Vzťah kvôli deťom

15. mar 2022

Aky mate nazor na udrziavanie vztahu kvoli detom? Dobry otec, stara sa aj o domacnost, ako clovek fajn, len sa nerozpravame o partnerskych veciach, nema zaujem riesit nas dvoch a tiez uz niekolko mesiacov nema zaujem ani o intimne veci. Zostali by ste kvoli detom?

diamond007
15. mar 2022

Poradňa... Ak nie je východisko tak nie

autor
15. mar 2022

@diamond007 uz sme boli, nic sa nezmenilo a on to cele stopol, slubil zmenu, ale uz par mesiacov sa nic nekona

kkovacovak
15. mar 2022

Nezostala. Ako sa potom vaše deti budú v dospelosti správať k svojim partnerom keď to nevidia v detstve doma? Nevidia ako má fungovať muž a žena v partnerskom vzťahu. A deti to hlavne vycítia. A ty chceš byť na čo v takom vzťahu? Nájdi si niekoho s kým budeš chcieť byť a nie niekoho s kým máš pocit že musíš byť.

deti95060810
15. mar 2022

zostala .... aspoň začas kým si dobre nerozmyslím ako ďálej, ktorým smerom sa pustiť...

sissy27
15. mar 2022

“Kvôli deťom” je otrepaná výhovorka. Zostávaš kvôli sebe, pretože sa bojíš zostať sama a radšej budeš v nefunkčnom vzťahu. Čo z toho majú deti? Veď ak je dobrým otcom, tak ním zostane aj po rozchode / rozvode.

vilma7
16. mar 2022

A čo viedlo k tej zmene z jeho strany?

mk22
16. mar 2022

Určite nie.
To k čomu také zitie?
Tebe nebude chýbať objatie láska, intímne chvíle.. Spoločne aktivity kino prechádzka.
To co ukážete deťom aký vzor ľudí, ktorí si "rozumejú"? Nikdy neuvidia rodičov objat sa..
Normálne od seba a deťom ostaneš dobrou matkou on dobrým otcom.

autor
16. mar 2022

@sissy27 ja sa sama zostat nebojim, som este dost mlada na to, aby som zila so "spolubyvajucim". Som frustrovana po zenskej stranke a kvoli tomu sa citim celkovo zle. To len on tvrdi,ze on je s takymto byvanim v pohode, lebo inak by deti nevidel kazdy den a ze keby odidem,tak by to bolo vydieranie z mojej strany.

autor
16. mar 2022

@vilma7 zmena nastala po narodeni prveho, zacal kolotoc nevyspatia a bola som podrazdenejsia a on to vsetko bral strasne osobne. Nesnazil sa ma pochopit, ale zacal sa mi vzdalovat. Tak isto aj sex bol len ked som ho ja iniciovala.

pragmaticka
16. mar 2022

Ak sa každý deň nehadate pred deťmi, prečo nie. Mam tak kamošku. Už roky nefunguju ako partneri. Keď ku nim prídeš, nikdy by som to nepovedala. Rodinná pohoda kôli deťom. Komunikacia však medzi nimi ako partnermi, ci akákoľvek intimita nulová.
Mam kamošky co sú rozvedené žijú v patchwork familiach. Noo ďakujem neprosím, co tam oni spolu musia denno-dene riešiť. Nehovoriac ak mas menšie citlivé deti, môže im rozvod narušiť kompletne ich psychické zdravie. Okrem toho ako rozvedená to budeš mať náramne ťažké, co sa výchovy detí týka resp. času pre seba. Obetuje potom najbližších 10r len deťom ak teda nemáš mamu pri sebe co by ti občas postrážila, atď. Dôvodov je kopec. Osobne ak spolu fungujete normálne bez hadok, urážania sa atď tak by som zostala.

autor
16. mar 2022

@pragmaticka z praktickeho hladiska mas pravdu, je jednoduchsie zit takto, na deti sme dvaja, chodime spolu na vylety. Nehadame sa, len z casu na cas ja otvorim tuto temu,lebo ma to trapi, on tu temu neriesi. Ale aj to neskonci hadkou ako predtym, teraz to je uz len o tom ,ze sa vyrozpravam a vyplacem a on je ticho. Chyba mi ale ta intimita, nemam potrebu si hladat niekoho ineho, ale neviem si predstavit takto zit este 20rokov. Co tie tvoje kamaratky?nie su frustrovane ako zeny.

