Vzťah s manželom je v troskách

zirafa29
20. jún 2013

Pekný večer, hned na uvod chcem napisat, že nie som nijaká fiktívna postava , tu na końa už chodim nejaký ten rok len nechcem, aby momentálna moja situacia bola riešná ľu´dmi, ktorý ma poznajú. a teraz k veci: 6 rokov som vydatá máme dve deti, ku ktorým sme neprišli "ľahko".len náš vztah s manželom je momentalne v toskách a ja neviem či ho mám zachrániť alebo sa na to vykašľať....manžel chodí často na služobky, som sama s detmi, doma s vlastnej inciativy nic nepomaha, nerozprava sa so mnou-vsetko sa ho musim pytat, o nic sa nezaujma, zmenil aj chovanie k mojej rodine proste neviem ako ďalej.... strašne ostal voči mne chladný akoby som ani nebolo resp.bola nejaká pani v domácnosti........ak myslite ze mi je neverný tak na to zatiaľ nemám dokazy ...neviem ako dalej lebo ked chcem nieco riesit nemá cas, zaujem a pod sa so mnou rozpravat.rozovod je u mna krajne riesenie,prosim poradte mi ako dalej.( ak chcete niečo bližie pytajte sa).ĎAKUJEM.

natalyaas
20. jún 2013

Ajoj... nevidim ziadne ine vychodisko lrn sa potozpravat!? Urcitr nic nevzdavaj zabojuj aspon kvoli detom. Mne jeby bolo nevirm ako zle neotrhnem syna od manzela,lebo su na srba vrlmi naviazany... 🙂 takzr hlavu hore nezufaj vsetko sa urcite vyriesi

aristka
20. jún 2013

na rovinu sa ho spýtaj či mu vyhovuje takto žiť lebo tebe nie a ako to mieni riešiť...sú to úplne ľahké otázky a mám pocit,že je ti neverný...

zirafa29
autor
20. jún 2013

@natalyaas dakuejm, ja viem je to tazke ale nase deti maju k manzelovi tým ze je casto prec taky zvkastny vztah su sice este malicke ale aj tak ho uz vnimaju len tým ze je malo doma ho vpodstate len obcas registruje ze XY je doma nakolko ho volaju po mene....

zirafa29
autor
20. jún 2013

@aristka ja viem presne na to som myslela len sa bojim tej otazky moja a manzel a neverný ved to by bol iný škandal v jeho " svatej " rodine..... to by skor na mna tipovali kedze som vecne splocenska , vysmiata a pod...

natalyaas
20. jún 2013

Ty kokso to vazne? To mi je luto a ze to neni luto aj tvojmu mm. Mne by to srdce trhalo tak takyto vztah nema podla mna perspektivu deti potrebuju mamu,ale aj otca!

aristka
20. jún 2013

@zirafa29 aj medzi svätosťami sú pedofili ,kriminálnici a podobný exoti...takže nech si to vyžerie...

zirafa29
autor
20. jún 2013

ešte taký malý detail, že nejaví o mna záujem ani ako o ženu ... proste žiaden sex niš už vyše roka, najskôr som to neriešila,ale teraz je to už akosi veľa a najlepšie je že sme to už raz riešili po mojom prvom porode a vtedy to bolo na mna ze cakal kedy sa zregenerujem.....

zirafa29
autor
20. jún 2013

inak aj teraz išiel na firemnu akciu ani poriadne neviem kde je, kedy príde...proste zobral si veci, doviezol mi auto a nic...ani nezavola ani nic...
inak všetky čo tu píšete som rada že reagujete lebo sa nemám s kým o tom porozprávať nakoľko nikto z môjho oklia nai netuší čo sa deje kedže sme taká " šťastná rodinka"....

pragmaticka
21. jún 2013

ak tomu este teda chces dat sancu, tak nezostava nic ine len sa o tom s nim porozpravat. Zit takto normalne neni, vo vztahu je podla mna na prvom mieste komunikacia..ani si neviem predstavit ze by mi moj chlap ani nepovedal kam ide, resp. sa so mnou nerozlucil! Musis ho donutit sa s tebou o tom porozpravat a povedz mu na rovinu ze takto si si manzelsky zivot nikdy nepredstavovala ze ak je to pre neho normalne , tak sa bud musie trosku zmenit, alebo nevidis ziadne ine riesenie len rozchod. Podla toho co pises ta nemiluje! Spytaj sa ho na rovinu na to a donut ho nejakym sposobom nech ti povie pravdu. Si este mlada a mas pravo byt stastna, tak ak on teba uz nechce (co viditelne vsetko tomu nasvedcuje), tak nech ta neberie o cas a nechate to tak, nech si obaja najdete opat svoje nove stastie a partnera kt. sa ku vam viacej hodi! Ved zivot je prilis kratky a vzacny na to, aby si ho takymto sposobom zila aj nadalej. Pre mna by to teda bol velmi prazdny zivot! 😒

juliana77
21. jún 2013

@zirafa29 Ja neviem , skús mi dať na neho číslo hodím s ním reč.

