S mojim terajším partnerom som rok a vlastne celý ten rok sa potácame medzi byť spolu alebo nie...počas celého roka mi veľmi pomáhal, podporoval ma, prechádzala som ťažkým rozvodom a on to so mnou všetko vydržal prečo si ho aj nesmierne vážim. Od začiatku to bol pre mňa človek, na ktorého som si akosi musela trošku ,,zvykať,,, niektoré veci som vydiskutovala a čo sa mi páčilo on sa veľmi vždy snažil o zmenu. Veľmi si rozumie aj s mojim synom čo ma drží pri ňom ešte viac. Problém vidím v tom, že z mnohých mojich predstáv o partnerstve som musela ustúpiť, kvôli tomu, že on ich neakceptoval. Týka sa to najmä emočnej roviny. Jeho prejav lásky je, že mi pomáha a to skutočne veľmi intenzívne a ja sa zase snažím ho potešiť buď dobrou večerou alebo spoločne stráveným časom. Čo mi veľmi prekáža je jeho neschopnosť hovoriť o citoch, neviem ako sa mám k nemu priblížíť. Keď načrtnem tému, ktorá súvisí s emóciami okamžite bočí, neodpovedá, prípadne sa pár dní neozve. Pristihla som sa, že už si v hlave rozoberám čo povedať čo nepovedať, aby som zase nebola za tú prehnane romantickú trapku, ktorá číta ženské články a riadi sa nimi. Keď som sa ho pýtala na to, ako to vidí medzi nami ďalej jeho odpoveď bola, že mu to tak ako to je vyhovuje. Ja som mu naznačila, že do budúcna očakávam skutočný záväzok, partnerstvo, spoločný život, no mám pocit, že on o nič také nestojí a to čo máme teraz mu vyhovuje aj do budúcna. Má svoj byt, svoj život, keď je bez syna tak čas trávi u nás a keď je so synom tak trávi čas s ním, prípadne so svojou rodinou. Nedokážem sa v tomto vzťahu orientovať...áno alebo nie....nepribližuje sa kvôli tomu, že som len akási prestupná stanica....som snáď ja náročná...priveľmi romantická...chcem veľa ak sa pýtam či to so mnou myslí vážne...ak sa pýtam na jeho detstvo...ak ma zaujíma jeho predchádzajúci život....
... čím ďalej tým viac mám pocit, že jeho milujem ťa je len akási fráza, ktorou si ma chce udržať vo vzťahu, ktorý má jeho pravidlá...myslím, že odpoveď na to či ostať alebo odísť sa blíži racionálne skôr odísť, ale tak či tak stále sa k tomu z rôznych dôvodov nemám...skúste poradiť...ako s takým mužom komunikovať...ako sa mu priblížiť...má to vôbec zmysel?
Pozri, máloktorý chlap je ochotný neustále verbalizivat svoje city. Muzom asi viac vyhovuje konať než rozprávať
@88lienka nerieš a nepýtaj sa,čo je medzi vami. Si po rozvode a asi nie je úplne rozumné sa hneď viazať na ďalšieho chlapa. Ber ho ako spestrenie života,užívaj si s ním pritomnost,ži si svoj život a jeho ber ako bonus navyše. Nič viac,nič menej. Užívaj si výhody tohto vzťahu pre seba, nezamýšľaj sa a buď viac sebecka. Tvoj život závisí od teba samej nie od muža...akéhokoľvek.
@anita6666 ďakujem za odpoveď, to bude trošku môj problém, vždy som žila pre niekoho, plnila želania toho druhého, možno nedokážem vzťahy brať tak povrchne a neskutočne sa bojím, že natrafím na nesprávneho človeka, na ktorého sa priveľmi naviažem a znova budem len sklamaná...
žena, a čo nepočúvaš? však on ti povedal, ako to je 😂 jemu vyhovuje čo je a nechce to meniť.... keď budeš tlačiť, zmení teba. tak buď prijmi čo je, ale zmeň ty jeho. (vďačnosť za pomoc je fajn, ale to nie je vzťah)
@88lienka suhlasim s anita6666, si cerstvo po rozvode, a uz sa upinas na dalsieho muza, chces opat vstupit do vazneho vztahu a to s muzom, ktory sa nevie “vyjadrit” co vlastne chce, ak nie si ten typ zeny, ktory si nezavazne uziva, tak v tom uz dalej nepokracuj, nema to zmysel najma s ohladom na to akym sposobom spolu fungujete - kazdy v podstate vedie vlastny zivot, osobne by mi prekazalo, ze ja uprimne prejavim svoje city a moj partner sa odmlci, odmieta komunikovat a to, ze sa este musis kontrolovat co mu povedat aby si si pred nim nepripadala trapne mi nepride vobec ok....
@88lienka tak ako pises, jemu to vyhovuje tak ako to je. Tebe evidentne nie. On je spokojny, ty nie. Takze ja by som od toho dala ruky prec. Toto nebude podla tvojich predstav...nesil to, a casom si mozes najst niekoho, s kym to bude mat zmysel a nebudes musiet riesit taketo veci...takto sa budes stale len trapit...
Sú chlapi, ktorí sa boja to povedať, lebo zažili sklamanie alebo nemajú tento model vzity, sú chlapi, ktorí sa boja záväzkov, lebo sa boja, že sklamu očakávania a prídu o to, čo majú.... Sú chlapi, ktorí záväzky nechcú.
