Vždy som na vine ja. Váš názor na takéto správanie

26. máj 2023

Je normalne toto jednanie?
Sedime, veceriame... Pozerame tv. Ja citim klud na dusi je mi fajn, oddychuje.....
Ide reklama,na Mamu na prenajom... Na to ako sa mala hana popalila na hrnci.
Zrazu veta od manzela otrasnym tonom:Nikto nie je zvedavy na tvoje eeehm....
Alebo... Je s malou vonku... Pridem tam chcem jej spravit copik, ale nepodari sa mi to, lebo mam zlu gumicku.... On povie... Vidis, este ai len prisla a uz si to pokazila... Podla Vas to je fer? Spravanie dospeleho vyrovnaneho cloveka? Alebo idem za nim, idem sa s nim potesit... Ako som sa mala s kamoskou, ako nam bolo skvele, ze sme si aj cigu zapalili.... Zrazu vyraz tvare, ticho,... Mna zacne boliet brucho je mi zle... As tykymto spravanim sa stale stretam. Samozrejme na vine som vzdy ja...
Vdaka za nazor.

aylinn
26. máj 2023

Blbeček zakomplexovaný , prezident zemegule.
Nemáš začo 😄

autor
26. máj 2023

@aylinn ale vzdy sa sprava ok. Ale len tak medzi recou hodi takuto podpasovku
Podla mna to su podpasovky... On tvrdi, ze ja som precilivena

dilino
26. máj 2023

Je to obyčajný manipulátor, blbec fakt požral všetku mudrosť sveta.Utekala by som od neho čo by mi nohy stačili.Takto si zbytočne komplikovať život.Neblázni.

aylinn
26. máj 2023

To niesu podpásovky to sú úplne zbytočné primitívne reči ktoré vravi s cieľom ponížiť ťa, uraziť ťa , aby si bola smutná , alebo o sebe pochybovala, podkopáva ti sebavedomie, manipulator. Ja by som ho hneď upratala.

reanda
26. máj 2023

tazko sa vzdy sprava ok.. asi si vsimas len fasadu

pralinka25
26. máj 2023

ako sa poznam okamzite by som mu to rovnym dielom vratila ani by sa nestihol nadychnu. no ale kazdopadne je to blbecek pokial to nie je pre vas oboch akceptovatelny druh humoru a robi to aby ta ponizil tak uvazuj o konci.

kassandra25
27. máj 2023

Vies, je podla mna hlupe sa ist pochvalit muzovi, ako bolo dobre s kamoskou a ze cigu ste si zapalili - hlupost na hluposti, lebo chlap sa snad s kamaratom nechvali zene, ako s nim bolo dobre a ze cigu si zapalil, to je ako 6 rocne decko, ktore sa pochvali mame, ze mu je dobre s kamaratom. Potom , co sa tyka primitivnych reklam a primitivnych slovenskych seriálov - to uz len samo o sebe by som cumela na vas obidvoch, co a ze to vobec nejaki ludia tejto skupiny pozeraju a zúčastňujú sa aj poznámok bud to seriálov alebo reklamy - by som nazvala " keď blby dvaja pozerajú niečo blbé" a to prostredné - s tou gumičkou - odpovedala by som: ano, gumicka nema dobru kvalitu, nezapasovala na účely, aké mala byť. - a ticho. Tym, ze ta chcel zhodit ohladom gumicky, dostane ticho a velky ignor. Opakovany velky ignor. On by si spomenul. Ale kazdopadne ti prajem este velmi vela mudrosti a " dospievania", aby si sa nemusela chodit chvalit s cigou muzovi, ako decko, ze si bola s kamaratkou - hračkou a aby si patrila do tej skupiny ľudí, ktorých by nikdy nenapadlo sledovať v televízii slovenské primitívne a nanič seriály aj s reklamami. Ste potom králmi hospodáriacimi časom, ktorý absolútne zle využívate.

