Zdravím, potrebujem pomôcť... som študentka na univerzite na 1. stupni, za chvíľu budem končiť. Mám 22 rokov a som vo vzťahu s cudzincom - Afričanom už 6 rokov, všetko funguje super, pomáhame si jeden druhému ako vieme, píšeme spolu, telefonujeme aj cez video. Popravde ešte som nemala možnosť poznať človeka, s ktorým by som si tak dobre rozumela... Jasné, že niekedy sa stane, že sa nepochopíme, ale vždy riešime veci bez hádky, veľa spolu komunikujeme, kým sa to nevyrieši. Vieme sa preniesť cez všetky ťažké chvíle, či už moje alebo jeho... Koncom januára mi zomrela mama a mňa to donútilo poriadne sa zamyslieť nad životom, prehodnotiť svoje možnosti a ciele... Bola som prekvapená jeho reakciou na celú situáciu, nebol deň kedy by sa ma nesnažil rozveseliť a navzdal to... Bohužiaľ sme sa nemali možnosť stretnúť naživo, pretože si to finančne nemôžeme dovoliť... Za posledné roky veľa pracoval, aby si našetril na cestu sem, pretože chce aby sme sa stretli na Slovensku... Rada by som si dorobila aj 2. stupeň, no tento rok máme možnosť sa stretnúť a ja ju nechcem len tak zahodiť, pretože ďalšia už nemusí prísť... Plánujeme si spolu budúcnosť, chce si tu nájsť prácu a ostať so mnou... Rozmýšľali sme o skombinovaní jeho práce a mojej školy a tiež o spoločnom podnájme. Viem len jedno, že ak niekto niečo veľmi chce a urobí pre to všetko, je možné... Nevieme, čo všetko budeme potrebovať, povolenia, potvrdenia, žiadosti, ako mu nájsť prácu, keď neovláda náš jazyk? Prosím Vás, ak ste niekto ochotný, máte skúsenosti alebo informácie, boli by sme Vám obaja veľmi vďačný...<3
Si 6 rokov vo vztahu s niekym, s kym si sa nikdy nevidela?
Vo virtuálnom svete je všetko krásne, dokonalé ... realita je realita ... nikdy ste sa na živo nevideli, nikdy ste sa jeden druhého nedotkli, nikdy si necítila jeho "pach" ... no neviem, strašne naivná mi príde táto Tvoja story.
@anna693274
A to si od 16 tich rokov ani s nikým nechodila ? Toto berieš ako plnohodnotný vzťah ? Keď plánujete spoločnú budúcnosť ? Fúha riadna romantika toto 😀
Toto nie je vzťah ...prepáč
6 rokov vo vztahu cez internet, teda od 16? Hlavne mu neposielaj ziadne peniaze, pretoze neuvidis ani Africana ani peniaze. Si mlada, zrejme bez akychkolvek skusenosti so vztahmi a zjavne aj velmi naivna. Poradim ti iba a len opatrnost a obozretnost, ale toto si urcite citat nechcela.
@anna693274 takze od 16 si “vo vztahu” s africanom, ktoreho si este nevidela… ale pomahate si… co presne to znamena? Kolko penazi a nahych fotiek si mu uz poslala? A on sa dufam za tych 6 rokov naucil po slovensky, aby sa tu mohol zamestnat… za 6 rokov neboli peniaze na to sa stretnut (pricom dovolenka v afrike sa da poriesit za par stoviek), ale na prestahovanie sa na slovensko, zabezpeku a zivit ho uz prachy budu?
autorka prosím ťa v akom ste vzťahu? Lebo toto mi pripadá ako všetko možné, len vzťah nie - aspoň nie partnerský
Vyslovene jazyk nepotrebuje. Ak vie anglicky, tak korporat ho vezme. Myslim, ze potrebuje pracovne viza.
Ale, dobre si to premysli. Ja nechcem vsetkych ludi hadzat do jedneho vreca, ale je vysoko pravdepodobne, ze sluzis len ako vstupenka do EU. Zrejme ma takych dievcat z EU rozpracovanych viac a caka s ktorou sa to podari. Len si ho prosim ta hned neber za muza a nemaj hned deti.
@anna693274 ovlada anglicky? v akom jazyku komunikujete? ma nejaku skolu? na zapadnom slovensku je kopu cudzincov zamestnanych neovládajú slovencinu. urcite by som zvazovala velkomesto, ba najlepsie na pracu pre cudzinca asi... ake všetky papiere neviem... skus hladat na nete imigracia na slovensko, praca pre imigrantov a podla toho co sa docitas, by som bud volala na urady, pisala a informovala sa dalej... opatrna bud, davaj si pozor. inak drzim palce 🙂, do buducnosti odporucam skor zahranicie ako prahu, vieden na zivot s cudzincom, na slovensku je dost pritomny rasizmus... na zaciatku to budete mat tazke, ale skolu by som nevzdavala... najdi si pracu popri aspon, ale skolu nevzdavaj a neodkladaj, studuj dialkovo ked to uz denne nepojde... setrite peniaze obaja, bude to drahe a chvilu to potrva, kym sa on zamestna... bude potrebovat aj zdravotnu prehliadku, prichadza z afriky... ine ochorenia tam bxvaju, ci je ockovany a proti comu vsetkemu...
@anna693274 Čo sa týka papierov - smer cudzinecka polícia, tam ti dajú všetky informácie.
A čo sa týka jazyka a práce: uč ho základy. Musí sa naučiť aspoň základy v slovenčine keď tu plánuje žiť. Angličtina stačiť nebude. Určite nie dlhodobo ak nie je IT, alebo neplánuje pracovať v korporate v BA, KE a väčších mestách. Keď bude vedieť aj len kockato slovensky, veľmi mu to pomôže. Aspoň základné frázy a slová. Poznám Libijcanov co tu žijú dlhodobo, a ti co vedia aspoň kúsok slovenský, našli rýchlejšie prácu.