ematko29
21. jún 2013

@zirafa29 podla toho čo píšeš mi to príde ako nevera ,alebo má zdravotný problém ☹ Naozaj to zneho musíš vytlcť ,netuším ,ale ako 😖

ollako
21. jún 2013

@zirafa29 ahoj nemam s tym skusenosti, u mna sa noc take nedeje, ale aj muuz vravi, ze ked s tebou rok nespal, je to jasny dokaz, ma inu...viem,ze asi kym ho nepristihnes, alebo ti to nepovie rovno, budes stale dufat, ze to nie je pravda...je to iste tazke prijat tu myslienku ..sama neviem, ci by som to chcela vlastne vediet, priznat si to, prijat to, alebo zatvarat oci a zit aspon s malou nadejou, ze to tak nie je...je na tebe, co chces, ci to chces vediet isto,
a ak nie, je to jasne budes tisko trpiet, cakat kedy pride a trpnut ci a kedy sa prizna, alebo "ju" necha a budete zit spolu akoby sa nic nestalo.....
v pripade , ze si pripravena prijat moznoznost, ze ma inu, musite to riesit, najlepsie co najrychlejsie, nejak sa porozpravat dohodnut, co dalej, ale najprv si musis spravit poriadok vo svojej hlave, co vlastne chces, aby si vedela sa rozhodnut pri kazdom jeho navrhu na riesenie....musis si to premysliet co a ako a potom konaj, drzim ti palce, prajem vela sil a by to dopadlo , co najlepsie

kveta
21. jún 2013

@zirafa29 Po druhom porode ste obnovili sexualne spoluzitie? Inak mne to tiez pripada ako nevera.

Na Tvojom mieste by som zvazila, ci sa chcem teraz rozvadzat. Ak nie, nechala by som to tak a netlacila na rozhovor. Pockala by som kym ho nova stetka omrzi a skonci to. Ovsem o rok moze prist dalsia. Pripravovala by som sa na rozvod a temu otvorila az by som mala pocit, ze som na rozvod zrela.

pragmaticka
21. jún 2013

piste ze ma inu ale podla mna je toto uplne vedlajsie! ten vztah viditelne nefunguje, osobne by som v nom nezostala, jedno ci milenku ma alebo nie...nie vzdy len nevera musi byt podnetom k rozvodu!

lujza123
21. jún 2013

@zirafa29 neviem mne to pride ako keby sa Vas vztah dostal do mrtveho bodu...co je myslim si ze prirodzene, take hluche obdobia proste byvaju...Zijete ako dvaja spolubyvajuci, dve samostatne jednotky vedla seba, kazdy ponorenz vo svojom svete povinnosti
Podla mna ako pisu baby..chce to poriadny rozhovor...ale nie rano pri kave...ak mate moznost (a kedze ide o vas vztah musite si tu moznost najst ) odlozte niekam deti na prazdniny a spravte si wikend len osamote...
Je leto, teplo kludne mozte spat v stane, vecer ohen romantišn, dobre vinecko co rozviaze jazyk....proste nejako si najst k sebe cestu znova....sex, vylet a poriadny rozhovor kedy sme nielen vypocuty ale aj pocuvame su lepidlom na kazdy vztah.

lalinko2010
21. jún 2013

@zirafa29, ahoj, prečo chceš zachraňovať vzťah ktorý podľa všetkého pre toho druhého nemá zmyseľ? kvôli deťom? pre boha, ženské!!!!!! rozmýšľajte, nikdy nezachraňujme vzťah kvôli deťom! nikdy!!!!!! deti raz odídu z domu a doma zostanú dvaja cudzí ľudia, aký to má zmyseľ? nijaký! pozerá chlap na to ak si nájde nejakú druhú, že má deti a manželku? nie nepozerá, to len MY ŽENY sme také že sa snažíme zachrániť niečo čo je nezachraniteľné!!!!!! Berieme ohľad na každého okolo len na sebe nie!
Treba zatvoriť dvere za touto kapitolou života a žiť svoj vlastný život, s deťmi a snáď s niekým lepším!
Čiže moja rada - žiadna manželská poradňa! postaviť chlapa pred hotovú vec! Rodina alebo rozvod! a neponižovať sa! nedoprosovať sa!!!!Žiadna romantika, nič, deti dať na prázdniny, a riešiť situáciu, ale nie nejaký sex víkend ani nič podobné!
Buďme ženy a konečne prestanme byť závislé od chlapov!

