Vzťah s introvertom

pocahonntas
12. feb 2014

s priatelom sme spolu asi 4 mesiace, na zaciatku sa mi velmi pacil pritahoval ma fyzicky a zaujal ma tym, ze z neho ide take dobre nieco a slusne vystupovanie a tak. ja mam 25 a on ma 30, zaujimave na nom je, ze este nemal priatelku predomnou, je taky dost introvert. co ma trapi je ze niekedy sa nevie ku mne ako k zene spravat, chrstne mi do oci take vyjadrenia ako keby som bola nejaky otrly chlap, proste nevie sa k zene spravat a odovodnuje to tym, ze este nemal vztah tak to nevie. dalsia vec je intimny zivot, ked sa do toho obaja vlozime tak je to pekne no ale vacsinou ma to moc nebavi, pretoze to jednak nevie a za druhe stale robi srandicky ze zo mna potom hned cele vzrusenie opadne. chyba mi ze mi nehovori ze ma lubi a nevyjadri mi svoje city, pred tym som mala priatela, s ktorym sme si tieto veci hovorili kazdy den a uprimne...pri tomto terajsom priatelovi mi to chyba, on mi povie, ze musim vidiet z jeho cinov ze ma lubi ze on mi to NEVIE povedat...tomuto vobec nerozumiem a velmi mi to chyba :( niekedy uvazujem co je to medzi nami, ci je to fakt laska alebo len take kamaratstvo, kedze aj ten intimny zivot nie je taky vasnivy, skor sa to vzdy zvrhne na srandu lebo robi blbiny alebo ked mam toho uz dost tak mu surovo poviem ze to proste robi zle a takto ma to nebavi....podla kamaratov je taky tichy, obcas sa im zda taky vyhukany ked pride do spolocnosti ludi....neviem no, sama rozmyslam a neviem co mam robit, ci vytrvat alebo ostat kamaratmi. kamoska na mne vidi ze som zalubena, ale ja sama neviem, chybaju mi tie pekne slovne vyjadrenia citov a kvalita intimneho zivota a tak isto mi chyba si s nim pokecat na kadejake temy, on vacsinou vie len o tom co jeho zaujima alebo potom o nicom, pretoze nie je moc ukecany. taktiez je malo sebavedomy a mysli si o sebe ze je blby, vidim ze blby nie je len si neveri, len tazko niekoho presviedcat ked tomu veri, mna potom uz aj toto zaraza, kazda baba chce mat pri sebe inteligentneho muza a ja tiez, obcas ale zadre take blbosti ze neviem :( ale zato je to mily ochotny chlapec, krasne sa smeje a je mi s nim dobre mam ho rada, len neviem ci je to to spravne....mozno je aj chyba ze som si s nim zacala par tyzdnov po rozchode kde vztah trval skoro tri roky a bola som naucena na iny typ chlapa a na ine spravanie....no niekedy ma prepadnu tieto vahave myslienky....mala ste niekto podobny typ chalana? alebo podobne pocity? co si myslite?

mima4
12. feb 2014

@pocahonntas intimny zivot vo vztahu ktory trva este len 4 mesiace? 😕

čo tak sa najprv viacej spoznat, ci si vobec rozumiete... si predsatv ze teraz ostanes s nim tehotna,..tesis sa? 😀

pocahonntas
autor
12. feb 2014

@mima4 ja som bola zo zaciatku taka zalubena ze som spravila chyba a zacali sme s tym skoro :( to sa uz neda napravit, nemozem mu povedat ze odteraz uz nic az dokym nezistim ci si s tebou rozumiem natolko ze si ta budem chciet zobrat za muza :D

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliana77
12. feb 2014

@pocahonntas Pekne si nám vysvetlil prečo ako 30ročný nemal priateľku pred tebou.

