Vyžitie slobodnej mamičky v jednoizbovom byte.

lenkamartin
27. dec 2019

Ahojte chcem sa spýtať tej mamičky ktorá je na rodičovskom príspevku, či sa dá vyžiť sama v 1izbovom byte v prenájme z dieťaťom.

evittam
27. dec 2019

@lenkamartin No to pochybujem pokiaľ nepracujes. Nakoľko napr.u nas idu garsónky po cca 230Eur na prenajom cize 1izbovy byt ešte viac. Takze z coho chces zit-strava a zvyšok?

luzzia
27. dec 2019

@lenkamartin dost pochybujem, ak mas iba rodicovsky a ziadny iny prijem/otec dieta neprispieva atd.. lebo v Bratislave byt ti rodicak nestacil ani na prenajom najmensieho bytiku, kde to este vsetko ostatne.. v inych mestach su sice najmy nizsie, ale aj tak to zrejme stacit nebude.. ved si pozri, ako sa pohybuju najmy tam, kde by si si chcela prenajat byt a zratat si snad vies, kolko penazi mas a kolko potrebujes na ten najom + stravu a ine..

tenerifka
27. dec 2019

urcite sa neda, RP nie je plat

0silvia0
27. dec 2019

@lenkamartin zalezi na vyske vyzivneho a pripadnej financnej rezerve

lenkakravcova
27. dec 2019

@lenkamartin Z akého rodičovského? Z toho nižšieho (bez materskej), alebo toho vyššieho (po materskej)?

klarissa25
27. dec 2019

Isto nie... A pochybujem ze by ta niekto zobral do podnájmu pokiaľ nepracujes, a logicky sa to nedá keďže samotný rodičak by ti nestačil ani na zaplatenie nájmu....

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova Kolkoze jej len zostane aj keby z toho vyššieho po zaplatení fakt dobreho najmu? Okolo 100Eur? Z toho sa da vyzit?

evittam
27. dec 2019

Skor poradím sup do práce a dieta do jasli ak chce vôbec nejako prežiť.

cica8
27. dec 2019

@evittam áno dá sa vyžiť zo 100 eur mesačne

lenkakravcova
27. dec 2019

@evittam No, ak študent dokáže prežiť z 100€ mesačne na stravu, drogériu (a to som ešte chodila do kina), tak myslím ze mamička zvládne tiež,, len bude to fakt skromné vo všetkom, a bude musieť dojčiť a prať plienky = jednoducho všetky náklady co najnižšie.

evittam
27. dec 2019

@cica8 Hm, mozno ak myslis len potraviny a to o "drzku". Ďalej dieťa (a nielen to) aj obliecť, plienky, ine veci....ale obdivujem a nezavidim podobnú situaciu. Preto radim radsej sa zamestnať ako zit z ruky do huby. A ano zazila som aj ja zivot "z ruky do huby" a svojim deťom to nespravim.

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova No skoro dvojrocne dieta len dojcit? Dalej "bude musiet"? A co keď nebude moct? A prosím ta porovnávat študenta, ktory ma 100Eur len presne na co pises a matku s dieťaťom je dosť od veci. Je to velky rozdiel.

mondolina
27. dec 2019

@lenkakravcova
Určite nie

stela01
27. dec 2019

@lenkamartin a otec dieťaťa neprispieva ?

Dá sa všeličo ! Záleží od lokality a životnej úrovne .

andyh20
27. dec 2019

@mondolina 100 eur som mesacne minula na plienky a mlieko

sissy27
27. dec 2019

@lenkamartin keď ti niekto zaplatí ten podnájom aj s energiami, pravidelne daruje oblečenie a obuv pre dieťa, rýchlo ho odplienkuješ a nebudete chorí, tak pri veľkej snahe vyžijete aj z rodičáku a prídavkov 😏

kristiii
27. dec 2019

@lenkamartin skús napisat, ktorý rodičovský poberas a koľko by bol asi nájom..potom budeme môcť skôr poradiť

lenkakravcova
27. dec 2019

@evittam Tak to som nevedela tell že dvojročné. Nie som tu od rána do večera a nesledujem každú diskusiu. ☺️ Autorka to nekonkretizovala.

Okrem toho ak naozaj je na tom tak zle tak sú ešte azylove dom, kde jej môžu z časti pomôcť. To ze jej napíšeš nie, neviem ci jej pomôže. Skôr hľadať možnosti ako môže z danej situácie vyjsť.

stela01
27. dec 2019

Autorka podľa profilu má deti dve .

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova Pytala sa na konkretnu vec. Nemam preco riesit jej zivotnu situaciu. Tu si musi poriešiť kazdy sam.
Tiez nesledujem kazdu diskusiu. A staci pozriet profil.

