Ahojte, bude to trochu dlhšie, ale chcem počuť váš názor.
Bývali sme s manželom v BA, obaja sme sa presťahovali do rodného mesta. Bývame u mojich rodičov v dome. Povodne to malo byť tak, že vrchnú časť domu prerobime a bude to samostatná obytná časť.
No po presťahovaní začali problémy.
Môj oco je veľmi zlá alebo ťažká povaha. Keď sme boli menší bil nás a trestal asi za všetko. Bitka, facky, mne rozbil nos, potom nám vystrúhal polienko tak aby bolo ostré a museli sme na ňom kľačať a nesmeli sme sa drzat, kvôli tomu mám problémy s kolenami. Potom sa zmenil. Bol iný, milý , dalo sa s ním porozprávať a vždy keď som prišla na víkend sama alebo s mužom bol super. Najlepši oco, dala som mu šancu veď lazdy sa môže zmenit. Avšak opäť sa to vrátilo tam kde to bolo. Je ako posadnutý, vymýšľa veci, ktoré u nás nikdy neboli zaužívané, len kvôli tomu aby mohol hovoriť že u nás nie sú take móresy a že aj keď som doma mám ich poslúchať. Pod jeho strechou sa bude robiť to čo on povie. My sme prišli domov aby sme im pomáhali a nie oni nám. Sme neschopní, nevieme nič robiť, keď sa jemu niečo stane tak my podochneme od hladu. Pripomínam že sa doma ani nezastavim, že ozaj pracujem buď v robote alebo doma, keďže mame veľký pozemok, ale nie je to dosť. Väčšinu veci deleguje cez mamku, mne hučí len keď nuž nie je doma. Nebaví sa s nami, koľkokrát umývam riad a sadne si v kuchyni a uprene ma pozoruje, potom komentuje všetko čo robím, vadí mu dokonca ako ide para z konvice, že sme ju nevytiahli z elektriny, zakazuje mi parkovať smerom dopredu mám parkovať ako on povie. Cele na hlavu. Som z toho nešťastná, zlomilo mi zo srdce napriek tomu všetkému. Začali sme sa s mužom hádať a povedali ske že stačilo a ideme preč. Zatiaľ o tom nevedia. Nemôžeme povedať pravdu, mamke by to zlomilo srdce a oco by mám zakázal vstup na pozemok. Už vieme čo ako spravíme. Prosim vas prežili ste si niečo take? Je mi ľúto s ním nechať mamku, ale aspoň led odídeme nebude sa s ňou hádať kvôli nám. Aj to sa nás nedajbože zastane a je oheň na streche. Niekedy mám pocit že som sebec keď ich tu nechám. Mala som v plane ich doopatrovat čo verím že sa podarí, budem bývať len 20 km od nich. Ale aj tak ma to cele mrzi, prosím povzbudte ma že robím ozaj dobre. Že mi nemá byt čo ľúto. Boli ma to, ale pre zachovanie manželstva a môjho pokoja to musím urobiť. Už chudnem od stresu, bolieva ma neskutone žalúdok, nechce sa mi ani vstať z postele.
Ďakujem vopred za prečítanie.
Ľudia sa nemenia, ja by som t.potom všetkom nešla, mame by s. Navrhla nech ide bývať ku nám. Nemá ti byt co ľúto, možno jedine to ze Star tam chceli bývať.
@sense chceli veru. Ja som mu verila, roky bol dobrý, tešil sa že tam chceme ísť a zrazu bum. Vraj mi robíme hriechy a nepokoj v rodine. Pritom sa im snažím stále pomáhať a robiť, obaja. Sľuboval nám ako sa to bude všetko na nás a pod. Prerabka by vyšla možno 120000 aj viac. Čuduje sa že ako zo že to nemáme našetrené. V 27 rokoch by som musela nebiem čo robiť aby som to mala našetrené.
@sense áno aj mne to s časom príde tak že keď vtacika lapajú pekne mu spievajú. A teraz si podľa mamky potrebuke dokazovať že to je len jeho dom.
