Vzájomná pomoc v rodine

8. máj 2022

Žienky, tie čo máte ešte maloleté deti/dieťa a máte aj vnúčatá, je normálne, že syn/dcera alebo zať/nevesta pomoc iba žiadajú , prijímajú ale oni nijak nepomôžu...mame dieťa ešte na 1.stupni, stane sa, že aj naše dieťa potrebuje na pár hodín postrážiť,.ja si myslím, že by to malo byť vzájomne.... momentálne sa nevesta urazila, keď som jej to povedala, to fakt v dnešnej dobe iba každý pozerá na seba a nemá kúsok empatie?
Poprosím tie premudrele čo chcú písať, že kto chce pomôže a kto nechce nepomôže, to nepotrebujem čítať, to budete tiež tie čo iba pomoc prijímajú...podotýkam s manželom tiež rpracujeme, niekedy aj víkendy, nevesta je na RD, syn pracuje....fakt postrazime, keď treba prídeme aj my tam, úplne to berú ako hotovú vec.

buduciposlanec
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
8. máj 2022

No, nieje to jej povinnosť, pokial s vami ani nebývajú. Ale ak ste im pomohli dosť, mala by mať nevesta trochu chochmesu a pomôcť Vám. Ale je to len jej dobrá vôľa.

lenkasarka
8. máj 2022

@annamalaga a nie je to povinnosť ani autorky,ale len jej dobrá vôľa 😉

spadnutaslivka
8. máj 2022

Žiaľ, väčšina mladých je dnes vychovaných tak, že len všetko pre nich, ale oni pre druhých nevedia (nechcú) nič urobiť ☹

anjelicek26
8. máj 2022

Tvoje dospele deti vzdy budu v pozicii "deti" a su nauceny ziadat a brat casto aj bez obycajneho - dakujem... je to smutne no... ale realita dnesnej doby... treba si spolu sadnut, prebrat si to v klude a bez emocii, ze radi pomozete, radi postrazite, radi podporite, ale musi to byt vzajomne, kedze ste este pracujuci a mate tiez svojich povinnosti nad hlavu.....

melanta
8. máj 2022

Nie som si istá, čo chceš počuť. Teda čítať. Keď nie premudrelé reči, že kto chce pomôže, kto nechce nepomôže. Ja bežne pomáham ľuďom, u ktorých viem, že oni by mne nepomohli. Lebo pomáham rada. A som zvyknutá na to, že viac pomáham ako pomoc prijímam. Ak ti vadí, že ty im pomáhaš a oni tebe nie, tak je to jednoduché. Treba si to narovinu povedať.

elizabet173
8. máj 2022

ani by ma nenapadlo pomáhať neveste a synovi, ktorí nijako nepomôžu mne. Bolo by mi srdečne jedno, či sa nevesta urazí alebo nie. Samozrejme, že sa to nedá presne raz ty pomôžeš mne, raz ja tebe, ale ak je to trvalo jednostranné, tak je to využívanie a to neznášam. Nie si povinná pomáhať s vnúčatami ani keby si mala už všetky deti dospelé a samostatné. V rodine, kde sú pekné vzťahy a majú sa jej členovia radi, nie je problémom postrážiť sem tam vnúčatá, ale nie je ani problémom pomoc od nevesty svokre.

thoughtfulweirdo
8. máj 2022

Ja mám brata na prvom stupni a dve maličké svoje deti, strážime si deti s mamou navzájom 😅 mám aj ďalšiu sestru, čo ešte býva u rodičov, takže to rodičia nepotrebujú často, ale keď treba, dovedú brata k nám, nemáme s tým žiaden problém.

pribinak
8. máj 2022

Však rodina je od toho aby sme si pomáhali.
Nepoviem ak by si to vyžadovala každú chvíľu, ale raz za čas by sa mohla nevesta prekonať

No nič, volala by som so synom aby sa porozprával s manželkou a neočakával že budeš ochotne strážiť deti keď oni budú chcieť

1gramofon
8. máj 2022

Tak to je super prístup, že sa ešte aj urazila. Dobre ze si jej povedala co ti vadí, ale teraz by som jej to ukázala aj správaním, niektorým to skôr pomôže pochopiť co si tým chcela povedať, aké to je nemať pomoc tak ako ju nemáš ty

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
78787878
8. máj 2022

Tych mladych, co pozeraju iba na seba a dokazu len brat a nic nedavat, predsa vychovali rodicia. Mozno tie deti boli doma ofukovane, svet sa tocil len okolo nich a oni nemuseli nic. Tento model potom logicky preberu aj v dospelosti. Vidim to aj u nas v rodine, mama prilis ochranarsky vychovala brata, ktory funguje so zenou presne v rovnakom programe. Maju pocit, ze vsetci im musia pomahat ako soplavym detom, ale oni nikomu.

mamutka
8. máj 2022

Takže žena ktora je na RD s jedným dieťaťom potrebuje aby jej pomáhala žena ktorá popri dieťati pracuje? OK, ak chodí na rehabilitácie a pod, dobre, ak to je "potrebujem postrazit, lebo nákupy a kozmetika" tak akoze sorry....a ak ona nemieni pomôcť podobne tej zamestnanej matke, čo jej pomaha,je to pre mňa rozmaznaná standa co ľudi len využíva. Syn si vedel vybrať

miadi
8. máj 2022

Tak sa uraz aj ty. Ked vas k nim pozvu chod pozvy ty ich k vam .. ale ziadne ze oni si odlozia dieta k babke a pojdu do wellness alebo co len do kina ci na veceru. Nemate Asi blizke vztahy nevesta berie svagra ako “ cudzie dieta” ale vnuca (jej dieta) je vasa rodina ked to vyhovuje..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sidicek
9. máj 2022

Na rovinu, nepomáhala by som tomu, kto odmieta pomôcť mne, ešte sa aj cíti dotknutý, že čo od neho vôbec niečo chcem.

78787878
9. máj 2022

@zoro9836 Mas pravdu, len preco sa to nesebecke dieta necha stiahnut tym sebeckym ? A neustoji si svoje ?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vazky_a_motyle
Autor odpoveď zmazal
Zobraz