thoughtfulweirdo
27. máj 2023

@kassandra25 Prečo by nemohla mužovi porozprávať, ako sa mala? 🤣 Vždy po príchode domov si s mužom rozprávame, ako sme sa mali, čo sme robili, čo sme videli, počuli, čo má ten dotyčný nové. Ja síce nefajčím, ale naposledy som sa mužovi chválila, aký perfektný burger som mala 🤤 čím spokojnejšia som, tým spokojnejší je on a naopak, predstav si, že vždy ma úprimne zaujíma, ako sa mal on, keď niekde bol. To čo by bol za vzťah, kde by si partneri nemali rozprávať, ako sa mali s inými ľuďmi 😶

kassandra25
27. máj 2023

@thoughtfulweirdo je trochu rozdiel okomentovat cigu a jedlo - burger, co si jedla mimo domu. Je trochu rozdiel len spomenut, ze s kym si bola prec a za akym ucelom a je rozdiel do detailov rozpravat pre niekoho nezaujimave blciny a veci, ktore by mozno tá samotná tretia strana - kamaratka nebola nadsená z toho, co si povedia spolu ako zeny, ze sa to vykecá inej osobe a este takej, co ho do toho nic nie je. A tu sa dobehne manzelka - nezáujmom manzela, lebo rozpráva prílis vela a také, co nemusí a je nevhodné.

jaskolka
27. máj 2023

Tak ja som nepochopila tu prvú čast, akože kto urobil to"ehmm"? A prečo? Akože v tej upútavke ta malá Hana? (inak podla mňa hrozne rozmaznanu princeznú tam hrá to dievčatko, je mi ľúto tej herečky, že takú musí hrať, ja by som v realite už veru aj na zadok dala, keby tak chova skutočne dieťa).
Alebo ty? A prečo? Proste nerozumiem, o čo presne išlo.
To s gumičkami, je blba poznámka, ja by som sa ohradila, že nech si to nechá, alebo jej teda zapletie cop sam, keď je taky múdry
No a tretí prípad mne keby sa muž prišiel "chváliť" ako bolo super a ze si aj s kamošom cigu zapálili, torz sa za tvárim divne lebo nechápem, čo je na to skvele, to je akože zapálenie cigy znak, že nám bolo úžasne? Áno, poviem, bolo fajn s kamoškou, po kecal sme, zasmiali sa, ale opisovať "zápalili sme si cigu" ako super zážitok? No neviem, mne to príde divne..čiže asi tiež by som mala zvláštny výraz.

majlo1234
27. máj 2023

@kassandra25 moj manzel je moj najlepsi kamos, a kludne mu porozpravam vsetko, o com sme sa bavili. My si povieme, aj ked sme velke hovno vysrali, a co?
Autorkin problem nema nic spolocne s tym, ze jej muza nwzaujimaju jej pribehy, ale s tym, ze si ju absolutne nevazi a este je aj debil

autor
27. máj 2023

Dakujem zeny,ja som chcela len vediet, ze ci je normalne komentovat takto partnerovo spravanie... Ze ci to proste robia aj ini muzi...
Kazdy si doma zijeme to svoje a nie to co maju druhi doma... Takze tazko dokazeme sami zhodnotit zle spravanie... Ak nemame s cim porovnat moze sa nam zdat toto ok.
Ja sa koli tymto jeho poznamkam citim priserne...uz som sa sice posunula o kilometer dalej... Ale 10 rokov som bola takto "poznamkovana"
Mometalne vysledok depresia a uzkosti...

autor
27. máj 2023

A este k tej cige... Ja nefajcim kazdy den.. Kamoska ano... Tak proste ja som sa normalne chcela potesit s clovek, s ktorym by som mala rast a ktory by ma mal nadnasat v zivote, ze mi bolo fajn, ze sme kecali, kopec sme sa nasmiali, a tak... Ze som si s nou dala cigu....
Ved to je o tom, ze ked niekoho skutocne milujem, tesim sa, ze mu niekde bolo dobre.

autor
27. máj 2023

Chcela som aj vediet, ze si sa takto chlapi bezne bavia zo svojimi "polovickami"
Lebo mojmu sa to zda uplne v poriadku...

autor
27. máj 2023

@kassandra25 ale toto si si ty vydedukovala sama
Ja nehovorim detaily. Nikdy
To co mi kto povie, ostane u mna ako v hrobe.

autor
27. máj 2023

@jaskolka no proste sme spolu jedli...
Isla ta reklama a on ten serial ma rad, ja tak neutralne, sem tam pozeram sem tam nie.
A zrazu sla ta reklama:a ja som na tu reklamu povedala ehhhm.... A prekrutila ocami. Ze Boze aka blbost....
A potom pokracovalo to co pisem vyssie...
Takychto pribehov ale mame milion... Vysledok, je vzdy ten isty. Vinna.

