Ahojte ...
Máte s tým niektorá skúsenosť ? Dokáže sa taky clovek zmenit alebo zbytocne cakat ... pred par mesiacmi som si zacala s chlapom, rozumela som si s nim ako s nikym pred tym, dokážeme sa rozpravat aj cele hodiny .. No jeden háčik .. nevedela som vtedy ze je feťák .. ja som zasadne proti drogám .. este spolu oficiálne niesme, Len sa stretávame, ja som sa za tu dobu zalubila lebo ked v sebe nic nema je fakt uzasny, pozorný, mily ... ked fetuje sa mi neozyva, potom sa mi ospravedlňuje a sľubuje ze uz fakt skončí .. v podstate je to len kolobeh toho istého dookola .. podporujem ho stojim pri nom chcem aby prestal ale asi to nema zmysel ... viem ze ma ma rad, dava mi to najavo, spoznal ma s celou rodinou, vsetci su super ... ale akonáhle pridu tie jeho dni sa mi neozve aj par dni ... kaslat nato ? Dokáže sa este zmenit ? ... ( ma po 30tke a uz takto zije par rokov ) .. asi svoj zivotny štýl kvoli jednej zene nezmeni ..
@martinaforg no ja ako niekto, kto sa s týmto v rodine stretol, musim povedať ze ľuďom treba dat šancu.. ale byt aj obozretny, je pravda ze takýto ľudia veľmi radi a úspešne vedia oklamať okolie. Verím, že aj hoci len kvôli jednej žene je schopný sa zmeniť.. ci si to konkrétne ty to neviem, ale možno mu skus navrhnúť nejaký spôsob ako go budete riešiť. Povedz mu narovinu ze takto pokračovať ďalej nechceš, ale zároveň mu chceš byť oporou ak on ma aspoň trochu snahu skončiť s tým.. bohužiaľ, ak mu takýto štýl života vyhovuje, sama mu nepomôžes, v prvom rade musí chcieť on. Skus sa ho opýtať, či si ide po dávku len tak tak nudy, alebo ci spustacom je napr. Depresia, alebo úzkosť. Spoločne sa snažte prísť na spôsob ako sa z toho dostať
Nezmení. Nečakaj.
🏃🏃 utekaj
@martinaforg
Ako sa tu pisalo - nohy na plecia!!!
Na 99,9999999 % sa nezmeni a ten zvysok je zazrak.
Nekomplikuj si zivot s takym clovekom
@im709vf to je spasitelsky syndrom + viera, ze moja laska ho zmeni. Dievča otehotnie a je nahrata.
@martinaforg možno za zivot stretol práve zeny ktoré ti odpovedajú aby si utekala.. z vlastnej skúsenosti viem, že chlap po prekonaní tak obrovského problemu po boku jednej zeny, sú potom vo vzťahu stokrát vernejsi, stabilnejší a silnejší ako ostatní. A zvládnuť sa to da
@zmrzlinka2021 nie vždy je to tak. Keď nechce otehotnieť, čo asi nechce, nech s nim nespava. Ja nevravím ze do toho má ísť bezhlavo, ale určit si pravidlá a podla nich sa snažiť riadit
@elizabet173 Presne ... dostala som sa z toho co sa stalo a prisiel mi do zivota niekto kto pri mne stal podporoval ma .. a potom som sa dozvedela toto ... dost rana, zas mam pocit ze fakt stastie nemam ziadne ... od vtedy som tu ani nepisala ale zas neviem ako riesit veci tak som chcela nazor aj iných žien, lebo aj vtedy mi to dost pomohlo .. prave preto to stale drzim na takej úrovni ze vlastne spolu niesme ... ale kto pride dalsi ? Uz len niekto kto ma dorazí uplne ...
@im709vf ale ako ? Ako to prekonat ? Jasne ze som sa snazila s nim o tom normalne porozpravat, prerozpravali sme aj celu noc, slubil mi, verila som ... drzal sa asi 3 tyzdne vsetko bolo super ... dnes sme sa mali stretnut a zas je mimo ... snazim sa mu pomoct ako sa da a chcem aby vedel ze sa z Toho dostat da, povedal mi ze sam chce ze nechce takto zit a ze ho to nebavi .. ale stale zrobi to iste :/ ako viac mam pomoct ?
@elizabet173 tam treba rozanalyzovat viacero faktorov. Netušíme prečo a kedy začal.. ocividne to udržiava v takej rovine, že si to bežne ľudia na ňom ani nevšimnú. Neviem ci a ako sa správa, ci ma doslova v hlave nasrate, alebo to fetactvo je len čisto občasná záležitosť, ktorá je v stave kedy sa mu dá pomôcť a zvládol by to aj sam, bez liekov a hospitalizácie.
