oblasti pracuje, čo obnasa jeho práca ale donekonečna sa to nebude dat utiahnuť. Ak sa mu darí, podporuj to s nejakými pravidlami a nezduvaj sa zbytočne, radšej ty buduj domov z ktorého budeš ťažiť v budúcnosti ak by sa mu prestalo dariť. S podnikaním je to tak. Plus fkst ho to nemusi baviť večne. Môj po 10rokoch nonstop lietania nejak prirodzene spomalil, po 15r už sám povedal ze ho to nebaví, nastavil veci tak ze pracuje z domu takmer stále a poviem ti, to je ešte viac na nervy 😂🤦🏻‍♀️

autor
19. júl 2021

@78787878 žijeme mimo Sr. Nemám tu ani rodičov ani kamosky . Takze žiaľ nepreháňam .

janka_23
19. júl 2021

Však nebuď na ňom závislá, urob si program sama s deťmi, keď príde domov nebuď ofucana, zaujímaj sa o to aký mal deň, povedz mu aký ste mali deň vy a uvidíš ze hneď bude aj on v pohode. Vieš aký má aj on stres keď ide domov a vie, že hneď vo dverách dostane hubovu polievku? Dohodnite si nejaké pravidlá a pôjde to. Vieš, môže ti kľudne aj od 4tej sedieť doma pri zadku ale potom asi taky životný štandard mat nebudete.

janickacrazy
19. júl 2021

Tak choď na SK na pár týždňov k rodičom, veď sú prázdniny, prídeš na iné myšlienky. Môj muž tiež veľa pracuje, aj keď u nás korona zariadila, že si sám uvedomil že to preháňa. Chodil domov večer o 7, keď sme mali deti bábätká. Teraz chodí skôr.

78787878
19. júl 2021

Prehanas s tou slobodnou mamickou, ako sa citis. Kazda z nich by s Tebou okamzite vymenila.

simca06022011
19. júl 2021

A ludia okolo nebývajú? Deti tiež asi nič... Program si nemáš aký urobiť sama s dieťaťom.
Na čo si v zahraničí, keď tam nemáš čo robiť a si zavretá doma?

luccija
19. júl 2021

A kedy chodí domov?lebo tvoj problém je skôr, že sa nudíš väčšina žien je celé dni bez muža a, keď nechcú, aby im preplo musia si nájsť kamošku s ktorou niekam vybehnú s deťmi, kurzy pre deti, chodia na vsetky ihriská široko ďaleko.ja by som hneď vrátila časť kedy bol celý deň pred nami a mohli sme ísť kdekoľvek dať si kávu mala sa hrala na ihrisku, po ceste nakúpila musíš sa naučiť si tie dni vypĺňať sama.

vilma7
19. júl 2021

Aj v zahraničí sa dá s dieťaťom podnikať xy vecí, záleží od tvojej samostatnosti. Jazyk krajiny ovladaš kde žijete? Ale vlastne aj Slováci sú všade, tak si pohoďák aspoň nejaké kamošky s deťmi na zabitie nudy.

autor
19. júl 2021

@78787878 prečo preháňam ?? Kľudne mi opis .. možno sa spamätam že mi vôbec nie je zle tak ako si myslím …

kittykat22
19. júl 2021

ja zijem s workoholikom. Ale som stastna. Nasla som v tom rovnovahu. Co ti konkretne vadi?

78787878
19. júl 2021

Tretikrat pisem to iste, uz posledny... Lutujes sa, ze si chudatko ako slobodna mamicka. Prehanas. Ty nemas sajnu, co to slovo znamena... Nemala by si muzove peniaze na zivot a makala by si, aby si uzivila dieta, namiesto tohto sedenia doma a nudenia sa. Ze zijes s workoholikom nikde nespochybnujem.

basullinka
19. júl 2021

Ak chces konkretny priklad, co
@78787878 mysli, tak ti jeden dam. Moja kolegyna je slobodna mamicka. Muž sa na nu vykašľal a nechal ju samu s 2 deťmi, realita je taka, ze vyzivne je smiešne. Babenka ma 2 práce, aby to utiahla, len tak tak vychadza s peniazmi. Sem tam sa stane, že peniaze nevydaju a tak ona radšej týždeň poriadne neje, len aby dala deťom to, co potrebujú. A presne to je to, v čom preháňas. Ja chápem, že cítiš sa opustena, ale neporovnavaj sa so ženami, ktore same bojuju, aby mali deťom co dat jest a mali strechu nad hlavou. A čo sa týka manžela, tak treba len vzajomnu toleranciu a nastavenie kompromisov a dohod. Najskôr skus nebyt nasrdena, ked pride domov, tak ako ti baby pisali, pretoze ked ho hned v dverach sprdnes, tak zrovna náladu na teba mat nebude a vytvorí to medzi vami este vacsiu barieru

janka_23
19. júl 2021

@basullinka svätá pravda 👍

karolinakr
19. júl 2021

Prečitaj si tu knihu, resp. jeden pribeh, ktory sa podoba vasmu a najdete nejaky kompromis. Kazdy trochu ustupi a niekde v strede sa stretnete

otazka1
20. júl 2021

@janka_23 má 100%pravdu,sk chceš žiť v manželstve s ním,zmeň svoje vnímanie situácie s svoje správanie.alebo môže robit za 700eur,byt doma o 15:00 a budete si hľadiet 16 hodín do oči,ty prešťastná,ze ste spolu a on v depresii,ze sa vzdal toho,čo budoval a nemáte čo jesť 🤷‍♀️ Pretože nemôžeš mať aj peniaze aj muža doma,jedine ak začneš makať ty.čo asi nezacnes,keď plačeš,ze si doma zavretá,pochybujem ze ta muž zamyka,je to asi tvoje rozhodnutie.

0kristina0
20. júl 2021

Autorka, baby ti tu velmi mudro radia. Skus zmenit svoje zmyslanie a prestat sa lutovat. Aj mne prepinalo na materskej, s dcerou som chodila kazdy den von sama, nemala som ziadne kamosky s detmi a boli obcas dni ked mi to uz liezlo na nervy. Ked budes doma zavreta tak kamosky si nenajdes.

danica2711
20. júl 2021

veď si nájdi nejaké kamarátky/známe - nechodíš s dieťaťom do parku, na ihrisko? Nebude problém v tom, že neovládaš dostatočne jazyk krajiny, kde žijete? V tom prípade máš hneď program - uč sa jazyk