Ty máš príležitosť žiť chvíľu pre seba a syna, nájsť si viac času pre seba a venovať sa viac tomu, čo sa tebe paci, čo ty chceš a brat ako najdolezitejsie vzťah so synom.... To, či sa časom niekto ukáže alebo tvoj kamarát zisti, ze chce byť s tebou, že mu ny tebe záleží, že nechce aby si bola s iným sa môže a nemusí stať, ale nesustred nato svoju pozornosť, potrebuješ v sebe uzavrieť jednu kapitolu úplne, aby sa nestalo, že sa zopakuje obdobný vzťah alebo ze za žiješ sklad manke, ktoré ťa zloží na kolená a teraz potrebuješ byť tu pre syna a užiť si ako sa dá povedať zhlboka sa nadýchnuť. Tak to skus....
Rok je dost dlho. Mne to pride ze toto je rebound relationship no tie vraj trvaju 3-6m mozno vy ste dlhši pripad. On Ta akoby vyuzil ked si bola emocionalne na dne v case rozvodu a ty zas jeho aby si si pomohla zabudnut na ex. Svoju ulohu to ocividne splnilo. Ja by spm rok s chlapom co mi nevie povedalt ze ma miluje nebpla ani Keby mi Neviem ako pomahal. Jedine zeby som naopak chcela len takeho kamoša s vyhodami. Ale zas pre deti toto nie je idealny vzor ked nevies ci stebou planuje byt dlhodobo.Ja by som si Po rozvode dala pauzu od chlapov .
@88lienka a on vie co chces ty?preco to chces?preco sa ho nato pytas?cobti vadi?co ta trapi?hneva? Ja vzdy poviem preco a naco..a jasne vysvetlim.svoje pocity,,a uz je nanom ako stym nalozi,hlavne ze mu to priamo poviem.
@babydesire ano vie to celkom presne, som typ, ktory otvorene komunikuje vsetko, vie čo potrebujem, vie čo mam rada, vie kedy som stastna, vie po com tuzim...to vsetko vie...aj on presiel sklamanim v laske zazil podraz od svojej expartnerky mozno je za tym vsetkym prave to, ale na to aby sme zistili kto co prezivame je komunikacia a ak on so mnou nechce alebo nedokaze odkomunikovat svoje pocity ja mu nedokazem porozumiet a medzi nami je stale vacsia priepast...
Ty si si sama odpovedala už v príspevku. Jemu to vyhovuje ako to je, nechce v budúcnosti nijaké vážne záväzky, nechce nič z toho, čo chceš ty. Aspoň teda tak píšeš. To, či hovorí, alebo nehovorí o citoch, je úplne dačo iné,muži nie sú "vylevni" skôr konajú. Ale ide o to, že vy obaja zrejme chcete niečo iné. Čiže ak ti to tak momentálne vyhovie, ok, buďte spolu, užívajte si, ale nečakaj nič vážne do budúcnosti. Ak ti to začne prekážať, alebo podľa tohp, že tu píšeš, už aj prekáža, tak choďte z krátkej cesty a obaja si začnite žiť svoj život.Mozete spolu komunikovať do zblbnutia, to vás problém nevyrieši. Lebo problém je to, že vaše predstavy do budúcnosti sú odlišné. A to nespojite ani komunikáciou, ani sexom, ani neviem cim
@88lienka kazdy z vas ocakava od zivota nieco uplne ine. Nauc sa zit v prvom rade sama pre seba, vidis, ze ste sa za rok nikam neposunuli
Tak som to cele dnes uzavrela...trvalo to 5 minut a po rocnom vztahu nevztahu on nepovedal nic ine len.. dobre neviem co mam povedat tak dam ti aspon tvoje kluce 🙂
@88lienka tak možno to preto povedal takto s kľudom anglicana lebo buď ťa ma totálne na háku alebo vie,že sa časom ozveš alebo keď sa ozve on,že mu chyba sex že ty mu naň kyvnes.....ono je dosť podstatné v tomto kontexte aj to,ako ste si rozumeli v posteli...ak nefungovalo ani to,tak ozaj nemáš prečo banovat
@anita6666 medzi nami to nebolo ani tak o sexe...sex pre neho nebol dolezity }resp. ked som sa pytala nemal ziadne tuzby predstavy, pre neho to bol akt} nikdy nenaliehal aj ked myslim ze bol spokojny, ja to povedat az tak nemozem ten chlad sa preniesol aj do spalne ale skutocne to co bolo medzi nami nebolo o sexe skor priorita pre neho bola pomahat si. Pocas roka sme si nasli cas na mozno 5 spolocnych vikendov kedy sme obaja boli bez deti. Pre neho nebolo dolezite byt takto spolu, spat spolu, tulit sa. Skutocne nedokazem povedat co vlastne ocakaval co pre neho znamenal tento nas vztah nevztah co potreboval z coho bol stastny.
@88lienka no s chlapmi je to tak,,len niektory dokazu a chcu hlbsiu komunikaciu..teda,vacsinou muzi rozpravaju menej,jednoducho a bez opisu kazdeho pocitu,nalady a myslienky..oni to proste nevedia,,mnohy. Ak ta naozaj miluje, lasku ti nejako prejavuje,a tu zasa ty musis najst u seba "muzsky pohlad" aby si tie prejavy videla,citila a bola snimi spokojna..ine ti neostava
@marca12 mam to chápať tak ze muz povie co chce zena počuť aby ju dostal tam kam on chce? Ja som pocuvala rôzne veci... No nakoniec z toho vyslo ze mi to hovoril lebo som to chcela počuť... Nie nechcela som klamstva chcela som zrelého muza... Ako môžem dôverovať muzovi ktorý vypusta len tak do povetria frázy.. Ja nepotrebujem prazdne sľuby na tom sa nič stavať nedá...
@88lienka Miešaš dve roviny. Emočne chladný človek može prijať závazok dlhodobého vzťahu, ten kto je citlivý a otvorený sa nemusí chcieť viazať.