Vzťah s rozvedeným mužom

norbertina
29. jan 2021

Ahojte baby! Chcem vas poprosit o rady alebo vase skusenosti. Mam 31 rokov, som bezdetna a mam priatela rok aj osem mesiacov ktory je rozvedeny a ma dva male dcerky (6r. a 9r.). Problem je v tom, ze vobec sa somnou nebavi o buducnosti. Tema ist spolu byvat alebo nedajboze svada su prenho tabu. Preto na tieto temy netlacim a cakam kym sa to vyvinie. Na druhej strane ale velmi tuzi po dalsich detoch. Odkedy sa pozname sme sa nikdy nechranili a vzdy ked mam ovulaciu mi este povie, nech dam nohy do sviecky😅 toto mi proste nesedi. Ze ked ostanem tehotna, pondeme spolu byvat a inak ani slovko otom. Deti ma na striedacku kazdy druhy vikend plus stvrtky. S nimi si rozumiem super. Sam mi hovori, ze chce somnou zostarnut. Mame velmi krasny vztah. Len toto, ze nemam sa coho chytit, nema to skoro ziaden progres. Viete mi nato nieco povedat? Dakujem za kazdu odpoved a zelam pekny den :-*

pribinak
29. jan 2021

Povedz mu rovno že chceš posun vo vzťahu. Že toto Ti už nestačí a keď chce s tebou zostarnúť a mysli to s tebou vážne, tak aj on musí cítiť, že potrebujete vzťah niekam posunúť, napr spoločne bývanie
Riešiť bývanie keď už budeš tehotná je podľa mna neskoro, aby si s dieťaťom nezostala nakoniec sama

luccija
29. jan 2021

@norbertina nedavala by som nohy do sviecky, keby som tam nebyvala🙂normalne ako si to napisala tu, to povies chlapovi.Rozvedeny chlap sa chce malokedy znova zenit, ale su aj vynimky zalezi co chces ty ...este mozes zistit pri spolocnom byvani, ze si nerozumiete, o deti sa staras aj ty?neviem mne by vadilo sexovat naplno a byt s chlapom len obcas ako teenegeri

ivkazba
29. jan 2021

Súhlasím s pribinak, že riešiť spoločné bývanie až po otehotnení je neskoro. Poznám ozaj veľa prípadov, kedy ľudia spolu chodili 5 a viac rokov a keď spolu začali žiť, zistili že nie sú až tak kompatibilní. Že máte sex bez ochrany, že vraví že chce s tebou zostarnúť je fajn, ale pokiaľ k tomu nie sú aj skutky, tak sú to len kecy. V kľude a bez emócií sa o tom treba porozprávať. Pokým by som nemala poriešené bývanie a naozaj plnohodnotný vzťah, žiadne nohy do sviečky by som nedávala a chránila by som sa. Aby si tu potom o rok nedávala plačlivý status, že som sama s dieťaťom, lebo ex sa nechce po rozvode viazať do ďalšieho vážneho vzťahu.

gabrielkaa
29. jan 2021

@norbertina aký progres očakávaš ? Veď už to, že ti povedal, že s tebou chce mat deti a zostarnúť je dosť veľký progres vo vzťahu. Či chceš hneď svadbu ? Len ten papier ti veľa záruky a istoty nedá . Ako teraz bývate? Každý vo svojom ?

mondolina
29. jan 2021

@norbertina
A ty sa necháš v pohode nabúchať od niekoho s kým ani nebýváš ani nič? 🙏🤔 Žena

ivkazba
29. jan 2021

@gabrielkaa píše, že spolu nebývajú a že téma spoločného bývania je pre neho tabu. Tým pádom reči že chce mať deti a zostarnúť sú len keci podľa mňa. Ako môžem chcieť mať cielene deti s niekým, kto so mnou nechce žiť.

luccija
29. jan 2021

@norbertina ved si aj ty povedz svoje a nie brat ako modlu co povie chlap.ze ked ostanem tehotna pojdeme spolu byvat...a, ked nie?ked neotehotnies dalsie 2 roky budete sa len stretavat?Potom pride spolocne dieta a zistis, ze jeho deti nemozes ani vystat vsetko si treba vyskusat a zzit sa spolu.Ved sa ozvi a ty daj navrh bud, alebo...moja kamaratka takto cakala 5 r a nic z toho ani deti nakoniec nema, lebo sa nechcela chlapovi tlacit do bytu a jemu to vyhovovalo

pribinak
29. jan 2021

@gabrielkaa to sú len prázdne reči, to jej mize hovoriť aj dalších 10 rokov

melli88
29. jan 2021

@norbertina preco sa rozviedol? Aj to nieco napovie

h2
29. jan 2021

@norbertina Ahoj, rozvedení chlapi bývajú opatrní a často sa boja nového manželstva, hlavne ak majú skúsenosť, že po svadbe sa vzťah zmenil k horšiemu. Ak je však pre Teba svadba dôležitá, prípade aspoň spoločné bývanie, treba to s partnerom vykomunikovať. Chápem, že naňho nechceš tlačiť, len on si to, že o tom ani Ty nehovoríš, môže vysvetliť tak, že Ti to takto vyhovuje.

