Ahojte.. Chcem sa len Opytat a zaroveň informovať.
Mozno niekto tu bude mat taky isty problem ako ja alebo mal.
Tento rok 2018. Bol moj byvali vo vykone trestu Dva mesiace tvrdi mi ze ked tam bol ze bol kryty Z vyzivnym ze mi nemusi dat nic? Bol v lochu August, September konca Septembra sa vratil uz je oktober a nedal ani centik.. Predchadzajuce 3mesiace dal len nieco nie plnu vysku
@alexandra1805 môžeš. Teba nemusí zaujímať kde bol a prečo neplatil. Aj vo výkone trestu mu vyzivovacia povinnosť trvá....
@11mirka22 a to k policajtom normalne?
Oni to budu od neho vymahat?
@alexandra1805 ja osobne som toto nikdy neriešila, ale viem že ak má nejaký oficiálny príjem, je lepšie osloviť exekútora, ten mu to výživné bude strhat z výplaty. Ak vieš, že príjem nemá a že ti neustále bude platiť menej ako má tak podaj trestné oznámenie na polícii, za zanedbanie povinnej výživy. Vtedy si môžeš požiadať o náhradné výživné na upsvar. A keďže bol nedávno trestaný, tak mu bude hroziť basa.
@alexandra1805 ale samozrejme môžeš aj aj, polícia aj exekútor.
@11mirka22 začal pracovat teraz 4.oktobra odpracoval asi 8dni a uz je na PN.. Takze asi sa uz nedockam nicoho od neho..
Asi musim pockat qz do konca tochto mesiaca a potom to riesit vsak?
@11mirka22 a to son uz pocula ze ma exekutora na ucte takze ked nu tam aj nebhnu nejake peniaze hned mu to aj stiahnu. Len neviem teraz ked je marod Ci mi to uznaju
@alexandra1805 čo sa bojíš, vôbec neries či je PN, v base alebo robí alebo nerobí. Má platiť, neplatí. Za exekútorom môžeš ísť hneď, ako ti nezaplatí jeden mesiac. Trestné oznámenie vtedy, ak dlží za posledné dva roky sumu vo výške trojnasobku mesačného výživného, čiže v tvojom prípade 225€.
napíš na nick draik
alebo právna poradňa....
@11mirka22 takze super... V maji dal 50 v juni 40 a v juli 40 tiez nie plnu sumu.. Ale aspon nieco. Od jula nic..
Ďakujem pekne za info.
75€ ako ma davat.. Takze toto je uz 3 plny mesiac lenze tie Dva bol v base.. Mozem ho ist udat po 3mesuacoch? Ďakujem.