mk22
16. mar 2022

Život máš iba jeden, môžeš ho prežiť alebo prežiť aj užiť.
Odišla by som.
Byt vo vzťahu je úplne o niečom inom.
Obdivujem ta.

makova333
16. mar 2022

Autorka: A ako ti odvovodnil nezaujem o intimnosti vo vasom vztahu?

sissy27
16. mar 2022

tak on by chudáčik nevidel deti každý deň, ale že deti vyrastajú v nefunkčnej rodine, kde matka pravidelne plače a je nešťastná (a buď si istá, že deti to vnímajú), je preňho ok, ano? Teraz sú deti malé, ale čas ide rýchlo a stále bude niečo, prečo "kvôli deťom" nebude vhodný čas odísť - nástup do školy, puberta, prijímačky do školy, prijímačky na výšku... No nie. Ak sa on nemá k tomu, aby váš vzťah doriešil, či už poradňou a snahou o nápravu alebo ukončením, tak to urob ty. Jemu to takto vyhovuje - má postarané o domácnosť, deti vidí každý deň, zrejme máte podelené náklady na chod domácnosti - nemusí nikam chodiť pre deti, platiť výživné, upratovať, variť... A gulky si vytrasie niekde inde. Dobre mu je, čo by riešil...

matkaleskova
16. mar 2022

Ak nevie dodrzat, co slubil, sama vies, ze to proste nema zmysel a bude lepsie, ak sa vase cesty proste rozidu

autor
16. mar 2022

@makova333 ze je unaveny, nechce byt v strese,ze sa deti prebudia a bude treba ist za nimi, ze ja som ta co vyzaduje, aby sme boli umyti a ze je okolo toho tolko chystania,ze sa mu nechce...som mu povedala,ze ak to takto berie,ze potom nikdy nebude idealny cas...

autor
16. mar 2022

@sissy27 uplne suhlasim s tym co pises, takto isto som mu to vysvetlovala, ze tie deti nie su hlupe, oni to vnimaju. On si mysli,ze ked sa nehadame,ze deti su v pohode a stastne. Ja si tiez myslim,ze je sebecky, ze si vybera moznost, ktora je pre neho pohodlnejsia. Lebo vlastne on nic navyse robit nemusi,on sa nemusi ani snazit a ma na pohlad komplet rodinu.

mk22
16. mar 2022

To je blbcek😀 ma sa umyť k sexu, radšej sa neumyje😀
Súhlasim
@sissy27 on je spokojný, píska a ty tancujes.
Ak to nemieni zmeniť, ukončí také spolunažívanie.
Prečo ty by si mala robiť všetko tak, aby on bol spokojny.
Fajn, nechceš nemusíš.. Ale robiť mu kuchárku pracku a viesť domácnosť lebo toto mu stačí.
A ty si kde, tvoje potreby.. Nezáujem.
Dobre.
Tak si zariadim život podľa seba.
A nech si vari perie stará sa o deti.
Ú neho sa nič nezmení.
Potrebu na sex nemá nebude nikdy mať, pti tebe.. Tak si Zariad život po svojom.

sissy27
16. mar 2022

kristovanoho, jemu robí problém sa umyť pred sexom? 😀 tak už len za toto by som mu zbalila kufre nech ide niekam kde ani teplá voda netečie 😀
Prestaň robiť to, čo vyhovuje jemu. Je to tvoj život a život tvojich detí. Ak nie si v tomto vzťahu šťastná a spokojná a z jeho strany nie je žiadna snaha o nápravu, tak sa k zmene budeš musieť odhodlať ty. On očividne nemá potrebu a ani dôvod niečo meniť, takže si na ťahu.

makova333
16. mar 2022

Tak som si myslela dobre. Je to forma trestu. Zvaz ci chces byt cely dalsi zivot trestana.

autor
16. mar 2022

@mk22 najviac ma zranuje to,ze ja sa o seba staram, po dvoch detoch vyzeram tak ako pred detmi, sportujem, vzdelavam sa, venujem sa domacnosti, detom a citim sa odmietana, je to strasne deprimujuce. Keby toto niekomu poviem,tak by mi neveril. Zeny okolo mna maju problem, ze muzi ich nutia do casteho sexu a o mna on ani nezavadi.