letfenixa
27. máj 2023

@autorka čiže ty si odsudzujuco komentovala mužov obľúbený seriál, on zas tvoje odsudzovanie. Za mňa ste si kvit.

autor
27. máj 2023

@letfenixa dakujem👍😊
No aj to moze byt. Ze to tak zobral on.

tejana
27. máj 2023

Nie, nie je to normálne. Je to manipulovanie, chce ta ponizit.. Ja by som mu povedala na to, že nikto není dokonalý.. A ani on nie.. Tak nech sa zobudí z toho sna.. Jemu sa tiež niektoré veci nepodaria, avšak takéto drobnosti hádam netreba ani komentovať ako gumičku do vlasov ( účes) 🤦‍♀️🤦‍♀️ A keby sa jemu niečo nepodarilo tak by som mu tiež povedala takú sprostosť na nejakú zanedbateľnu hlúposť.. Tak ako to robí aj on.. Nech si ochutná svoju šálku kávy. A potom by som mu povedala aspoň vidíš aké to je. Možno sa raz zobudí... Keď nie.. Tak jeho škoda.

autor
27. máj 2023

@tejana vdaka😔

retatka
27. máj 2023

Robí sa dôležitý,majster sveta , s cieľom ťa ponížiť ..Obyčajný manipulátor .Treba ho zrkadliť a dať mu ochutnať z jeho medicinky.Len nebuď ticho ,vekom sa to bude stupňovať .No myslím si ,že keď za 10 rokov sa nič nezlepšilo,tak už je márna snaha a bud to budeš ,,akceptovať ,,alebo rozchod .

tejana
27. máj 2023

Ja som mala niečo podobné asi po roku a pol od začiatku vzťahu.. Keď sme začali spolu bývať.. Tiež začal mať také prejavy keď som niečo pokazila-napríklad čisto poupratovane - podlaha všetko... Len som si robila jedlo a natrusila som na zem. A hneď blbá pripomienka ( pritom ja som si tu podlahu umyla 🤣 a aj tie omrvinky potom upratala), ďalej špinavý nôž nechala v umývadle do rána zas výtka.. No ale začala som si to všetko všímať.. Co robím ja a co on.. A uz som si išla svoje.. " prečo si nechal do rána v drese riad a nedal ho do mycky? Mne si nôž minule vytkol" .... Prečo si si neumyl vonku nohy keď si išiel do vnútra po kosení trávy a mne si to zaniesol všetko dovnútra.. Kto to akože bude upratovať.. Hlavne nie s krikom! Ale kľudne! .. A to, že som na vine bola v rôznych veciach to už ani nehovorím.. Ale nikdy som nepoľavila.. Ak som si ozaj myslela, že nie.. Teraz to už chvála bohu nerobí... Lebo zistil, že som ňou nev*jebe.. A na vine som tiež bola v rôznych veciach a ešte mi povedal, že sa mu ospravedlním. Ale ak som si myslela, že na 100perc som to nezavinila ja.. Tak som mu to vyvrátila a neospravedlnila sa (to bol boj ale nech, som si povedala) .. Potom ešte on došiel za mnou. Avšak fakt som si v tých tvrdeniach bola istá.. A nie, že paličata a zaseknuta.. Ja si viem priznať svoju chybu... Hentie vytky si niekto povie, že však má pravdu.. Áno mal pravdu, že som nemusela natrusit, že moja nešikovnost.. Avšak keď ti zakaždým niekto takéto drobné vyhodí na oči tak už je to na palicu.. Všetko má svoje hranice.. Koľko toho človek unesie.. Sem tam výtka je normál, ale non stop nie.. Treba si uvedomiť, že tak ako ja robím chyby, tak ich robí aj on.. Aspoň u nás to je tak.. Uz sme spokojný a hentie prejavy sú na minime..

