Dobrý deň prišla som sa tu trošku vyrozprávať chcela by som vedieť názor môj otec pracuje celý život v zahraničí od kedy som sa narodila tak mňa aj sestru a brata vyhovalala mama sama pretože on chodieval raz za mesiac domov aby nám nič nechýbalo a aby sme mali všetko ( tak to hovoril on ) môj otec je taký typ človeka ze má všetko na poriadku je kľudný nič ho nerozčuľi neraz sa hada proste je dobrý typ človeka pozicia keď ma nerieši ostatný je fajn ...moja mama je skôr taká výbušná všetko ju zaujíma do všetkého sa rada mieša ako vegeta je veľmi výbušná no ale stále nám dávala všetko čo sa týkalo veci nechýbalo nám pri nej nič čo vydela v telke to nem hneď šla kúpiť aj keď sme to nechceli chcela aby sme mali všetko a tak vplyvom sťahovanie ked sme sa museli odťahovať s rodinného domu na dedine do mesta pretože nás otcovi rodičia vyhodili sme museli si prenajať byt bývali sme tam 9 mesiacov keďže sa otec bál že nám ho zoberu a nebudemam mať kde bývať tak zobral pôžičku a kúpil dom je som bola a som taká ako moja mama mám veľký jazyk ničoho sa nebojím proste som ostrá a tak to bolo stále a v 17 som otehotnela po roku vzťahu (viem je to skoro) rodiča boli stoho v šoku a vyhodili má z domu tak som musela ísť bývať k jeho rodine môj priateľ je veľmi robotny proste róby čo môže aby som mala s malou všetko neľutujem že som si ho zobrala lepšieho by som nenašla pracuje tvrdo aby sme nemuseli brat žiadne pôžičky a aby sme si kúpili vlastný domov z vlastne peniaze je dobrý otec ...moji rodičia ho majú radšej než má no ale k veci nemala som od tej doby dobrý vzťah s rodičmi hádali sme sa. A podobné. Po pôrode chceli aby som bývala u nich s malou aj s manželom odmietla som pretože manžel tam bývať nechcel tak sme ostali pri jeho rodičov otec s malú mi každý mesiac kupujú pre malú Pampers obrúsky mastičky proste všetko keď je chora lieky oni kupuju lieky a podobné všetko pre malú oblečenie a tak..len ten vzťah medzi nami nemôže sa normálne porozpráva stále sa hádame kvôli drobnosťam a som stoho na nervy keď tam idem na návštevu minimálne jeden deň pretože sa len hádame s mamou stále nonstop to sa nedá vydržať ale ani neviem kvôli čomu myslím že má má rada ale len si nerozumieeme neviem no niesom žiadne rozmrazené decko som drzglocka s manželom každý cent rátame pretože chcemme len tu najlepšiu budúcnosť pre našu dcérku tak si odkladáme aby sme si mohli kúpiť vlastny dom mama ma zato nevyni je rada kvôli tomu sa nehadame ale kvôli nedorozumeniam ani neviem ale je to stále niekedy ma to trápi pretože otec stále dáva za pravdu jej neviem no aký máte na to názor
hradia no len ten vzťah mePampers ncent oni
Dom bez hypotéky nepostaviš, nato zabudni.
@annamalaga nuz nasa veduca postavila dom bez hypoteky. Teda s tym ze ma 20 rokov jednu a tu istu jedinu bundu a podobne extremy. :D
ahoj, no mate s mamou ako si pisala podobne ostry jazyk,asi preto sa stale hadate pre malickosti. tak si treba asi do toho jazyka obcas zahryznut. viac pocuvat, menej rozpravat. neznamena to, ze budes robit tak ako povedia ini,ale budes pocuvat co vlastne hovoria a rozmyslat nad tym. maju viac skusenosti, vacsi prehlad, su realistickejsi. bud vdacna,ze vam tolko veci kupuju, peniaze sa rychlo rozkotulaju a na dom by ste setrili ovela dlhsie bez ich pomoci. nezabudaj,ze aj byvanie u tvojich svojrovcov nieco stoji.
si mladucka,mas dieta,mozno mas pocit,ze vsetko zvladate,ze si uz velka a mas nieco odzite,ale oni velmi dobre vedia, o com je zivot a mozno by nebolo zle sa trochu skludnit a pocuvat
To sa nedá ani prečítať, nie ešte poradiť.
Absolútne nefunkčná 3-generačná rodina. "Dobrák" otec narobil deti a zmizol do zahraničia, domov chodil ako hosť s darčekmi a nič neriešil. Matke všetko padalo na hlavu, navyše žila s deťmi so svokrovcami, až kým ju nevyhodili. Deti s evidentne zanedbanou výchovou - nevie sa ani písomne vyjadriť, tehotná v 17ke, výhodená z domu. .. Čo dodať?
