Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

pribinak
6. mar 2022

@simonasimka8 všetky kontrolky by mi blikali, toto bude nejaký majetnicky debil

oli2782
6. mar 2022

Na týždeň? Kým on príde domov? Nie celkom rozumiem. Pracuje v záhraničí ?

karhu
6. mar 2022

ked/ak budes mat vlastny dom, preco by si mala chodit na tyzden k rodicom? mas svoje, zijes vo svojom, nie?

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@oli2782 ano pracuje v zahraničí

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@karhu áno, to je jasne . Ja som mu to len navrhla ze by to chcela na začiatok, kým si zvyknem... je to pre mňa iná dedina a našimi mam blízky vzťah, viem ze to sťahovanie z citového hľadiska bude pre mňa ťažšie

thoughtfulweirdo
6. mar 2022

A čo je jeho do toho? Veď on bude aj tak preč 🤷🏻‍♀️ nepáčilo by sa mi, keby mi chcel partner určovať čo mám robiť v čase, keď on nie je doma.

im709vf
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli2782
6. mar 2022

Jednak nemá ti čo zakazovať/prikazovať a hlavne ešte k tomu keď nebude doma. Je to dosť zle už teraz a neponáhlaj sa podľa mňa do toho bývania s ním

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@im709vf jemu vadí že tam bude proste stáť dom a ja budem u našich... ďakujem za tvoj príspevok lebo uz fakt som si myslela ze som precitlivela v tomto

pribinak
6. mar 2022

@simonasimka8 zakazovanie a obmedzovanie sociálneho kontaktu s rodinou a blízkymi je jasný znak manipulácie a psychického týrania

Chceš fakt dieta s takýmto chlapom?

neznamaznama
6. mar 2022

@karhu nerozumiem tomu, prečo by mal byť problém s tým, že chce ísť k rodičom. Skúsiš mi to vysvetliť? Lebo môj manžel bežné chodil na pár dní k rodičom aj s deťmi a to som nepracovala v zahraničí.

@simonasimka8 nie je nič zlé na to ísť k rodičom. Naozaj by ti mala zablikat kontrolka, toto nie je normálne správanie. Ani trošku od milujúceho partnera.

cacianka
6. mar 2022

Prosím ťa, nete sa do svadby, dieťaťa a stavby.
Ja ho nepoznám, ale už mi neblika iba kontrolka ale maják ako mrakodrap v Dubaji !

komplikovana
6. mar 2022

cele zle uz od zaciatku. On ti nema pravo nic prikazovat ani rozkazovat aj keby ste boli manzelmi. Stale si slobodna osoba a to aj v manzelstve. Mam pocit, ze sa zasekol niekde v 19storoci. Ist k rodicom na tyzden ak by nebol doma, je normalne. A dokonca je normalne ist na navstevu k rodicom aj keby doma bol. Potom je to o dohode. Divny je on a nie ty, takze by som si v tomto pripade zvazok manzelsky s tymto panom rozmyslela.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@pribinak práveže mi nič také nezakazoval ani nezakazuje , len keď mu povedala môj názor na to keď sa presťahujeme tak mi to povedal

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@neznamaznama on mi to vysvetlil tak ze keď tam bude dom preco by som mala byt u našich. Keby som tak ze napr na kávu tak je to OK ale keby idem takto ze na týždeň tak je problém.

stanulienkat
6. mar 2022

@simonasimka8 ty nebudes moct ist k rodicom, ale budete mat dom na svokrinom pozemku. Bude chodit denne na inspekciu a montovat sa do vychovy. No...ani by som nestavala.

marca12
6. mar 2022

@simonasimka8 mozno ste sa aj zle pochopili. Nemyslel to tak,ze cez tyzden by si chcela byvat u rosicov a na vikendy by si prisla do spolocneho domu? Mnohe tu pisu,ze by im blikala kontrolka. No mne by blikala aj u teba. Nie je celkom normalne,ze dospela zena si ide zakladat rodinu a uvazuje,ze si bude zvykat na novy domov tak,ze v nom nebude ani travit cas. Ja ked som sa odstahovala definitivne od rodicov,tyzden som plakala a myslela,ze nastal koniec sveta,tak mi bolo. A to som sa nevedela dockat,kedy vypadnem z domu a budem byvat sama. Len mi prislo luto,ze uz to nikdy nebude take ako predtym. Ale ani ma nenapadlo chodit prespavat domov. Mam svoju domacnost. Ked budete mat dieta,je fajn ist na par dni k rodicom,ale nezabudaj,kde budes mat domacnost.