luccija
29. jan 2021

@gabrielkaa nepise o svadbe...tak su chlapi, ktori to myslia, ze raz vsetko bude...o rok, tri, 7 a nic neriesia on uz deti ma, rozvod zla skusenost, to, ze jej biju biologicke hodiny a chce sa usadit on moze brat zlahka.v takom veku a skoro 2 r spolu to je urcite uz na spolocne byvanie

norbertina
autor
29. jan 2021

@gabrielkaa o svadbu mi ani tak nejde a uvedomujem si, ze mu to takto vyhovuje a to ma sere. Ze on je ten, co udava rytmus a krok. Spolocne byvanie po skoro 2 rokoch by bolo fajn proste. Musim si aj ja uz konecne buchnut po stole🤷‍♀️

norbertina
autor
29. jan 2021

@mondolina ja viem znie to ako trapas, ale on miluje svoje deti, je uzasny otec aj partner. Blbe je, ze az ked otrhotniem sa k nemu stahujem inak zoadna rec

norbertina
autor
29. jan 2021

@melli88 zenu mal furiu a hovoril ze vsetko sa zmenilo ked sa narodili deti, ze sa nemohli vystat. Ona si casom nasla frajera (co ma tiez dost zamestnalo,ze preco?!) a potom aj on ju podvadzal a on poziadal o rozvod...

pribinak
29. jan 2021

@norbertina blbe je že ti dáva takéto podmienky. Keď nezostanem tehotná tak už s tebou nechce zostarnúť?

No neviem či je až taký super, mne by blikali kontrolky. Dáva si takéto podmienky to je trosku manipulatívne

denden77
29. jan 2021

cestne sa priznavam, ze my sme spolu zacali zit az ked som otehotnela 😁
(a tiez sa cestne priznavam, ze sa netvarim, ze tak je to v poriadku 😂)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eeffka
29. jan 2021

@taskataska nie nie ona bude ta co ho uhanala a otehotnela a potom sa mu zavesila aj s 3.deckom na krk 🙊

norbertina
autor
29. jan 2021

@taskataska to mozes mat pravdu, ego ma obrovske ale to je u svajciarov typicke. Studene cumaky aj ked vie byt aj velmi citlivy a emocionalny. To som zabudla podotknut, zijem uz 8 rokov vo svajci. A moj chlap ma 41 a mam pocit, ze presne vie co chce a co nie.

norbertina
autor
29. jan 2021

@eeffka preboha baby este sa tu ponorim do depresie😂 ale som vdacna za vsetky nazory aj taketo. Lebo inak nato cele som sama s mojimi myslienkami 🙈

gabrielkaa
29. jan 2021

@norbertina pises, ze tema byvania je pre neho tabu - myslis tym, ze są nechce o tom rozpravat, alebo ti povedal konkretne, ze nechce este spolocne byvanie?

mondolina
29. jan 2021

@norbertina
Normálne mu povedz, že s otcom svojich budúcich detí chceš bývať.

norbertina
autor
29. jan 2021

@gabrielkaa bavili sme sa otom par krat, no nikdy mi nedal nejaku konkretnu odpoved. Hovoril ale ze urcite budeme raz spolu byvat. Vzdy ked tuto temu nacnem, uzabre sa ale

gabrielkaa
29. jan 2021

@pribinak mozu byt aj nemusia byt prazdne reci. ked chce dieta (co mimochodom v niektorych roky trvajucich a spolubyvajucich partnerstvach muzi odmietaju) tak je to pre neho urcity dost velky zavazok a riziko - ked aj by sa na nu vykaslal tak alimenty a pridavky platit musi... deti z prveho manzelstva mava pravidelne a zda sa, ze je zodpovednym otcom, ktory sa stara ...tak mi to nepride ako prazdna rec o tom, ze chcem mat s niekym dieta.

pribinak
29. jan 2021

@gabrielkaa prídavky platí stat

Dáva si podmienky že ak zostane tehotná, neviem, mne sa take všelijaké podmienky nezdajú. Ale je to vec názoru

gabrielkaa
29. jan 2021

@norbertina ja mam partnera, teraz uz otca mojej dcery, ktory bol rozvedeny a mal dve dcery z prveho manzelstva. Tito muzi sa do druheho manzelstva tak nehrnu....co je pochopitelne. Nemusia to byt len prazdne reci, ako ti tu niektore hovoria. Skratka jemu uz taketo "spolocne byvanie" stroskotalo. Nam to trvalo tiez dlhsie - teda koli nemu, kym sme spolu zacali byvat... a trosku som aj tlacila, ze jeho strany to bolo tiez take letargicke a pomale....

pribinak
29. jan 2021

@gabrielkaa no vidíš sama priznávaš že si ho musela tlačiť

gabrielkaa
29. jan 2021

@pribinak pardon. alimenty som myslela. Neobhajujem ho. pozeram sa na to aj trochu z jeho perspektivy

gabrielkaa
29. jan 2021

@pribinak ano, trosku som mu to pripominala. Ale to neni o tom, ze by nechcel, a ze prazdne reci...len skratka oni sa boja uz - po jednom takom manzelstve hned sup do druhého

pribinak
29. jan 2021

@gabrielkaa ale žiadna z nás nepíše o manželstve, ale o spoločnom bývaní