Anketa: Ak by ste boli vzdelana zena s VS, s velmi dobre platenou pracou, vlastnym byvanim, a zalubili by ste sa do kamarata z detstva, o ktorom viete, ze nema ani maturitu a ze zaraba ovela menej ako vy (2/3 menej) a este zije s mamou, zalozili by ste si s takym clovekom rodinu? Ciste len preto, lebo ste sa zalubili? Da sa na tom stavat vztah?
nie , nezaložila.
Dá. Ak sú ostatne hodnoty v rebríčku na rovnakých miestach
nie. výška zárobku možno by na moje rozhodnutie vplyvala menej ako to, že ma 40 a býva v mamahoteli. (samozrejme ine je ak by sa o mamu staral a pod)
No akože láska je láska, ale... Pre veľa mužov je toto problém ich ega, že to často nevedia uniesť, niektorí dokonca kvôli tomu bránia žene pracovať či študovať aby boli "viac" než oni. Ale keďže máš okolo 40 a ak nemáš dieťa a chceš... Tak možno aj ano, lebo zároveň by si vedela, že sa vieš postarať o seba aj sama, je tam láska, skúsila by som. Zároveň muž ak chce, určite vie si nájsť aj lepšie platenú prácu. Ale príde mi divné, že žije u matky, možno tam by som sa bála, predsa.. Starého psa novým kúskom nenaučiš... Takže ak je zvyknutý byť sám, je otázne či by bol v pohode žiť s tebou pripadne deťmi, keď ma doma mamahotel a je obskakovany
Vidina slabého rodinného rozpočtu by ma nezastavila,ak by som ho ľúbila.Otázka skôr znie,či sa na neho neupínaš,lebo ti uteká vlak a nik schopnejší nie je poruke.Ak je to dobrý charakterný chlap,tak áno,nemusí byť "chudobný" do konca života.
A to sa v dnešnej dobe zakladá vzťah na základe toho kto koľko zaraba? Môj muž tiež nemá VŠ ako ja a nikdy by ma nenapadla takáto vec... Ano sú v živote dôležité peniaze to nehovorím ale zrovna kvôli tomu aby som sa rozhodovala ci s človekom byť alebo nie no neviem
Mala by žena ísť do vzťahu s mužom ak zarába ovela menej ako on?
o čom by ste sa asi tak bavili, ak nemá ani maturitu a ty máš VS? Myslím, že ste intelektuálne úplne inde. Výška zárobku tu vôbec nie je dôležitá, aj keď chlapom to zvykne vadiť, ak žena zarába viac. Ale ak on nemá ani maturitu, tak si neviem predstaviť, aký je intelektuálne vyspelý. Síce ma musí muž aj výzorom zaujať, ale ak si nerozumieme a nemáme podobné názory a priority, tak proste nie je o čom
@spadnutaslivka presne toto.
Vyska zarobku je druhorada, skor by ma odradilo to, ze ma 40, byva s mamou a zrejme ani nema snahu to nejak menit. Takto neambiciozny chlap je absolutne no-go.
ja asi nie. ale nie pre vysku zarobku, ale preto, ze ja by som si asi nemala vo vztahu co povedat s clovekom, kt. nema ani maturitu. proste s takymi ludmi nie som na rovnakej intelek. urovni.
@spadnutaslivka Faktorov ktoré ovplyvňujú dosiahnuté vzdelanie je ovela viac než len intelekt.
@spadnutaslivka moj muz tiez nema maturitu, je plynar, kurenar. Ja mam Vs, sestricka. Velmi dobre si rozumieme. Muz ma lepsi rozhlad ako vacsina mojich Vs kolegov.
Poznám pár ľudí, čo nemajú maturitu a majú viac v hlave ako človek s VS, takže tak...
vyska zarobku nie je urcujuci faktor a popravde v tvojom veku sa nejako extra rozmyslat nemas cas uz si z pohladu plodenia a rodenia za zenitom
Kolko intelektualok sa tu stretlo 😀😀😀... autorke: myslim, ze vzdelanie neurcuje intelekt... a ak ty mas nielen VS ale aj inteligenciu, vies len ty sama posudit, ci dany muz ma dostatocny intelekt, zdravy "sedliacky" rozum, a nazory tebe vyhovujuce, aby si s nim isla do vztahu. Mama hotel a stredna skola bez maturity este neznamenaju katastrofu.. Ma rozumne nazory, mate spolocne videnie buducnosti, rozumiete si, ma snahu sa v praci posunut aby ta v pripade materskej podrzal, zabezpecil teba a pripadne dieta? ...a taak. Daj na svoje pocity a svoj VS rozum a nie na nazory zien na konovi.
akože mám dosť. Skoro každá, že nie nezaložila. A popritom každý druhý príspevok pomaly na MK, ako dotyčná prišla bývať k manželovým rodičom aj s igelitkou. To je sila
Za mňa nie. Máme síce rovnaké vzdelanie, ale môj plat nie je ani polovicou jeho. Preto aj keď som bola na materskej, tak sme to extra nepocítili. Môj nástup do práce bol prilepsenim
@alenka7777 toto je taky plytky nazor... ze si nemas co povedat po intelek stranke s clovekom bez maturity. 🤦♀️
Januz by som v 40tke.rodinu nezakladala. Čo sa týka.vztahu možno aj áno ale prečo býva s mamou len kôli financiám alebo mu vyhovuje Fullservis ?