dagas
6. mar 2022

@simonasimka8 my momentálne bývame u našich..Malá je na babinu zvyknutá keď nieje pár dní doma malá je hotová..ked postavíme určite sem budeme dosť často chodiť prespávať..tak isto aj k svokrovcom..doma budeme mať svoj pokoj a takto budeme mať prázdniny...ak budem mať bábo až keď postavíme muž bude určite prvé dni doma.potom ku nám pôjde mamina na pár dní.Viacerím je veselšie..inak keď budete mať dom na pozemku svokrovcov určite tam bude muž strepaný niekoľko krát do dňa 🙊

sense
6. mar 2022

Keby mi toto chlap povie tak by mi neblikali len kontrolky ale hukal by mi maják... Ešte nie ste zobrati nemáte dieťa a on sa už vyhráža s rozvodom? Už len podmienka byt v meste alebo dom na pozemku jeho rodičov. Prečo neprichádza pozemok od tvojich rodičov do úvahy?

karhu
6. mar 2022

@neznamaznama ist k rodicom sem tam na navstevu a pobudnut tam hoci i tyzden ci dva je ok, ale zakazdym ked je muz v praci utekat k mame..lebo si neviem zvyknut? tak naco potom zakladat vlastnu domacnost, ked sa neviem odstrihnut od maminej sukne?

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@marca12 nie myslela som to tak ze keď bude v práci, nakoľko chodí do zahraničia niekedy aj viac ako na týždňovky , tak by som išla k našim napr týždeň a potom by som prišla naspäť. Viem ze z dlhodobého hľadiska to nedáva zmysel , chcela som to iba na začiatok. A len vtedy keď nebude doma

zmrzlinka2021
6. mar 2022

@simonasimka8

Ak sa uz teraz vyhraza rozvodom, ja by som do manzelstva a rodicovstva s nim nesla.

A vobec nevidim zmysel stavat dom s niekym, kto bude fungovat v zahranici.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@sense tak túto otázku som dávala ale nedostalo sa mi odpovede. Proste to nebral ani ako jednu z možností

im709vf
6. mar 2022

@simonasimka8 aj mne tu stal byt, a nič hrozne sa nestalo 🤷🏼‍♀️ po čase som si zvykla na rolu "panej domu", na rolu matky, odchod od rodičov. Nepotrebovala som si v tomto smere nič dokazovať, že teraz proste musím byť v novom byte, lebo som sa vydala. Blbosť. Tak som to cítila, tak som aj robila. Tiež mám veľmi dobrý vzťah s rodičmi, a nemám pocit ze som teraz v tomto smere nejako ovplyvnila chod mojej rodiny.

amelie2017
6. mar 2022

Tak mne by sa to nezdalo uz pri tom, ze ti dal na vyber byt v meste alebo dom u neho na dedine. Preco nie na pozemku tvojich rodicov? Tak by dom nestal len tak prazdny, ked bude on v zahranici. Vsak k vasin by si si len odbehla na kavicku, alebo oni k vam. Ci ta chce mat pod dohladom buducej pani svokry?
A po tych dalsich slovach s vyhrazanim rozvodu by som si 10 krat rozmyslela, ci bude nejake spolocne byvanie a buducnost.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@amelie2017 nedostalo sa mi odpovede z jeho strany preco nie na našom pozemku , pritom má omnoho lepšiu polohu a nieje v kopci ako ten ich.
Pravdupovediac ma to veľmi zarazilo , že čo mám možno čakať dobuducna keď pri takéto dá sa povedat "banalite" to takto povedal. Pritom mame celkom hamronicky vzťah a ja ho vnímam ako dobrého človeka .

amelie2017
6. mar 2022

@simonasimka8 no ja by som po tej odpovedi patrala. A teda po tejto jeho reakcii, by som si asi pred stavbou domu radsej otukala byvanie s nim. Ist spolu na pol roka do podnajmu a uvidis, ako budete fungovat. Ako niekto to vola byvanie na skusku- ale stavba domu je ozaj velky zavazok, obzvlast teraz, ked su ceny astronomicke.

zuzike123
6. mar 2022

Kym postavite dom, kde budete byvat? Bude to len jeho investicia/dom alebo spolocny? Budete ako manzelia ci len par a ked sa mu zachce ta vyhodi? Toto by ma trapilo ovela viac ako to, co mozno raz bude, ked... Ak to ma byt vas spolocny domov a zaunvestujes donho cas a peniaze, ver mi, ze za par rokov budes rada, co ste spolu vybudovali a nebudes musiet/chciet zdrhat k rodicom. Ako si chces vybudovat zazemie, skamaratit sa so susedmi, rodinam s detmi, ked doma takmer nebudes?

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@zuzike123 bude to určite spoločná investícia. Rozprávali sme sa aj o svadbe takže dom by bol aj na mňa. Ale ja nechcem utekať ako som už hore pýtala chcem len občas ísť k našim keď budeme sama v dome

sparrows
6. mar 2022

Už ti začína ukazovať jeho pravú tvar s príkazmi/zákazmi… 🚨🚨🚨