jana497
21. jún 2013

lalinko2010-maximalny suhlas....

lalinko2010
21. jún 2013

@jana497 a neni tak? vždy sa len my snažíme zachrániť vzťah a ako dôvod dáme, že deti. aby neprišli deti o otca. oni neprídu o otca.
je to škoda, že nie všetky ženy dokážu konať rázne!

jana497
21. jún 2013

malokedy sa zhodnem vo forach ale momentalne -lalinko 2010 ,naozaj vo vsetkom s Vami suhlasim,stale byt chapave-nasiel si frajerku zena hlada v sebe chybu chudacik zrejme som sa mu malo venovala,nestara sa o rodinu a radsej chlasta s kamaratmi-chudacik potrebuje ist von je unaveny,atd atd.... a milion chapavych reci preco zit s debilom...

sonickaka
21. jún 2013

@lalinko2010 To nie je škoda, že ženy nedokážu konať rázne ale to je dosť zúfalé a smutné.

Ale verím, že sú prípady ked má žena ruky nohy zviazané, situácia v rodine, bývanie a pod. ju brzdia urobiť niake rázne kroky, ale všetko sa dá ked sa chce.

No myslím si, podľa toho čo sledujem okolo seba, že muž je trochu len odrazom vlastnej ženy, no toto treba čítať aj medzi riadkami, pretože keď žena prezentuje úctu sama k sebe, vzbudzuje rešpekt a stojí si za slovom a nenechá sa zatlačiť do kúta a hlavne sa netvári, že jej manžel alebo priateľ je niečo nenahraditeľné, tak dotyčný spolubývajúci si pri pomyslení na niaku zvrhlosť, alebo absurditu rozmyslí, či mu to stojí za to.

A žasnem nad radami, romantický výlet so sexom , keď vyše roka spolu nespávajú. Osobne by som s takým chlapom už ani intímne nechcela nič mať. Tu je iný problém a väčší, odcudzenie.

danjelca
21. jún 2013

@zirafa29 podla mna to je kríza...a ano niekedy býva tak hlboká že cchvilami už vztah proste ani pomaly neexistuje..ale može sa to znova naštartovat...nikto nemal vztah bez krízy..

lalinko2010
21. jún 2013

@jana497
@sonickaka
- je tu plno podobných tém a diskusií, ale nikdy som poriadnu odpoveď nečítala, vždy len - manželská poradňa, rozhovor, víkend si spraviť a podobne!
- myslím si že tu nie je čo riešiť, ak nemám sex s manželom rok, čo chcem zmeniť s jedným víkendom bez detí?
- sú situácie že žena nemá východisko ao z takejto situácie a musí zostať s chlapom ktorý sa k nej správa ako keby bola nikto a pritom je to jeho žena. matka jeho detí - niekto kto bol pre toho chlapa všetko - pred pár rokmi.

jarka0812
21. jún 2013

myslím, že takých manželstiev je veľa. a tiež si myslím, že muži to nevnímajú rovnako ako my. Oni tak neanalyzujú a nepotrebujú riešiť. ja by som sa na tvojom mieste zamerala viac na seba a deti, robila to čo ma napĺňa. Keď je tak často preč, isto viete v pohode fungovať aj bez neho. A ak ti chýba intímny vzťah, aj to sa dá riešiť, no tým nenavádzam a neospravedlňujem neveru, len chcem povedať, že na všetko existuje riešenie. Hlavu hore! Si žena, silná, bojuj svoj život! On sa možno zbadá, keď mu jasne dáš najavo, že ho nepotrbuješ. Ak mu na tebe záleží, bude sa snažiť o to, aby si ho chcela a potrebovala.

sonickaka
21. jún 2013

@danjelca presne to je kríza, lenže trvá dlho, zostala na bode mrazu a stala sa rutinou. Každý máme inú dávku trpezlivosti, ale výstrelky a niaku tichú domácnost, alebo niake depky partnera by som vedela niaku dobu tolerovať, ved sme ľudia, ale chlap, ktorý vydrží rok bez sexu je len impotent. Tento problém by som riešila po niakom týždni, ked to dovtedy fungovalo.