Ak chcete lepšiu budúcnosť, hlavne sa uč, aj sama, mimo školy, aj počas RD študuj - napr. že na dom sa nedávajú pôžičky, ale hypotéky, ako fungujú.... Že vzťahy a rodinu treba roky budovať, že nevzniká urobením decka a že dobrý otec nie je len o kupovaní pampersiek...
Joj draha , chod do školy a dokončí ju. Máš velkeeeee medzery. Dom bez hypo nepostavis ani keby neviem čo bolo. To ako pises a že si ostala tehotná v 17 je dosť na to aby každý pochopil že tvora rodina nikdy funkčná nebola 🙂. Verim že nájdeš odvahu a dostudujes, zamestnáš sa, a ten dom postavíte. Hoci s hypo 🙂
@lilope jeho čistý plat je 5,6 tisíc mesačne a neplacime nič on tie peniaze rovno posiela na môj sporiaci účet a ja žijem s malou každý mesiac z 300€ u jeho rodičov neklamem sme velky drzglosi a odkiaľ pochádzame tak domy s pozemkom niesu za nejaké prehnane ceny ...hádame sa lebo ani neviem prečo niekedy to je pre jedlo alebo pre oblečenie sú to maličkosti ale dohazeme sa o ne hádať aj hodiny ...pravopis ovládam len tie samo úpravy niekedy skočia samé a ani o tom neviem e keďže anonim príspevok sa nedá upraviť tak mi to nejde ospravedlňujem sa
@janetinka27 áno rozumiem preto nechcú aby sme svoje peniaze míňali ale sporili preto má aj mama takto finančne podporuje a svokrovcov tak isto keď im dávam len 50€ mesačne a nič iné už neplatim viem nieje to pekne od nás ale oni sami to tak chcú ....chcú aby sme si kúpili vlastný dom a aby sme sa mali dobré ....
@heleninamama dobrý večer áno otec bol a je dobrák nezmizol do zahraničia on to robil pretolebo na Slovensku nikdy nezarobil by také peniaze ako v zahraniči ...moja mama nám dala dobrú výchovu bolo to na ňu veľa len ja som ju nepočúvla a urobila som si po svojom a čo som jediná mám sestru a ešte autistického brata o ktorého sa ona stará nemá to ľahké keďže otec stále pracuje v zahraničí ....viem že sa berú hypotéky ale môj otec zobral pôžičku z zahraničia a kúpil si dom žiadnu hypotéku nebral a pravopis ovládam to len mobil mi niekedy keď píšem samo úpravy a ani si to nevšímam študujem stále som v 3 ročníku môj odbor je hotelová akadémia a mám individuálne štúdium manžel má skončenú školu s maturitou
@lenka1993 ďakujem hypotéka zatiaľ nebude potrebná ......v V štúdiu pokračujem pretože ma to baví a kvôli tomu že mám dieťa tak ho nezahodim stíham to všetko
@cocolino234 ja neviem odkial viete dopredu že nemám skončené školu....Ja stále študujem školu by som nenechala pretože vybraní odbor ma baví a po materskej by som sa chcela v takomto odbore zamestnať ....no keby každého tak podporovali rodiča ako nás tak by sa dalo aj bez hypotéky aj pôžičky otec kupoval dom pred 4 rokmy a nebral hypotéku ale pôžičku zo zahraničia a spláca ju už 4 roky a ešte ďalšie 3 roky mu treba ....moji rodičia vedia aké to je brat niečo čo musí každý mesiac splácať a nie malú sumu tak preto nas tak v tom podporuju a kupujú oni len aby nám ostalo ani sa nesťažujú sú radi sami to tak navrhli lebo stým začali ....mňa len to trošku trapi že sa s mamou hadame kvôli drobnosťam a chcela som to len tak napísať že čo na to iní ...🙂
Bože dievča ja sa k ostatnému nevyjadrim, lebo nedá sa k čomu. Keďže si to napísala chaoticky. Ale prosím chabejšia výhovorka na klávesnicu nie je? 😅 Prečo každý kto nevie kde aké i/y sa píše, tak to zvalí na zlý mobil a klávesnicu a na spln v mesiaci?😄 Nik nie je neomylný, ale tých chýb koľko máš neexistuje aby klávesnica prepisovala vety či slová. Určite v dobrom by som sa doučila slovenský pravopis a štýlistiku...
@mimka1402 dobré no nech bude po tvojom neovládam a čo teraz si tu prišla riešiť slovenský jazyk keď to chceš riešiť vráť sa do školy a na zákazku školu a tam môžeš začať s týmto .......keď chceš komentovať píš k veci o čom som písala a keď to nevieš po mne prečítať tak nekomentuj a choď ďalej ...také ťažké?
Mňa by zaujímalo, čo preboha robí chlap s 5 000 v čistom. Čo je politik?
