Vyžadujem úprimnosť, otvorenosť a komunikáciu. Sú to negatívne vlastnosti, ktorými sa pália mosty?

10. okt 2022

Pekny vecer.
Mam taku otazku. Som clovek, ktory vyzaduje uprimnost, otvorenost, komunikaciu v medziludskych vztahoch. Neznesiem falos, ohovaranie, neuprimne jednaniec atd.. Postupom casu som sa v zivote naucila, ze ludia, ktori su pre mna toxicki, spravaju sa ku mne nepekne, jednoducho utnem zo svojho zivota. Take spravanie ma jednoducho znechuti, poviem si svoje a viac ten clovek pre mna nema zmysel, aby bol v mojom zivote, ked si ma nevazi tak ako ja jeho… Nedavno sme sa o tom rozpravali s jednym kamaratom a ten mi na to povedal, ze je to velmi negativna vlastnost, ze takto palil mosty.. Donutilo ma sa to ma chvilu zamysliet a zaujima ma, ci to takto ako ja mate aj niekto z vas alebo aky mate nazor na to, co som opisala? Je to podla vas naozaj zle?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
10. okt 2022

Ak si ty takto spokojná a sama nemáš potrebu svoje správanie meniť, čo záleží na tom či si niekto niečo myslí? Každý máme nejakú povahu, nejako sa správame k ostatným a ak sa máme zmeniť, tak to musí byť na základe nášho rozhodnutia a našej potreby.

dzulli1980
10. okt 2022

Ja tiež takýchto ľudí zo svojho života vypúšťam ... a žije sa mi lepšie.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
10. okt 2022

Mna ked raz niekto podrazil, skoncila som s nim. Ani mi v zivote nechyba.

pralinka25
10. okt 2022

ja poviem len tolko. nic nie je ciernobiele a niekedy to moze byt spravne inokedy nie. fajn je vediet kedy ako. ale to uz ty asi vies. je to tvoj zivot. riad sa svojimi pocitmi.

refly
10. okt 2022

Oof, toto je zlozitejsia konverzacia...
Ja mam taky podobny nazor ako ty, avsak nie vzdy je to take cierno biele. Raz som poznala cloveka, ktory bol super, zabavny, vo vnutri dobry... len bol aj uzkostlivy a neisty. Nevedel byt kvoly tomu uprimny a snazil sa manipulovat a citovo vydierat, aby ho ludia neopustili. Pramenilo to zo strachu. Dufala som ze eventualne nadobudne nejaku istotu a bude to lepsie, ale... Nestalo sa. Praveze sa to stale zhorsovalo a eventualne som to jednoducho vzdala, lebo to nikam neviedlo. Skratka tieto "vady" maju dovod a niekedy je to liecitelne, niekedy nie. Kazdy pripad treba sudit jednotlivo.
Ludia nie su taky alebo hentaky, su subor vlastnosti a je len a len na tebe rozhodnut sa, ci ti davaju nieco pozitivne v tvojom zivote, alebo nie. Niekedy to clovek zisti po 5 minutach, niekedy po dvoch rokoch. Niekedy fakt stavi aby clovek raz otvoril usta a je mi jasne ze tadialto cesta nevedie. Ale ked sa raz rozhodnes ze nejaky clovek jednoducho stoji za hrube hovno a keby si to uz nikdy v zivote nevidela, tak budes omnoho stastnejsia, tak nech sa paci. Vezmi si benzin a faklu a podpal ten most. Nikto nemoze za teba vediet ako sa citis a kto ta robi, alebo nerobi stastnou.
Kazdy ma inu mieru tolerancie a ine deal breakery. To, ci sa to niekomu inemu paci alebo nie... no, nazor mat mozu, ale realitu to nezmeni.

zorana999
10. okt 2022

Máš veľmi správny postoj a nepochybuj ňom..

refly
10. okt 2022

A este doplnim k tomu "to je negativna vlastnost"... Ja zase nemam rada, ked toto ludia hovoria. Nedavno som tu citala koment od nejakeho pana, ze idealna zena by mala byt vzdy vesela, priatelska, otvorena novym veciam, nehovorit nie, ale "mozno" a bla bla bla....
Nie kazdy ma kazdy jeden den dobry a ludia maju pravo mat nejake osobne hranice a emocie. Niekto bude vidiet ako negativnu vlastnost uz len to, ze sa vsetkemu nepodvolis a zo vsetkym nesuhlasis, lebo hovorit "nie" je na zozname vlastnosti, ktore by dobra partnerka mat nemala.
No, pre mna je zase negativna vlastnost, ked ma niekto hned vykresluje ako zleho cloveka, ked na vsetko nepritakavam a niesom zo vsetkeho nadsena ako male decko.
Treba byt s ludmi, ktorych vies aspon tolerovat. Nie kazdy si sadne s kazdym.

miadi
10. okt 2022

Myslim si ze v tomto by si sa mala riadit sebou nie nazormi inych .