Keď bude chcieť,zmení sa..len naozaj musí sám chcieť s tým prestat
@martinaforg no my sme napríklad prebrali úplne do bodky (keď bol cisty), kedy a ako sa mu ten chtíč spúšťa.. poznala som ho natoľko, že som podľa jeho giest a správania vedela "predpovedat", či sa v jeho hlave nieco deje alebo nie.. zo začiatku to bolo ťažké, postupom času ku mne prišiel sam s tým, že práve teraz potrebuje pomoc.. uvedomil si kedy je práve ten čas, kedy aj by šiel, no zároveň mu zablikala kontrolka v hlave a zveril sa nám s tym
@martinaforg keď vydrzi 3 tyzdne, je to celkom fajn. U nás cely proces trval asi 3 roky.. určitý čas vydržal, potom zasa šiel.. postupne sa intervaly predlžovali, avšak náchylný na opätovný pád je samozrejme stále.. a asi aj doživotne bude.. dôležité je, že krivka úspešnosti stúpa, neklesa
nie nezmeni sa uplne. mojej blizkej pribuznej sa takto rozpadlo manzelstvo, v ktorom boli deti. Pred manzelstvom na niecom fical, potom par rokov sekal dobrotu a po prichode deti, ked to bolo doma narocne velmi lahko podlahol naspat a uz z toho nevie von. a to nehovorim, ze na drogy padlo vela penazi, samozrejme zo spolocneho a doslo aj na dlhy a nie male.
@martinaforg chod na FB a najdi si stranku Anorexia versus obezita, su tam prispevky zakladatelky stranky, Ely Korvini. Tam sa docitas ako sa zije, teda zilo s fetakom. Ma tridsat, dve deti a je vdova. Prajem ti zdravy rozum do zivota.
rozmýšľaj o svojej pôvodnej rodine, pretože Teba niečo vnútorne ženie k takému človeku, niečo čo Ti je známe. Inak by si vedela a mala radary, že s takým človek do vzťahu sa nejde. Aj to, že sa mu snažíš pomôcť ukazuje, že problém máš aj Ty. Hovorí sa tomu spoluzávislosť. Je to v prvom rade jeho zodpovednosť.
Skús zohnať knihu Ženy, ktoré milujú príliš, pomohla by Ti otvoriť oči. Ak by si ju chcela, napíš správu, mám ju v pdf.
Aj to, že si rozumiete, že tam je silná blízkosť svedčí o tom, že ten vzťah je už od začiatku toxickí, to v takýchto vzťahoch býva.
A áno, kašli na neho a trošku sa porýp v sebe.
ani som to nedocitala, s nikym takym by som nebola ani keby mal penis zo zlata a v Dubaji luxusnu jachtu... nezmeni sa nikdy, urcite nie kvoli tebe!
skor veru porozmyslaj preco sa vobec s niekym takym zahadzujes, na svete su miliardy chlapov a ty stracas cas zachranovanim niekoho, kto je za svoj osud zodpovedny sam
@martinaforg A este kniha Tovar je vyborna...nic ho nezaujima, iba davka. Ludia su pre nich nic a nikto. A vedia najlepsie klamat, spolu s alkoholikmi.
Je pekné pomáhať závislému človeku, ale nesmie sa to robiť cez partnerský vzťah, to je cesta do pekla pre oboch!
@mandala77 je to pravda, je to tak ... nieje to zámerne ... tiez som si o tom vela citala, vela ovplyvňuje detstvo, rodicia ... moj otec mi v zivote nedal ziadnu lasku, nikdy ma ani len neobjal .. ked nad tym pouvazujem, tolko normalnych chlapov malo zaujem... nikto ma ani len trochu nepriťahoval alebo nezaujal ... od kedy som sa rozisla s clovekom ktory ma daval len dole, som bola sama, pisali mi chlapi nechcela som nic ... prisiel on, zalubila som sa ... a zas je to len clovek ktory viem ze ma zničí ... len proste stale dufam a dufam a verim ... ale asi to tak fakt nebude, asi je problem vo mne a vyhľadávam mužov s ktorymi mi dobre nebude ....
Len to stale beriem z tej stránky ze tu nieje problem v tom ako sa on ku mne chová, pretoze sa ku mne chová uzasne a fakt mi dava lasku najavo, nikdy ku mne nebol zly ... tu je problem to ze ma zničí svojimi drogami ...
@martinaforg nebuď slepá a naivná, odíď z kratšej cesty. Silná príťažlivosť je znakom toho, že by si si sakra mala dávať pozor. Aj sex by bol dobrý.
Ale zničil by Ťa. Časom určite.
@babulkomale je to lepsie ked mi niekto realne otvorí oci a vidim ze je to tak ... kecy kecy kecy ... a ja stale verim verim verim ... aj ked sa to opakuje .. len to bude zas cesta pre mna sa od neho odpútať ... co urcite nezvládnem, lebo uz vidim ako pride za mnou a naslubuje hory doly .. moja chyba ... tazko si to uvedomit ked niekoho mate tak velmi radi
Dám Ti jeden citát z tej knihy: "Zjistíme, že láska se promění v nezdravé zamilování tehty, když je náš partner nevhodný, nemá o nás zájem nebo je citově chladný a my se ho přesto nedokážeme vzdát, ba naopak, potřebujeme ho tím víc. Nakonec dojdeme k pochopení, že naše touha milovat, náš hlad po lásce a nakonec láska sama se nám stáva drogou",
Časom zistíš, že si ním úplne posadnutá. Ale z toho čo píšeš, ešte pretečie veľa vody, kým budeš schopná s tým aj niečo robiť, napriek tomu, že si si pýtala rady.
@martinaforg seba musis mat radsej ako kohokolvek ineho. To ta ochrani pred hlupostami. Vola sa to sebaucta.
@martinaforg odpovedala si si sama..