Ahojte, rok a pol kým sme dostavali dom sme bývali u svokry, vychádzali sme spolu fajn až na jednu vec, svokra sa vždy snažila chudnúť, držala rôzne diéty atď. Mne zostalo po pôrode asi 8kg navyše, muž prestal fajčiť a tiež pribral okolo 10kg, obaja sme už ale na svojej pôvodnej váhe. No v tom čase svokra stále komentovala jedlo, čokoľvek som jedla, varila atď. Napríklad na raňajky som si dala vianočku a hneď "no to ti není treba" alebo "radšej pečivo a zeleninu by si mala" a toto sa stupňovalo na všetko napríklad piekla koláč a hneď "no pečiem aj keď vám není treba" aj keď bol taký zdravší obed tak hneď začala "si nakladajte menej, veľa vám netreba" alebo doteraz si pamätám ako sme raz prišli s mužom z nákupu v lete, dali sme si hneď nanuk a tiež to komentovala "bože toľko sladkého vám není treba, sa pozrite ako vyzeráte".
Pritom varila som nám zvlášť, nevarila nám ona aj sme si nakupovali sami ale tieto reči na mňa veľmi vplývali. Kedykoľvek začala tému že "a vieš koľko vážiš? Si dávaj pozor na líniu" no aj keď som ju ignorovala a vždy sme sa ozvali tak ona si išla stále svoje.
Ja som sa dostala do štádia že mi vadilo jesť pred ňou a celkovo pred ľuďmi, hanbila som sa ponúknuť sa na návšteve a celkovo som mala problém čo sa týka jedla.
Už bývame dva roky sami ale stále mám taký divný vzťah k jedlu, radšej sa najem keď ma nikto nevidí, alebo celkovo u nich mám taký blbý pocit keď si mám niečo zobrať. Doma problém nemám
Je to na nejakú terapiu alebo to chce čas?
ona to tak možno ani nemyslí, ako to z jej úst vyznie. chce vám dobre, veď vám neradí zle. samozrejme, dá sa to povedať aj inak, nie ako jej huba narástla 😀 ale hej, ľudia toto počúvať jednoducho nechcú.
@tanikka
Nezastavaj sa jej! Toto je absolutne neprijatelne.
Vela ludí si z takých hlodov odnáša neraz poruchy príjmu potravy - čo sú vášne psychické problémy. Sama autorka má už teraz problém. Mnoho ludí skončí pri grcaní, či anorexii, alebo obzerstvu.
Svokra nemá čo dospelých ludí vychovávať. A dokonca toto nemá robit ani rodic dietatu. Je to skodlivé.
Svokre by som za také debilné reči napchala tie koláče do papule 🙂 S mojou svokrou mám absolútne opačný problém, tej na otázku, či chcem jesť a či mi naloží, poviem 10x "nie, neprosím si" a aj tak mi následne pristane pod nosom tanier s jedlom :D bola by schopná ma aj kŕmiť lyžicou, len aby som to zjedla.. mega otravné.
Otázka je, ako sa ty cítiš vo svojom tele a či máš pocit, že je potreba nejak vylepšiť vaše stravovacie návyky. Ak s tým doma ani inde problém nemáš, len u nich, tak to podľa mňa nie je na terapiu, skôr len naučiť sa ignorovať také sprosté reči.. alebo ak má mať také reči neustále, tak si u nich nič nedaj, ešte ju to nakoniec bude mrzieť..
@baluinka Dá ti tanier pod nos? Tak si ho rovnako aj odprace. Nedaj sa manipulovat
Jasne, ze to nie je v poriadku. A aj keby to myslela neviem ako dobre, nech si svoje reci necha pre seba, tymto ti akurat tak uskodi. Normalne by som jej na to povedala svoje, nech si nedovoluje. Tvoj muz je s tym ok?
je to stará toxická ježibaba, skôr si myslím, že chcela na vás finančne ušetriť ako strážiť tvoju líniu ako vojenský pes..nešla si na Miss World? tak načo takéto pripomienky? mala si jej buchtu dať do úst
@baluinka presne, šiškou jej zacpať ústa
@baluinka práveže my sa stravujeme zdravo... samozrejme občas niečo sladké, mám 165cm a 59kg nepríde mi že už teraz by som to potrebovala
@zanettsur nie, vždy sa ozval, on je na to ale zvyknutý a vypúšťa to, hovorí to celý život
@karolinakr jedlo sme si platili sami
nespokojnosť s vlastným telom si ventilovala cez vás, nič si z toho nerob
V tom bude nejaky svokrin mindrak (z vlastnej postavy), alebo nejaka zavist (napr. "ked ja nemozem, nech nejedia ani druhi"). Jedlo je podla mna jedna z zivotnych radosti a treba si ju (v rozumnej miere) uzivat, vychutnavat.
Autorka, prestan davat vyznam tomu co svokra hovori. Preco si pripustas jej reci? Preco si myslis, ze vravi pravdu? Ty poznas svoke telo, vies ako sa citis a dokonca si dospela a svojpravna. Nedopust, aby nestastna svokra, dogabala tvoj zivot len preto, ze sama nedokaze akceptovat vlastnu vahu. To je le priklad a plati to pre vsetko ostatne. Ty sama urcujes svoju hodnotu, nie ostatni. Takze ich blbe reci, by sa ta nemali dotknut, lebo ta vobec nepoznaju.
Jednoducho si tieto hlupe reci nepripustaj a bude dobre. 🙂 Najidealnejsie je postupne sa vo svojom zivote odrezat od takychto toxickych ludi, pokial je to mozne, samozrejme.
A svokrina snaha schudnúť bola úspešná? Ona je štíhla? Pre koho piekla, keď ona drží diétu a "vám netreba"?