Keď je človek zaľubený, tak prehliada väčšinou všetky nedostatky priateľa, ktoré po miernom vyšumení prvotného ošiaľu vyjdu na svetlo. Ty ich už vidíš teraz. Si si istá, že ho ľubiš??

Ber alebo neber............... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliana77
12. feb 2014

@mima4 Nie vždy je kľučom na dobrý vzťah čo najväčšie oddalovanie intímneho života. Napokon vrane k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.

pocahonntas
autor
12. feb 2014

@fidka79 ja mu to stale hovorim ze co ma robit inak aby bolo dobre....ale to mam pocit ako keby som male dieta napominala

sunshineka
12. feb 2014

@pocahonntas ked uz teraz na nom vidis chyby a zjavne ti nesedi tento clovek,tak nie je co riesit.nikde nie je napisane,ze musime s niekym nasilu chodit a ucit ho ako mamicka,co ma a co nema robit.vela chlapov klame o tom,ze nemali priatelku,prave to pouzivaju ako vyhovorku,ked im vycitame,ze sa nevedia chovat.v posteli sa nezmeni,ono na vasen netreba trening.ked nie je chlap na zaciatku zapaleny,tak neviem,ci neskor bude nieco lepsie.jasne,ze prvy sex nie je ideal,ale za 4 mesiace sa uz mal vytrenovat.niekto je cely zivot v posteli ako drevo.a hulvatske spravanie ho neospravedlnuje,ze nemal priarelku.

pocahonntas
autor
12. feb 2014

@sunshineka on nie je hulvat len si neuvedomuje ze zenu mozu niektore vyjadrenia ranit....pracuje v muzskom kolektive a nemal v zivote priatelku, bol zvyknuty sa spravat ako chlap k chlapovi a nie ako chlap k zene....hm no vdaka za prispevok kazdopadne

reni93
12. feb 2014

sleduj ako sa jeho otec sprava k svojej zene, aby si si tu jeho "neohrabanost" voci zenam, ktoru na zaciatku povazujeme za taku milu, nezamienala s niecim inym, co sa vykrystalizuje az casom....a ver mi, ze to co tu pises, je tvoj vnutorny hlas a ten nikdy neklame, je ti varovanim, bodaj by ho pocuvali vsetky zeny, nebolo by tolko zle rozhodnutých a napokon nestastnych zien...good luck!

sunshineka
12. feb 2014

@pocahonntas aj ja som mala priatela,ktory bol cisto v muzskom kolektive,mal predomnou jednu kratkodobu znamost,ale spravat sa vedel.to si clovek nosi prirodzene v sebe,ale mozno naozaj je to tym kolektivom u tvojho priatela.skor by som si dala pozor na to,ze cakas od neho vyssiu aktivitu

sunshineka
12. feb 2014

@reni93 tymto som sa aj ja vzdy riadila.ale napr. moja mama otcovi posluhuje ako nejaka sluzka,ja toto nerobim k muzovi.a naopak jeho rodicia sa hnusne k sebe spravaju,vecne po sebe vrcia,stekaju.otec sa nepekne chova k jeho matke a takisto je to zo strany jeho matky,tiez sa nepekne chova k otcovi. vzdy som sa riadila tymto heslom,ale moj taky nie je.je kludny,vyrovnany,spokojny clovek.pohadat sa s nim neda,nezvysuje na mna hlas.takze su aj vynimky,ale priznavam,ze vo vacsine pripadov je to velky signal

pocahonntas
autor
12. feb 2014

@sunshineka co tym myslis ze by si si na to dala pozor ze ckam od neho vyssiu aktivitu? ja tiez nejsom kto vie ako skusena, mala som pred nim len jednu vaznu znamost tot vsetko...ale bolo to take prirodzene chalan vedel city prejavovat a tesila som sa z toho ako sa lubime....fakt ja neviem, tento to nevie tak prejavovat ale zas robi veci ktore byvaly napr nerobil a to hovoril ako moc ma miluje...tento terajsi mi to dokazuje svojimi cinmi...len co mi najviac vadi je ze zo seba robi blbecka len aby bola sranda, chce zabavit ludi ale na svoj ukor ze seba zhodi a potom ho ma kazdy za dilina a uz si to aj on sam o sebe mysli ze je naozaj blby

