Vyžadujem, aby sa návštevy hlásili dopredu. Som divná?

7. júl 2020

Ahojte, zaujíma ma Váš názor, ako to máte doma.

Je divné, že vyžadujem, aby sa návštevy dopredu telefonicky ohlásili ? Vrátane svokry. Muž si myslí, že mi šibe. Ževraj sa mamička musí cítiť zle keď sa musí ohlasovať dopredu. Ale to, že ja sa necítim dobre je vporiadku ?...keď keď sem príde a nemám urobený poriadok, Keď sú hračky všade naokolo a podobne. Vysavam a umývam každý deň ale niekedy ráno, niekedy poobede.

Ďakujem za názory.

liz_lemon
7. júl 2020

nie si divna, je to normalne, ze sa ma navsteva vopred ohlasit

janci05
7. júl 2020

Ja tiež nemám rada neohlásené návštevy. Nie že by som mala vyslovene bordel, ale aj tak. Príde mi slušné sa vopred ohlásiť.

petulda333
7. júl 2020

Tak ja som asi divna ale mne to nevadi

limetka69
7. júl 2020

Mam rada ohlasene navstevy, ocenujem ich, pri neohlasenej nevyvadzam, ale nadsena nie som, no.... podla toho kto. Ale zvycajne muzov brat, otec a aj to malokedy, nevadi mi to. Ale keby to bolo na dennej baze a nejako casto, tak to by som si ohlasovanie vydupkala. Ked ma prekvapia raz za pol roka, da sa to zniest.

dusankomoj
7. júl 2020

Tvoj dom,tvoje pravidlá! Niesi divná.

deti95060810
7. júl 2020

svokru máš za nejakú návštevu? to chodí k vám na niekoľko dní? Však ak príde na chvíľu, pohrá sa s bábom, vypijete spolu kávu napr. , alebo si dáte pivo alebo .... tak načo by sa mala ohlasovať.
Myslíš že svokra nevarí, neupratuje , neperie? Aj ona robí tieto činnosti. Na chvíľu by som si s ňou sadla a po chvíli by som pokračovala v práci... moja mama tiež tak chodila - už nechodí - zomrela, a otec ten chodí tak aj 3 krát denne... to isté brat sa pristaví že čo robíte,... porozprávame a ide preč...

mirage
7. júl 2020

svokra nie je navsteva.. ani moja mama. nemusia sa ohlasovat. ostatni ano.

zuzanka.zuzu
7. júl 2020

toto som zakázala. u nás sa návštevy NEOHLASUJÚ - u nás sa DOHADUJÚ - tzn. žiadne "o 2 hodiny prídeme" ale "môžeme zajtra prísť? budete doma?" a zvykli si obidve mamky. tak ale my sme podstate v dennom kontakte cez mail, telefón, skype, čiže asi závisí aj na zvyšnom fungovaní rodiny

ckatka
7. júl 2020

Mňa moja mama vždy učila...ze mam mat upratané..."Čo keby prišla návšteva" 😂 😂 😂 😂 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Holt...u mňa...nečakané návštevy obvykle nechodia...A keď náhodou, tak potom dôvod návštevy musí byť závažnejší ako to, či ja mám poriadok. Ak má chce niekto vidieť z čistej lásky, bordel mu vadiť nebude. Ak chce hodnotiť poriadok...bol by u mňa poslednýkrát 😂
Môj dom - môj bordel. Keď príde nečakaná návšteva, musí sa zmieriť s tým, že sa jej nemusím dokázať venovať, alebo nebudem doma, alebo bude bordel, alebo sa jej ujde robota 😂😂😂
Takže ja to vôbec neprezivam.
Mame par kamošov ku ktorým chodíme zásadne neohlasene - pretože keď sa ohlasime, baba pol dna gruntuje a lesti celý dom, nakupuje, zdobí chlebíčky...pečie tri druhy koláčov....a vari ako pre regiment...A je nám skutočne nepríjemné že si robí take starosti keď tam prídeme povedzme len cestou na hodinku na kávu. Nevraviac o tom, že sú to pre nich výdavky, ktoré fakt nepotrebujú...
Je to tak nakoniec lepšie aj pre nich aj pre nás...A našťastie na ohlasovani sa netrvaju 😂😂
Čiže urob si ako chceš. Nie si divná. Na tvojom mieste by som mala viacej "v paži"...uľahčí ti to život.