@anna693274
vies co? Ja tajymto mladym obycajne neberiem iluzie a odkivem skoro cokolvek, ved padnu na nos a poucia sa. Ale toto uz je moc. Tebe chyba otec, do ry, ktory by ti poskytol nadhlad a objasnil situaciu. Toto uz nie je len obycajna naivita ale uz je to az nebezpecne pre teba.
Tato tema ma zaujimala kedysi a tak som pozerala dokumenty. Zo strany europanky aj africana manzela po rokoch. Samozrejme, ze jemu islo o viza. V afrike mal zenu s detmi a privalil si ich do Nemecka - k manzelke Nemke! Ze ju skoro slak trafil opisovat asi ani nemusim...
Dievca, v dobrom:
Aj s Petrom z BA bude vsetko krasne pocas virtualneho vztahu. A ci sa ti to paci alebo nie - laska v takomto pripade hory neprenasa, bez penazi je rychlo po laske. Ma super vzdelanie, je aspom super ITak, ze by ho korparat zamestnal aspom co sa vefomosti tyka?
Budes musiet vsetko tahat sama! Urady, natahovacjy, financie. Na skolu rovno zabudni. Narobi ti deti, abi na materskej poriadne nebudes, lebo by ste nemali co jest. Pojdes makat.
Prosim ta, ja ta nepoznam a moze mi byt hedno, co s tebou bude ale akosi nie je.
Nekomplikuj si zivot. Ja by som ti priala aby ste patrili k tomu 1 zo 100 % kde ide o uprimnu lasku. Ale skor to tak nebude.
Skus urobi test...
Napis mu, ze si mala nehodu a budes do konca zivota leziaca ochrnuta, byvajuca v ustave, nemas $ na najom ani nic. Ze potrebujes aby ti rodina platila ustav.
Mozno bude zo zaciatku mily ale stav sa o co chces, ze casom bude po laske, hlavne ak mu povies, ze za takych okolnosti si ho nevezmes za manzela...
Cez tento test neprejde.
@lenkakravcova sice jej informacie na cudzineckej policii daju, ale zaroven aj rovno "neviditelny zakaz" , ze ho tu nikdy nedostane...
@nikto2234 african z blizkeho vychodu? Geografia by trochu pomohla...
@anna693274 ako zena "nevyhovujceho muza podla slovenskych pomerov" ti poradim, najprv dorobit skolu. Na stretnutie si dohodnut 3 krajinu- nie jeho domacu. Pookukat sa, ci to naozaj aj v reale je take super (nemusi byt, chemia nemusi ucinkovat). A ked sa utvrdite, ze chcete v tom pokracovat, zarobit peniaze na vlastny najom. On nech si sam najde pracu v nejakom korporate-idealne vo viedni ako na sk, ale aj sk ide, ak sa mu to podari. A ked tu bude, spolocne byvanie je to najmenej...
ďalšia ktorej decká budeme hľadať v cudzine alebo v tom lepšom prípade platiť náhradné výživné 🙈 mňa z tohto celého zaujíma len jedna jediná vec - čo študuješ? rada by som vedela aké zameranie majú tebe podobne dievčatá
@anna693274 vy ziadny vztah nemate. Myslis ze na teba caka 6 rokov? 🙈 african sa chce dostat do europy a ty si vstupenka. Takych ma urcite viac a ktora zaberie prva, s tou pojde.
Vykasli sa na neho a nestracaj roky mladosti.
@anna693274 odkiaľ je?
Vy ste sa nikdy nevideli?
Hádam si nemyslíš ze zdravý muž nemal 6r sex a bol ti verný?
Vy nemáte vzťah..
@zuzanka.zuzu Jedna moja známa študovala medicínu, keď si našla online cudzinca z Afriky. Sú dodnes spolu. Prečo si myslíš, že musí byť totálne tupá, keď si našla cudzinca? Minimálne angličtinu musí ovládať na dobrej úrovni, ak sa chcú dorozumieť.
Isteže.... Vzťah a laska💔💔💔nezabudni mu poslať 100 000 on vám kúpi byt, aj taka tu už bola. Okrem teba ma takto rozrobenych ďalších 100,z toho sa len niečo zúroči, ked jedna slušný zisk, ked 10, nový milionár z Nigérie. O bože, naco sú vám tie vš 🤣🙃🌑
@lenkakravcova
1.vôbec nemusí byť tupa tá čo si nájde cudzinca, to kde si zobrala že niečo takéto tvrdím?
2.tato tupa je
3.tieto dievčatá/ženy vôbec ale že vôbec nemusia dobre ovládať angličtinu, nemaj ilúzie 😀 (tým netvrdím že táto neovláda, len píšem že nemusí)
@ahhola VŠ je špecializácia na niečo, VŠ sú potrebné... čo je problém tak to je kritické myslenie. to buď zlyháva alebo úplne absentuje. a to sa na VŠ už neučí, to treba začať oveľa skôr
Už viac vymyslene to ani nemôže znieť, ,,trochu" si prestrelila s tými 6 rokmi vo vzťahu s Afričanom, s ktorým si sa ešte nikdy nestretla. 🤭
@anna693274 mozes prosim ta išiel objasniť, aký ze to mate ten váš "vztah"???
Fuuu z Afriky , odkiaľ, moslim? Kresťan? Tak co dodať, len držím palce aby nemal rodinu deti a ty si nebola len cesta ako sa dostať do eu, oni vydržia aj roky sa pretvarovať ale teda snáď to nebude Tvoj prípad ☝️