sunshineka
12. feb 2014

@pocahonntas lebo,ak ti niekto uz na zaciatku nesedi,tak cim dalej tym viacej budes nadtym premyslat a trapit sa.neviem mozno naozaj potrebuje zenu,aby ho usmernila,mnohy chlapi sa zmenili,ked si nasli dobre zeny.ze robi zo seba blbecka asi nezmenis.poznam mnoho ludi,ktori su cely zivot taky

pocahonntas
autor
12. feb 2014

@sunshineka
@reni93
@fidka79
len ja som taka ze stale nad niecim rozmyslam a rozoberam...ani s prvym partnerom som nebola spokojna vadilo mi vela veci...tento je presne taky akeho som si priala ked som mala prveho frajera....no teda nie presne taky ale vo vela veciach taky je ako som chcela, len ze som objavila aj jeho blbe stranky ktore som tu popisala vyssie...a teraz NEVIEM...lebo na kazdom mi bude nieco vadit, nikto ni eje dokonaly ani ja:(

reni93
12. feb 2014

@pocahonntas toto si mnohe hovoria, ze dievca nepreberaj tolko, nauc sa byt spokojna s tym co mas, vnutorny hlas stale prehlusuje rozum a nakoniec zena ostane nestastna. placem nad tym mnozstvom deti, ktore ostavaju bez jedneho z rodicov, prave preto, ze zeny prestali byt narocne, citia sa vinne, za to, ze nie su spokojne vo vztahu a tak maju dieta aj s clovekom, s ktorym vôbec nie su kompatibilni.......opytaj sa seba: chem s tymto clovekom zostarnut? chcem s nim zdielat vsetky svoje radosti a starosti, pochopi ich tento clovek? ano kazdy chlap ma svoje chyby a nemyslim si, ze ich nevies tolerovat. vzajomna kompatibilita bud je alebo nie je, presne ako @fidka79 pisala, to musis citit, ze k sebe patrite, to je zaklad a ak toto nie je, tak s tym tvoj rozum nic neurobi...

jahodka8
12. feb 2014

@pocahonntas To máš pravdu, pri každom ti bude vadiť niečo. Ty ho dosť porovnávaš s tým predtým. No môžem ti povedať, že ťa má rád určite, len každý muž nemá také jemné spôsoby. Ja myslím, že je k tebe úprimný, aspoň vieš, čo si myslí. Skúsenejší muži nie sú až takí úprimní a z pekných slov vzťah neurobíš, u mužov sú dôležité činy. Skús sa menej venovať sexu a viac budovať vzťah, on má z milovania asi trému, preto sranduje, vie že je neskúsený. Ked ho budeš moc usmerňovať a kritizovať v milovaní, tak to možno nevydrží a radšej bude sám. No ked sa pohybuje skoro stále v mužskom kolektíve, tak sa inak nevie správať. Ale na vzťah a manželstvo a deti je takýto muž veľmi dobrý.

mimake
12. feb 2014

Za seba mozem povedat chod prec zo vztahu ktory ti nevyhovuje. Ja som bola dva roky vo vztahu s muzom ktory bol slusny, mily, laskavy, mudry ale neskutocne mi vadilo ze mi nevie povedat ze ma lubi. Doslo to az tak daleko ze som ho raz poprosila aby mi to povedal. On sa pozrel na mna takym tym nechapavym vyrazom a vravi mi ci nevidim ze mi to prejavuje kazdy den. Ano videla som to ale ja som tip cloveka ktory to potrebuje aj pocut. Kedze ma to deptalo uz po dvoch rokoch co by to bolo po 15 rokoch manzelstva? Az pri mojom manzelovi som pochopila ze prava laska je ta kde si spokojna po kazdej stranke. Ano malickosti a riesenie beznych problemov, to je v kazdom vztahu ale ten pravy vztah a laska prichadza naozaj az vtedy ked si spokojna vnutorne aj fyzicky a v ziadnom pripade ta ten druhy " nedonuti" premyslat nad tym, ze ake by to bolo krasne ak by to alebo ono zmenil.... Pokial nad tym premyslas nie je to ten spravny chlap pre teba.

