Význam pojmu zdravá sexualita

27. jún 2020

Čo si predstavujete pod týmto pojmom? Čo znamená byť zdravo sexuálny ? Ako často myslieť/mať chuť na sex? Keď tu čítam a niektoré ženy sa sťažujú že majú 2x do týždňa a je to málo tak rozmýšľam či som vadná že mi to nepríde nejak extra málo. Kedy človek má nejaký problém? Ako to včas zistiť? Viem že je to aj dosť individualne názorov je veľmi veľa

sissy27
27. jún 2020

Problém to je vtedy, keď ti to narúša bežný život alebo keď to nevieš zladiť s partnerom. A to je samozrejme u každého individuálne.

torysheer
28. jún 2020

Absolútne súhlasím so @sissy27 , je to velmi individuálne a všeobecné vysvetlenie pojmu neexistuje. Meni sa to vekom, partnerom, detmi, stresom, situaciou....ked som mala male deti, stacilo mi hadam aj raz za mesiac, lebo som sa sustredila hlavne na ne. Teraz su odrastene a potrebujem skoro kazdy den. Ani jedno z toho co som spomenula nepovazujem za problem, kedze partneri (ex a sucasny) sa s tym stotoznovali a stotoznuju (komunikacia-zaklad vztahu).

hankm
28. jún 2020

Asi by to nemalo byt definovane iba cez frekvenciu styku, ale aj cez ine parametre. Skor sa zamysliet, ci ti samotny sex prinasa radost, fyzicke, mentalne uspokojenie, ci to s partnerom mate aj ako isty druh relaxu. A kedze u zien je sex hlavne o hlave, treba sa zamysliet, ako vlastne vnimas samotny sex, ci to beries iba ako “povinnost”. To si musis ty sama v sebe vyhodnotit, ci pripadny tvoj nezaujem, je sposobeny starostami o rodinu, detmi a tymito zalezitostami alebo je to sposobnene systemovymi zmenami (mam deti a potreba sexu sa vytrati).

pininka1
28. jún 2020

Pre mňa to znamená mať sex keď máme obaja chuť, urobiť si na seba čas a nie iba výhovorky prečo sa nedá. Ak niekto odmieta muža, či ženu niekoľko mesiacov to pre mňa nieje zdravá sexualita.

janulka1802
28. jún 2020

začnem od konca presne ako si napísala je to individuálne a pre jedného je ok mať sex 2x do týždňa a pre iného 2x denne ja som za kvalitu ako kvantitu a úprimne je mi jedno ako často to robia iní doležitá som ja a manžel či sme spokojní my dvaja a tak by to malo byť v každom páre neporovnávať sa ale byť spokojní aj uspokojení vzájomne