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova A ty si jej super pomohla radou ze študent vyzije a ide este aj do kina.

lenkakravcova
27. dec 2019

@evittam pýtaš sa prečo riešiť jej životnú situáciu.. To isté som si povedala ja a ani mi nenapadlo skúmať na jej profile aké staré ma dieťa. ☺️

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova Ja sa nic nepýtam.
Tak na co riesis....

lenkakravcova
27. dec 2019

@evittam pozri,, to ze jej napíšeš ze nevyužije tak co jej to pomôže? Ak má nárok na vyšší rodičak, a nájde si ubytovanie v nejakom zapadnutom meste (naozaj zapadnutom, alebo dedine - u nás na dedine stal podnájom na mesiac v jednoizbovom domčeku 90€), tak za jednoizbak zaplatí nejakých 150€-200€,, keď 100€ použije na jedlo, tak sa bude asi postit alebo co, ale prežiť sa dá. Len je to strašne. Take že zivorenie, ale umrieť neumrie.
Ak takto nechce žiť, môže si nájsť prácu a dat dieťa do jaslí,, záleží zase na tom koľko zarobí = ak zarobí minimalku, rodičak dá na jasle, tak je v pluse asi 100-200€,,
Mňa skôr zaráža že či nežiada o náhradné výživné (ak otec neplatí), pripadne iné dávky ako sociálnu pomoc. Ale neviem aké možnosti má.

evittam
27. dec 2019

@lenkakravcova Ja som jej poskytla riesenie. Nenapisala som len ze nevyzije. To je všetko.

cica8
28. dec 2019

@evittam pozri mlieko a plienky mam 50 eur mesačne, nepotrebujem aby moje dieťa bolo rozmaznané vecami, je čisté a najedene. Co potrebuje to ma a nežijeme od huby do huby... Dnešné deti si ničoho ale ozaj ničoho Nevazia.... Veci mam, nepotrebuje predražené oblečenie. Žijeme skromne! To už asi máloktorá mamička pozná, žiť skromne

evittam
28. dec 2019

@cica8 A to si kde vzala ze ked ja miniem viac ako ty lebo na to mam tak moje deti si nicoho nevážia a maju predražené oblečenie. A ano ako som už napísala poznám zit skromne dokonca z ruky do huby a som šťastná ze to uz nezazivam a nemusim dnes rozmýšľat v obchode ci ak mám chut si kupim zmrzlinu alebo čokoládu alebo nemozem lebo zajtra uz nebude na chlieb a mlieko. Tvoje dieta zatiaľ potrebuje len mlieko a plienky....
Pekny vecer zelam.

evittam
29. dec 2019

@cica8 Inak este jedna vec - vsetky co máme muzov co sa vedia postarať o rodinu ci zamestnanie a tiež sa vieme postarat tak sme len rozmaznané mamičky co nevieme a nepoznáme zit skromne. Vdaka za pobavenie.😀😉
Ďalej nas len minulý rok stali mesacne skola+skolka+kruzky a ine aktivity detí cca 100-150Eur/mesiac a to nechodia na nejake extra krúžky.
Potom september-oktober kedy zacina školský rok dalsie zvlast výdavky. Takze zi aj naďalej vo svojej "bubline" kde minies len 50Eur na dieta.

cica8
29. dec 2019

@evittam autorka nepísala o žiadnych krúžkoch hmm.... Ona sa pýtala ci sa dá vyžiť z príspevku v podnájme.... Ak žije skromne dá sa všetko. Tak neodbiehaj od tvojej reality ako to máš ty keď máš staršie deti.Želám peknú nedelu

evittam
29. dec 2019

@cica8 No nepíše o cene podnájmu. Ako som písala u nás je garzónka za minimalne 230Eur (a to nie sme extra velke mesto). To jej nezostane ani tých 50Eur po novom. Teda ak nema narok na vyšši RP. Ďalej jej dieťa je uz ťažko len na mlieku a tiež hádam ona musí z niečoho žiť. Dalej nie kazdy ma oblečenie po neviem kom ako ty, dalej dieťa rastie to oblečenie dlho nevydrží...a takto by som mohla pokračovať. Ano mozno sa to da ale "z ruky do huby".
Pisala som k tvojmu vyjadreniu ako ostatné nevieme zit skromne a mame rozmaznane deti lebo nezijeme z 50Eur na mesiac. Takéto vyjadrenia su od veci a zcestne. Ano som stastna a spokojná ze viem ak dnes sa mi roztrhnú topanky alebo deťom nemusim mesiace šetriť aby som im mohla kupit nove hned. A nie nemaju moje eti zbytočne 20parov topanok. To len ako priklad-proste normalne slusne zit bez strachu ze zajtra nemam na chlieb ked dnes kupim ine....
A ja neodbieham od ziadnej mojej reality.😀😉