@lalinko2010 Veľa tém má spoločný problém, ignorant, sebec, čudák, hnilák, uchýlák, ne-otec, hulvát, ale čo s ním, ked už s ním máme deti.

a podľa mňa sa Normálny vzťah oživuje romantickým víkendom a pod. a nie aby som niaky dlhotrvajúci problém riešila vyobliekaná jak deva z eroťáku, so šampusom v ruke s umelým úsmevom a malou dušičkou, či má náhodou nepošle do niekam. Takto sa problémy neriešia. A z takýchto rád zostávam v úzase.

sonickaka
21. jún 2013

@jarka0812 Sú ženy, ktoré nepotrebujú partnera a tie nemájú problém poprosiť ho, aby zatvoril dvere z druhej strany. Ale sú ženy, ktoré nechcú byť a nevedia byť samé, potrebujú žiť vo vzťahu, úplne prirodzené v súlade s prírodou. A načo má doma chlapa, keď má vyhľadávať sex u susedov? Alebo má po večeroch odchádzať od detí, aby si vyplnila chýbajúci článok svojho manželstva?

maminuska
21. jún 2013

@sonickaka podla mna každá žena potrebuje partnera , ale hovorme o partnerovi v pravom slova zmysle.
Žena stráca uctu ked toleruje , dlhodobo ...... Mám odskušané na vlastnej koži - 1. manželstvo 13 rokov, druhé manželstvo sa mi v 4 roku otriaslo totálne v základoch lebo som tolerovala až za hranicu svojej normálnosti a na svoj ukor. A to som pomerne rázny človek .

sonickaka
21. jún 2013

@maminuska Nemám odskúšaný vzťah s novým partnerom a neviem to celkom posúdiť, ale myslím, že do druhého vzťahu, manželstva ľudia vstupujú poučený, trochu inak upravený, myslím vnútorne a možno sa aj trochu prikrášlia a z obavy ďalšieho stroskotania aj viac tolerujú. Zrejme je to aj tvoj prípad, nechcela si byť zlá a tak si tolerovala. Žiaľ na toto nie je žiaden recept, tu sa človek tiež nedozvie čo robiť v tej konkrétnej situácii, tu sa len môžeme dozviedieť, aké rôzne vzťahy sú a myslím, že to , na čo žena mužovi príde a postrehne je len mizivé percento toho, čo dokážu muži robiť a tváriť sa ako svätci. Poznám takých kreténov, že keby ich manželky tušili, čo majú doma vyplakali by ďalšiu poveden na Slovensku. Ale to nie je môj problém.

luludia
21. jún 2013

@lalinko2010 @zirafa29 ak som správne pochopila @zirafa29 zatiaľ nevie, čo je príčinou takého chovania jej manžela. Podľa mňa najskôr treba zistiť fakty a nerozbíjať rodinu hneď keď je náznak rozpadu. Taký je život, situácie sú rôzne a treba sa najskôr otvorene porozprávať. Byť sama s deťmi tiež nie je med lízať, viem o čom hovorím, i keď ja mám len jedno. Tvoj názor je pomerne radikálny, k tomu by som pristúpila ja osobne až vtedy, keď by som mala dostatok informácií o tom, prečo sa môj muž odcudzil.

lalinko2010
21. jún 2013

@maminuska
@sonickaka
konečne normána debata a k veci a nie od veci s blbosťami typu - rozhovor kde len žena bude hovoriť a hovoriť a chlap to tak či tak bude mať na háku - vlastná skúsenosť tiež - treba chlapa postaviť pred hotovú vec a je to, a nie rozprávať okolo toho.
a to je pravda že žena potrebuje pri sebe chlapa, niekoho kto ju bude mať rád a podobne, lenže my ženy / nie všetky / si vychováme chlapov akoby sme boli ich mamičky, robili všetko miesto nič, keby sa dalo tak aj cikali miesto nich, a oni aj tak zaparkujú inde. pretože takýto luxus im ide na nervy časom.
žena akoby sa bála urobiť krok a byť rázna, konať a žiť sama. na čo je chlap ktorý ráno odíde a príde večer a nevie čo je to rodina!

lalinko2010
21. jún 2013

@luludia u nich problém trvá ROK!!!!!!! aký rozhovor s niekým kto sa nechce rozprávať, myslím si že to skúšala milión krát a nič sa nedozvedala, preto hľadala pomoc tu.
nerozprava sa so mnou-vsetko sa ho musim pytat, o nic sa nezaujma - citujem!