@oslo1
@marcellka32 maximalne s vami suhlasim. Vsetko je individualne. Mam kolegu s doktoratom, ma stastie lebo ma dobru pamat, v hlave vsetko natlacene, ale v zivote je nepouzitelny a nikto ho nechce. Druhy kolega je na tom tak isto, ten ma 2 doktoraty, ale tiez ho nikto nechce, ale pokecala by si s nim kazda intelektualka, kecat vedia dobre, len ich nikto nechce....
O co je lepsi bezny chlap, hoci s ucnovkou, ktory sa neboji rodinneho zivota, vyhrnie rukavy a maka a stara sa. Vela zien ma chlapov s ucnovkou zaradenych medzi tymi krcmovymi typmi s pivom v ruke a s monterkami sediacich pred tv. Ono to tak vobec nie je. Aj medzi ucnovkarmi, aj medzi maturitnym a vs vzdelanim sa najdu kvalitni, rozhladeni a inteligentni muzi.
@marcellka32 lenže keby mal taký rozvinutý intelekt, tak by nebol dôvod aby zarábal málo. Môže mať človek remeslo a vedieť veľmi slušne uživiť rodinu. Toto ale asi nebude ten prípad. Skôr to vyzerá na nesamostatného jedinca bez vyšších ambícií v mamahoteli. Ako to naozaj je, vie iba autorka. Ale s takým by mala deti hneď 2.
Mna skôr udivuje, že v takých rokoch býva s mamou. Možno to bude znieť plytko, ale takéto typy chlapov nie su stavané na život s partnerkou. Su zvyknutí na život s maminkou a veľa z nich si neskôr pletie rolu partnerky s rolou matky a je pre nich úplne normálne, že žena ma okolo nich chodiť s handrou a prať ich špinavé prádlo. Akceptoval by tvoj styl života? Predpokladám, že cely deň si v práci a vraciaš sa domov až večer a určite máš aj nejaké svoje záľuby.
Kvôli peniazom nie,to by som asi neriešila lebo ak je dajme tomu šikovný murár,s tvojou pomocou môže mat do pár rokov vlastnú stavebnú firmu,chapes pointu…ale to že žije s mamou v 40,já ti nevím Karle…ak si za tých 20 rokov nasetril aspoň 50 000 (príklad áno?)na vlastne bývanie vidím v ňom potenciál. Len aby si nezivila a neobskakovala vychcaneho tutka,ktorý si nevie ani tanier po sebe umyť.
tato otazka je taka divna...ved na to je obdobie chodenia, aby si si ujasnila ci ti vyhovuje, ze je mamin cecok alebo neambiciozny lenivec...ci si ho po rokoch stretla a buch hned zakladas rodinu, lebo ti tikaju biologicke hodiny? pre mna osobne by nizsi zarobok, ani vzdelanie neboli prekazkou, ale urcite by som so zakladanim rodiny pockala na vlastnu spolocnu nehnutelnost, nasporenim na ucte a ujasnenim si financii pokial by si sla na matersku.
Mala som podobnú dilemu…sme spolu 4 roky a máme 4 mesačné bábo. Peniaze nie sú všetko, má iné hodnoty, ktoré si cením. Skôr som mala problém, keď sme boli dvaja ambiciózni vo vzťahu 😂😂
skor by ma odradilo to, ze zije s mamou do takeho vysokeho veku...ci sa vie vobec sam o seba postarat, nieto este o rodinu, ktoru by si s nim casom mala...
Nie, nešla by som do takého vzťahu. Vzdelanie nepovažujem za problém, pokiaľ je dotyčný inteligentný a dá sa s ním rozprávať a vie sa chovať na dedinskej zábave aj v opere. V podstate ani nižší plat by mi nevadil. Ale že do 40 čaká v mamahoteli na presun do frajerkahotela, tak to by mi teda vadilo.
Nemá maturitu, takže školu skončil v 17, mal 23 rokov na to, aby zarobil na vlastné bývanie alebo mal splatenú polovicu hypo. Mnoho šikovných ľudí má len učňovku, ale majú v ruke remeslo a vedia pekne zarobiť aby v 40 mali slušný životný štandard.
vek - obaja okolo 40