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caroline_
11. okt 2022

Mam to rovnako

oliva276
11. okt 2022

Skúsenosti ma naučili, že ľuďom, ktorí majú potrebu zdôrazňovať svoju úprimnosť, je rozumné sa vyhnúť.

danulicek
11. okt 2022

na mna tvoj text posobi tak tvrdo a razne - vyzadujem to a to... ak si nevazi mna tako ako ja jeho, nema pre mna zmysel... a mozno prave toto posobi negativne na druhych, lebo na mna trochu ano. kazdopadne, na svete nic nie je cierno-biele a suhlasim s tebou, ze uprimnost, otvorenost a komunikacia su velmi, velmi podstatne vo vztahoch. toto sa napr. aj ja stale ucim. avsak - zo skusenosti, ktore mam za posledne skoro tri roky viem, ze druhy "extrem", ktory tiez nie je uplne ok, je, ak niekto zdoraznuje, ake ma vlastnosti a co vyzaduje od druhych. ja som sa naucila od ludi nevyzadovat nic - ak maju vztahy fungovat, funguju obojstranne, lebo si ludia sadnu. ak nie, poziadavky jednej strany prinasaju len dalsiu frustraciu. kazdopadne, kazda situacia je ina a palit mosty nie je vzdy riesenie - ale niekedy to inak nejde, to je pravda 🙂

sidicek
11. okt 2022

Pozri veľa ľudí dnes klame a pretvaruje sa,nie sú úprimní. Ja mam tiež problém takéto spravanie akceptovať,ale ako tak sledujem v okolí veľa ľuďom to nevadí, resp. sa tvária, že ich sa to netýka a udržujú naďalej intenzívne vzťahy. Napr. Vie ze XY okráda zákazníkov, ale k nemu je milý a jeho neokradol tak sa s ním kamaráti. Ja toto neviem, beriem človeka ako celok. Ale nepálim mosty, nevykricim mu to, len títo ľudia sú v kategórii nedoverihodni a kontakt je minimálny.

1andrea111
11. okt 2022

Tiež vnímam Tvoje správanie negatívne a ako sa Ti darí udržiavať dlhodobé priateľstva

viestta
11. okt 2022

Kamarát nemá jasno co sú pozitívne a negatívne ctrty správania. Aj ja sa vyhýbam takým ako sa vyhýbas ty a žije sa mi ľahšie. Síce možno nemám davy "priateľov" okolo seba, ale tych co mam sú takí, ktorí nenicia môj zivot

vroni
11. okt 2022

No, úprimnosť je hodne dvojsecna vlastnosť. Je dosť rozdiel, či kamarátke povedat: Ten pôvodný účes sa mi na tebe viac páčil alebo: to ta ovca ohryzla, že ti len ostrnky na hlave ostali? Úprimná som v oboch prípadoch, ale v druhom terč mojej úprimnosti asi nepresvedčím, že som veľmi fajn človek.

vakaveronika
11. okt 2022

Myslíš akože pálenie mostov je negatívne? Podľa mňa áno, netreba ľudí utnut zo života a hotovo. Aj keď sú možno falošní a niečo zlé povedia. Treba si podľa mňa nastaviť hranice, povedať, že o tomto sa s tebou baviť nechcem alebo takto sa so mnou nerozprávaj. Ale zas úplne vymazať človeka nie je dobre, ak je to niekto kto nám bol predtým blízky, priateľ, tak len tak by som ho nezavrhla.

vorkola
11. okt 2022

Ja som skoro taka ista, az na to ,ze hned ten most som nepalila,, a zistila som,ze to bola prave moja chyba, pretoze ti ludia mi viac skodili,este ked som s nimi komunikovala.Trvalo mi dost dlho pokym som take vztahy ukoncila.Podla mna ,dobre reagujes na tie tri slova ,v prvej vete.Aj ja to tak budem.Dohovorene a bodka.Tych ludi ty a ani ja nezmenis.Pride cas ,ked my vsetko a vsetci pochopime, kde je pravda,.Ani ja nie som sväta,ale snazim sa byt.Napomaha mi k tomu sv.pismo a caste uprimne spovede,nastaste mam dar viery v Boha som krestanka .aj ja som sama o sebe sama nedokonalost.,vo vsetkom sa snazim byt uprimna, ale len vo veciach kde je to potrebne,Nemiesam sa do vztahov ,kde neviem ,ako a co tam je,proste co neviem posudit,ale co viem ,musim aj zaoponovat,vyvratit loz,ale ked sa neda ukocirovat , loz neuprimnost, obracia na pravdu., skratka koncim,

vorkola
11. okt 2022

@viestta Toto, co si napisala ,palec hore.Moja rec