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Keď veceriate, vypnite tv a rozprávajte sa

reanda
27. máj 2023

nie, nie je normalne taketo spravanie a nebolo by normalne, ani keby to tak mali vsetci ludia na zemeguli.. ked tebe nieco vadi, citis sa z toho zle, tak to nie je normalne a nemozes to prijat v ziadnom pripade, aj keby ti to kazal sam prezident vesmiru.. s muzom sa k sebe nehodite, nemate sa radi taki, aki ste, nevazite si ani jeden to, co je pre toho druheho dobre.. prevraciate nad sebou ocami.. vinna nie si ani ty, ani on, len nemate byt proste spolu.. a ty nemas od muza ocakavat, ze to bude niekto, kto ta bude v zivote 'nadnasat' .. ano, ze sa budete citit spolu dobre, ze sa budete chapat a rozumiet si - ale to ma byt automatika a nie ze sa o to budete snazit, aj ked vam to nefunguje prirodzene, lebo tak to ma byt a tak je to spravne.. ked sa s niekym citim zle a zranuju ma jeho poznamky, tak si ho nevyberiem za zivotneho partnera

autor
27. máj 2023

@reanda nuz len niekedy sa stane, ze nemas pri vybere ten rozum co za par rokov.

Mnohym sa stane, ze zrazu pozeraju na toho, ktory bol pred tym ten spravny, ako na nespravneho...ludia zreju..
To co sa nam zdalo volakedy ok, sa casom nemusi zdat. Najma taketo rozdiely
....aj ja si myslim, ze len trpime..
A urcite este dlho budeme..az kym nenastane zlom
A ten musi prist sam.

mikadooo
27. máj 2023

Ja som sa vždy VŽDY VŽDY odula, ale VŽDY. A nechala ho vyžrať si to. Tiež som si vždy vypočula, ako sa hneď sa všetko urazím. Povedala som mu len jedno - dávaj si pozor, čo vypustíš z úst. Lebo mňa nezaujíma, že si to tak nemyslel. Mňa zaujíma, čo si povedal. A ak budeš takto hovoriť, tak áno, ja sa budem zdúvať. Lebo ja nie som tvoja mamka, ktorá povie hihihi, keď ju jej muž urazí. Takže, vybral si si mňa za ženu, tak sa nauč s tým žiť, že keď mi povieš niečo nepríjemné, tak ÁNO, na tvoje veľké prekvapenie sa urazím. Občas mu samozrejme ujde čosi, ale vo všeobecnosti si dáva pozor na jazyk. Naposledy sa ma opýtal pred návštevou, či som normálna. Tak som mu večer povedala, že áno, myslím si o sebe, že SOM normálna a neželám si, aby sa ma na to pýtal pred deťmi či návštevou. Ak má pochybnosti o mojej normálnosti, nech sa ma na to opýta niekde bokom medzi 4 očami. Pokojne hneď na druhý deň sa objednám psychiatrovi a donesiem mu na papieri, že SOM normálna. Takže - u mňa naozaj dáva veľký pozor, čo pustí z úst, lebo nasleduje podobná prednáška. Jednoducho - som jeho partnerka a očakávam istý rešpekt a úctu vo vzťahu, nie zhadzovanie a výsmech, aj keď u nás obľúbená výhovorka, že "on to tak nemyslel". Ak to tak nemyslel, tak nech drží hubu s prepáčením.

reanda
27. máj 2023

zvlastny pristup.. chystas sa dlho trpiet, kym nepride sam daky 'zlom'? a co tak urobit rozhodnutie sama za seba a necakat na 'zlomy' od osudu, alebo koho?

kassandra25
27. máj 2023

@majlo1234 ano, je to uplne ine, ked je muz zalaskovany a zdiela so zenou a chce. Ale tento nechce. A este je to aj jej súper. On nehrá v lige s ňou. On je protiliga.

kassandra25
27. máj 2023

@mikadooo ja by som z takej navstevy odisla aj z vlastneho bytu.

matkahelka
27. máj 2023

neviem sice, ako dlho ste spolu, ale ak ho rychlo "neupraces", bude sa to len stupnovat a bude ta neskor strapnovat aj na verejnosti. moj svokor je taky. svokra mu to cely zivot trpela, este aj teraz po rokoch povie "jooj, ved dedo sa snazi byt len vtipny". no dakujem pekne. ja by som pri tretej takej narazke chlapa ustne spacifikovala tak, ze by si nabuduce odhryzol stvrt jazyka, ako by mi mal nieco take povedat. pretoze chlap si dovoli tolko, kolko mu zena odtoleruje.