horana
12. feb 2014

Nuz to ze chlap zene nevyjadruje slovne ze ju lubi, je taka klasicka staznost, za ktorou sa dovolim si tvrdit VZDY skryva nieco ine, podstatnejsie.
Moj tiez nie je typ na taketo reci, nikdy nebol. Ale zato to od neho naozaj citim aj inak, dokazuje to denne svojim zivotom a kopcom malickosti pomimo. Neviem si predstavit zenu ktora to inak citi po kazdej stranke, s partnerom si rozumie v zaujmoch, pohladoch na zivot aj v posteli ale rozide sa s nim lebo jej nehovori kazdy den ze ju lubi. Podla mna je to cista zasterka.

Ked je vsak chlap uz 30tnik a nemal predtym zenu, je to tazke, nakolko je to uz dost pokrocily vek a aj pri snahe to moze ist pomalsie a kostrbatejsie. Myslim celkovo nabeh na to ze sa zrazu musi niekomu prisposobovat, vpustit ho do svojho zivota, zacat robit partnerske kompromisy ked doteraz nemusel uz moze byt namahavce, aj pri uprimnej snahe. Taky clovek uz naozaj nemusi vediet ako sa verbalne k zene spravat, ze sa k nej vlastne sprava ako k druhemu chlapovi, kamosovi, presne ako to aj zakladatelka opisuje. Poznam jedneho chalana, stareho mladenca a je just takyto.

Ze je potom neskuseny aj v intimnej oblasti uz akosi logicky v tomu patri, to by som nebrala tragicky ak ma chut ucit sa, ono to pojde.

Co pokladam za najdolezitejsie z tych vsetkych vymenovanych veci je absencia spolocnych tem. Na tomto, dovolim si tvrdit krachne vacsina vztahov, lebo to je nosna vec aj v obdobiach kriz a vselicoho, ze je tam to spolocne co stmeluje. Sex moze hockedy v zivote vypadnut z viacmenej objektivnych pricin, v tehu, po porode atd. docasna unavenost z prace, starostlivost o male alebo chore dieta niekedy aj dlhodobejsie spravi svoje. A potom hlavne na starobu a tak...Ono jedna vec je ze mozu byt obaja partneri inteligentni a sami o sebe zaujimave osobnosti, ale mam skusenost ze ked nie su spolocne zaujmy, tak to je skratka viacmenej bud utrpenie alebo casom koniec...alebo teda potom take tie druhy vztahu ci ziju len vedla seba, mohym to tak aj vyhovuje a celkovo nie je takych malo...ale to je zas o nicom podla mna.

mimake
12. feb 2014

@horana musim ti trosku oponovat. Asi si sa s takym clovekom nestretla alebo si podobny typ, ale ver ze tam nemusi byt ziadna skryta vada. Neviem koho by rokmi neranila ( nevyviedla z miery) odpoved: napr. po sexe ked lezis s muzom v objati vyznas mu lasku a on ti povie " dobre" popripade ja viem. A zakazdym ked mu povies ze ho milujes je ticho alebo opat nasleduje odpoved dobre, viem popripade ano. Ver mi ked dostavas taketo odpovede zakazdym casom ta to zacne deptat.