@panda21 ale prosím ťa, na fóre môže povedať hoc čo , to ani vyučení elektrikári v Nemecku nemajú zo začiatku , nieto človek , čo robí len manuálne , za tým sú roky praxe, to môže tu na fóre popísať hocikto.
To je dobrá výplata, kde manžel robí? Čo sa týka mamy : ste prilož podobne. Žiadna neustúpi. Podľa mna keby za ňou prídeš podakujem obijmes odpustis ... urobí tak aj ona. No po chvíli sa zase budete hádať..
@annamalaga preto sa pýtam, môj mal toľko v Nemecku, aj to musel mať iné paragrafy ako elektrikár a nie obyčajnú 21..
Veď nech robí kde chce, len aby sa ona zamestnala, lebo všetko bude ťahať chlap a čo potom.
@zun v Švajčiarsku každý mesiac si necháva tisícku aby mal na celý mesiac keďže tam je všetko drahšie a 5tisic posiela na sporenie ktoré máme na Slovensku pracuje ako zvárač aj ako montážnik nepije nefajčí ja to isté ......no toto som ešte nikdy neskusila ju objať a pobozkať ju..ja snou nerozoberam ani svoje problémy alebo nejaké intímne veci keď niekedy s touto témou začínala tak som nami hneď skricala že prestaň nechcem to riešiť a už bola ticho
@panda21 má skončenú školu a po skončení školy vedel že na Slovensku také peniaze nezarobí tak sa rozhodol ísť do Švajčiarska
A keď toľko zarobí , nemôžete ísť radšej do podnájmu , budete mať pokoj aj z jednej aj z druhej strany.
@annamalaga nám nikto nič zle nerobí obe strany nám pomáhaju vo všetkom ...len ja mám taký vzťah s mamou že sa hádame stale
Preboha, skus si najprv premyslieť, čo chceš napísať a až potom to daj na príspevok.
Skus aj odseky robiť, rozdeliť vety, lebo toto, čo píšeš, sa nedá ani čítať, ani pochopiť. Masa slov a guláš úplný, skáčes z jednej veci na druhú, proste chaos..
Kde je vlastne problém? Lebo mne pripadá, že ani nevieš, čo chceš povedať.
Keď takto aj doma rozprávate nedivím sa, že sa hľadáte, keďže zrejme si vôbec nerozumiete, čo kto chce povedať a "co tým básnik myslí"
@jaskolka rozprávame po rusínsky preto
Autorka, ja som rusínka ako repa, v živote sme doma inak ani nehovorili,(ani sa nehadali večne) ale píšem (myslím) celkom zrozumiteľne.
Tvoj štýl písania, prepáč, nemá hlavu ani pätu.
Aj preto tu ti ťažko radiť a možno by veľa žien aj malo dobré rady, ale keď sa to nedá ani prečítať, tak veľa ľudí preskočí tento príspevok.
takze ste vlastne spokojni u svokrovcov, setrite, chodis k rodicom s malou na navstevu a tam sa s mamou pohadate aj pre drobnosti. skus povedat mame, ze sa uz nechces hadat. ked sa zasa zacnete pre nieco hadat, tak jej povedz, ze sa hadat nechces a ze radsej zmenite temu. naco take stretavanie, ked sa len pohadate? nepoviem, kebyze byvate spolu a mate ponorku, ale byvas u svokrovcov a teda k rodicom chodis len na navstevu, takze by ste sa mali tesit z toho, ze ste na chvilu spolu a nekazit si cas hadkami. ak sa mama bude chciet hadat nadalej, tak proste nereaguj, zahryzni si do jazyka, alebo jej opakuj, ze sa hadat nechces a nevyjadruj sa k tomu, o com sa hada. mozno ju to hadanie sa predstane bavit.
@janetinka27 v niecom mas pravdu, predstava pekna, no v niektorych pripadoch proste eneustupi ani jeden a preto su tie vztahy tak napate ako su
@natallys potom uz nech sa nestazuju. ak chcu zmenu, tak pre to musia nieco urobit. mozno staci, ak si jeden zahryzne do jazyka a druhy nebude mat partaka do hadky. a mozno ani to nepomoze :/
Tvoj manžel musí zarábať aspoň 10 tisíc mesačne keď máte predstavu, že si kúpite dom bez pôžičky. Alebo ste len naivní a ani netušíte koľko taký dom s pozemkom v dnešnej dobe stojí. Pokiaľ nekradnete alebo nezarábate kráľovsky, bez pôžičky si nekúpite ani len byt. Takže najprv zletieť z oblakov a potom sa doučiť pravopis, lebo keď budeš písať životopis po rodičovskej dovolenke, ani za pás ťa nevezmú.
Neuviedla si prečo sa s mamou hádate, iba že sa stále hádate a ste rovnaké povahy. K tomu sa nedá čo poradiť.