Aj to proste napr. on pije colu, kofolu, dopije a po nás robí krik že sme neodniesli fľašky do plastu. Nechápem :( boli ma z toho srdce, verila som mu…
@sabina_71 presne takýto je môj otec,moje decko sa somnou dlhé roky hádalo a hnevalo sa na mňa, prečo mojej mame nepomôžem a dala som ruky preč a teraz aj ono vie prečo,tvoja mám je s ním nech si teda užíva.Ja som moju mamu prosila vyhrážala sa nech sa rozvedie ,aj včera sme spolu volali a vravela čo vystrája foter,tak jej vravím ,že nech ho vyhodí z domu,tak že to nieje také ľahké,no kým som bola doma mám hľa som a chcela som jej pomôcť,nechcela sa rozvádzať teraz nemá silu a to je dom jej.Zi si svoj život a ich len navštevuj a nerieš je to ich život
Nič si nevyčítaj, tvoj otec je toxický človek a bude ti vyčítať úplne všetko. Je to problém v ňom a nie v tebe. Vysvetľovanie taktiež nepomože. Ale úplne nepokoje robiť nemusíš, nestojí to za to. Povedz že s manželom chcete mať vlastné súkromie a že nejdete ďaleko a že k nim často budete chodiť. A držím prsty a prajem vám len to najlepšie.
@sabina_71 rozhodli ste sa dobre (odist). Mas pravo na svoj zivot v stastnej rodine, zachovat, chranit si svoj vztah. Si zlata, ze chces doopatrovat rodicov, odpustit otcovi, ale nie na ukor svojho zivota a svojho zdravia. Neboj, mamina to pochopi a stale s rodicmi budes/mozes byt v kontakte. Asi to tak bude lepsie aj pre nich, ked otec nebude vytvarat napatie a prenasat ho aj na mamu. 💙🍀
@sabina_71 buď rada,že sa to deje teraz. Keby si investovala 120000 do rodičovského domu a potom chcela odísť,tak ste v prdeli! Ako ti baby napísali,takýto ľudia sa nemenia. A o mamu sa neboj,je s ním dobrovoľne. Keď budete mať svoje bývanie môže prísť a vlastne aj otec ( bude na tvojom území a bude krotký). Bývanie u nich by asi aj tak nerobilo dobrotu.
Mňa, skutočne vytáčaju do vyvrtky, ľudia, ktorý teleruju správanie, takýchto psychopatov. Tvoj, otec má nejakú poruchu osobnosti, ale čo tvoja mama. Kde, bola ona keď takýto psychopat, nútil jej deti kľačať na polene, čo im spôsobilo zdravotné problémy. Celé choré. Moja, noha by tam nevkročila. Mama ,nech príde za vami, alebo nech trpí debila. Je, dospelá, svojpravna a nech nesie za svoje rozhodnutia následky.
@lenicka999 ďakujem krásne ❤️
@dusankomoj ďakujem
@anna777115 aj mna to hnevá. On bol pred svadbou vraj úplne iný, po svadbe hneď ráno sa zmenil. Chcela odísť, ale povedal jej že v živote už syna neuvidí a vtedy sa veľmi bala. Nevedela o tom klacani. Nebola vtedy doma a keby jej to poviem v tom čase by nič nebol schopná urobiť resp by povedala a zmlátil by aj ju chceli ske ju s bratom chrániť. Teraz ho nechce opustiť aj za to že ma 62 a keby sa niečo stane tak si to neodpustí. Žiaľ navrhovala som jej veľakrát veľa riešení. Ale nechce tak čo už.
@madeincssr ďakujem krásne ste to vystihli. Snažím sa takto myslieť. Dám vedieť ako to dopadlo nakoniec.
Vôbec ste tam nemali ísť. Veď to, čo vam robil a aj mame stále, to je týranie. Len to na vás hral, nezmenil sa. Ešte dobre, že ste tam nestihli investovať. Nech si naňho drie niekto iný. Utekajte!!!
Mama je svojpravna, a to, ze mu dovolila vas v detstve takto deptat a tvrdo trestat, ju robi “spolupachatelkou” kedze ona si vybrat mohla, vy ako deti nie. Teraz si uz mozete vybrat vsetci. Ty nemusis u neho byvat a mozes ho na plnu hubu poslat do riti. Rovnako mama to nemusi trpiet az do smrti. A to ti vravim z vlastnej skusenosti ako dcera podobneho despotu. Ani prstom by som pre nejo nepohla, odkedy som sa odstahovala. A pokial sa moja mama nerozhodne pre rozvod, odmietam ju lutovat.
