Vyžaduje od váš manžel navarené/popratané, keď príde z práce?

malykonik
24. máj 2019

Ahojte, dnes po podobnej otázke od kamošky, ktorá ma trochu zarazila 😃 ma zaujíma ako to máte vy, vyžadujú vaši muži keď prídu domov z práce aby mali navarené a všetko doma popratane ? Hnevajú sa ak to tak nie je? Len tak zo zaujimavosti 😃 môj manžel je v pohode, a robím si niektore veci aj keď príde z práce a venuje sa dieťaťu

arcticcode
24. máj 2019

Robim z domu. Takze nevyzadujem 😀 moja sa masa nedotkne, takze mi navari grule/ryzu a ja si maso varim sam vo volnom case

sissy27
24. máj 2019

@malykonik toto môže vyžadovať od profesionálnej ženy v domácnosti, ktorej je zabezpečený slušný životný štandard, a nie od pracujúcej ženy. Inak je domácnosť všetkých členov rodiny a všetci sa majú podieľať na jej chode, nejaká rovnováha by mala byť a hlavne je dôležité, aby to všetkým zúčastneným vyhovovalo.

deedol
24. máj 2019

nie, preboha. a ze hnevaju :D co sme v stredoveku? ja tiez pracujem a domacnost je spolocna, takze kazdy robi, co stiha.

bubalea
24. máj 2019

Tak v rámci možností by malo byť upratané, aspoň trocha 🙂 Čo sa týka varenia, tak u nás to je jedno, keďže ja som doma a musím niečo jesť, takže navarené je pokiaľ on príde domov. No ja mám to šťastie, že aj on rád varí, takže niekedy sa aj on chytí varešky

sense
24. máj 2019

Nevyzaduje a nehneva sa... som jeho partnerka nie zamestnanec

le4
24. máj 2019

Ano, chce, a najlepsie je, ze nema staly cas, kedy prichadza domov :D. Keby som vedela cas, to sa este da, ale takto nie. Snazim sa, ale vie, ze sa to naozaj neda stale. A v poslednom case akosi malo varim. A hlavne to nie je pre mna alfa a omega a mm nie je nejaky neurotik, ktory by zacal hucat po mne a podobne. Byval pre to mrzuty, ale uz sme si to ujasnili.

beky1813
24. máj 2019

Nie a skusil by 🤣🤣🤣

candii
24. máj 2019

Určite nie, to by bolo posledné čo.by spravil 😀

ellaafi
24. máj 2019

@malykonik nevyžaduje, nemá dôvod

sintra
24. máj 2019

A moj mozno aj vyzaduje, ale este sa nikdy neodvazil mi to povedat nahlas 😂

rik01lulaka
24. máj 2019

Navarim aj upracem ak sa sťažuje tak sa zdujem a poviem mu nech si vari a riadi sám alebo nech ide dole do pivnice k mamičke....

sintra
24. máj 2019

@rik01lulaka svokru drzite v pivnici? Drsne 😀

limetka69
24. máj 2019

@sintra hahahahahahah joj, diki, tak som sa dobre zasmiala

kathhii
24. máj 2019

Nevyzaduje, ale je rád, ked je navarené a upratané...

limetka69
24. máj 2019

moj manzel chape, ale tiez mu bolo vysvetlene uz skor, ze nestiham vsetko, den varim, den upratujem, dva dni som v robote, za tie dva dni v robote nevidno, ze som varila, alebo pratala, a dokonca niekedy surovo nerobim nic, len oddychujem.! manzel utrusi nejaku poznamku podpichne, ale neriesi, som mu parkrat navrhla, ze sa vymenime a je spokojny odvtedy, sam vie, ze ked robim ledva okolo maleho skace a nie aby este nieco robil naviac, ved mi dieta opatruje, bo ja nemam cas 😂 ano je to aj jeho dieta, tak co by som este chcela, ked nema maleho na starosti sem tam navari, zriedka.

wena
24. máj 2019

Nevyžaduje, ale upratané väčšinou je, mne samej neporiadok vadí a navarené ako kedy, večere nejedávame teplé, ale obedy si nosí do práce z domu takže varím niekedy poobede, niekedy večer a zároveň je to aj pre mňa aby som mala čo jesť na ďalší deň.

nikushka46
24. máj 2019

absolutne nevyzaduje a ak by aj, u mna by nepochodil, nie som sluzka a sme predsa v 21.storoci :D..domacnost je spolocna, obaja pracujeme..obaja sa musime starat

rakahaka
24. máj 2019

Nie! Nevyzaduje. Umyva podlahy a vysava rad, varime na striedacku, rovnako sa nastriedacku starame o dieta aj pracujeme. Sme rovnocenni partneri. Ty vole ze ci sa “nehneva” :D som sa pobavila.

nika898
24. máj 2019

@malykonik asi budem jedina co ti to napise. Ano a boli zato u nas kazdodenne hadky ked nebolo poriadene a nemal nachystanu veceru a svojich 15 minut kludu. Denodenne hadky a vycitky trvali takmer 3 roky bolo to preto lebo jeho "dokonala" mama to davala s noblesou s 3 detmi nie to s jednym alebo s dvoma. Potom stacili dve navstevy kde maju jedno dieta rovnako stare ako mame mi a druha navsteva kde maji dve deti jedno starsie a druhe mladsie ako nase druhe a moj muz pochopil ze ma doma nesmierny poriadok 😂😂😂😂😂 ale bolo to krute obdobie kym to pochopil. Upratane byt uz nemusi ale veceru mat musi. Nie vzdy navarenu ale minimalne spravene chlebiky 😊

zuzana92521
24. máj 2019

@malykonik ako ja neviem,ale u mňa to je taká automatika,aj keď som pracovala,že muselo byť doma čisto a uvarené, robím to automaticky....manžel má ťažkú fyzickú prácu takže ja sa starám o domácnosť..a je to pre nás oboch príjemnejšie,keď sme doma a je čisto a poriadok,ako by sme mali byť v špine a hladní...