ckatka
7. júl 2020

Co sa týka mamy/svokry....to by som asi riešila tak, že keď bude u vás, tak sa dohodnúť na ďalšej návšteve. Ze proste si poviete ci vám to vyhovuje viac poobede alebo doobeda a ktorý deň. Čiže keď bude u teba kavickovat v pondelok doobeda...tak,jej kľudne povedz ze "mama viete čo ja už mám naplánovanú nejakú robotu...môžte dôjsť v stredu okolo tretej?" Pripadne daj na výber z dvoch termínov ktoré tebe vyhovujú nech si vyberie. A zariad sa. Normálne priatelsky...
Každý normálny človek s tým bude v pohode. A nemusí sa ohlasovať telefonom.ked jej to je nepríjemné

ukulela
7. júl 2020

svokra, mama, sestry nie su navsteva. ohlasovat sa nemusia .... a nemusi sa vlastne nikto, ale potom nech nepocita s pohostenim, ale len s kavou na zahrade 🙂 ak svokra chce len dobehnut a neocakava oblozene misy, tak v pohode nech dobehne kedykolvek. ohlasuju sa, len ked chcu prist oficialne gratulovat.

leuchtturm
7. júl 2020

to si ty, ktora chodi kazdy den chlemtat kavu ku svokre, ale ked svokra pride nahodou k tebe, jedujes sa ako vos?

jullietka
7. júl 2020

Je to uplne normalne. Ja nemam rada neohlasene navstevy,alebo ked zavola ze uz stoji pri dverach. Ja doma nemam nakupene zasoby pre pripadne navstevy,ine je mama a svokra,ale oni tiez nam volaju ci mozu prist.

patka06
7. júl 2020

Nie si divná, podľa mňa je základná slušnosť ak sa návšteva ohlási vopred, aj mama či svokra

basska_b
7. júl 2020

Ja si myslím, že to patrí k základnej slušnosti... nepáčilo by sa mi, keby sa mi niekto z ničoho nič objaví vo dverách a že ide ďalej. Jedine v nejakej samozrejme núdzovej situácii. No existujú mobily, internet, nech sa páči, nech da vedieť o sebe, že príde. Z dovodu, že treba upratať, obliecť sa slušne

mirage
7. júl 2020

@patka06 tvoja vlastna mam je navsteva? ked sa prida zahrat s vnucatami? Navsteva je, ak mam meniny, ci deti, a ohlasia sa a ja spravim pohostenie.. inak ked pridu len tak, vezmu si deti, pohraju sa s nimi, ak mam navarene, ponuknem, ak nemam, neponuknem.

kate_cs
7. júl 2020

Podľa mna je to úplne normálne. Moja svokra to ale tiež nerobí. Len tak sa u nás zjaví, hoci jej opakoval muž, aby sa ohlásila, že nemusíme byť doma. Naposledy mi zavolala ráno o 9tej, že je na ceste k nám, či nespíme. Už som povedala mužovi, že ak bude toto robiť, nebudem otvárať/dvíhať telefón. Podľa mna je to základ slušnosti.

katarinka89
7. júl 2020

@kate_cs podľa mňa je každý navsteva- s kým nebyvas v jednej domácnosti...,takže za mňa určite sa ohlásiť a nie prekvapiť. A je jedno či mama či svokra

ahyt
7. júl 2020

Kdokoliv, kdo nebydli v dane domacnosti, je navsteva.To je nad slunce jasnejsi pro cloveka s prumernou inteligenci.Takze je slusne se ohlasit a domluvit na navsteve.A je jedno, zda je to mama, tchýně, kamarádka atd.Je to zasada slusneho chovani.

fatinn
7. júl 2020

Niesi divná.. Za mňa tiež je slušnosť hoci cinknut na telefón, že "môžme dosť, ste doma, hodí sa to, nemáte inú dôležitú prácu"???? Atď.. A to u každého.. Moja mamina s tým nemá problém a je moja mama.. Normálne zavolá, či som vôbec doma, ci nemáme program s mužom atď.. A vôbec to neberie osobne.. Ja som ju o to nežiadala, tak to v rodine mame zaužívané, respektuje naše súkromie aj to ze sme dospelí a môžme hocičo robiť, tak nezačne v sekunde búšiť do dverí, že otvorte.. A to isté čakám aj od svokri a ostatných..normalna vec..nic odťažité, ani drzé, ani namyslene v tom netreba hľadať. Premna to je základ slušnosti a rešpektu k ludom ku ktorým sa chystám na návštevu..