@sabina_71 To mi je veľmi ľúto, že si musela toto zažívať, ale vtedy si bola dieťa nemala si na výber. Dnes, ten výber máš, a má ho aj tvoja mama. Ale niektoré ženy majú vsebe takýto trpiteľsko spasiteľsky syndróm.62, rokov je v dnešnej dobe nie vôbec vysoký vek, začať odznova. Veď aspoň tú starobu si človek zaslúži žiť dôstojne a v kľude. Taký človek, ako je tvoj otec,bude vždy hľadať chyby v druhom, len nie sebe. On si nikdy nepripusti svoje chyby. Treba sa naozaj dokázať odstrihnúť a určiť si hranice, za ktoré nesmie zájsť. Ak, prekročí hranice, treba mu to dať pocítiť že to už nie si ochotná tolerovať a akceptovať. S takýmito ľuďmi nemôžeš jednať ako v rukavičkách, lebo ťa zničia. Treba mu otvorene povedať, že zato že odchádzate nesie vinu on svojím správaním. A ak nezmení svoje správanie, tak stratí nie len vás ale raz aj svoje vnúčatá.
@anna777115 hneď keď niečo poviem tak sa osopujem na neho. A on je chudacik lebo nič nemôže ani povedať a keď poviem Tal hneď ho ma každý za zlého. Ma talent na to spraviť zo seba chudacika
Utekaj. A nemaj výčitky svedomia. Ze ho mama toleruje takého aký je, je jej voľba. Deti by sa nemali obetovať pre rodičov.
Ja ako mama posledné čo chcem, je aby moje dieťa bolo v budúcnosti kôli mne nešťastné
@sabina_71 Veď ti vravím, že to je choré toxické správanie.Trba, ho poslať za psychiatrom a nie ho v Tom ešte podporovať. On, potrebuje k tomu takýto typ submisivnych pováh, ktoré môže komandovat. Je, načase sa mu už vzoprieť a postaviť mantinely, za ktoré ho nepustiš. Mama, to je kapitola sama o sebe, tam tiež už bude nejaká diagnóza za tie roky strávené s ním.
@anna777115 mamka je urcite poznačená tým ako trpela :( žila neviem jej pomôcť keď sama nechce :/ aj brat so ženou jej ponúkli pomoc. Nechcela a nechce chce byt s ním
@sabina_71 tak ti poviem ....utekaj kym nemas deti, aby nemuseli to iste prezivat co ty, lebo to prenesie aj na nich....ja som mala nieco podobne v detstve zial neviem sa este odstahovat od nasich mam na to nejake dovody....ale akonahle to bude mozne utekam odtial, ale sestra uz odisla a chodia na navstevu s detmi a moj otec ma chvile ked je okej s detmi a ma ked praktizuje svpju vychovu aj na nich darmo ho sestra ohriakne z enech to nerobi aj tak si ide svoje a chudence deti nevedia pochopit preco je starky taky a inokedy hentaky...nema ukazkovy vztah ani ona a tak sa bavime co a ako a povedala ze domov by sa s detmi nevratila radsej bude trpiet pri muzovi jeho veci nez s nasim otcom aby deti zazivali tie veci a to pritom ona bola jeho milacik cize jej tieto veci nerobil ako mne a cim je starsi tym je horsi....cize utekaj a neries
@sabina_71 Je, mi to ľúto za maminu ale je to obeť a nesie následky svojho rozhodnutia s ním ostávať. Bohužiaľ, pokiaľ je svojpravna tak to nemáš, ako ovplyvniť, je to jej život, aj keď ťa chápem, že ako dcére ti je to ľúto. Hlavne sa odstrihni ty a možno keď s ním ostane sama, tak pochopí, že aj ona má takú možnosť.
@sabina_71 ľudia sa nemenia práve opačne vekom sú niektorí ešte horsi.Chudera mama:(
Určite odíďte to nemá vyznam