lubkaaanz
24. máj 2019

My si varenie striedame ale odkedy sa narodil maly vari väcsinou on...domacnost mam vsak tip-top vzdy..mame 2 deti..staram sa o ne nonstop a som toho nazoru ze na chode domacnosti aj starostlivosti o deti sa maju podielat obaja partneri-rodicia,niesme v stredoveku aby vsetko robila zena a bola sluzkou kedze ma co robit z detmi pradlom upratovanim zehlenim atd.Plus ked pracuje aj ona...a mimochodom "materska dovolenka"ako sa to nazyva nieje teda ziadnou dovolenkou...to len debil nejaky dal tomu taky nazov 🤦‍♀️

nikushka46
24. máj 2019

+ este by som dodala, ze ja tak aj budem vychovavat syna, ak budem mat...ze toto od zeny nemoze chciet, ale aby aj on prikladal ruku k dielu...proste, konecne upustit od toho, ze zena je len doma, musi sa starat o deti, varit, upratovat a neviem co a muz len pride domov z roboty a sa vyvali, lebo on je "pan tvorstva" a zena sa musi starat...taky muz by u mna nikdy nepochodil a toto nechcem mat ani zo svojho syna, ak mi bude dopriate mat syna

babi81
24. máj 2019

@malykonik nevyzaduje, u nas vari on 🙂

limetka69
24. máj 2019

mna by po precitani prispevkov zaujimalo, co je poriadok a upratane vlastne. :D co je tip top? lebo ak sa bavime o vypranom pradle, umytom riade, sporaku a poukladanych hrackach, tak to u mna nie je poriadok, to je u mna samozrejmost. nerypem fakt sa pytam, co znamena poriadok, kazda si tam ine mozeme predstavit. u mna je neporiadok ked je dlhsie neumyta podlaha a nepoutierany prach, toto nerobim neviem ako casto, nie som otrok domacnosti, inak mame popratane, snazime sa vsetci udrziavat štandard 🙂

malykonik
autor
24. máj 2019

No, ja som sa tiež čudovala, že toto niekto od svojej ženy vyžaduje, preto táto diskusia 😃 tak som chcela vedieť či je to bežné a mám velebiť toho môjho že po mne nič také nechce, alebo či sú takí muži skôr výnimka. Ja si to neviem ani predstaviť, že by sa hneval na mňa keď som nestihla uplne tiptop popratat alebo vyžehliť. Sám vie, že pri malom dieťati sa to niekedy nedá. Ale na druhej strane, ja osobne pre môj (a aj náš) dobrý pocit mám popratane takmer vždy, až na nejaké drobnosti ktoré robím večer lebo cez deň sa nedajú

lusiazrk
24. máj 2019

@limetka69 U mna podobne. Ja tomu hovorim "prevadzkovy poriadok", cize v kuchyni umyte riady,cisty drez,stol,pozametane omrvinky. V spalni a v detskej postlane postele,ziadne povalujuce sa pradlo,prip.hracky kade-tade... vsetko na svojom mieste. Obyvacku mam vzdy tip top, "kdyby neco" 😆 decka si uz zvykli,ze tam sa neje (ozaj vynimocne), nevlacia sa tam hracky atd. Toto je u mna samozrejmost, neberiem to ako upratane. Pre mna upratovat znamena vysavat,zmyvat dlazky,utriet prach...

malykonik
autor
24. máj 2019

@limetka69 ja tiež podobne ako ty. Standard-vyprane, umytý riad a kuchyňa čistá, kúpeľňu a wc sa tiež snažím mať vždy čistú, hračky večer poodkladane apod. A tip top je že sú čerstvo umyté podlahy, prach, a všetko vyžehlené a to sú teda činnosti ktoré môžem robiť len keď je niekto s dieťaťom

lubkaaanz
24. máj 2019

@limetka69 nik nehovori o umytom riade a poukladanych hrackach..Ja som pedant na poriadok,tip-top znamena u mna ze v domacnosti je cisto vsade a stale - vzdy cista chladnicka mikrovlnka sprcha vana vzdy utrety prach zrkadla vsetka sanita cista rura sporak...vzdy povysavane umyta podlaha o pradle zehleni nehovorim to je samozrejmost...no kazdy mame inak,ja netvrdim ze to tak ma mat kazdy,ja si na tom zakladam tak to tak aj mam

sapetka
24. máj 2019

Nie😀teple jedlo ma na obed ,zeby som este na veceru musela varit.. to urcite😀ale obom nam to vyhovuje. Viem ze su muzi co musia aj na obed aj na veceru mat teple🤔a upratane? My mame stale cisto lebo upratujem kazdy den to je moja choroba🤣

limetka69
24. máj 2019

@lubkaaanz ako vies, ze nik nehovori...... ved to nemozes vediet, hovoris akurat za seba, 🙂 ja keby som toto mala doma udrzat co pises, ani do prace by som chodit nemohla :D som pedant a puntickar, ale z domacnosti som upustils, hrbalo by mi v bedni, aleno by som zabila neporiadnikov domacnosti :D