Ahojte baby.Chcela by som sa len opytat aka je šanca ked si podam na sud o zvysenie vyzivneho.Zatial vyzivne plati jeho starka lebo on nikdy nemal zaujem robit a aj na co by robil ked sa jeho rodinka o neho postara.Jazdi na aute ktore je pisane na jeho otca kvoli vyzivnemu aby nic nevlastnil.Lieci sa na paranoidnu schizofreniu a byvam sama s malym v prenajme a je nerealne aby som prezila nakolko to vyzivne co dostavam ide cele na pozicku ktoru minul na svoje potreby.Tak ze s tych penazi nemam nic.
Aka je sanca zistis len vtedy, ked to urobis. Moj ex je zdravy a normalne pracuje a uz 4 roky posiela dcere iba 40€, lebo v case pojednavania sa tvaril, ze je nezamestnany a ma len obcasne brigady. Uprimne - nemam chut sa s nim natahovat a doprosovat sa mu. Som rada, ze vobec chodi pre dceru a ze uz spolu ako tak komunikujeme. To je pre mna dolezitejsie, ako sa s nim natahovat, vlacit po sudoch a pocuvat tie nezmysly. Stacilo mi pri rozvode. Este by mu odklepli viac a on by pre nu prestal chodit - co by zase vyhodila dcera na oci mne - ze je to moja vina.
Ale my sme iny pripad. Neostava ti ine len to vyskusat. Uviest do navrhu vsetky tieto okolnosti, o ktorych vies. A odporucam pravnika. Ak by si sa aj ty na sude "zasekla", on ta podrzi. Drzim prsty 😉
No neviem, ak nemá poriadne žiadny príjem a nič nevlastní, tak neviem, či sa podarí niečo z neho dostať. Budú to vypočítavať len z toho, čo mu chodí oficiálne... Skús sa poradiť s nejakým právnikom, oni Ti budú vedieť asi lepšie poradiť 🙂
Tiez nemam chut sa vlacit po sudoch ale je to nespravodlive lebo on nikdy nerobil ma sa ako prasa v zite nic nemusi platit mne ostala na krku pozicka a najomne skolka.proste vsetko a on nic.Sedi doma na zadku a tvari sa ako keby nic...
Mohol by mi sud aj znizit vyzivne ?????Toho sa asi najviac bojim ze keby prislo na sud tak aby som.nedostala este menej ako.dostavam teraz
On neplati ale jeho rodina plati za neho aby mal ten vodicak.
No minimum vyzivne je 30 ci 40eur.ak ti jeho rodina plati viac tak by som to fakt neriesila ale ak menej nemas co stratit.a pozicku pocitam ze bud je na tvoje meno a on ju celu rozflakal alebo ste ju brali spolu tak si spoludlznik.iny dovod by som nechapala.
Nezavidim Ti tvoju situáciu,musíš to mať ťažké.Vybrala si si zlého otca pre svoje dieťa:( Už len dúfať,že nezdedi ešte aj jeho diagnóZu:(
@ucholacik riešim aj ja, môj muž má nadštandardne dobrý príjem a dostávam málo, lenže mne aj robí dosť veľké problémy. Ale pokiaľ ty podáš návrh,on nerobí a zároveň on podá protinávrh o zníženie, máš veľku šancu, že neuspeješ. A budeš platiť ešte právnika. Ja byť na tvojom mieste, tak radšej som s tým čo mám.
@silverrko no ver, ze nadsena nie som, ale dcera s nim chce byt (doma ma pravidla, povinnosti, ucenie, poriadok, umyvat si zuby, ci mat na hlave ciapku - tam nemusi nic, doslova nic, len sranda, zabava, hranolky, kola). Rezignovala som.. Cim viac som trvala na pravidlach, tyn hutnejsia bola atmosfera. Ja som bola vzdy ta zla, nebol ochotny mi nikdy vyjst v ustrety, naschval rusil predom dohodnute (napr.som mala ist do divadla a on den predtym odrazu nemohol, prepadli mi listky,....). Prestala som to riesit, silit. Dcere som to vysvetlila. U nas plati toto, u tatika tamto. Ja neustupim a ona to vie, aj ked skusa stale :-P a na peniaze mu kaslem. To, co posle, ide malej na sporenie. Raz jej ich odovzdam, ako kedysi nam rodicia vkladne knizky 😉
@ucholacik skusit to mozes.