Vzali by ste si v strednom veku muža, ktorý nič nemá?

19. apr 2023

Vzali by ste si v strednom veku "muža, ktorý nič nemá"? Nevlastní nehnuteľnosť, zarába možno tak normálne, ale časť má na ruku. Premýšľam, v prípade rozvodu aby som ho nemusela vyplatiť zo svojho.

vamajka
19. apr 2023

Z majetku, ktory si nadobudla pred manzelstvom ho nevyplacas. A asi by som sa nevydavala

doriiis
19. apr 2023

Ak ideš do svadby cez peniaze tak kašli na to.Ked ideš na hocičo cez peniaze tak radšej kašli na to.Chudak chlap

ivangeline
19. apr 2023

Njn. Som za druhy koment. Do vztahu a manzelstva nejdes cez peniaze. Clovek ma byt ciel a nie prostriedok.

mila23
19. apr 2023

cize byva v podnajme? akoze nie je dobre pozerat na prachy - ale zase treba mysliet aj na starsi vek a starobu....ak ma cast vyplaty na ruku - tak ani dochodok nebude nic moc...
ale zalezi od vela veci...neda sa len na peniaze pozerat

doriiis
19. apr 2023

@ivangeline ...tak.A hlavne peniaze majú byť prostriedok a nie ciel

autor
19. apr 2023

Mne nejde o jeho peniaze, nechcem sa obohacovať na úkor iného, ale tiez nechcem, že budem platiť hypotéku a rozvedieme sa a bude jeho časť z toho.

h2
19. apr 2023

A načo ti je v strednom veku manželstvo?

jonnie
19. apr 2023

...nemá, no možno zdedí niečo 😉

Ak si v LV vlastník ty, myslím, že to tak musí zostať. Nič nepredavas...nedarujes.

0silvia0
19. apr 2023

ty momentálne platíš hypotéku na svoju nehnuteľnosť? Alebo si chceš brať hypotéku? Sama či spolu? Viac sa rozpíš, nech dostaneš relevantné odpovede.

autor
19. apr 2023

@0silvia0 platím na moju, sama.

kvetinka75
19. apr 2023

koľko máte rokov? Stredný vek niekto berie 45 niekto 55. Ty máš koľko. Ja by som sa už okolo 50ky ani nevydávala. Na čo? Pokiaľ nám je spolu dobre, môžeme spolu žiť.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
19. apr 2023

Planujete spolu deti? Dost zalezi na tom. Ak neplanujete, nepojdes na matersku a viac zarabas, tak sa ti svadba samozrejme "nevyplati", lebo viac na tom mozes stratit, ako ziskat.

autor
19. apr 2023

@kvetinka75 a v 30tke sa na čo vydáva?

kris_tin257
19. apr 2023

Je dobré rozmýšľať dopredu a racionálne, za mňa nie nezobrala to že nič nevlastní to nie je len o peniazoch ale aj o zmýšľaní a jeho povahe, jedna vec muž sa musí vedieť postarať o rodinu ak v strednom veku nemá nič tak toho schopný asi nebude. Keď som ja bola schopná v mladom veku kúpiť si byt a mať nadštandardný príjem očakávam to aj od muža

kvetinka75
19. apr 2023

v 30tke žena chce väčšinou rodinu a deti, vybudovať spolu niečo. V strednom veku - už máme niečo vybudované, už tie vzťahy beriem inak

liljana
19. apr 2023

@kris_tin257 A preco to nefunguje naopak. Ze muz je schopny si kupit byt, ma nadstandardny prijem a neocakava to od zeny?

0silvia0
19. apr 2023

a máš deti? On má deti?

kalifka
19. apr 2023

poznala som prípad, keby takto žena uvažovala a nakoniec si ho nezobrala, rozišli sa. On do 5 rokov zdedil dva domy, pozemky a lesy.
Podľa mňa nie je nič krajšie, ked si všetko budujete spolu a nie hladieť, kto má viac.

kris_tin257
19. apr 2023

@liljana neočakáva? Myslíš že muž je spokojný keď je zabezpečený a spozná ženu s minimálnou mzdou čo býva v strednom veku u rodičov napríklad? Samozrejme že väčšine mužom imponuje keď je žena samostatná a nezávislá od muža

anna_2
19. apr 2023

pre jeho dobro, neberte sa 🙂

eternity24
19. apr 2023

Ak sa vydáš, manžel bude mat nárok v prípade rozvodu na polovicu splátok úveru, ktore ste platili v manželstve.

autor
19. apr 2023

@kvetinka75 prečo inak vzťahy keď sa na to nemám pozerať cez peniaze? Takže v mladsom veku by si sa vydávala pre peniaze a v starsom už netreba, lebo už niečo svoje máš? Zaujímavá logika. Som myslela, že svadba je z lásky.

katkaseiner
19. apr 2023

Co znamena u teba stredny vek? Mozno nebol vychovavany sposobom akym ty a mozes mu ukazat nove moznosti, moze zmenit pracu kde cast vyplaty nebude na ruku (prave preto ze mu vysvetlis dovod preco je to nespravny pristup).
Nikdy na nic nie je neskoro... moj manzel nebol vychovavany k vzdelaniu ale k tvrdej praci... napriek tomu pri mne vystudoval vysoku skolu (sice len BC ale to bola jeho volba), kopec dalsich aspektov sa naucil vlastne pri mne... kazdopadne vydavat sa kvoli peniazom a dobremu buducemu dochodku buduceho manzela ... mi pride divny pristup.

hankab
19. apr 2023

@kalifka ak by mali obaja 20 a na ucte nulu, tak fajn, nech si spolu buduju. Ak maju 45, ona ma svoju nehnutelnost (aj ked na hypo), auto a nasetrene, a on nic z toho, tak je niekde problem. Aby to neskocilo tak, ze chalan minie celu vyplatu na blbosti a ucty bude platit autorka. Ine by bolo, ak by mal realny dovod preco nic nema (pomaha rodicom, plati alimenty, ma peniaze niekde ulozene a autorka o nich nevie).

kalifka
19. apr 2023

@hankab preto je tam to ale... nevieme prečo je to takto, že nemá nič. A po daľšie, veľa si nesieme s výchovy a možno nevie ako to funguje reálne. Koľkí ľudia dostanú výplaty a nevedia si to zadeliť.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
19. apr 2023

kde som napísala že v mladšom by som sa vydávala pre peniaze. Vydávala som sa z lásky a nepozerala na to, čo priateľ má a čo nie. Ale keďže sme si chceli založiť rodinu, kúpiť spoločné bývanie, potrebovala som videiť, že je schopný zarobiť aby som všetko neťahala iba ja, a hlavne aby sme mali majetok spoločný. Nemysleli sme na rozvod ale jednoducho sme chceli aby sme boli na tom rovnako a nie že ja budem mať byt, dom, zarábať kopu peňazí a ty nič. Jednoducho rovnoprávnosť. Aby sa dokázal rovnako postarať o rodinu, deti, zabezpečiť čo treba, keď tú rodinu plánujeme, Teraz, keď som staršia, už niečo mám, nepotrbujem si nič budovať, stačia mi peniaze na bežné žitie - výdavky. O seba sa dokážem postarať aj sama. Rodinu rozširovať neplánujem. Ak by som si niekoho našla v tomto veku, tak nemám potrebu sa vydávať. Pochybujem, že by som sa ešte tak zamilovala ako v 20tke.

mimikarol
19. apr 2023

Áno. Keby som bola zabezpečená ja, tak by som sa za takého vydala. Ale ty sa nevydávaj keď už teraz rozmýšľaš nad rozvodom