marca12
7. júl 2020

Oficialne navstevy ako oslava a posedenie sa ma ohlasit,ale bezna navsteva? K nam bezne chodia ludia bez ohlasenia. Je ravda,ze som mala stres,lebo som mala napr.rozvarene jedlo alebo prevesene uschnute pradlo na gauci a podobne.. ale dnes viem,ze to nie je bordel,ale bezny zivot. A ver,ze ked prestanes riesit tieto nezmyselne vojny o poriadok,tak budes aj prijemnejsou spolocnickou pre obyvatelov domu,ale aj pre navstevy..prestan sa brat tak vazne. Je mi smiesne,aby mi vlastna mama musela zavolat,ci moze prist.

kate_cs
7. júl 2020

@katarinka89 ja som to tak myslela, že je úplne normálne, ak to niekomu vadí, že sa návšteva neohlási. Či je to svokra, sestra, či mama. Úprimne, necítim sa vtedy komfortne, doma som často pri malom dieťati strapatá a neupravená, prvarodé je hlavne ráno obriadiť krpca. A tak keď sa u mna niekto zjaví bez ohlásenia, bývam nahnevaná. A druha vec je, že to svokra predpokladá, že cely deň sedim na zadku a čakám, či sa neuráči u nás zaklopať?

ahyt
7. júl 2020

@katarinka89 presne to jsem napsala minutu po Vas😊

mirage
7. júl 2020

@fatinn podla mna si divna.. vlastna mama, ked ide k lekarovi, co je blizko pri nas, a pride len tak.. nerobi to casto, ale vzdy ma potesi, ved je to mama.. Otec chodi castejsie, niekedy prevratim oci, ale je na zahrade, a jemu bordel vnutri nevadi.. Co sme to za ludia, ked ani vlastni rodicia k nam nemozu len tak prist - nie denne - pozriet nas a vnucata?? My tam tiez hocikedy nabehneme, nasi nakrajaju syry, zeleninu, klobasku, hocico, naleju vino, detom napoje, alebo caj.. minut a ideme dalej.

patka06
7. júl 2020

@mirage samozrejme, že je návšteva, nebýva s nami v spoločnej domácnosti ...aj ja keď k nej idem tak sa ohlásim sa vopred

fatinn
7. júl 2020

Podľa mňa existuje X situácii v živote, keď sa návšteva vôbec nehodí , tobôž neohlasena.. A áno za návštevu myslím aj neohlasenu mamu alebo svokru a každého ďalšieho..napríklad ste s mužom pohádani, máte tichu domácnosť, riešite nejaké dôležité problémy a vtedy prikvitne svokricka a začne sa vypytovat hovadiny.. No moc sa to hodí.. 🤦‍♀️Alebo situácia ste po dlhom čase sami, deti niekto stráži, konečne víkend vo dvojici môžte si konečne nerušene zasexovat, alebo urobiť po dlhom čase romantický víkend len vy dvaja a naraz sa doruti sestra z deťmi, že chcú u vás stráviť poobede pri bazéne.. No paráda hotová..🤦‍♀️alebo ste chorá.. Deti sú chorlave.. Boli vás hlava... Mate boľavý menzes.. A dôjde neohlasena kamoška a vysedáva na káve hoci sa vám treba starať o dieťa a ešte urobiť kopec veci.. Atď atď.. Alebo len úplne obycajna blbosť ako píšu dievčatá vyššie, len vedieť ze niekto ide tým ze zavolá aby sa človek prezliekol z deravého trička a umyl si možno vlasy.. Keďže pri deťoch to nie vždy stíha.. 🤷‍♀️ Ono to nieje téma o tom ako tie návštevy odmietať a byť zabarikadovaba sama vo vlastnom dome.. Ale o tom ze je dobre vedieť, že je niekto na ceste a dat sa dokopy, pripraviť na to domácnosť a v krajnom prípade keď sa to naozaj nehodí aj mat možnosť odmietnuť..

stulrajterova
7. júl 2020

@deti95060810 aj svokra je navsteva, ...ja moju 14 rokov ucim, ze sa zvoni..
klope a pozdravi ked niekde vojdem....a zasa nepochopila...ona po svojom....uz premyslam nad gulou na dvere

kristind
7. júl 2020

Mne to príde úplne normálne, že najskôr treba zavolať. Máš dieťa, môžeš mať bordel, ale nemusíš byť ani doma, alebo môžeš mať iný program za pol hodinu ako sa oni chystajú prísť, nevidím na tom absolútne nič zvláštne

fatinn
7. júl 2020

@mirage ja som niekde napísala, že ma nepoteší keď mama príde? A ok.. Odkážem aj mame, že je divná že mi vola keď je na ceste k nám.. A ja s nou 😊

mirage
7. júl 2020

@fatinn kvoli svokre a mame si neprezliekam tricko ani neumyvam vlasy, a ked pridu nevhod, poviem, a odidu. kamaratk sa ohlasuju.