kiki68
12. feb 2014

tak niektori chlapi su taki, mne sa skor nepaci to,ake ma tie vyjadrenia k Tebe,ze neberie uplne ohlady. Ale zase aj ten moj skunk sem tam vie povedat zaujimave veci...je to jeho sposob podania humoru, nastastie tomu rozumiem,lebo ian by tu za ho hodila po drzke 😉 Mna to na nom nastastie bavi,ze je taky aky je. Nie kazdy partner dokaze nejak hovorit o citoch,ze lubim ta,alebo vyssi level milujem ta a pod. Ale raz by to povedat mal, lebo inak je mozne,ze ta lubit vnutri nemusi. To sa uvidi vsetko casom, 4 mesiace su este uplne ze skusobna lehota. Poznam ludi,co mali taky vztah bez tych ruzovych okuliarov,velkej vasne, muckania sa kedy tedy a su stastni manzelia. Poznam aj takych,kde to bolo uplne,ze ruzove okuliare a rozisli sa. Potom su taki blbci ako my,co mne asi na rok uthrli hlavu aj s celym rozumom a su spolu uz peknych par rokov 😉
A po sexe chlapovi nehovorit asi nic citove,nemaju to radi,teda vacsina z nich nie,zial bohu je to ako s terminatorom-vypne sa urcity program a chlpa hrdina dub stroj chce mat pokoj a spat. 🙂

haslerka27
12. feb 2014

nieco podobne som zazila este pocas vysky ked som chodila s takym pre mna dost velkym otaznikom..introvert,zahladeny ale do seba,aj si sam so sebou pokecal,sice bol obcas zabavny,bol vzdelany,ale fakt niekedy mi rozum ostaval stat.s bratom si rozumeli a stale cumeli do compu a hravali hry a ja stala za nimi a cudovala sa 😀 😀 😀 😀 😀 po roku sme sa rozisli....dnes ked tak uvazujem - obcas sa ozve ako sa mam,je lekar ....tak mi to pride ze proste bol taky- vecne dolezity,uzavrety,taky psychosko😉))))))))som rada ze som neskoncila s tymto tipkom

horana
12. feb 2014

@mimake Len to su z mojho pohladu dve rozne veci. Jedna vec je ked nehovori ze lubi, ale pritom sa napr. ide rozdat pre rodinu, skutkami dokazuje prve posledne. Druha vec je taka tarbavost, netaktnost ba by sa dalo povedat az neokrochanost v komunikacii. Ked sa to spoji vyzera to ako jeden problem, ale nie je.

Inak co sa tyka tych odpovedi neviem ci si pamatas este ten romaticky film Duch s Patrickom Swayze v hlavnej ulohe kde te zena ( Demi Moore) mu vzdy hovorila ako ho lubi a on jej na to vzdy iba "detto". A pritom to bola laska az za hrob a ten film dojimal cele genracie. Niekedy je to skratka tak ze my ich lubime a oni nas detto a nemusi to byt chyba. A niekedy zas mozu recnit ako Casanova a zena byt spokojna nemusi byt. Primarne je skratka podla mna nieco ine dolezite.

A ked to tam necitis, a vyzera ze necitis, tak to problem je.

pocahonntas
autor
12. feb 2014

uz ani sama neviem ci som taka prisna alebo nie som zalubena....
ide o to ze som zo zaciatku bola...len tie niektore veci co na zaciatku vztahu spravil a povedal ma ranili no napriek tomu som s nim ostala uz je to o dost lepsie uz sa ku mne sprava pekne, pred tym som bola pre neho cudzia tak mu to mozno bolo jedno co hovori....no ale stale to mam v hlave to jeho spravanie zo zaciatku lebo sa ma to dotklo dost no a teraz mam ja ako keby od neho taky trochu odstup aby mi neublizil este nejak inak proste davam si bacha a uz to potom neni ta prava laska taka bezprostredna z mojej strany

pocahonntas
autor
12. feb 2014

ked mi zavola tak sa tesim aj na neho sa tesim aj sa mi fyzicky paci aj je vnutri dobry clovek len osudom trochu vytrapeny a k tomu uzavrety do seba....a pre mna to je proste dost oriesok toto cele

pocahonntas
autor
12. feb 2014

pre mna je dolezita komunikacia a on kolkokrat tazko zo seba nieco dostane aj co ho trapi a tak......na otazky odpoveda jednoducho par slovami :(

pocahonntas
autor
12. feb 2014

preco vidim hlavne na ludoch chyby? neni to moj zly postoj? uff ale sa rozpisujem....