autor
16. mar 2022

Niekedy rozmyslam, ci je psychicky v poriadku, lebo toto meno normalne. On aj tvrdi,ze jemu tie poradne s psychologom nic nedali, ze to bolo zbytocne. Ja nechapem ten postoj, mne to dalo vela,mna to nakoplo si este viac vazit to co mam, uvedomila som si chyby, ktore som robila a pracujem na sebe.

mk22
16. mar 2022

Pozri máš dve možnosti, bud zostaneš a budeš hrať deťom akože dokonalú rodinu, lebo v skut dokonalá nie je.
Obetujes sa, budeš iba matkou a ženou v domácnosti.. Tvoje potreby nikoho zaujímať nebudú nikto ich riešiť nebude.
Takto môžeš žiť dokedy?? Aká je tvoja predstava, kým deti vyrastú?
Tie roky budeš co.. Variť usmievať na deti muzikovi Parít ponožky..
Určite nie.
Druhá možnosť.
Od seba, mamou ostaneš, on otcom tiež.
A ver ze stretneš muža ktorý sa velmi rad umyje kvôli sexu aj každý den🙃

autor
16. mar 2022

@mk22 presne toto som mu vcera vravela,ze sa citim len ako vec co naplna ich potreby, ze sa necitim ako zena. Ze v prvom rade som ,zena, az potom som matka. Myslim si,ze on to nepochopil, alebo sa nad tym ani nezamyslel.

autor
16. mar 2022

@mk22 a najlepsie je, ze on sa ide kazdy vecer osprchovat, neni humusak, ale potom ide hned spat.

sense
16. mar 2022

Nezostala som... Odišla som... Dobrým otcom môže byť aj naďalej,

mamkalentedkova
16. mar 2022

Teraz sú deti malé ..chodíte spolu na rodinné výlety. Trávite spolu čas a na oko hráte šťastnú rodinku ..áno deti sú možno ako tak v pohode ..aj keď im asi vŕta v hlave,prečo keď je všetko také super,je mama taká nešťastná ? Vieš deti vyrastú,budú viac času tráviť bez vás s kamarátmi a čo budete robiť vy ? Predstav si váš život onoar rokov ..Budete chodiť každý sám niekam ? Alebo budete sedieť doma na gauči ..nRozchod bude pre deti tiež stresujúci ..spočiatku určite áno ..ale časom všetko pochopia a myslím,že šťastná a spokojná mama je oveľa dôležitejšia ako nejaké rodinné divadielko .Deti sa oveľa lepšie prispôsobujú zmenám a situáciám ako si myslíme .Ale treba sa aj s nimi otvorene,veku primerane o veciach rozprávať .Ale samozrejme ,najlepšie svoje deti poznáš ty ..ty vieš ako sú citlivé ,aké majú povahy ..každopádne existujú špecialisti..psychológovia,ktorí vedia byť nápomocní .Držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek ,aby to bolo rozhodnutie správne a aby si bola šťastná

bubbinaa
16. mar 2022

Kvôli deťom nie, lebo oni dokážu vycítiť že niečo nie je v poriadku aj tak a môže sa stať, že budú trpieť ešte viacej akoby ste boli od seba. Čiže buď na vzťahu popracujete a budete chcieť spolu byť, alebo nie.

autor
16. mar 2022

@mamkalentedkova presne toto si uvedomujem, deti odidu a ten vztah sa potom urcite rozpadne, ak na nom nebudeme pracovat. A hlavne nechcem dat detom priklad,ze vo vztahoch sa ma takto trpiet.

mamkalentedkova
16. mar 2022

Presne tak .treba myslieť na to,že deti si vzory správania so sebou berú do života .Žiadna matka nechce dcéru učiť ,že je správne trpieť a prispôsobovať sa ,necíti sa milovaná len preto,že si aj matka,nie len žena ..taký život by si nechcela ani pre svoju dcéru ..a určite by si ani nechcela ,aby tvoj syn svoju bral ako samozrejmosť ..bez toho aby ju miloval a vážil sunuu ako ženu . To je myslím odpoveď na vsetko