mimake
12. feb 2014

@horana ako jasne ze su ine veci dolezitejsie, ja som jej to dala len ako priklad, ze aj takato drobnost moze rokmi sposobit odcudzenie sa vo vztahu a taku tu vecnu nespokojnost. V podstate ked je uz teraz nespokojna tak naco je ten vztah?
@pocahonntas
Nemysli si ze si narocna, ved vacsina z nas vstupuje do vztahu s tym ze to bude na cely zivot. A pri takomto rozhodovani treba byt narocny a vybrat si to co je pre teba najlepsie. Lebo potom ked uz nahodou budete mat deticky a ty budes aj nadalej nespokojna, tak sa to uz nedotkne len teba ale aj vasich deti. Samozrejme treba v niektorych veciach aj privriet oci ale nie v podstatnych veciach ako je komunikacia medzi vami ( co je podla mna zaklad vztahu,) a tak isto sexualna stranka, tu tiez netreba podcenovat a vraviet si ze to bude lepsie.Ano pokial tam nie je skusenost tak sa to moze zmenit, ale aj bez jeho skusenosti musis vidiet ci to je alebo nie je ok.

blevka
12. feb 2014

Hmmm, akoby som čítala o sebe tak desať rokov dozadu 😒 Dnes som rozvedená a šťastná s mužom, s ktorým sme si sadli ako "riť na šerbel" 🙂 Všeličo sa dá vo vzťahu napraviť a vydiskutovať, ale chýbajúcu vášeň nedodá nič. Tá buď je alebo nieje. Ak ty vášeň k životu potrebuješ, nevynahradí ti ju ani tucet jeho skvelých vlastností....
Ale skús mu dať ešte trochu času a pokús sa správať tak, aby sa on cítil vo vašom vzťahu sebaisto....možno je to naozaj z jeho strany len ostych a nedostatok skúseností...a ak sa to nezlepší...daj na inštinkt, nezvykne sa mýliť.

paskolinka
12. feb 2014

@pocahonntas 4 mesiace su velmi kratko na to, aby si spoznala cloveka, zvlast introverta 😉 ja byt tebou, tak este neutekam. a ked si ty bola zvyknuta na iny typ chlapa a tento v 30 rokoch este nemal vztah, tak by som ani necakala, ze to bude hned neviem ako klapat. ak ho naozaj mas rada a ma kvality, ktore su pre teba dolezite, tak ja by som radila dat tomu este sancu 🙂 a veci, ktore ti na nom vadia len trochu sa nauc respektovat (kazdy mame chyby a laska je aj o tom ze druheho lubime aj s chybami) a tie chyby, co ti vadia velmi sa snaz riesit - povedz mu to a sleduj, ci sa on snazi s tym nieco robit 😉 ja sa s mojim mm poznam uz snad 7 rokov a stale si nedovolim tvrdit, ze ho mam uplne prekuknuteho 😀 clovek sa meni aj v priebehu zivota, ale ak je dobry zaklad, nemal by ta potom v buducnosti nemilo prekvapit... inak z toho, co si o nom napisala, sa mi vidi, ze jeho najvacsi problem je asi nedodstatocne sebavedomie. ja by som ho skusila v tomto posmelit, podporit, dat mu najavo, ze sa nema preco podcenovat... lebo zase povedzme si uprimne, chlap bez sebavedomia... no nic moc 😕